Plekkahjud

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 15 korda

Re: Plekkahjud

Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »

tere!
Mis puutub lõõride mõõtmete katsetamisse,siis ........... kulukaks võib minna ,kui seda kliendi raha eest teha tahate.
Varem loeti suitsugaaside optimaalseks liikumiskiiruseks 9 m/sek.see on tõenäoliselt soomlaste katsetamised.Sakslased peavad optimaalseks 3 m/sek.kopikad ei ole olulised.Erinevused tulenevad ehk sellest ,et ka lõõride pikkused on erinevad.Aga ahjule on parim,mida constantsem on suitsugaaside liikumiskiirus.Ristküliku kujuline lõõr(mille pikem külg on ahju üheks välisküljeks on igaljuhul parem ,kui ruudu kujuline lõõr.Parandatagu mind kui ma eksin.Et suitsugaaside liikumiskiirus püsiks const. tuleb lõõride ristlõikepindasid vähendada.Suitsugaaside liiga kiire liikumine takistab soojusülekannet suitsugaasilt kivile.Mida kuumemad on suitsugaasid seda kiiremini liiguvad suitsugaasid.Mida kiiremini liiguvad suitsugaasid seda kaugemale jõuavad nad soojust kanda.Suitsugaaside jahtumisega aeglustub suitsugaaside liikumine .Liiga kiire suitsugaaside jahtumine võib saada saatuslikuks näiteks ahju küdema panemisel,korstna pigitumisel.Ja kõike seda on teoreetiliselt lihtsam arvutada kui praktiliselt teostada.
Aga ühest ei saa ma aru.Milleks on vaja kõrgete temperatuuridega laskuvate lõõridega soome tüüpi ahjul ajada ahju mass(loe välisseina paksus) nii suureks.Enamus massisit ju väliskihis ehk suitsulõõrist väljaspool.6 tonni ok kolde massi lahutame maha,aga ikkagi jääb enamus väljapoole??? Ja pidada seda veel optimaalseks.Ja propageerida seda veel palkmaja põhikütteks.Teadupärast ei ole eestis ehitatavad palkmajad mingid erilised soojapidajad(loomulikult sõltub põhiliselt vara laiusest ja varamise kvaliteedist,+Finlamell välja arvatud(tehnoloogiliselt erinev) ja mõned kelopalgist majad),eriti majaehituse esimesel paaril-kolmel ekspluatatsiooni aastal,mil varad veel kinni vajumatta.Sellises majas ainult paksuseinaline tellisahi(veel õhuvahega) - ei välista ,aga kahtlen otstarbekuses.
Ja seda ei kõiguta ka Alaska Preestri blogi,milles nagu ma aru saan on tegemist veel isegi passiivmajaga.Aitäh talle muidugi plekkahju promomises.(Kuigi seda tehti ilma loata)Aga,see ongi, Raivo,sinu stiil.Ära siis pahanda kui ka Sinu(Märjamaa Sulu küla rahvamaja ahju -pliidi näiteks,stiilinäitena ülesse panen.Saad ka tasuta reklaami.Ja ei pea nii kramplikult vaeva nägema ,et esiplaanil püsida.Teinekord tõesti ütleb pilt palju rohkem ,kui pikk jutt.Aitäh Sulle.Aga jätan Sinu lahkel nõusolekul endale õiguse valida aeg ja koht,kus Sinu tööd kõige efektiivsemalt promoda ja pottsepa eetikast ja vastutusest rääkida.
Robile vastuseks:Siin sellel valgel plekkahjul ühendus korstnaga keldrist.Ühenduseks kasutatud 180-ne Vilpra nõgipõlemiskindel, roostevaba, puhastusluugiga, isoleeritud korstnamoodulid.Korstna kaugus ahjust 1,6 meetrit.Ja puhastusluugid tuharuumis.Koldeesine Kaitseplekk tõesti oli sel hetkel veel paigaldamatta.Ja selle ahju puhastamine on minu enda igaastane kohustus.Kuni minu maise eksistentsi lõpuni,loodan.
Lugupidamine
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Paavo, miks sina võid mind tolaks teha ja ma ei või suudki paotada? Miks siis nüüd MHA vastu hakkas? Miks sa ise neid jäljendad, Marcus Flynni? Kipskividega jäljendus? Kaalu oma jäljendused üles.
Sulu küla ahjuga on just see mida mainisin. Külmas peakivi majas on kõrge kolme lööriga korsten kahese asemel ja see ka veel ikka värske värk. Räägin, et nii ei kõlba aga nemad, et ei saa muuta, toetuserahad just selliseleja müürivad talvega valmis. Ja see, et see ahi ei peaks minu süül äkki töötama, see pane siia julgelt kirja. Arutame asja . Mina kütsin külmunud ahju külmunud korstnaga majas ja töötas. Kuidas sina siis hakkama ei saanud :scratch: Pildid aga on siin foorumis juba üleval.
Ma võin vabalt sinu voodiveere ahju ju siit maha võtta, ega see seda 3x Tuleohutus kohta ei veereta.
Lase lõdvaks.

