Õhksoojuspump
-
- külaline
Re: Õhksoojuspump
Lugemata postitus Postitas omanik »
Kui pole paigaldaja viga, vaid on seadme viga, siis kas garantii annab maaletooja, kes annab garantiikorras vigase jupi asemele uue ja maksab paigaldajale ka teostatud töö eest mis läheb vahetamiseks?
Ja kui nii on, siis kas võib valida garantiitöö teostajaks ka kedagi teist peale seadme paigaldaja keda maaletooja aksepteerib?
- Tupsu
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas Tupsu »
Garantii annab paigaldaja ja mingit raha ta maaletoojalt ei kohalesõidu ega jupi vahetamise eest ei saa.omanik kirjutas:Garantiiremondist õõ-sp kohta tahtsin üldiselt küsida.
Kui pole paigaldaja viga, vaid on seadme viga, siis kas garantii annab maaletooja, kes annab garantiikorras vigase jupi asemele uue ja maksab paigaldajale ka teostatud töö eest mis läheb vahetamiseks?
Ja kui nii on, siis kas võib valida garantiitöö teostajaks ka kedagi teist peale seadme paigaldaja keda maaletooja aksepteerib?
Küll aga saab sealt jupi, kui seda on kohapeal olemas. Kui ei ole tuleb tellida oodata.
Maaletooja sind vaevalt jutule võtab, selle jaoks ongi edasimüüjate süsteem, kelle poole probleemidega põõrduda. Kui firma tänaseks kadunud või pankrotis , siis ostsidki pumba koos odava paigaldusega ja koos firmaga kadus ka garantii.
Oleks lõpuks aeg selgeks saada, et uue soojapumba paigaldushind sisaldab ka garantiiteeninduse hinna ja kõik see tuleb garantiiajal paigaldaja taskust (peale jupi muidugi )
andere verheizen sie!
Lugemata postitus Postitas peebuste »
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tkko »
Maaletooja kodulehelt-Tupsu kirjutas:Garantii annab paigaldaja ja mingit raha ta maaletoojalt ei kohalesõidu ega jupi vahetamise eest ei saa.
Küll aga saab sealt jupi, kui seda on kohapeal olemas. Kui ei ole tuleb tellida oodata.
Maaletooja sind vaevalt jutule võtab, selle jaoks ongi edasimüüjate süsteem, kelle poole probleemidega põõrduda. Kui firma tänaseks kadunud või pankrotis , siis ostsidki pumba koos odava paigaldusega ja koos firmaga kadus ka garantii.
Oleks lõpuks aeg selgeks saada, et uue soojapumba paigaldushind sisaldab ka garantiiteeninduse hinna ja kõik see tuleb garantiiajal paigaldaja taskust (peale jupi muidugi )
Firmast
FSK Soojuspump ja Konditsioneer OÜ on Jaapani firma Fujitsu General Limited sertifitseeritud kliimaseadmete ainuesindaja Eestis. Kehtiv sertifikaat on väljastatud Fujitsu General Europe poolt 01.09.2008 seisuga.
Tänu Fujitsu kliimaseadmete suurele müügiedule Eestis, otsustas Fujitsu General Ltd tulla oma klientidele lähemale ning rajas klientide veelgi paremaks teenindamiseks Eestisse kliimaseadmete müügiesinduse ning lao.
Alates 01. juunist 2008 on Fujitsu, Fujitsu General ja Fuji Electric kliimaseadmete ametlikuks esindajaks Eestis FSK Soojuspump ja Konditsioneer OÜ.
Meie põhitegevuseks on nende kolme kaubamärgiga konditsioneeride ja õhksoojuspumpade hulgimüük. Meie eesmärgiks on pakkuda oma koostööpartneritele võimalikult laia tootevalikut, kiiret teenindust ja tehnilist tuge.
