Truubitoru kraavis - lahendada ülesõit

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
xjan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Truubitoru kraavis - lahendada ülesõit

Lugemata postitus Postitas xjan »

Ei leidnud "teetruubi" alakategooriat päris, aga mure järgmine:

sõiduteelt krundile viiv tee (ca. 3m lai) läheb üle kraavi, kraavis truubitoru ca. 30cm, peal killustik/muld/muru. Tahaks selle üle kraavi sõitmise teha paremaks - natuke laiemaks (servad ära vajunud) ning ka kaitsta paremini truubitoru (20t killustikku toodi 4-sillalise veokiga, selle pidas vastu aga ikkagi). Endal liigub mõte suunas, et kaevaks osa pinnast ära ja paigaldaks mingi paneeli või paar üle truubi ulatuma, seejärel kataks selle killustiku/freesasfalti vms.-ga. Täiendavalt tuleks aga vist ka truubi otste juurde tekitada "seinad"+ väike rant valada paneelidele, et peale laotatud pinnas sealt vehkat ei teeks kraavi kukkudes kui servale liiga lähedale sõita.

Või millised lahendused veel oleksid? Kuidas selline asi talvel külmadega käituma võib hakata, tõuseb maa seest välja :)?

Tegin ka väikse "pildi" mõtte selgitamiseks. Mis paneele leiaks mõõdus ca. 2x3m (2tk) või 4x4 vms? Kas õõnespaneel on sobiv või tuleks vaadata täispaneele? Kas seinad-servad lahendada valades?

Krunt Muugal - kui kellelgil huvi see töö ka ette võtta, võib arutada lähemalt ja siis ootaks hinnapakkumist. On pakkuda juurde ka muud traktoritööd kändude eemaldamise, killustiku laotamise näol kui see tööjupp liiga väike üksinda tundub.

yksxjan@hot.ee või 56561000
Manused
pilt mõtte selgitamiseks
pilt mõtte selgitamiseks
truup.jpg (54.86 KiB) Vaadatud 4848 korda
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: Truubitoru kraavis - lahendada ülesõit

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Tellisin betooni ükskord koguseliselt väga mööda ja jäi mingi paras ports teda üle. Lasin valada truubi kohale kruusateele ja pärast läks kruusa peale juurde. Nüüd see kevad sulavetega oli olukord, kus vesi uhas hoopis truubitorust altpoolt läbi ja tee koos toru ja kõige täiega rippus nö õhus. Ma ei tea, kas see oli nüüd selle plate tõttu, mis mul seal peal on, aga sedasi ta tundub... (Külmakerked siis eksole...)
vanaema on sul veteran...
xjan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas xjan »

Jah, hea point - toru ei tohiks siis seega olla seotud muu konstruiga - eelkõige need "seinad" peaksid ise toetuma kraavi põhja ja truubitoru ei tohi olla seotud.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Noh seda ma kindlalt ei oska öelda. Mul ei olnud seal midagi seotud kuna peale sai valatud põhimõtteliselt kruusateele keset teed lihtsalt mingi 10 ruutmeetrit suvaline lärakas. Aga ma oletan, et külma tõttu kerkis kogu pinnas ja kõige esimesena sulas pinnas toru ümbert kuna vesi ju hakkas sealt läbi käima ja soojendama. Seega siis ka toru alt põhiliselt sulas pinnas ja vajus "tihedamaks" tagasi kokku ja alla. Ja vesi pääses siis toru kõrvalt liikuma ja nii edasi läkski kuniks juba uhtumismeetodil oli mul maaalune jõgi tekkinud. Aga plate püsis kõrval külmunud pinnasel kõrgemal ja hoidis kogu värki alla vajumast ja uuesti tihenemast ka toru ümber/alt. Loomulikul moel oleks pidanud kõik võrdselt "sisse vajuma" ja iseennast tagasi tihendama.
vanaema on sul veteran...
kunnely
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kunnely »

Kui kavatsete juba nii kapitaalselt seda truubi asja teha siis pange ka juba suurema läbimõõduga toru kuna tavaliselt ajapikku nad ummistuvad ja siis hakkate juba suuremat tööd tegema. Kui peremeest on hoolas ja aastas korra viskab pilgu ka oma truubitorule peale-sisse siis kõik ok.
Katusetööd ja üldehitus. Katusepesu.
Ehituslik saematerjal
Ehitusmaterjalide projektimüük- kivi, teraskate, eterniit, bituumensindel, sbs, vihmavesi
tuuletõke, kips, soojustus, fassaadisoojustus
Vasta