kena kõik
Viimati muutis kaminahi, 01 Mär 2011, 23:44, muudetud 1 kord kokku.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

See plekk-kestaga ahju teema on juba nii pikaks kerinud, et raske on meenutada kust see algas. Selge on see, et gofreeritud plekist ahi on tõhusam kui siledast plekist. Kui valida mustaks lakitud sileda või gofreeritud plekk-kesta vahel, siis kindlasti tasuks eelistada viimast. Arutelus läbi käinud vaskplekist ahju ei oleks mõtet sellesse teemasse isegi siduda, sest tegemist on ilusa ahjuga ja ju klient teadis ka mida tellis. Gofreeritud kest muudab kindlasti plekist kesta tugevamaks ja suurendab soojust andvat pinda. Lõõride mõõtude ja vaheseinte osas ei erine plekk-kestaga ahju ehitus palju pottahju ehitusest. Pottsepp peaks lõõrid ehitama alati koldest kortsnani kahanevas suunas ja samas taktis ka koldest kortnani vähendama lõõriseina paksuseid. Võidumees ongi see meister kes suudab parima kombinatsiooni leida. Klient saab siis ahju, mis ühtlaselt igas punktis soe ja toimib hästi. Kindlasti ei tohiks pottsepp seda asjaolu, et plekk-kest defekte teiste ahjutüüpidega võrreldes rohkem peidab pahatahtlikult ära kasutada. Kliendid peaks aga alati sellise ahjutüübi puhul meistri CV vaatama. Hea mees ehitab igat tüüpi ahju valmis, nii et klient on rahul.
Suitsugaaside liikumiskiiruse hindamiseks on siis ikkagi põlemisaeg. Kui ikka ahi põleb alla tunni tühjaks, siis on selge, et koldes täielikku põlemist ei toimu. Igal juhul on see EN 15544 järgne 80 min. põlemisaeg efektiivseim ja parim põlemiaeg millele orienteeruda.

Kõike paremat
andrus Schults
http://www.raidkivi.ee
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Normaalne.
Täienduseks. Täielikuks põlemiseks läheb peale aja vaja ka täielikkusele lähedasi põlemistingimusi ja ahju kasutegur algab kindlasti täielikku põlemist võimaldavast koldest.
Põlemisaja ja kolde ning ahju massi suhe tagab sellest parima kasuteguri.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets

Raivo
Minu soov ei ole Sind tolaks teha.Aga mina olen selliseid ahje ,nagu sina promod,ehitanud aegajalt juba üle 20 aasta.Tõsi on ,et need ahjud võivad ennast õigustada aga ainult teatud eeltingimustel ja Eesti tavakodanikul puuduvad hetkel materjaalsed vahendid nende eeltingimuste täitmiseks.
Või tahad sa öelda sellega,et Unibuildi ahjud ei olegi mõeldud tavakodanikule.Vat selle peale ma ei osanud mitte tullagi........
Mis puudutab seda plekkahju näidet ja tuleohutust,siis rebid saa tükke tervikust.Kas fotol olev ahi on kuum või köeb .Ja kus siis "õige" pottsepp magab,ikka omatehtud ahju kõrval.Koomiline ta ju niimoodi tõesti paistab.(Aga see polnudki levitamiseks mõeldud)Klouniks nimetasid sa mind kusagil juba varem,nii et lase olla.
Muideks,see ahi on tõesti tehtud sellise kvaliteediga,mida sa tõenäoliselt näinud ei ole.Ja siit veel üks vastuküsimus,mida kunagi küsisid.Miks sa arvad,et korraliku plekkahju ehitus võtab vähem aega kui samasuure tellisahju ehitus?Mitte ei saa aru Sinu mõttekäigust ......
Kolde ehitusest, põlemise ja põlemisõhu optimeerimisest saame aru,
Tuleohutusest saame aru,Korraliku soojustuse vajalikkusest saame aru,
Aga.........Milleks on vaja ajada ahju väliskihi mass nii suureks?......ja mitte veel suuremaks?Kuskil on ju optimaalsuse piir.
Või on optimaalsuse piiriks tõesti rahakoti paksus.......
Seleta mulle uskmatule palun.ja ilma võõrsõnadeta, et ka lihtinimene aru saaks.Oma sõnadega seleta..........ja see vastus,et ahi kauem soe püsiks,ei rahulda mind(sest ahju lühikestest lõõridest sõltuvalt lähevad ju ka kuumemad suitsugaasid korstnasse(Nii otseses kui ka kaudses mõttes).Ja kui lõõrikäigud liiga pikad teed tekivad tõmbe probleemid.(eriti puude lisamisel ja kui lõõristik külm)
Arutame seda asja.Milline on lõõride välisseinte optimaalne paksus?
Kes annaks nõu.....Annes......Andrus.........Raivo, äkki sina
Lugupidamine
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets

Andrus
Ei saa aru mõttekäigust,kui ikka ahi põleb alla tunniga tühjaks,siis ei toimu täielikku põlemist?
Lugupidamine
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Esiteks, ma tean pottseppasi, kes on 50 aastat seda tööd teinud. :thumbsup:
Teiseks, sa mainid korstnasse minevate gaaside temperatuuri? Oled sa neid Unibuildi ahjul möötnud? Mina olen. Miks sa arvad, et ma oleks sinu voodi ette tahnud ehitada Unibuildi ahju? Küsi Arko´lt, on ta maja soe? Miks sa siis ikkagi Flynni järgi ahju ehitad kui ise selline ületamatu disainer ja insener? Pane näha, pilt pidi sada sõna olema.
Materiaalsed vahendid ajad küll sassi, täiega. Oli siin üks pottsepaks üritaja, tema ütles, et "ilus ahi, aga talumajas" ;) Kui sa teaksid kui solvunud see perenaine oli...Vahendite põletamisest räägi neile, kelle ahjud kolme kütmist vastu ei pea. Kindlasti ei ole ma ka hinnas sama maias kui sina :oops:
See lõõride välisseinte paksus, jne, selle kohta ma tegin eraldi teema. viewtopic.php?f=1&t=27331&start=0
Õpetajatest ju puudust ei ole. Lähen kuulama minagi.
Viimati muutis kaminahi, 02 Mär 2011, 00:38, muudetud 1 kord kokku.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Peetripoeg kirjutas:Andrus
Ei saa aru mõttekäigust,kui ikka ahi põleb alla tunniga tühjaks,siis ei toimu täielikku põlemist?
Lugupidamine
Sa ikka püüdsid aru saada, või leidsid okka, mis üles tõsta? Oleksid meiega koos EN koolitusel olnud, oleksid ehk mõistnud.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets

Kolde min,max suurus on normiga paigas,lõõri min pikkused ka ,aga loogiline oleks siis ju ka et lõõri välisseinte paksus normeeritaks.Ikka selleks et põlemisel vabanevat energiat efektiivsemalt ära kasutataks.Või see ei ole enam kellegi asi.Peale selle,kes kütuse eest maksab.
Küta palju tahad,peaasi et õhku ei saasta.Tõeliselt roheline mõtteviis energiasäästu kohapealt.
Lugupidamine
Viimati muutis Peetripoeg, 02 Mär 2011, 00:52, muudetud 1 kord kokku.
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

Kuna sa tõid ise sisse selle suitsugaaside liikumiskiiruse 9m sekundis (=80min:3 või isegi rohkem), siis just seda sama ma silmas pidasingi. Selge on see, et korsten projekteeritakse maksimaalsele tõmbele. Telliskorstnate puhul on seda survetaset raskem hinnata, aga näiteks Kaminakojas pakutavatel Vilpra korstendel on survetase N1 elik 40Pa. Näiteks kaminasüdamike puhul on seda 2,5 korda rohkem kui vaja. Selleks, et nüüd kütteseade liiga kiiresti kütust ei põletaks kasutatakse tõmbe regulaatorid, moderaatoreid või kuidas iganes neid nimetada. Kõike lihtsam on kasutada manuaalset siibrit, mille puhul peab aga lootma kliendi koolitusele. Koolituse sisu ongi, et klient peab kasutades õhuklappi ja siibrit suutma ahju või kamina panema kütust ära põletama 80-90 minuti jooksul. Alla tunni toimub suur osa põlemisest lõõrides ja korstnas ja osa põlemisgaasidest jääb üldse põlemata.