Alates 01. juunist 2008 a võtab FSK üle kõik seadmete garantiiga seotud küsimused. Edaspidi palume kõigis küsimustes, mis puudutavad varuosasid või garantiid pöörduda otse esinduse poole.
- Tupsu
- Ehitusspets
Minul on ainult 1 ostetud maaraam, kuna see on oma 4x seina kinnitusest kallim. See on otse kinni umbes 300-400 kg veneaegse betoonplaadi küljes gabariidid 90cm x 140cm x 15cmpeebuste kirjutas:Kuidas on selle välisagregaadi paigaldamisega maapinnal seisvale raamile? Kui pole seina küljes, siis ei kandu vast ka vibra ja müra sel määral tuppa? Kas see vajab ka asisemat vundamenti? Kuidas on see enamasti praktikas lahendatud?
Raami peal on 16kw õhk-vesi pumba välisosa . Vahel on 4x mitmesaja kroonised puksid. (Keskelt kinnitus välisosale, servadest kinnitus raamile)
Mingit müra kuskile ei kandu, ka sees sama seina kõrval olles masina tööd kuulda ei ole isegi mitte välisosa täisvõimsusel.
andere verheizen sie!
- Tupsu
- Ehitusspets
Firma lehelt on leitav otsingusõna garantii kasutamisel ainult selline linktkko kirjutas: Maaletooja kodulehelt-
Firmast
FSK Soojuspump ja Konditsioneer OÜ on Jaapani firma Fujitsu General Limited sertifitseeritud kliimaseadmete ainuesindaja Eestis. Kehtiv sertifikaat on väljastatud Fujitsu General Europe poolt 01.09.2008 seisuga.
Tänu Fujitsu kliimaseadmete suurele müügiedule Eestis, otsustas Fujitsu General Ltd tulla oma klientidele lähemale ning rajas klientide veelgi paremaks teenindamiseks Eestisse kliimaseadmete müügiesinduse ning lao.
Alates 01. juunist 2008 on Fujitsu, Fujitsu General ja Fuji Electric kliimaseadmete ametlikuks esindajaks Eestis FSK Soojuspump ja Konditsioneer OÜ.
Meie põhitegevuseks on nende kolme kaubamärgiga konditsioneeride ja õhksoojuspumpade hulgimüük. Meie eesmärgiks on pakkuda oma koostööpartneritele võimalikult laia tootevalikut, kiiret teenindust ja tehnilist tuge.
Alates 01. juunist 2008 a võtab FSK üle kõik seadmete garantiiga seotud küsimused. Edaspidi palume kõigis küsimustes, mis puudutavad varuosasid või garantiid pöörduda otse esinduse poole.
http://www.fsk.ee/pages/et/edasimueuejale/garantii.php
Seal kõll kuskilt välja ei loe, et klient saab nüüd garantiid ilma edasimüüja-või paigaldajata vormistama minna ja fsk saadab kohe brigaadi remontima

andere verheizen sie!
-
- külaline
- Tupsu
- Ehitusspets
Tel + 372 6466 081Külaline kirjutas:http://www.fsk.ee/pages/et/firmast.php
Helista ja saad teada, et see jutt kehtib paigaldajatele ja edasimüüjatele, mite lõpptarbija garantiile.
Kui saab palju küsijaid, siis ehk isegi parandavad oma info igale lugejale arusaadavaks.
andere verheizen sie!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Vaatasin hästi-ammuseid ÕSP teemalisi algatusi ja juba 2007.a lubas Priit Pärn (ABC Kliima + FSK + ??? omanik ), et teeb oma info klientidele hästi arusaadavaks :Tupsu kirjutas:...Kui saab palju küsijaid, siis ehk isegi parandavad oma info igale lugejale arusaadavaks...
Postitas Priit Pärn » 17 Apr 2007, 11:39
petzka kirjutas:ABC Kliima aga pakub sama seadet juba 10.3kw käisin siis müüja juures selgust nõudmas ja selgus ikka et 8,7 on selle seadme max.
