korteri remont

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
PipiLotta
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 21 Okt 2010, 19:58
Asukoht: Tallinn

korteri remont

Lugemata postitus Postitas PipiLotta »

Tere,
Soetasin endale väikese ühetoalise korteri, kus oleks vaja teha täisremont. Kust veel nõu küsida, kui mitte ehitusfoorumist :lol:
Eelmise omaniku sõnul on kõik maja ehitamise ajast (1970), ok, elektrimõõtja ja veemõõtja on olemas ;) Vaja on uks, aknad, seinad, põrandad, vannituba, ühesõnaga kõik.

Küsin nüüd, et millest pean alustama ning mis järjekorras töid peaks tegema? :oops:

Kõik soovitused ja nõuanded on teretulnud :)
Viimati muutis PipiLotta, 22 Okt 2010, 15:17, muudetud 1 kord kokku.
Veiko
külaline

Re: korteri remont

Lugemata postitus Postitas Veiko »

Ma usun, et peaksid alustama planeerimisega. Mida tahad esimesena teha, et korter elamiskõlblikuks muuta.
Samas alustaks põrandast ja akendest, aga eks see sõltub paljuski Sinu soovidest
Kasutaja avatar
Tom
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 235
Liitunud: 28 Jaan 2005, 16:48
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 1 kord

Re: korteri remont

Lugemata postitus Postitas Tom »

Kui plaanis teha kapitaalne remont, siis kutsu kohale ehitusala spetsialist, kes sulle juba kohapeal tarka nõu jagab. Soovitan kasutada korralikku ettevõtet või FIE-t. Muud "spetsialistid " :clapping: on mureks sul juba ehituse ajal, garantiidest rääkimata. Ei soovita teha ettemaksu välja arvatud juhul kui antakse pangapoolne garantii, või on tegemist väga usaldusväärse partneriga. Usun, et usaldusväärse spetsialisti leiad ka siit foorumist.
soovitus
külaline

Re: korteri remont

Lugemata postitus Postitas soovitus »

Neid usaldusväärseid spetsialiste on mul käinud terve armee, nii firmasid kui ka fiesid. Igal spetsialistil iga asja kohta oma arvamus. Parem kui sa alustaksid oma tutvusringkonnast, kes on juba remonti teinud, käid ja katsud näpuga ning uurid, kes seda on teinud. Uurid välja ka nii head kui ka vead, siis tead, mida nõuda ja millest alustada. See tegevus nõuab aega. Garantiikiri osutub tihti vaid tühiseks paberilipakaks, targem juba tegemise ajal olla teadlik, mida soovid ja nõuda tegemist vastavalt ehitusnormidele. Leping igal juhul ja materjalid osta vastavalt oovitustele ise, mitte ära jää lootma vastaspoolele.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10956
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 319 korda
On tänatud: 384 korda

Re: korteri remont

Lugemata postitus Postitas Urmas »

soovitus kirjutas:Parem kui sa alustaksid oma tutvusringkonnast, kes on juba remonti teinud, käid ja katsud näpuga ning uurid, kes seda on teinud. Uurid välja ka nii head kui ka vead, siis tead, mida nõuda ja millest alustada. See tegevus nõuab aega.
Vot see on sul küll hea soovitus ja kehtib kõigi tellijate kohta, kes hakkavad midagi ehitama.
soovitus kirjutas: Garantiikiri osutub tihti vaid tühiseks paberilipakaks, targem juba tegemise ajal olla teadlik, mida soovid ja nõuda tegemist vastavalt ehitusnormidele.
Ega ikka ei osutu küll kui käitud käituda sinu esimese soovituse järgi.
soovitus kirjutas:....materjalid osta vastavalt oovitustele ise, mitte ära jää lootma vastaspoolele.
Oi tahaks näha seda tellija kirumist kui peab õhtuti tegelema varustamisega! Ikka juhtub, et vahest jääb midagi puudu või järgmise päeva töö planeerimises tekivad väikesed muudatused. Sellistel puhkudel lähen ise poodi või peale tööpäeva lõppu poest läbi ja ostan need puuduolevad asjad ära, aga sinu soovituse korral tellijal isiklikku ega oma tööle kuluvat aega praktiliselt enam ei ole, võib-olla pühapäev, sest laupäeval peab varustama töömehi esmaspäevaseks tööks. Iialgi ei suuda sa täpselt arvestada neid tööde käigus ettetulevaid pisiasju, millest sõltub mingi edasi töö.
Kui teemaalgataja käitub esimese tsiteeritud soovituse järgi, siis ei tohiks ju probleeme tekkida.