Kõike paremat
Andrus Schults
http://www.raidkivi.ee
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Peetripoeg kirjutas:Kolde min,max suurus on normiga paigas,lõõri min pikkused ka ,aga loogiline oleks siis ju ka et koldeseinte paksus normeeritaks.Ikka selleks et põlemisel vabanevat energiat efektiivsemalt ära kasutataks.Või see ei ole enam kellegi asi.Peale selle,kes kütuse eest maksab.
Küta palju tahad,peaasi et õhku ei saasta.Tõeliselt roheline mõtteviis energiasäästu kohapealt.
Lugupidamine
Aga kui sa aru ei saa, siis pole küll mina seda kohustust võtnud, et sind aidata.
Teine asi muidugi sinu tahtmisega .....
Tartus rääkiti sellest nädala ja kõik said aru kes tahtsid, et kuidas saada kui raske ahi soojaks. Proovi aru saada, et teatud energia tuleb kusagile teatud ajaks salvestada ja poole liitrisesse pudelisse liitrit ei kalla.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Peetripoeg kirjutas:Raivo

Muideks,see ahi on tõesti tehtud sellise kvaliteediga,mida sa tõenäoliselt näinud ei ole.Lugupidamine
Mis nüüd siin siis juhtus ;) Näita siis seda kvaliteedi ilu, mida mina näinudki ei saa olla :oops:
Äkki oskan siis öelda, kas olen või tõesti ei ole.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

Andrus Schults kirjutas: Koolituse sisu ongi, et klient peab kasutades õhuklappi ja siibrit suutma ahju või kamina panema kütust ära põletama 80-90 minuti jooksul. Alla tunni toimub suur osa põlemisest lõõrides ja korstnas ja osa põlemisgaasidest jääb üldse põlemata.
Vabandan oma lollust aga palun seleta seda lähemalt.
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

stupiduser kirjutas:Vabandan oma lollust aga palun seleta seda lähemalt.
Kui koerad omavahel kaklevad, olgu nad siis krantsid või tõuloomad, ei tohi isegi peremees neid lahutama minna, võib rängalt kannatada saada.
Kaugelt vett võib visata, nagu mina praegu. ;)
.
Tel 5o9279o
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets

Vesi kulub vahel tõesti ära.Selles on motamehel õigus.
Hakka või arvama ,et Kaminahi tegelikult Kerisahi.Nii kui vett viskad,kohe leil vastas sõnasabad hambus.
Ja eks ka leiliviskajale jagu paratamatult pritsmeid.Kas see just alati vesi on.......

Küsimus oli,et milleks on ahjule vaja nii suurt massi.Kuus tonni.See on ju kolme-nelja ahju mass.Seletatagu mulle ära.Kas siis ahju mass on tähtsam kui ahju soojeneva pinna suurus
........Aga see ahju mass tuleb ära järada.Et ka lihtinimene saaks aru.Ja mitte ei peaks sellepärast kursustele minema või hoidku jumal :hakkama arvama,et mida suurem ahju mass seda parem ahi.

Lugupidamine
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

On ka teine ütlemine koerte kohta.
Kui viskad kivi karja sisse, siis kiunub pihtasaanud koer.
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Peetripoeg kirjutas:Vesi kulub vahel tõesti ära.Selles on motamehel õigus.
Hakka või arvama ,et Kaminahi tegelikult Kerisahi.Nii kui vett viskad,kohe leil vastas sõnasabad hambus.
Ja eks ka leiliviskajale jagu paratamatult pritsmeid.Kas see just alati vesi on.......

Küsimus oli,et milleks on ahjule vaja nii suurt massi.Kuus tonni.See on ju kolme-nelja ahju mass.Seletatagu mulle ära.Kas siis ahju mass on tähtsam kui ahju soojeneva pinna suurus
........Aga see ahju mass tuleb ära järada.Et ka lihtinimene saaks aru.Ja mitte ei peaks sellepärast kursustele minema või hoidku jumal :hakkama arvama,et mida suurem ahju mass seda parem ahi.

