betooni valamine
-
- külaline
betooni valamine
Lugemata postitus Postitas veiko »
plaan selline et oleks vaja valada 90m2 6cm paksune betoon põrand. siseseinad on kõik valmis. Seega sooviks teada kui palju maksab m2 hind kes betooni ära valab ja hiljeb lattide ja liipidega põrandad sirgeks teevad, et hiljem valatud põrandale saaks juba parketti panna. kopterdamist ei taha.
-
- külaline
Re: betooni valamine
Lugemata postitus Postitas veiko »
samuti võib anda kontakte kes seda tööd hästi teeb.
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

Lugemata postitus Postitas ponkskar »
Sul oli vist ikka väga palju vastuteeneturmasr kirjutas:Ei oska hetke hindasid öelda, aga omal läks ca 4 aastat tagasi 85m2 (ca 7m3) valamine koos materjalide (väike soodusega vastuteene), oma töö osaluse (???? ehk loll selles alal) ja oskajate kaasamisega maksma ca 7-8000.- vahel (ei mäleta täpselt), kusjuures mul ei olnud siseseinad valmis, vaid olid ette tehtud siseseinte asukohtade tasapinnad. Hiljem pidin hea lõpptulemuse saavutamiseks (laminaadi ja plaatidega katmine) ikkagi kergelt isevalguvaga üle käima, kuid arvesta, et sinul on siseseinad juba valmis ja see natuke raskendab sinu etteantud tingimuste (parketi paigaldusvalmidus kopterdamata) täitmist.

Kas ilma koperdamata saab ikka parketialuse heaks? Mu meelest isegi väike paari mm kõrgune kühm on juba segav ja latiga tõmmates neid ikka natuke ju jääb???
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ma tõesti ei mäleta palju tol ajal need hinnad (suurusjärk "raamatupidaja" käest suuliselt päringu järgi), aga püüdsin spetsialistest abiliste töö (eelnevalt konsulteerides) võimalikult kiireks ja lihtsaks teha (vaheseinte asukohtade majakate kasutamise loodi ja latiga tõmbamise näol). Betooniauto aeg maksis ja mul tuli odavam palgata spetsialistid oma nikerdamise ning kogemuste omandamise asemel.ponkskar kirjutas:....Sul oli vist ikka väga palju vastuteenet,sest mu teada juba betoon maksab üle 1000EEK/m3 (objekti kaugusest segusõlmest oleneb ka palju. Mulle pakuti 2.a. tagasi töö+materjal (kile, armatuur, betoon paksusega 8cm) maksumuseks ~270-280EEK/m2.
Kas ilma koperdamata saab ikka parketialuse heaks? Mu meelest isegi väike paari mm kõrgune kühm on juba segav ja latiga tõmmates neid ikka natuke ju jääb???
Ponkskar, kaks aastat tagasi oli vist "ehitusbuumi" kõrgpunkt, aga mina sattusin õnneks selle buumi algusesse ja nagu mainisin, et eeltööd olid mul tehtud. Jah, abitööliste hind pani mind numbrina võttes hämmastama, aga tegelikult tulin ikka väga odavalt välja.
urmasr
-
- külaline

Urmasr
-
- külaline
Panin kogemata sõna "abitööliste" spetsialistide asemael. Vabandan Spetsialistide ees!Külaline kirjutas:...Jah, abitööliste hind pani mind numbrina võttes hämmastama, aga tegelikult tulin ikka väga odavalt välja.urmasr
Urmasr
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Peale nendepoolse hinna nimetamist tuli mul kohe meelde, et ega ma ise teistmoodi ei ole.Külaline kirjutas:...Jah, abitööliste hind pani mind numbrina võttes hämmastama, aga tegelikult tulin ikka väga odavalt välja.
urmasr

-
- külaline
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas igiliikur »
Täpselt nii, mul 2 head sõpra, kes juba 15a soomes elavad ja valu peal tegutsevadKülaline kirjutas:eestis on jah se kopterdamine moes, aga soomes nii väga pole. soomes on nii et valatakse põrand ära, aetakse lattidega sirgeks. Siis seisab mingi 2-3 tundi, no nii kaua et kannatab vahtpplüstorooli tükkidega peal käia. ja siis tehakse liipidega põrand siledaks. Enne parketti/laminaadi paigaldust käid korra kiviga üle.

