vana valesti ehitatud korsten

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kollase majaga
Uus kasutaja
Uus kasutaja

vana valesti ehitatud korsten

Lugemata postitus Postitas kollase majaga »

Üritan vanast majast oma naise jõududega miskit korralikumat saada. Esimene suurem mure on küttesüsteem, majas on puuküte, köögis puupliit, soojamüüriga, teisel maja poolel vana puukütega ahi (selgituseks maja on ehitatud 1940-ndate lõpus, küttesüsteem võibolla veel hilisem), mõlemad küttekolded suubuvad ühte korstnasse. Kuna pliidil hetkel tõmbamisega probleem, siis arvasin, et puhastaks ära sooja müüri, ehk muutub asi paremaks. Onu ütles selle peale, et korsten valesti ehitatud - korsten on ainult üks suur lõõr, kuhu isegi jõuluvana sisse mahuks. Et kogu korsten tuleb maha võtta ja uus teha kitsamate lõõridega. Mind, kui naiste rahvast see mõte hirmutab. Ma tean, et kasvõi juba esteetilisel põhjustel tuleb mul välja vahetada korten teise korruse sees, sest see tugevalt pigitunud ja korstna ots katusel lõhki ka. Kuid kas on tänapäevaste võimalustega võmalik mul näiteks mingit asja korstna sisse panna, et asi paremini tõmbama hakkaks - olen kuulnud, et pannakse toru sisse vms. Et ma ei peaks hakkama ka esimesel korrusel lammutustöid tegema. Kas on mingit kirjandust, millest ma sellist tarkust saaksin uurida? Kuna rahaliselt päris kitsas, siis püüaks oma jõududega ise hakkama saada. Kogu küttesüsteemi ümber teha ei taha ja ei jaksa.
Rutt
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda

Re: vana valesti ehitatud korsten

Lugemata postitus Postitas Rutt »

Mina pole ka miski tark nõuandja, aga võin rääkida sellest kuidas meil tehti.
Meil ka pliit soojamüüriga ja ahi, ning mõlema peale üks korsten ühe lõõriga. Kuna viilkatust tõsteti (et pööninguruumi kõrgemaks saada), siis tuli ka korsten kõrgemaks laduda ja ühtlasi soovisime väljas oleva korstnaosa teha tumedatest kividest, seega senine õueulatuv osa lammutati ära ja ehitati uus. Ja see uus osa on hoopis kitsam. Meil ka enne ei olnud väga muret tõmbega (no väga harva, sõltuvalt ilmast), aga uus kitsam ots pidi laduja sõnul tõmmet kõvasti parandama.
Aga ma ei tea, kas nii saab olla, et tõmme on halb ainult pliidil ja ahjul on okei? Siis äkki häda hoopis pliidis? See oli niisama küsimus, ma selles teemas ilmselt sama tume kui teemaalgataja :)
nõginina
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas nõginina »

Kui pliit ei tõmba siis on kuskil pliit-soemüüris umbes ja tuleb ära puhastada.Jääb arusaamatuks kui suur see korsten siis on,et jõuluvana sisse ära mahub?Jõuluvanasi ka ju paksemaid ja kõhnemaid.Kes see onu on kes Sulle ütles,et korsten valesti tehtud?
kollase majaga
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas kollase majaga »

valesti ehitamist kommenteeris minu onu, kes jõudu mööda üritas aidata eelmisel majaomanikul korstnat ja kogu küttesüsteemi puhastada, sest üldjuhul ei pidavat korstnapühkijatel nii laia luuda kaasas olema, et see sellele korstnale mingit puhastuseffekti omaks. Kuna katus hetkel juba kiirabi ootab, siis pole ma ka ise julgenud katusele minna, kuid korsten on onu jutu järgi ühe lõõriga, mis siis nii lai, kui korsten seda lubab. Koju minnes loen korstna kivide laiuse üle, kuid päris kõhukas jõuluvana sealt sisse ei mahuks:) Igal juhul olen foorumist juba nii palju targemaks saanud, et korstna pigitumise vastu aitab natuke ka see, kui katuse aluse korruse ka kasutusele võtan ja seal enam külm ei ole. Ja et pigise korstnaga kõige targem tegu on siiski maha võtta, see teise korruse pigitunud osa. Loodan, et esimese korruse osa saan ikka säilitada. Peaks ikka ühe spetsialisti kohale kutsuma, kes süsteemi üle vaatab ja oma hävitava või heade soovidega abi pakub.
nõginina
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas nõginina »

Kus kandis see maja asub?
Vasta