Lugupidamine
Mida sa järada tahad? Tegin sulle ekstra teema kus saad "lihtinimesed" kõik korraga ära valgustada kuidas ja kui palju sa soojust salvestad. viewtopic.php?f=1&t=27331&p=145024#p145024
Seda muidugi juhul kui tead, mis on salvestamine ja milleks. Räägi asjast. Oma asjast.
Viimati muutis kaminahi, 02 Mär 2011, 22:27, muudetud 1 kord kokku.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 427 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kui juba ütlemiseks läks, siis pistaks ka ühe vahele: "Enne saab targemal mõistus otsa, kui loll aru saab."
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets

No ütle lolli,ei saa aru.
Salvestama,et siis korduvalt taasesitada ilma et peaks uuesti salvestama.
Energia puhul oleks korrektsem rääkida energia vabanemisest ja energia hajumisest maailmaruumi läbi ahju seinte,läbi hoone piirete jne.Alguses keeruline,samas lihtne ja loogiline.
Soojapidavuvuse puhul me takistame energia hajumist ilmaruumi.Ahju materjal on vaid vahendaja koldes põlemisel vabaneva soojuse ja ahju ümbritseva ruumi vahel,mille piirded omakorda vahendavad sedasama energiat piirdest väljapoole .
Ahju materjal ei salvesta vaid vahendab.Ja küsimus on vaid ajas,millal koldes vabanenud energia jõuab (ideaalsel juhul 80%)ahju ümbritsevasse ruumi.
Teadupärast ahi ,mille pinnatemperatuur on 40 kraadi,ei eralda enam ruumi eriliselt soojust.Ruumis ei toimu soojenemist,sest ruumi ümbritsev piire annab normaalsel juhul rohkem soojust ära,kui ahi ruumile juurde annab.Sõltub kindlasti ahju suurusest ja ruumi piirete suurusest.
Mida kõrgem on ahju pinnatemperatuur seda rohkem antakse ümbritsevale õhule soojust ära.Kui palju on paksuseinalise ahju soovituslik pinnatemperatuur.Üsna madal 60 kraadi.Soojusülekanne ruumi on suhteliselt aeglane,sellest siis et sellise hoone soojustus peab olema väga hea,kuhu ehitatakse selline ahi.

Lugupidamine
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kui sa ikka nii jäärapäiselt eirad salvestava funktsiooni vahendavaks, siis peab sul ahjus tõesti igavene tuli olema. Maailmaruumi hajumiseks :grin:

Miks sa ei vastanud viisnurkahju küsimuse kohta? :scratch:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Peetripoeg kirjutas:No ütle lolli,ei saa aru.
Salvestama,et siis korduvalt taasesitada ilma ...
Järjest paremaks läheb, ahju materjal polegi enam salvestamiseks. Kuskohas sa vahepeal olid? Mingi hull ajuloputus on sulle tehtud kusagil Tuikivis või mingis kaminatehases.
.
Tel 5o9279o
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets

Räägi sellist juttu mõnele energeetikule ja sa kuuled mis ta sulle vastab.Või soojusenergia ei olegi energia?Aga jah,eks iga õpilane on oma õpetaja nägu.Nii minagi........
Istun siin oma voodi serval plekkahju ääres ja mõtlen.......
Kuna siin on tähenärimine kombeks.Kordan.Salvestatakse ,et hiljem taas ja taas esitada ilma ,et peaks uuesti salvestama.
Vastuseks Kaminaahju küsimusele selle minu albumis oleva 5-nurkse kamin-leivaahju kaalu kohta vastan,et ahju kaaluks napilt 3,5 tonni.Samal korrusel asub ka pottidest pliit soemüüriga.Teisel korrusel aga kergahi.
Meie teemaks aga siin massiivse tellisahju otstarbekus põhiküttena.Teen seda meelega just siin ,sest inimesed peavad ju saama ülevaate erinevatest äärmuslikest ahjutüüpidest (milleks ma massiivset tellisahju pean ja mis ei sobi mitte igale poole ja mis tulevikus muutub lausa kütteröövliks(loe raharöövliks)kui ise metsa ei oma.
Olgu see siis siin - plekkahju teema all,mida massivahju ehitajad on irvitavalt-halvustavalt põlanud.Loomulikul ka selleks et mitte teisi teemasid risustada Kaminahju kosmosesse pürgivate ahjutehniliste teadmiste eest
Kuhu siis on viinud need kosmose õpingud(energiateema on kahjuks vahele jäänud).Äkki on veel midagi vahele jäänud.Teooria ja praktika käivad ikka käsikäes
Homsest vaatame aga asju konkreetselt Märjamaa Sulu küla rahvamaja massiivahju näitel.Kuidas asjad tegelikult siis toimivad.Siiamaani oleme ju üldjuhul ainult enamaltjaolt ehitusliku küljega(ja joonistega) pea 4 aastat(vist) tutvunud ja ka valmisahjude ilusaid pilte näinud.Ja arutleme ka selle projekteerijaga,kui effektiivne on massiivne tellisahi(kahjuks ei ole selle ahju kaal 6 tonni - aga teema ilmestamiseks kõlbab ka see arvan et 4 tonnine ahi)konkreetses vanast paekivihoonest(mille seina paksus pea 80 cm) kohandatud,ümberehitatud rahvamajas.
Muideks sellest ahjust võiks lausa uurimustöö teha.Paneks kellad külge.Kaaluks küttepuud ära.Möödaks ruumi temperatuure enne ja pärast kütmist.Tooks kohale isegi termograafi....
Kuna arvan ,et projekteerija hakkab süüdistama ,nagu alati ahju kütjaid,siis lisan ka sinna mõned pildid konstruktsioonidest.Juba esmasel vaatlusel tekivad küsimused.
Et projekteerijale ei tuleks asi ootamatult(kuigi teda on selle konkreetse projekti avalikustamisest ette hoiatatud - millele vastati,et kui mul pole midagi muud arutada,siis on jutt lõppenud = jäin lolli näoga järele vahtima),panen küsimused ,mille vastu huvi tunnen,talle ettevalmistamiseks veel täna siia ülesse.
Kordan:mind ei huvita isikuomadused,vaid puhtalt tehnilised lahendused ja nende lahendusteni viinud loogika ning loomulikult oma tööde eest vastamise teema.
Viimati muutis Peetripoeg, 04 Mär 2011, 13:18, muudetud 1 kord kokku.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kindlasti pane oma pildid üles ja kui puudu tuleb, küsi juurde. Aga pea meeles, et seekord pead ka rehkendused juurde panema. Sinu demagoogia pole mingi näitaja.
Mina olen Sulu rahvaga oma diili teinud ja nende kord on vastata.
Kuidas sa oma "viisnurga" nii kerge said? Kipskivid :scratch: Seest tühi :scratch:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets

Mis kasu on rehkendustest ,kui ruume soojaks ei saa.Ja rehkendused pead kahjuks esitama sina.Eriti tahaks näha just seda arvutuse kohta kus siis välispiirde ja külma kivipõranda ja ahju soojatootlikus kenasti parlanksis on.
Töökoha sinna ahjukütjaks oled juba reseveerinud või.Esimesed aastad palgata muidugi,sest kuidagi pead ju oma arvutusvead heastama.
Mis kasu on numbrite tundmisest kui kokku liita ei oska.
Äkki tegid sinna kolde liiga väikse.ma tahan sind aidata,Kaminahi,näita arvutusi.
Siin on teisigi ahjuarvutajaid.
Algatuseks näita kas või arvutuste aluseks võetud Ahju projekteerimise algtinimusi.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Projekteerimise algtingimuseks oli HIND. Seda ahju ei olnud algusest peale soovitud üksinda kogu selle paekivihoone avatud ja kõrge ruumi kütmiseks. Ahju võimsus on 3kW. Projekt sai eelnevalt kooskõlastatud. Korstna osas võttis tellija vastutuse. Minu veenmine, et sellistesse tingimustesse selline korsten ei ole sobilik, sai takistuseks eelnev projekt. Soovitasin kasutada "burzuikat" korstna stardiks. Kui külm korsten saab tõmbama, töötab ahi EESKUJULIKULT. Ka igapäevasel kütmisel ei esine mingeid probleeme. Ja vastab täiega EN 15544 projekteerimisnormidele.

Ma kord juba ütlesin, et ära demagoogitse. Tahad midagi ümber lükata, siis tee seda selleks seatud moel.

Kui paned edasi minu suhu sõnu, mida ma öelnud ei ole, muutun otsekoheseks.
Viimati muutis kaminahi, 04 Mär 2011, 16:50, muudetud 1 kord kokku.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Vasta