Lugemata postitus Postitas stc 101 »
Lugemata postitus Postitas armering »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 62 korda
- On tänatud: 120 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Ma pole kursis, aga kopteri rent võib seal olla teises hinnaklassis kui meil. Kasulikun maksta tööjõule.
Pealegi parketi või keraamilise plaadi alla aluspõrand ei pea olema perfektselt lihvitud. Piisab vaid, et oleks nõuetekohaselt sirge.
-
- külaline
Kopteri rent küll asjasse ei puutu ja ega seda enam siingi tehta,sest kopterdamisega saab siledama,kuid mitte sirgema pinnavuuk kirjutas:Point on ehk selles, et soomlane oskab raha lugeda.
Ma pole kursis, aga kopteri rent võib seal olla teises hinnaklassis kui meil. Kasulikun maksta tööjõule.
Pealegi parketi või keraamilise plaadi alla aluspõrand ei pea olema perfektselt lihvitud. Piisab vaid, et oleks nõuetekohaselt sirge.

-
- külaline
Ja soomes läeb , yldjuhul, betooni peale veel tasandusseguvuuk kirjutas:Point on ehk selles, et soomlane oskab raha lugeda.
Cartman
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 24 korda
Lugemata postitus Postitas maik »
Soomes olen ka näinud laus-lollust, kui ligi 100m2. autotalli katus liibiti kohalike meistrite poolt ja üllatavalt nobedasti, kuigi kopteriga oleks see vähe inimlikum olnud.
Soomes toimub mingis valdkonnas teatud puhul taand-areng ja kõike mida põdrad teevad või ütlevad ei tasuks orjalikult puhta kullana võtta, omal peaks ka mõistust olema.Ja ma tean, et neil on raylid ja 100 muud normi, aga palju nad nendest ise hoolivad (ei hooli), seda silmakirjalikust olen ise korduvalt näinud.
Liipimine on mõeldav ainult kitsastes oludes, st.kuhu kopteriga ligipääs on raskendatud, ülejäänud puhkudel on see lollus kuubis.On ikka vahe, kas tõõtad küürakil liibiga või sirge seljaga kopteriga.
Tas.valu ei ole ka reegel vaid enamuselt vigade parandus.

-
- Ehituspenskar
Seda on mõistlik teha siis, kui tahetakse puhast korrektse välimusega betooni pinda. Näiteks garaaži põrand. Pinda võib otse viimistleda mõne värviga, epoga... või jätta niisama. Aga kui praktilisust silmas pidada, siis see kõige parem variant pole, kuna selline põrand on libe.sashaobrok kirjutas:Mil juhul on siis hea kopterdada üldse? Mis juhul tahetakse siledat, aga lainetavat põrandat?
Teine kopteri pinna mõte on kokkuhoid plaatimissegu kulu pealt. Aga kui põrand siledaks ja lainesse lihvitakse, siis võib see näiline olla.
Parketi või plaatimise alla kui kopteriga üle käia, siis ennem jäägu kohati näotu, kui lainetav. Ja seda on soovitav latiga kontrollida.
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
-
- Ehitusguru
õige ajastus määrab põranda tolerantsi st.kui liiga vara ronid panniga peale siis on lained garanteeritud ja kui liiga hilja, näed jälle kurja vaeva.
Selline jutt et, kopter=lainetav põrand ei pea paika.

-
- Ehituspenskar
Tegelikult nõus, aga... Olen paaril korral huvi pärast proffide tööd latiga üle mõõtnud. Ilus sile kopterdatud pind. Aga lainetab. Tegijaks suurte kogemustega betoonitöödele spetsialiseerunud firmad.maik kirjutas:Kopteriga töötamine nõuab oskusi ja vilumust nagu kõik tööd siin maailmas,
õige ajastus määrab põranda tolerantsi st.kui liiga vara ronid panniga peale siis on lained garanteeritud ja kui liiga hilja, näed jälle kurja vaeva.
Selline jutt et, kopter=lainetav põrand ei pea paika.
Aga jah, ega see ei ütle ju midagi. Igas firmas võib olla nii meistreid, selle, kui õpipoisse. Olenemata, kas firma tegutsenud 20 või 2 aastat ja ka vastupidi.
Eks lainetamine oleneb ikka palju lattijast. Kopter vast silumiseks - mitte sirgeks ajamiseks. Betoneerijaks end nimetama ei kipu, aga niipalju olen tähele pannud, et paralleeli silumise juures võiks tõmmata krohvipinna silumisega. Kui lattimisega korralikult sirgeks ei tõmba, siis silumisega kipub sisse vedama ja hakkabki lainetama. Eriti kui seda ära ei jaga.
-
- Ehitusguru
Kui lattimisega korralikult sirgeks ei tõmba, siis silumisega kipub sisse vedama ja hakkabki lainetama. Eriti kui seda ära ei jaga.
Õige st. kui juba alguses on pläp-pläp, mis tulemusest saab siis üldse juttu olla.

-
- külaline
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid