hallitus

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
küsija
külaline

hallitus

Lugemata postitus Postitas küsija »

Ostin mõni aeg tagasi korteri soojustatud korterelamusse. Ise olin veel väga õnnelik, et seal majas saab küttekulude pealt kokku hoida. Nüüd olen aga probleemi ees. Kuna maja on nii ära soojustatud, siis on toas niiske ja tekib hallitus. Ennekõike aknapaled, aga nüüd avastasin hallituse ka korterisse sisseehitatud kapist. Hallitus oli talveriietel, mis seal seisnud ligemale 10 kuud. Ventilatsioon on ainult vannitoas, mis töötab pmst kogu aeg. Mis sellisel puhul teha annaks? Ma usun et esiteks peaks tegema kappides mingit hallitustõrjet. Kas selleks on mingi vahend? Kuidas niiskust üldiselt välja saada? Kas keegi oskab aidata?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3777
Liitunud: 08 Jaan 2008, 23:08
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 79 korda

Re: hallitus

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Vaata, siin on siuke funktsioon nagu Otsi. Aga tegelikult on sinu hallitus nii erinev kõikidest teistest, et sa pead muidugi uue teema tegema.
Niiskusabi
külaline

Re: hallitus

Lugemata postitus Postitas Niiskusabi »

küsija kirjutas:Ostin mõni aeg tagasi korteri soojustatud korterelamusse. Ise olin veel väga õnnelik, et seal majas saab küttekulude pealt kokku hoida. Nüüd olen aga probleemi ees. Kuna maja on nii ära soojustatud, siis on toas niiske ja tekib hallitus. Ennekõike aknapaled, aga nüüd avastasin hallituse ka korterisse sisseehitatud kapist. Hallitus oli talveriietel, mis seal seisnud ligemale 10 kuud. Ventilatsioon on ainult vannitoas, mis töötab pmst kogu aeg. Mis sellisel puhul teha annaks? Ma usun et esiteks peaks tegema kappides mingit hallitustõrjet. Kas selleks on mingi vahend? Kuidas niiskust üldiselt välja saada? Kas keegi oskab aidata?

Tere. Et täpsemaid soovitusi jagada tekkis mõni küsimus.
Kuidas on korter soojustatud (kas väljas või seest)?
Milline on niiskuskoormus korteris (sisekliima)?
Millised aknad on ees?
Milline on korteris olev ventilatsioon?
Mis tüüpi maja on (kas panellelamu või puitmaja, jne)?

Kui annad nendele küsimustele veidike infot saaksin jagada rohkem infot.
Hallitustõrjet kapis teha on küsitav, kuna enne peaks ikkagi välja selgitama, millest see hallitus on seal tekkinud.
Külaline
külaline

Re: hallitus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

mul kogemus.tellismaja otsaseinad penoga kaeti.ja samal ajal suleti ka vent,avad.ja neid uuesti penost läbi ei freesitud.inimene kuivatas toas laste pesu,mis ka igati õigustatud tegevus on.aknad ka kinni.laeääred ja seina ääred olid siis varsti musta hallitusega kaetud.üle aasta oli see nii olnud.siis otsustati,et peaks hakkama sellega vist tegelema.lapsed hakkasid kahtlaselt tihti haigestuma.mida oli edasi vaja teha.väga loogilised asjad mille peale tuleb kohe igaüks.augud penost läbi freesida.ja korralikult kütma hakata,ühistuga jant ei aidanud.külm ikka .siis inimene pani soojuspumba+tehti hallitustõrje ja uus remont seintele jne.pikaks läks.hallitustõrje kapis kõige väiksem prob.likvideeri põhjused ära
Vasta