pahtlid ning pahteldamine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
jan
-
Postitusi: 964
Liitunud: 08 Mai 2006, 22:27
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

pahtlid ning pahteldamine

Lugemata postitus Postitas jan »

Tere.

Rääkige, mis jaekaubandusest leiduvaid alus- ning viimistluspahtleid siinsed profid kasutavad? Kuna valik on kindlasti lai ning võibolla läheb üleslugemine keeruliseks, siis on ehk midagi, millest peaks kauge kaarega mööduma?

Pahteldamisele lähevad nii pesuruumid, kui ka kuivad. Aluspinnad on erinevad: tsement- ja kipskrohv ning kipsplaat. Kuivades ruumides tuleb lisaks vuukidele ja kruviaukudele kipsplaat arvatavasti ka lauspahteldada, kuna peale läheb värv, mis on aluspinna suhtes suhteliselt kapriisne. Ei taha, et kipsplaadi kartongis olevad vead ning "karvad" näha jäävad.

Ja kui kellelgi peaks olema eriti palju vaba aega, siis võib viidata ka netis leiduvatele pahteldamise nippidele ja trikkidele, või need ise kirja panna. ;)

Tervitades,
Jan
prend
külaline

Lugemata postitus Postitas prend »

pesuruumides ilmselt teed aint laed?! seal võib kasutada ka tavalist vetoniti vh niiskuskindlat pahtlit, seda tuleb küll ise segada aga on kindlasti odavaim! parem on aga osta poest vesieristus pahtel(valmipahtel) tavaliselt on need sinistes potskades!

kuivadele seintele soovitan: kipsi vuuk J pahtel, ja hiljem Lr+, mida on kerge peale kandaja iljem lihvidaja muidugi kui on väga peeneteralist pahtlit soov peale kanda siis F!!!
Kasutaja avatar
euromaaler
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 43
Liitunud: 23 Apr 2006, 22:07
Asukoht: Stockholm

Re: pahtlid ning pahteldamine

Lugemata postitus Postitas euromaaler »

Tere, pahtlite valik on Eestis liiga suur ja vajalikku raske leida. Näiteks loobusin otsimast valmissegatud kiirestikivistuvat vannitoapahtlit (niiskuskindel).
Kogu lääs kasutab vähemalt 10 aastat valmissegatud pahtleid. Neid on lihtne kasutada ja sobivad igale poole. Peale nende kasutatakse veel niiskuskindlaid ja puidupahtleid. Eesti turul see VH,KR jamuu tähistus, lindi kleepimiseks eraldi jne, jne pahtlivalik on tôesti segadust tekitav. Aga, noh kuhugi peab ju oma vana tehnoloogia tooteid ka myyma :=)
Edu pahteldamisel
Vasta