Puumaja vannitoa põrand
-
- külaline
Puumaja vannitoa põrand
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 317 korda
Re: Puumaja vannitoa põrand
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Puitlaagidega põrand on just selliste vannitoa tüüpi lahendustele üks raskemini teostatavad.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas lahendus »
Külaline kirjutas: Tahate öelda , et uuele betoonile võid nädalaga juba plaadiga peale lennata? Betoon kuivab ideaal tingimustes 1cm nädal ca.

-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 317 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
-
- külaline
taastaja
-
- autodidakt
Kas dekoratiivseks elemendiks ei kannata jätta?Külaline kirjutas:Kuidas betoonimehed lahendaksid siis selle sõlme...maakivi vundament, mis ulatub suht palju tuppa.
taastaja

- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Valaks betooni maakiviga tasa, paneks kuni seina vastu peno (tõstaks põrandat..), valaks koos küttega põranda. Seina eraldaks korralikult muidugi betoonist.Külaline kirjutas:Kuidas betoonimehed lahendaksid siis selle sõlme...maakivi vundament, mis ulatub suht palju tuppa.
taastaja
-
- külaline
Valu koos viimistlusplaadiga 30..50
Vineer 20...
Pruss 150
Väike õhuvahe soklikiviga 30..
Me muidugi ei tea valitsevat olukorda ja isegi seda kus see 2X2 asub. Kas maja keskel või nagu enamasti väljaehitusena põhihoone küljes (endine sahver) millel siis kolm külge on välisseinad ja soklikivid sigakülmad.
taastaja
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 24 korda
Lugemata postitus Postitas maik »
Terminitest siis nii palju, et betoon ei kuiva vaid hoopis kivistub.Külaline kirjutas:Et, mis seal siis nii rasket on? Ja nö need väljamõeldud põhjused, paluks selgitust siis? Tahate öelda , et uuele betoonile võid nädalaga juba plaadiga peale lennata? Betoon kuivab ideaal tingimustes 1cm nädal ca. Aga ma ikkagi ootaks tglt teemat just selle puidu lahenduse kohta.
Ma ei mäleta peast täpseid numbreid aga laias-laastus oli asi nii, et esimese 72h saavutab ideaal temp.juures mingi 40-50% oma tugevusest. 30 päevaga oli vist 70% ja 100%alles 10 aasta mõõdudes.
Pead ei anna aga umbes nii ta oli.
väide 1cm. nädalas on eksitav. Uuele betoonile saab 72h mõõdudes vabalt hüdrot paigaldada.
Juhul kui sa puidust lahenduse kasuks otsustad siis arvesta sellega, et inimtegevusega kaasneb resonants mis kulmineerub tühjade vuukide ja ajapikku lahtiste plaatidega.

-
- külaline
Need , kes räägivad siin betooni kuivamise kontrollimisest kontsa kingaga jne siis lugegeg ja uurige seda teeemat vähe, miks peab betoon kuivama. Põhjanaabrite juures on ehituses see väga range kontrolli all, põranda niiskuse mõõtmised jne., Kahjuks eestis ei teaenamus ehitajaid sellest midagi.
-
- autodidakt
Kõik on ilus paberite peal ja Põhjanaabrite juures, aga aastaid tagasi kui firmas töötasin, siis hakkasime sügisel kortermaja siseviimistlust (betoonseinte tasandus)tegema kui osadel korteritel polnud veel aknaidki ees, põrandamehed tulid alles nädala pärast, peale lõunat valati põrand ära, läbi akna mööda tellingud koju ja järgmine päev uuesti siseviimistlust tegema, vahepeal lasi suure vihmaga katus läbi ja kogu töö voolas seintelt maha jne. Ja seda kõike suure tuntud peatööettevõtja projektijuhtimisel. MinuKülaline kirjutas:.... Need , kes räägivad siin betooni kuivamise kontrollimisest kontsa kingaga jne siis lugegeg ja uurige seda teeemat vähe, miks peab betoon kuivama. Põhjanaabrite juures on ehituses see väga range kontrolli all, põranda niiskuse mõõtmised jne., Kahjuks eestis ei teaenamus ehitajaid sellest midagi.

