Maja 1.6M -utoopia või reaalsus (Osa 2)

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
macintosh
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 288
Liitunud: 01 Aug 2010, 21:27
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 6 korda

Maja 1.6M -utoopia või reaalsus (Osa 2)

Lugemata postitus Postitas macintosh »

Kaks nädalat tagasi kirjutasin nii :
Üritan juba kolmandat nädalat saada ettekujutust, kas on võimalik mõsitlik maja ehitada või mitte. Senini tegelikult selgust pole suutnud saada aga juba kolmapäevaks (04.08) pean otsustama, kas osta või ehitada. Kas keegi oskab öelda, kust võiks asjalikku nõu saada.

Senini olen endale ette kujutanud, lamekatusega kahekordset 375 Aerocist hoonet mõõtudega 8x13 (160m2), sisulisest tegu "kastiga" millel aknad uksed ees. Samas sobiks ka ka puitkarkasshoone kenasti. Oskab keegi nõua anda?
ostanmaja@gmail.com


Seejärel panin teema lukku, sest otustasin siiki osta valmis maja. Elu täis ootamatusi - nüüd olen veidrate asjaolude kokkusattumuse tõttu taas lähtepunktis ja esitan sama küsimuse uuesti. Ainult summa on 1.7m, ja on arvestaud maja ehitamise peale. Seega kas, kas saab?

Olen vahepeal rääkinud erinevate ehitusfirmadega ja saanud vägagi veidraid tulemusi, näiteks, kui viimistletud majakarbi (koos 1 korruse küttekontuuringa) saab püsti 1M eest, kas siis on võimalik teha viimistlus, elekter (ja kütteseade) ülejäänud 700K eest? Mina arvaks, et on , aga võta näpust, ehitusfirmade arust enamasti pole. Seega üleval kaks küsimust.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10949
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 317 korda
On tänatud: 384 korda

Re: Maja 1.6M -utoopia või reaalsus (Osa 2)

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Rääkides seinte ja lagede siseviimistluse hindadest, siis arvestades umbes 500m2 viimistletava kogupinnaga, peaks peaks kipsplaadist seinte ja lagede viimistluse hind jääma sinna 75 000.- ligidale ja fibost seinade puhul 100 000.- või sutsu üle, oleneb jälle tegijatest, kes palju küsib.
ehitaja 100
külaline

Re: Maja 1.6M -utoopia või reaalsus (Osa 2)

Lugemata postitus Postitas ehitaja 100 »

Täiesti reaalne hind .Saad selle eest korraliku maja koos siseviimistlusega.Võta kooralik projekti juht tööle ,kes sebib odavalt materjalid ,korralik 4 punt mehi kellel eelnevad referentsid ,Kontrolli mehi -küsi mis majad teinud ,jne .Tee tausatauuring.Maksa töömeestele korralikku palka(ära huia ja aja kägu ) :hello: ja saadgi oma maja 1,7 milliga valmis.
jörm
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 222
Liitunud: 31 Mai 2008, 00:56

Re: Maja 1.6M -utoopia või reaalsus (Osa 2)

Lugemata postitus Postitas jörm »

siseviimistlus ongi kallis. ,minul kulus maja ehituseks c.a 8,5K/m2 peale (190m2 köetavat + garaaz) - see hind sisaldas ka projekte, siseviimistlust, köögimööblit, tehnikat, aknakatteid, jne. mudru Käibemaksu sisaldas materjaliosa ja mõned loetud tööd, mis firmadelt ostsin.

kommenteerides seda 1M "must karp" teemat - endal oli ka nii, et c.a 1,2M oli kulunud, kui karp oli sisuliselt valmis - ning c.a 0,8 on läinud sisetööde, viimistlusmaterjalide, mööbli, santehnika jne. peale...

usun, et kui oleks võtnud kõik kõige odavama oleks see sisetööde summa 30-40% väiksem .. samas kas siis peab alati kõik kõige odavam olema?

ma arvan, et mõistuspärase maja saaks 1,7 valmis küll. ehitajatega peab vedama.
PS! mina tööde eest ettemakse ei teinud, materjalid ostsin ise.
ett
külaline

Re: Maja 1.6M -utoopia või reaalsus (Osa 2)

Lugemata postitus Postitas ett »

jeerum kui loll küsimus kas saab maja 1,7m valmis...nii suure maja saab 1m ka valmis kui ise ehitad ja kasutad odavaid materjale...loodan et krundi oled juba ostnud...ajukas tundub nats,et oled plaaninud 1,7 ehitada maja või osta krundil maja.mis saab siis kui ikka ehitama hakkad?.-läheb krundiga kokku 2,2 m või mis.
tee oma projekt ja võta hinnapakkumised,asi selge,mis siin mõelda.
:banghead:
macintosh
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 288
Liitunud: 01 Aug 2010, 21:27
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 6 korda

Re: Maja 1.6M -utoopia või reaalsus (Osa 2)

Lugemata postitus Postitas macintosh »

Paneme selle teema kinni. Ta on oma otstarbe täitnud ja vaevalt siia midagi juurde tuleb.
Aga kokkuvõte on lihtne: täna so. suvi/sügis 2010 on võimalik maja ehitada hinnaga 10.000 kr/m2
palgates selleks ehitusettevõtja. Sealjuures pole vaadata kõige odavamaid materjale aga midagi üleliigset ka endale lubada ei saa.
Jutt käib siis ainult maja peale kuluvast, krunti ega liitumisi siin sees pole.
Suletud