Olen kasutanud kahte erinevat pumpa 2 aastat ja suuremat "jäämäe" probleemi ei ole olnud. Minu kogemustel kui sulatus toimib normaalselt ja vesi jookseb sirinal maha (mitte ei tilgu) siis tekkiv "jäämägi" pigem "pannkoogi" kujuga mitte kõrge torn. Põhiküttena töösoleva pumba all on tänaseks silmajärgi hinnates ~100 l. jääd (raske hinnata selle "pannkoogi" mahtu). Kuna seade asub sooja (+8) keldri seina ääres siis ilmselt on seest tulev soojus aidanud hoida seinaäärse pinnase sulana (Tallinna ümbruses vist üldse pinnas suht vähe külmunud sellel aastal) ja sellega ka sulatanud seda "jäävälja".tartu kirjutas: Müüja aga jätab nii madala paigutuse korral "riskid kliendi kanda" ja hoiatas, et siis pean hakkama vajadusel alt jääd lõhkuma, et aparaat sellesse ei upuks...![]()
Küsimus:
Kui palju seda vett/jääd välisseadme alla üldse tekib ja kuhu ta teil suunatud on? Kas välisseadme all on siis mingi kogumisnõu, mida regulaarselt tühjendada? Või aurustub see vesi/jää sealt ise aja jooksul (nagu külmkapil) ja jää tekib vaid väga külma ilmaga, kui pump pikemalt täisvõimsusel uhab? Kas ma peaks välisosa alla koguneva jää pärast üldse muretsema? Siin piirkonnas olen paljudel neid aparaate seintel näinud, aga jääpurikaid küll mitte.
Kuskilt on meelde jäänud jutt et teoreetiliselt võib välisosa "toota" talvega kuni 2 tonni jääd. Seal oli vist jutt küll katusele paigalduse ohtlikusest ja see jääkogus vist siis võimalik kui mingit sulamist kütteperioodil ei teki.
Eks see ~40 cm. vist tera vähe on aga kui suudad meeles pidada et vahest tuleb pilk peale visata ja vajadusel jääd vähendada siis peaks toimima küll.