Pakkuge palun ventilatsioonilahendust.

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
Rainer_U
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 279
Liitunud: 24 Mär 2009, 19:59

Pakkuge palun ventilatsioonilahendust.

Lugemata postitus Postitas Rainer_U »

Palun abi veidi targematelt.
Kuna rahalistel põhjustel otsustasin, et mingisuguse kallima ventilatsiooniagregaadi ost jääb ära, siis küsin siin teie
nõuandeid ja soovitusi lihtsama ventilatsioonilahenduse jaoks.
Kuna maja on saanud juba päris tihedaks, siis mingi ventilatsiooni peab panema.
Plastikaknad, 18-20 cm paroc kivivilla + 2,5 cm peno ja siis kips seljas kõigel.

Maja /korteri (elan esimesel korrusel) plaan on selline :

Pilt

Antud joonisel igalpool joontest väljaspool on õu.

Kuhu paigutada FRESH klapid?
Kööki panen kubu ja see läheb otse korstnasse, kus on mul 2 vaba ventilatsioonilõõri.
Kas elutuppa, kööki peaks paigutama ka mingi väljatõmbe?
Vannituppa läheb kindlasti väljatõmbe ventilaator, aga kas peaks ka esikusse panema?

Magamistoas ja elutubades on radiaatoriküte, köögis, esikus ja vannitoas vesipõrandaküte.
Lagede kõrgus on 2,74 meetrit.


Pakkuge mingeid lahendusi, kellel midagi pakkuda on.

Ette tänades,
Rainer
robin hood
külaline

Re: Pakkuge palun ventilatsioonilahendust.

Lugemata postitus Postitas robin hood »

Tere.
Kas korteri siseuksed on lävepakkudega või ilma?Kui on ilma siis väga hea kui pakkudega siis peaks ustesse panema siirdeõhu restid.Sinna kus sul on märgitud ventilaatori ja torude asukoht, sinna paned 160 nese kanaliventilaatori , kaks mürasummutit ja vead otsad laiali.Vannituppa 125 ,kööki 125 ja elutuppa 160.Seda kõike hakkad reguleerima 5 astmelise kiirusregulaatoriga.Mõlemasse magamistuppa 1 freshklapp ja elutuppa kaks freshklappi.Igalpool klapid akende kõrvale.Kui ei taha seintesse auke teha klappide jaoks saad paigaldada ka akendesse spetsiaalsed klapid neid muidugi raskem ja kallim panna aga jäävad vähe viisakamad -toimivad samaväärselt.Kas joonisel märgitud ventika ja torude asukoht on soe või külm koht?Kui on külm siis tuleb torud isoleerida vähemalt 50 LAM villaga et ei tekiks kondentsi.
Kui on veel küsimusi võid kirjutada smmpals@gmail.com.Tervitades Robin Hood.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10711
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 290 korda

Re: Pakkuge palun ventilatsioonilahendust.

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Nüüd juba suurem kogemus. Mul on pump köögis, sealt uks esikulaadsesse tuppa (ca 12 m2 nelinurk) ja sealt suur ava elutuppa. Kokku on 60 m2 neid ruume praegu kasutuses (1 korrus on ise 120 m, kuid garaaz ja saun võtavad veel teise poole). Praegu on ilusasti ka elutoas 22 kraadi, köögis 24 (pump sai 25 kraadi pandud). Ja praegu on stabiilselt (pole vahet olnud kas õhtu, hommik, öö). Esimesed kolm päeva uhas pump 24 h täisvõimsusel. Samuti läks köögist lahtine koridor 2 korrusele, mis lõpetamata ja soojustamata. Sai ka sinna suunale kate ette pandud ja voila pump töötab praegu tasasel võimsusel.
Ventilatsiooniga tegeleb mul sõber, tema on selles vallas mind kõvasti valgustanud. Täna on ta töötu. Kui teha siis sundventilatsioon, sest loomulik suvel ei toimi ja talvel toob liiga palju jahedat õhku. Tema teine soovitus on, et kindlasti soojusvahetiga, kui otsid saad oma majale 1 korruse jaoks 30000 soojusvaheti kätte. Mitte mingil juhul ei soovitanud ta seda säästu väljatõmme ja klapid akna alla, siis ära tee parem üldse. Ta esitas mulle tasuvusarvutused, 5-6 aastaga on küttekulude vähenemisega soojusvahetiga aparaat ennast tasa teeninud. Edasi on umbes niimoodi - kus kamin, sinna teed sissepuhke, parim koht on otse kamina soojakapi sisse (tegelikult pani mingi resti otsa mineva karbi, mis siis pressib külmemat välisõhku õhku sinna kaminasse ja teine ots resti). Aga see ei ole ilmtingimata kohustuslik, lihtsalt nii saab kaminaga kohe sooja värske õhu. Vähemalt mulle ta nii tegi. Kööki väljatõmme (samuti WC, sauna, pesuruumi), soovitavalt pliidi lähedale. Pliidikubu läheb veel igaks juhuks eraldi kohe otse õue (rasv ei meeldi soojusvahetile). Muudesse ruumidesse sissepuhe (esik, ja/või magamistuba). Samuti vangutas ta pead, see torude vedamine tuleks juba maja projekteerimise staadiumis teha, hiljem kas lepid torude vaatamisega või tehakse lihtsustatud lahendus. Veel arvesta, hoonest väljatõmme ja sissetõmme ei tohi asuda üksteise lähedal, min 3m vahet, soovitavalt rohkem. Samuti ei tohi sissetõmme olla korstna lähedal (ja naabri omale ka mitte). Vennale tegi, katuse räästa lähedalt sai sissetõmme tehtud ja oh imet, niipea kui vend tegi oma kaminale või saunaahjule tule alla imes sissetõmme suitsu korstnast alla hoonesse tagasi. Algul oli vennal korstna peldiauk lahti siis imes otse kaminasse. Et kamina suits korstnasse, sund vent imeb korstnast tuppa tagasi otse kamina ette ja see jälle kamina kaudu korstnasse. Peldi auk kinni, siis suitskorstnast välja, see imes õuest suitsu tuppa tagasi. Ventilaator oli vaid umbes kaks pliidikubu oma. Samuti arvesta, et sundventiga majas ei tohi samal korrusel enam loomulikku venti olla ja kindlasti ei või kasutada korstent (kivilõõride korral imeb lõõrivahelt suitsu tuppa sisse tagasi). Muidu imeb alarõhk korstna kaudu suitsu majja sisse tagasi. Tavajuhtumil häälestatakse seade nõrka ülerõhku (20 Pa) siis tavajuhtumil siukseid jamasi ei teki (vennal oli lihtsam versioon, vent on tal käsijuhtimisega, soojusvahetuseta) ja vaid saunaõhtu jaoks ning torusi oli ka vaid meeter väljatõmbe kanali jaoks.
Muidu "hoone sisekliima kujundamine" raamatus on muud juttu pikemalt (sulle on oluline palju liitreid ruumi kohta).
Tema soovitas, et vahetusseadme ostad kõige viimasena, vahelagedesse või seintesse ostad ja paigaldad torud ära. Paned lõpukohta villatropi ette ja kõik.Sellega saab ise ka hakkama, kuid tema tegi 1 korruse mul poole päevaga ära, ma ise oleks näkerdanud päevi. Muidu silikoon, relakas ja oskus lõigata on peamised võtted. Keerukamad kohad vajavad muidugi rohkem spetsiifilist tehnikat. Samas, suutis ta paari kiire vaatamisega kohe paberile vent. projekti kritseldada.
Mul said torud pandud kas vahelagedesse (torud peavad soojas olema muidu talvel niiskus külmub sisse ära ja sa ei taha teada kui rõveda eluskihi see hiljem sisepinnal tolmuga teeb) või katusealuse korruse külgseintesse. Ma sain juhtumisi kõik niimoodi veetud, vaid vent. seadme kohas ta kirtsutas, et see vajab vaba ruumi 2 meetrit pea igas suunas (torutööd?). Summutusfiltrid on 1m pikad ja muidu võib raskusi tekkida torude vedamisega. Viimane toru on min 125, esimesest liitmiskohast läheb 150 ja edasi on kõik 200 mm -sed. See mini soojusvaheti pidigi olema 200 sisend/väljunditega.
Saunas kui on puuküttega keris, piisab kui puhub otse kerise peale (väljatõmme vastasnurgas), kui elektrikeris, tuleb sissepuhe kerise alla viia (vt netis on see pilt olemas,see kehtibki elektrikerise kohta ja ainult nii tuleb teha).
Ma ei oska muud soovitada kui kööki (ja vannituppa) teed väljatõmbe ja elutoa kaugemasse nurka kamina lähedale (kohale) sissepuhke. Kuna toru sinna peaks kulgema üle magamistubade (või selle vaheseina juures) siis võivad neis väikesed sissepuhke avad olla, kuid ei pea olema (muidu on need sissepuhke avad ka täielikult suletavad) Kui vedada ei saa siis seina kaudu elutuppa nii, et pea lae alt puhuks tugeva joaga sinna kaugele (odavam, äkki piisab?)
Vasta