10,3kW on tõesti vale number. Parandame selle kohe ära. Vabandust!
http://www.abckliima.ee
Siiani on nende kodulehel eksitavalt eksponeeritud seadmete max (hetke)- küttevõimsused, mis teevad eelteadmisteta huvilisele ÕÕ-soojuspumba valiku üsna segaseks. Mõni aeg tagasi algatas Priit siin teema ebaausatest ettevõtjatest, aga nüüd on ise ka siit foorumist ilma oma lubadusi täitmata ära kadunud

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas omanik »
Õnneks ei pea paarsadat euri kulutama, sest maaletooja lubas jupi anda, aint paigaldaja ei ole seda veel küsima läinud ja ega seda paigaldajafirmat ka enam pole. On paigaldaja inimesed kes tegelikult aint heast tahtest võibolla mul vent mootori ära vahetavad. Pakkusin, et võiksin ise ära vahetada, aga maaletooja tahab, et vahetaks ikka need kes asja tunnevad, ning kontrollivad kas seade töötab. Võib ju muid vigu ka olla.Külaline kirjutas:Miks peaksid mootorile paarsada euri kulutama, kui seadmel garantii. Lepingus pole ilmselt ka lubatud omapäi remontida.omanik kirjutas: Iseenesest on seadmel garantii ja kas siis ise vahetada tohibki...
Minukandis need paigaldajad pidavat olema ainukesed keda maaletooja aksepteerib.
Mul polegi sellist asja nagu leping. On kasutusjuhend ja kasutusele võtu akt.
Remontida omapäi ei ole kindlasti hea ja garantiiajal seda enam, et mitte garantiid kaotada. Aga kui asi mul niikuinii ei tööta, siis mis kasu on mittetöötavast seadmest garantiiga. Garantiid mittetöötavale seadmele pole ka vaja.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tom6 »
Postitas Mella » 09 Mai 2010, 11:49
Tegin kuluarvutuse lokaalse gaasikatlaga kütmise ja kvaliteetse õ/õ soojuspumba vahel. Arvutatud on ainult kütmiskulu ja jäetud arvestamata katla/soojuspumba käitamiseks vajalik energiakulu.
Gaasiandmed on reaalsed, soojuspumba omad arvutuslikud. Arvesse on võetud COP kütteperioodil kuude kaupa, arvestades kuu keskmist temperatuuri Tallinnas perioodil 2009/2010.
Algandmed, millelt arvutus tehtud:
Aastane gaasikulu ca 800m3
Gaasi m3 hind koos käibega: 6,7kr
Elektri kwh hind koos käibega: 1,6kr
Gaasikatla kasutegur: 0,85
toas hoitav temperatuur: õhtul, hommikul, nädalavahetusel 20C, muul ajal 19C.
Õhksoojuspumba COP: Vastavalt Fujitsu AWYZ-14LB Nocria Arctic tehaseandmetele.
Kuu keskmine temp elektrikulu suhe gaasi kulusse rahas
okt 5 0,45
nov 3 0,5
dec -4 0,61
jan -11 0,64
feb -7 0,61
mar -2 0,57
apr 5 0,45
Aritmeetiline keskmine 0,54
Rahalise väärtuse keskmine 0,58
Üldistatud järeldus: Hetkel on hea õ/õ soojuspumbaga kütmine umbes 40% odavam kui gaasiga.
Kui seadmete maksumust mitte arvestada, oleks ülalmainitud ajal ja kohas õhksoojuspumba kasutamiskulu 58% võrreldes gaasikatlaga. Rahalises väärtuses oleks kokkuhoid ca 2200kr (aastas).
Pikemal talvel tuleb vahe suurem, eriti külmal talvel väiksem (kasutegur langeb ja tekib lisakütte vajadus).
