MDFi värvimine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 172
Liitunud: 09 Mai 2007, 12:45
On tänatud: 1 kord

MDFi värvimine

Lugemata postitus Postitas garmont »

Väike proovimine näitab, et MDFi värvimisel hea tulemuse saamine ei olegi niisama lihtne. Plaanis oli köögimööblit värvida (tegemist uue MDFi, mitte olemasoleva mööbli üle värvimine), tulemus sobiks karkassi jaoks (riiulid, kapi sisu), kuid kapiuste jaoks jääb veidi lahjaks.

Põhiprobleem tundub olevat värvimistehnikas. Kasutasin esimest korda värvipüstolit (selline odavama otsa oma). Saan aru, et värvi tuleb peale pihustada seni, kuni värvipiisakesed on omavahel ühtlaseks kihiks liitunud. Kuid pind jääb ikkagi veidi struktuurne. Värvi konsistents, düüsi läbimõõt vms pole sobiv?

Kas on soovitusi värvi ja krundi osas? Poes soovitati Caparoli PU Satin'it (pidi neil müügisolevatest laiatarbevärvidest kõige paremate omadustega olema). Kruntida soovitati sama värviga. Kas on paremaid pakkumisi? Eelistaks vee baasil materjale, aga kui hea tulemuse saamiseks muud varianti pole, võivad ka lahusti baasil või kahekomponentsed olla.

Kuidas MDFi enne värvimist töödelda? Tihti on plaadil väiksemaid täkkeid vms defekte, mis tuleks pahteldada - kas selleks on kõige parem autopahtel?

Värvitud pinna kõige viimase kihi siledaks lihvimist vist ei harrastata (nii nagu laki puhul, 600 ... 3000 paberiga, seejärel poleerimine) - vähemalt mati pinna puhul?

:hello:
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10926
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 312 korda
On tänatud: 383 korda

Re: MDFi värvimine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Noh, otsustasid naisele mitte raha eraldada poekappide jaoks :). MDF-i võiksid pahteldada siiski puidupahtliga (Snickeri), mitte autopahtliga, mis jääb liiga kõvaks MDF-i jaoks. Töötasin kunagi köögimööblit valmistavas ettevõttes värvijana, siis seal värviti kõik alküüdvärvidega (lahustite baasil) ja kõik värvimised toimusid pritsiga, kuid see oli ikkagi tööstulik tootmine ja töövahendid olid suhteliselt viimase peal. Kodustes tingimustes sellise tasemega pritsi soetamine läheks vist natuke kalliks ja peaksid mõtlema naise ettepaneku üle :), äkki tal on õigus. Üldiselt peab värv olema pritsi jaoks tunduvalt vedelam kui poest ostes purgis ta on. Selleks on olemas spets topsike, auguga põhjas- tõmbasid potsiku värvi täis, panid stopperi tööle ja kui topsik tühi, siis kinni. Võin eksida, aga minu mäletamist mööda jäi see kusagil 20 sekundi piiresse. Kodus võiksid proovida siiski värvirulliga teha ja kasuta selleks hästi madala karvaga ehk sametrulli. See MDF on tohutult imav materjal ja selleks pead kindlasti kruntima ning vajadusel kasvõi kaks korda. Kindlasti vahelihvimised! Värvidest vaata mööblivärve ja ise prooviksin nii lahusti baasil kui vee baasil mõne proovitükiga, kuigi alküüdvärvide pind tundub mulle jäävat tugevam ja vastupidavam. Kui sul on mõni proovitükk juba korralikult ettevalmistatud, siis võid osta mõnest autotarvikute poest aerosoolis autovärvi ja proovida sellega värvida. Ega oskagi esialge rohkem soovitada.
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1867
Liitunud: 31 Okt 2006, 00:18
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 62 korda

Re: MDFi värvimine

Lugemata postitus Postitas ifffff »

Garmont soovitan mine Värvikeskusesse http://www.varvikeskus.ee/ ja küsi D-Dur krunti ja värvi. See on kahekomponentne tööstusvärv, püstoliga peale kantav. Kaks kihti krunti , vahelihvid ning olenevalt kattevärvi toonist üks kuni kaks kihti värvi ning tulemus on väga hea. Laiatarbe värvidega ei saagi mdf-i värvides normaalselt tulemust, liiatigi on nad suhteliselt pehmed ning muutuvad kiirelt inetuks.
Korraga sega valmis ainult kasutatav kogus sest värvisegu eluiga on suhteliselt lühike, kui mäletan õieti siis ca 4 tundi.
Pahtliks soovitan Soudal Metal Plastic soft-i.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2781
Liitunud: 15 Apr 2008, 03:00
Asukoht: tartu
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: MDFi värvimine

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Sai omale telekaalus saetud mdf-ist. Värviks läks just toosama loksutatav pudeliaerosool.
vanaema on sul veteran...
Vasta