PS! Kusagilt eelmistest teemadest jäi meelde, et keegi oli nõus kinni maksama töömehe kulutused transpordile, mis on vajalikud materjalide kohaletoomiseks ja seoses sellega jäi mul Laagri Ehitusmarketis kassas seistes silma silt: "Osutame transporditeenust hinnaga 390.-/tund". Jube vahva kui äkki töö käigus Keila-Joa või Jüri või mis iganes kaugemas uusehitusrajoonis selgub, et puudu on mingi vajalik nurk koos suuremate kruvidega ja tellija on nõus kinni maksma edasi-tagasi sõidu, milleks kulub ca tund. Ise oleks vist sellistel tingimustel hea meelega nõus osutana transporditeenust mingi 10-20% allahindlust võrreldes poe pakutuga.
soovitus
külaline

Re: korteri remont

Lugemata postitus Postitas soovitus »

urmasr kirjutas:[Kusagilt eelmistest teemadest jäi meelde, et keegi oli nõus kinni maksama töömehe kulutused transpordile, mis on vajalikud materjalide kohaletoomiseks ja seoses sellega jäi mul Laagri Ehitusmarketis kassas seistes silma silt: "Osutame transporditeenust hinnaga 390.-/tund". Jube vahva kui äkki töö käigus Keila-Joa või Jüri või mis iganes kaugemas uusehitusrajoonis selgub, et puudu on mingi vajalik nurk koos suuremate kruvidega ja tellija on nõus kinni maksma edasi-tagasi sõidu, milleks kulub ca tund. Ise oleks vist sellistel tingimustel hea meelega nõus osutana transporditeenust mingi 10-20% allahindlust võrreldes poe pakutuga.


Ma olen mitmele töömehele pakkunud seda veoteenust, et davai lähme ja toome koos materjalid ära. Öeldi viisakalt ja põiklevalt ei. Maksingi kuplusele veidi alla 1000 kr tund. Toodi niuhti kohale ja veeti ka treppipidi üles. No mis teha, mis teha, ma ei leidnud vist õiget meest, urmas oleks võibolla odavamini teinud... :lol:
arhitekt7
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 15
Liitunud: 13 Okt 2010, 22:41
On tänanud: 1 kord

Re: korteri remont

Lugemata postitus Postitas arhitekt7 »

Meie tegime oma eelmisest kodust korterist nii öelda sitast saia (vabandan väljendi pärast, aga mõte jääb samaks).
Kõigepealt tellisime uued aknad, sest kui vanad ei kõlvanud kuskile ja akende paigalduse käigus saime akendepaigaldajatelt haltuura korras ka akendepõskede nii sise kui välisviimistluse tellitud-tehtud.
Järgmiseks sai maha kraabitud kõik võimalik tapeet, et näha, mis olukorras on siseseinad, ühesõnaga, maha-lahti lammutada enamus-kõik, mis narmendab või näppu jääb.
Peale väikest maha lammutamist-kraapimist näed juba millises seisus aluspinnad on (sest pole mõtet ei tapeeti ega pahtlit-värvi mingi vana asja peale panna kui see on liga-loga lahtine või lahti tulemas).
Ehitamised nii öelda suuremad, tegime ise, aga siseviimistluse (pahteldamine ja värvimine jne) tellisime. Siseviimistleja tööaega panin ma ka ise kirja ja kontrollisin alati üle, mida ka tema oma tööaja kohta ütles. Kui siseviimistleja luuletas või juurde pani, vaatasin alati töö üle (kui tundus, et mingi töö aeg on liiga pikk).
Materjale tõime ise, nii saad ikka kindla ülevaate, kui palju ja mida läheb kuskile.

Kui pikemat konsultatsiooni soovite, siis kirjutage sinu.ahitekt@gmail.com

Ja materjale tõin ma alati
Vasta