Lükake ümber kui suudate
Ma arvan et arvutused pole ikka päris õiged:
gaasi alumine kütteväärtus 9,36 kwh/m3
gaasi hind 6,7 EEK/m3
aastas 800 m3 -see teeb 5360EEK
katla 85% kasuteguril (mis tundub väga väike aga ok)teeb katla kütteväärtuseks 7,956 kwh/m3
800m3 toodad 800*7,956kwh=6365 kwh
1kwh hinnaks tuleb 5360/6365=0,84 EEK/kwh
elektriga maksad 1,6 EEK /kwh
Elektriga maksad pigem 2 korda rohkem
Lugemata postitus Postitas Ats123 »
http://www.ivt.ee/pakkumine/
Palun, kas keegi võiks selgitada, mida selle pumba kohta teada on.
Internetis nagu oleks infot aga ainult soome ja rootsikeelne tekst, milles lõuna-eestlane sõnagi ei mõista.
Mõned reklaamis olevad väited on küllaltki ahvatlevad:
* - COP 7,3 (+7C JUURES)
* - TEHASE ERIGARANTII 5 AASTAT
* - TEHNIKAMAAILMA TESTIVÕITJA
- nosy
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas nosy »
See COP 7,3 on saadud 50% osavõimsusel töötamisel +10C ruumitemperatuuri hoidmise rezhiimis.Ats123 kirjutas:IVT Nordic Inverter KHR-N 12
http://www.ivt.ee/pakkumine/
Palun, kas keegi võiks selgitada, mida selle pumba kohta teada on.
Internetis nagu oleks infot aga ainult soome ja rootsikeelne tekst, milles lõuna-eestlane sõnagi ei mõista.
Mõned reklaamis olevad väited on küllaltki ahvatlevad:
* - COP 7,3 (+7C JUURES)
* - TEHASE ERIGARANTII 5 AASTAT
Tegelik rahvusvahelisi standardireegleid esitav COP on 3,7.
http://www.solmac.fi/pdf/IVT_ilmalampop ... 2KHR-N.pdf
IVT müüb oma nime all SHARPI-põhiseid mõningaste täiustustega seadmeid ja näiteks AY-XP12GHR on sellele tehniliselt suht sarnane aga palju odavamalt saadav mudel.
Kes soome keelest aru saab, võiks lugeda soojuspumbafoorumist “IVT ja suuren kusetuksen maku” http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=6574.0 Seal juttu aastatepikkusest bluffimisest (sh tehasegarantiist jms).
- nosy
- Korralik postitaja
Ats123 kirjutas:IVT Nordic Inverter ....

TM 2008 a testis jagas IVT võrdseid punkte Toshiba ja Mitsuga :
http://www.ilmalampopumput.fi/index.php?node_id=13894
TM 2010 testis oli teistest hoopis tagapool:
http://www.ilmalampopumput.fi/index.php?node_id=18083
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tartu »
Taustaks:
Ridaka boks, 3 korrust, köetavat pinda ca 180m2 (mitte just väga avatud), saadud pakkumine isendile RJZ14LB NOCRIA POLARIS 9.1kW, mis näitajatelt justkui sobiks... kuigi Google annab vaid linke Eesti müüjatele. Põhiküttena olen seni kasutanud tavalisi elektriradikaid, olemas ka kamin, mis vaid kütmise ajal sooja annab ja seda veidi naabertubadesse puhub. Elekter kütab lisaks ka vett ja sauna. Elektrikulu viimasel kuul ca 5500kWh, mida oli juba päris valus maksta, tahaks siiski piirduda 3/4000-ga. Saan aru, et kaugemates nurkades jään endiselt radikatega kütma, kuna ÕSP soe õhk sinna efektiivselt ei levi, aga loodan et 3-4 aastaga teenib asi end siiski tasa. Rahas väga probleem pole, aga kahte seadet ka ei raatsi esialgu panna, kuni kogemust pole

ÕSP on plaanis paigaldada rõdu alla (6-7m siseseadmest), kus on ca 1m kõrgune vaba ruum, kuhu lumi praktiliselt ei jõua -- ilmselt tuleks ta paigaldada kas seinale või madalale raamile, ilmselt ca 40cm maast. Müüja aga jätab nii madala paigutuse korral "riskid kliendi kanda" ja hoiatas, et siis pean hakkama vajadusel alt jääd lõhkuma, et aparaat sellesse ei upuks...

Küsimus:
Kui palju seda vett/jääd välisseadme alla üldse tekib ja kuhu ta teil suunatud on? Kas välisseadme all on siis mingi kogumisnõu, mida regulaarselt tühjendada? Või aurustub see vesi/jää sealt ise aja jooksul (nagu külmkapil) ja jää tekib vaid väga külma ilmaga, kui pump pikemalt täisvõimsusel uhab? Kas ma peaks välisosa alla koguneva jää pärast üldse muretsema? Siin piirkonnas olen paljudel neid aparaate seintel näinud, aga jääpurikaid küll mitte.
Ja üldse, mida võiks veel müüjalt küsida, kui nüüd täpsustavat pakkumist lähen küsima? Olen hetkel 80% kindel, et selle või mõne muu mudeli lähiajal paigaldada lasen. Tänud ette, kes viitsivad vastata.
PS. Muid kütteliike pole mõtet soovitada, sest ma ei kavatse 100k investeeringut tegema hakata ja kogu elamise viimistlus on samuti hetkel liiga uus, et hakata mingeid radikatorusid vmt vedama.
- nosy
- Korralik postitaja
Kondensaatvee kogus sõltub õhuniiskusest ja masina võimsusest, samuti sellest, kui intensiivselt ta töötama peab. Vett võib tulla ämber nädalas või ka päevastartu kirjutas: Küsimus:
Kui palju seda vett/jääd välisseadme alla üldse tekib ja kuhu ta teil suunatud on? Kas välisseadme all on siis mingi kogumisnõu, mida regulaarselt tühjendada? [/size]

Vaata pilte : http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=5433.15
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tar.mo »
180 m2 peale oleks optimaalne 2 nocriat
Jääd tekib nii palju et 80L seguvann mis pandud pumba alla saab jääd ja vett 5-6 päevaga täis ja ajab ülegi.Seega peaksid 3-4 päevase intervalliga pumba all olevat nõud tühjendama ,muidu jäämägi pumbani
Tarmo
- Tupsu
- Ehitusspets
http://www.rmati.ee/files/documents/fla ... amleht.pdf
40cm välisosa alla ilma lumeta kohta on kõrgust küll ja küll.
Mul üks sugulane kasutab üldse ämbrit, kui see jääd täis saab, toob korraks tuppa kamina peale sulama ja kui ämbri küljest lahti on, viskab jääkuubiku õue.
Ilma ämbrita uputaks tal keldri trep, läbi mõtlemata paigaldus lihtsalt.
Müüjalt küsi kas paigalduse hind sisaldab kõike vajalikku ja mis asjad on neil lisatasu eest.
Antud juhul küsi maaraami, torusid, karbikut ÕUE ja tuppa, majja sisse mineku kohas karbiku nurgaga käppa, juhtmeid , ühendamist elektriga koos kaabliga või saad ainult pistiku lähimasse seinakontakti.
Arvesta et karbik on kallis ja paljud kipuvad nurkade ja muu pealt kokku hoidma.
andere verheizen sie!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tartu »
Ma küll ei kahtle ka Mitsu kvaliteedis, aga mille poolest see Mitsu võimsam on, ma sealt hästi välja ei loe - lingitud pdf-is paistab max 6kW? Mulle pakutud Nocria max. soojendusvõimsus on 9,1 kW... Ja miks Nocria "eilne päev" on, kui ma siit 90% siiski positiivseid kogemusi olen lugenud ja ei oska karta... Pealegi ma väga kahtlen, kas mul sellest Mitsu I-see funktsioonist kasu on - ega ta nurga taha ei "näe", mul aga tuleks siseosa trepihalli, kust soe peaks siis tubadesse hargnema. Peaks-peaks...Tupsu kirjutas:Unusta see eilne päev Nocria ja võta sama võimas Mitsubishi, kui raha probleemi ei ole.