-
- Ehitusguru
Betoon vajab kivistumiseks niiskust ja + kraade, intensiivse kuivamise tagajärjed on mõrad betoonis ja kvaliteedi langus.
Põhjanaaber saaks shokki kui kuuleks sellest, et üks virokas tahab märg-ruumi põranda prussidele ehitada.
Põranda kõrgus ulatub vb 5cm vms yle maakivide. Pole laseriga veel vaadanud, seega ei tea. Aga betooni yks probleeme on jh see, et vundament ulatub päris palju ruumi sisse, 20 cm + - , oleneb kohast. Lisaks kivi peale enivei ei tee valu, mängib.
2*2 ruum ja sul on vaja laserit???
Ja mida see betoon seal erinevalt puidust siis mängib?
viiulit äkki?
Ma saan aru, et oled buratino ja meeldib puiduga mässata aga märg-ruum ei ole testimiseks, tühjad vuugid ja lahtised plaadid on garanteeritud.

-
- külaline
Põhjanaaber saaks shokki kui kuuleks sellest, et üks virokas tahab märg-ruumi põranda prussidele ehitada.
Ei saa see põder mingit vapustust, kui kuuleb, et märgade ruumide põrand on puitalusele ehitatud. Praktiseerivad ka nemad sellist lahendust väga palju. Neil on aga oidu sellise lahendusega põrandale rullmaterjalist nn kaus ehitada ja asi toimid normaalselt.
taastaja
-
- külaline
Ja Maik, põhjanaabrid saaksid shoki kui sina oma teadmistega neile põrandaid tegema läheksid. Ei räägi eramajadest vaid onjektidest kus on ka Järelvalve.
Cartman
-
- Ehitusguru
Mis liimi kihist sa mees üldse jahud?
Fakt on see, et kui vähegi võimalik (sinu puhul see on) siis tuleks märg-ruumid teha vähe stabiilsemale ja niiskusele mitte alluvast materjalist.
Olen 19 aastat ehitusel sitta verd ja lilli näinud ja võin julgelt väita, et sinu poolt välja-käidud lahendus ei ole parim ja ma ei viitsi enam sellel teemal seletada nagunii oleks tulemus 0.
ps. juhtumisi olen olnud latti-mees nii, et tean betoonist rohkem kui keskmine ehitaja.
-
- külaline
-
- Ehitusguru
Kindlasti ei ole sina pädev hindama minu teadmisi betoonist ja ei ole mina veel näinud liim-betooni, lihtsalt puudub selline asi betooni koostises.
See millest räägid on nimelt ohutu elfrosents(sool) mis on lihtsalt maha pestav.
Mul näiteks on puu-kuuril plaat-vundament ja ei mängi külmaga nagu mõne mehe vannituba, eks see juba näitab inimeste prioriteete.
Sinu postitused tõestavad üha-enam võhiklikust ja ma ei viitsi laskuda sinu tasemele, et jätkata seda niigi ummikusse jooksnud teemat.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Erki L »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Teinud igat sorti põrandaid »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 39 korda
Lugemata postitus Postitas Andresto »
Tere!Teinud igat sorti põrandaid kirjutas:No nii. ...
Ma ei tea

Andres
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas d »
Ükski terve mõistusega ehitaja küll sellist lahendust ette ei võtaks.Teinud igat sorti põrandaid kirjutas:No nii.Betooni kivistumise aeg on ca 30 päeva.KUIVAMISE aeg on ca 1cm nädalas kui kraadid on 20 c.Ma ei saanudki aru miks siin oldi hirmsasti puitpõranda vastu?minu meelest kõige lihtsam ja odavam(selle üle saab vaielda)pane puulaagid sammuga 400 mm,neile peale 20mm vineer-ei pea olema niiskuskindel,edasi kile,20 mm peno,ja valad selle min.30mm üle Knauf-i põrandakipsiga-kuivab nädalaga ja saad teha niiskustõkked ja plaadid jm.jutud!Edu!
Mõttetu vaidlemine, mõlemad variandid on teostatavad, samuti lähevad mõlemad variandid ka piix kui sitasti teha.
Järjekordne näide, olen kuulnud kusagilt midagi, et betooniliim tuleb maha lihvida, tegelikult oli see vist hoopis piim, aga liim kõlab loogilisemalt ehituses. Tehke selgeks ehituse algtõed kasvõi mõne masso raamatu vms järgi ja käkerdage edasi või loobuge üldse sellest ametist .
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Palun põhjenda miks.d kirjutas: Ükski terve mõistusega ehitaja küll sellist lahendust ette ei võtaks.
ehitusremont@gmail.com
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit