Vana palkmaja seesmine soojustus

kuidas soojustada oma elamist
Manni
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 17 Aug 2006, 01:21

Vana palkmaja seesmine soojustus

Lugemata postitus Postitas Manni »

Tere kõigile!
Ja palun nõu, kuna endal see praktiliselt puudub.
Asi nimelt selles, et elan vanas, eelmise sajandi algul ehitatud puumajas, mis on päris tugevasti vajunud ja mis kuulub muinsuskaitse alla.
Toad on külmad (palkide vahel ilmselt praod) ja tahaks soojustada seestpoolt (väljast pole lihtsalt võimalik mitmetel põhjustel). Seinas (väljastpoolt : ilulaudis, palk, laud, hõre pilliroog krohvi kinnituseks, krohv ja tapeet).
Sel suvel remonti alustades mõtlesin, et teen vaid sanitaarremonti, st et kiskusin vana tapeedi maha kuni krohvini ja krohvisin seinad ja ilmnenud augud ja praod ära.
Nüüd aga otsustasin, et tahaks siiski talvel soojas olla - egas enne kümmekonda aastat ehk midagi põhjalikku ei tahakski teha.
Kuidas peaksin tegema, et oleks arvesse võetud vana palkmaja hingeelu ja igasuguseid füüsikalisi tingimusi niiskuse , mädanemise jm ohtude vältimiseks.
Kavatsesin teha nii, et maja välimistele siseseintele panen olemasolevale krohvipinnale kivivilla (kas võib ka isoveri villa) 5cm tahvlid, kuna paksemate puhul pidi asjatundjate sõnul tekkima kastepunkt kusagile konstruktsiooni sisse .
Kivivilla peale paneksin aurutõkke ja selle peale karkassiga Gyproci plaadi. Kuna iga sein on ise poole viltu ja kõver, saaksin sel teel ka seinad sirgu. Mida soovitate- arvate, lugupeetud asjatundjad.
Roomatti ei saa panna- nii kiirelt kui vaja (Ülehomseks) vist kusagilt ei saa?
Tänan ette
Bailare
Taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Taastaja »

Tihedama penoga saad paremini ka ehitus- füüsikaliselt. Sooja tahad, siis võta ka lae ja põranda soojustamine ette.
Vasta