Nojah, seda ma arvasin, aga samas vee/jää eemaldamine siiski ilmselt ebamugavam nii madalalTupsu kirjutas:40cm välisosa alla ilma lumeta kohta on kõrgust küll ja küll.
Karbik on muidu hinnapakkumises sees, kuigi seal pole täpsustatud, mitu nurka või meetrit teda välja käiakse, eks see tuleb üle täpsustada. Nurki tuleks ilmselt ainult 1-2.Tupsu kirjutas:Müüjalt küsi kas paigalduse hind sisaldab kõike vajalikku ja mis asjad on neil lisatasu eest.
Antud juhul küsi maaraami, torusid, karbikut ÕUE ja tuppa, majja sisse mineku kohas karbiku nurgaga käppa, juhtmeid , ühendamist elektriga koos kaabliga või saad ainult pistiku lähimasse seinakontakti. Arvesta et karbik on kallis ja paljud kipuvad nurkade ja muu pealt kokku hoidma.
Ja selge see, et 180 ruudu peale võiks pigem 2 pumpa võtta, aga me lepin esialgu sellega, et kaugemal kütan edasi tavaliste el-radikatega, kuni pumba hingeelu tuttavamaks saab.
Aga see tekkiva vee kogus on ilmselt ikka prognoositav (ilm+õhuniiskus+küttevõimsus...), st ei saa ju olla et ta mulle üleöö 50 liitrit jäävett valmistab? Ma pole kindel, et see ülejääk edukalt majast eemale voolaks, kuigi pind on seal betoneeritud ja kergelt väljapoole kaldu.
- Tupsu
- Ehitusspets
Ja Mitsubischit on ka võimsamate mudelitega turul, saad ühendust võtta ja üle küsida.
Kuna müüja on eesti külmapealinnas, siis on ta omal ikka päris mitmeid eri mudeleid katsetanud ja Mitsu andis sama võimsuse juures külmaga parema tulemuse, kui Nocria.
Ega ma viimast eriti ei laidagi, ostis mul ka isa kunagi Järvamaale sellise 24 000 eek eest , aga sellest hoolimata on turul praegu võimekamaid seadmeid.
Seda max 9,1 kw ei maksa eriti tõsiselt võtta. Maksimum reziimis nad kaua ei käi, see on nagu auto tippkiirus, on küll olemas aga mitte pidevaks kasutuseks.
andere verheizen sie!
Lugemata postitus Postitas arttiast »
RJZ14LB NOCRIA Soojendusvõimsus W välisõhk +7°C 6000tartu kirjutas:Hei, vajan veidi infot ÕSP omanikelt, kuigi seda foorumiteemat olen alates 2008.a lugenud.
Taustaks:
....saadud pakkumine isendile RJZ14LB NOCRIA POLARIS 9.1kW, mis näitajatelt justkui sobiks...
Mitsubishi Electric MSZ--FS50VA Soojendusvõimsus W välisvõhk -15 C 6000
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas juroku »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
On see näitaja peale reklaamlehtede kusagil ka nii kirjas (tehniline manuaal, sõltumatu test vms)? Saan aru, et mõeldud FD seeriat. Siin on ka varem viidatud sellele, et see 6000 W on täisvõimsusel, Fujitsul analoogset näitajat ei leidnud, -10 juures väidetavalt 5500 Warttiast kirjutas:
Mitsubishi Electric MSZ--FS50VA Soojendusvõimsus W välisvõhk -15 C 6000
Minu arvamus- Mitsul on mõned eelised, kuid hind ka kõvasti kallim.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas rmati »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid