K: Kellel lasite ventilatsiooni paigaldada?

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
Rainer_U
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 279
Liitunud: 24 Mär 2009, 19:59

K: Kellel lasite ventilatsiooni paigaldada?

Lugemata postitus Postitas Rainer_U »

Tere.
Vaikselt hakkab kätte jõudma aeg, kui peab ka koju ventilatsiooni paigaldama. Köögi, esikute, vannitubade jne niiskete ruumide laed seinad veel lahti. Olen siin väga palju lugenud ja uurinud, aga jah, selget kindlat vastust ei ole, et mis on pare, kas panna siis Freshid ja väljatõmme või juba mingi soojusvahetiga süsteem.

Midagi ühesõnaga vist peab ikka panema, kuigi vana maja ja siiamaani pole ventilatsiooni olnud mingisugust, peale köögist ja vannitoast korstnasse mineva ava. Dussi all käies on kõiks seinad vannitoas niisked, pikemalt mässata, siis isegi esikus läheb niiskeks.

Remondi käigus 20 cm villa pannud majale ja 2,5 cm peni ka lisaks veel. Plastikaknad jne, seega kardan, et võib tulevikus tekkida liigne niiskus ja sellest tulenevalt muud probleemid.

Viimane asi, mis selle peale tõsiselt mõtlema pani, oli see, et maja ülemisel korrusel külmaga tekkisid aknanurkadesse õrnad veekihid ja aknapõskede alumistes nurkades on õrn õrn hallitustäpikeste kiht. Paneb muretsema küll, samas maja ülemine korruse on veel suht remontimata ja soojustamata. Tegelikult on vana maja kohutav peavalu ja neelab raha rohkem , kui üks uus maja. KÜTA NAGU SEGANE.

Seega olen vendi pärast suht hirmul selles suhtes, et niigi külm maja läheb veel külmemaks. Alumisel korrusel, kus suur remont käsil, seda veel ei ole kütnud ja küttekulusid ei tea.


Ühesõnaga:
Kellel lasite teie paigaldada omale ventilatsioonisüsteemi? Kas olete rahul ja kui palju maksma läks?
Kui palju teie süsteemi puhul on ventileeritavate ruumide maht?
Mis ruumidesse peaks ventilatsiooni paigaldama? Köök, elutuba, esik ja vannituba? Kas ka magamistubadesse, või magamistubades piisab äkki elutoa vendist?
Kuidas asi mõjus küttearvetele? (kui muidugi keegi on kalkuleerinud seda)


Parimat,
Rainer
skip128
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 264
Liitunud: 04 Veebr 2008, 12:52
On tänatud: 6 korda

Re: K: Kellel lasite ventilatsiooni paigaldada?

Lugemata postitus Postitas skip128 »

No tähendab, et kui raha on, siis pane kindlasti soojusvahetiga süsteem. Freshid+väljatõmme on küll lihtne ja odav, aga pakasega tunned, kuidas läbi freshi külmahoovused tulevad. Isegi kui sa nad kinni paned, on kergelt tunda. Aga muul aastaajal täitsa okeikas. Endal on freshid ja väljatõmme. Värske õhk alati majas.
Soojusvahetiks ei jätkunud mul raha, muidu oleks selle pannud.

"Kellel lasite teie paigaldada omale ventilatsioonisüsteemi? Kas olete rahul ja kui palju maksma läks?" Ühel soovitatud töömehel. Olen igati rahul ja kokku läks 34000 (2008. aastal). Paar asja on veel pooleli, aga need on minu tegematajätmiste taga kinni ja mul pole praegu kiiret. Ainus asi on see, et pööningul olev ventagrgaat kipub teatud pöörete juures rohkem undama, mida on öösel, kui vaiksem aeg, ruumidesse kuulda. Äraharjumise asi.

"Kui palju teie süsteemi puhul on ventileeritavate ruumide maht?" Krt, ei oska kuupmeetreid praegu öelda, aga siiski kogu maja (ca 190 m2). Garaazh (ca 30 m2) muidugi tuleks siit maha võtta.

"Mis ruumidesse peaks ventilatsiooni paigaldama? Köök, elutuba, esik ja vannituba? Kas ka magamistubadesse, või magamistubades piisab äkki elutoa vendist?" Kui soojusvahetiga, siis võiks küll igas ruumis sissepuhe ja äratõmme olla. Mul on äratõmme köögis (lisaks pliidi äratõmbele), 1.k wc-s ja pesuruumis, leiliruumis, 2.k wc-s ja vannitoas ja garderoobis. Freshid on magamistubades, köögis ja eluruumis. Ja enam kui küll, et õhk liiguks.

"Kuidas asi mõjus küttearvetele? (kui muidugi keegi on kalkuleerinud seda)" Ei ole kalkuleerinud, aga eks fresh+väljatõmme imeb sooja muidugi rohkem ära. Aga agregaat ei pea sul ka täisvungiga undama. Mul on suht madala peale reguleeritud ja piisab küll.
gillbates
külaline

Re: K: Kellel lasite ventilatsiooni paigaldada?

Lugemata postitus Postitas gillbates »

küsi mitmest kohast hinda,
ise soovitaks sellist firmat nagu - Megaris OÜ, urmas@megaris.ee
kui on vaja, siis vad teevad projekti ka
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 823
Liitunud: 24 Jaan 2006, 16:14
Asukoht: Tartu ja kogu Eesti
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Re: K: Kellel lasite ventilatsiooni paigaldada?

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

teeks ka huvi pärast pakkumise
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
Kasutaja avatar
erks
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 231
Liitunud: 13 Apr 2005, 08:40
Asukoht: Keset Eestit
On tänatud: 1 kord
Kontakt:

Re: K: Kellel lasite ventilatsiooni paigaldada?

Lugemata postitus Postitas erks »

Projekti lasin teha (2008),torustiku valmistasin ja paigaldasin ise.Vent. agregaadiks rootor soojuvahetiga LTR-3
Vasta