küttekile

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Meinhard
külaline

küttekile

Lugemata postitus Postitas Meinhard »

Tahan maja teisele korrusele paigaldada põrandakütte.Olen uurinud erinevaid võimalusi. Vesikütet paigaldada ei saa.
Kuskilt lugesin ,et on olemas mingisugune infrapunaküttekile . Kas keegi teab kust seda osta saab ja kuidas seda paigaldada.
Pidi olema suht lihtne paigaldada.Ei tea ,kas vannituppa ka saab seda panna.
Imelik
külaline

Re: küttekile

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Siis pead Caleo ära ootama lubab teine juba möödund aasta lõpust turule tulla. Enstol on mingi laekütte variant.
Caleo variant pidi hakkama jaemüügis a la 650EEK rm maksma. Samuti tundus mulle kahtlane suht suur paigaldatav võimsus aga eks proovi ära ja jaga muljeid.
Caleo
külaline

Lugemata postitus Postitas Caleo »

Lootsime ,et saame toote juba jaanuaris müüki panna ..... aga kaubandusettevõtted on natuke "pika pööruga"
Asjaajamine ja otsustamine võtab aega.Nii ,et natuke kannatust veel.... Kellel asja vastut tõsisem huvi ,võtke ühendust.Toode on laos!
Prooviks võite soetada ka väikese kiletüki -alates 50x 18cm(lõikesamm 18cm).Juhtmed külge ja vooluvõrku...
Süsinikküttekilet ei saa võrrelda hetkel pakutavate küttekiledega.See on täiesti uus tehnoloogia.
See pole mõeldud lakke paigaldamiseks, küll aga kõikvõimalike põrandapindade alla(ka välistingimustes).Samuti võib selle kinnitada teibiga
näiteks vannitoa peegli taha ,et peegel ei "higistaks",või teha oma lemmiklooma magamisaseme soojemaks.
Võimsuse kohta niipalju ,et 220 w/m2 on tegelik küttevõimsus.Maksimaalne pinnateperatuur +45C.Suveks toome turule ka 400w/m2, max pinnatemperatuuriga +80C.
Põrandakütte paigaldamine ei võta enam kaua aega.Puudub vajadus ulatulikeks betoonivalu töödeks.
Aluspinnale tuleb paigaldada min. 5mm isolatsioon (fooliumiga)ja sellele 0.3 mm paksune küttekile...võib lisada veel kaitsekile.Siis jääb veel teostada põrandakatte paigaldus.
Edu Teile.Päikest tuppa ja õue!

Lisaks informatsiooni: http://www.soojustehnika.ee/?MUUD_TOOTED
küttevahetaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »

Huvitav mis tuleb keskmine elektri kulu 50m2 peale kuus? Keskimselt soojustatud maja, toas võiks olla 23C.

Kuidas ta termostaat töötab? Kas hoiab toatemperatuuri või põrandatemperatuuri?
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

küttevahetaja kirjutas:Huvitav mis tuleb keskmine elektri kulu 50m2 peale kuus? Keskimselt soojustatud maja, toas võiks olla 23C.

Kuidas ta termostaat töötab? Kas hoiab toatemperatuuri või põrandatemperatuuri?
Nagu Ameeriklased ütlevad: Väga hea küsimus..
Küttekile kasutamisel on vaja kasutada tingimata põrandaanduriga termostaati.
Elektrikulu on ikka otseses sõltuvuses Teie hoone soojapidavusest ja valitud temperatuurist.
Kui temostaadi temperatuuriks valida +24C on toas +20..+21C.Arvan ,et sellest piisab täiesti.
Tõstes toatemperatuuri 1kraadi võrra ,suureneb energiakulu 5...%
Olles +20 C juures päikese käes on ikka soojem tunne ,kui varjus....
Küttekile infrapunakiirgus on pikalaineline ca90% s.t. toimib nagu päike
123.GIF
123.GIF (36.13 KiB) Vaadatud 9063 korda
fizsas
külaline

Lugemata postitus Postitas fizsas »

Huvitav,kas seda kilet saab siis kasutada tava saunas,seinapeale kinnitada ja ongi infrapunasaun!! kui +60 graadi
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

fizsas kirjutas:Huvitav,kas seda kilet saab siis kasutada tava saunas,seinapeale kinnitada ja ongi infrapunasaun!! kui +60 graadi
:thumbsup: Ei hakka keerutama.Ise pole veel proovinud,aga tehase väitel on see võimalik.Tingimusel ,et kile ei tohi olla kuskil laudseina vms. taga...
Kile ette (kaitseks)peab paigutama näiteks tihedama armatuurvõrgu või lisakile(niiskustõkkeks).Proovisin olemasoleva kilega(+45C).. toimib küll ,aga temperatuuri jääb natuke väheseks s.t. Võimsam kile oleks parem.
Kevade poole saan esimese rulli kätte ,katsetan ära ,täpsustan paigaldustingimused ,siis annan teada mis ja kuidas
Caleo
PS. Kas peaks äkki eraldi teema avama...?!
Imelik
külaline

Veel arvamusiviewtopic.php?f=8&t=8473&hilit=caleo#p33720 selle teema
lõpus.
Arvan et enne suuremate pindade katmist peaks tõesti mõne väiksema pinna peal ära proovima (väidetavalt tegemist suht uue tehnoloogiaga).
küttevahetaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »

ma prooviks WC-s. Mis see 1m2 hind tuleks koos termostaadiga? Vaja olekski u 1m2.
Mul põrand valatud, plaadi alla prooviks küll.
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

küttevahetaja kirjutas:ma prooviks WC-s. Mis see 1m2 hind tuleks koos termostaadiga? Vaja olekski u 1m2.
Mul põrand valatud, plaadi alla prooviks küll.
Küttekile m2 hind on toodud ka koduleheküljel http://www.soojustehnika.ee s.o 750 kr. m2 ,kile lõikesamm on 18cm s.t. saate soetada kas 0,99m2 või 1,08 m2
alla tuleb paigaldada kindlasti isaolatsioon(fooliumkattega), küttekile peale lisakile(tavaline)niiskustõkkeks ja armatuurvõrk.Segukiht armatuurvõrgule ca 1cm.

termostaat -deviregTM 130 hind: 550.85.- + k/m = 650.-
võib olla leiata ka odavamaid termostaate. termostaat peab olema kindlasti põrandaanduriga.

Caleo
Viimati muutis Caleo, 21 Jaan 2008, 21:03, muudetud 1 kord kokku.
Imelik
külaline

OI oi oi nüüd kisub küll ikka väga imelikuks ära. Esiteks kuhu pannakse see põrandaandur kui 1cm kiht (peab olema ju vahetatav). Teiseks on minu meelest konstruktsiooniga midagi korrast ära. Armatuur peaks ikka jääma
segu sisse mitte vastu kilet (suure tõenäosusega lõhub kile ja küttekile ära). Pealegi 1cm plaadisegu ( mis siis et
armeeritud) pehme pinna(soojustus) peal on ikka küll väga kahtlane. Samuti ei saa aru selle kile (niiskusetõkke)
vajadusest. Kas küttekile ise kardab niiskust (siis on ta mu meelest betoonpõranda sisse küll sobimatu).
murmet
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas murmet »

Ohhoo! Mingi uus tase plaatimises paistab selle pildi pealt! Tahaks proovida 1x1 mosaiiki samal moel paigaldada, ainult et katsejänesest jääb puudu :lol:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

peale viimast infot (hind :shock: ) ,konstuktsioon (kile-foolium) ja paigalduse pilte :bye: võib vist sellele küttekilele vee peale tõmmata :cray:
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Imelik kirjutas:OI oi oi nüüd kisub küll ikka väga imelikuks ära. Esiteks kuhu pannakse see põrandaandur kui 1cm kiht (peab olema ju vahetatav). Teiseks on minu meelest konstruktsiooniga midagi korrast ära. Armatuur peaks ikka jääma
segu sisse mitte vastu kilet (suure tõenäosusega lõhub kile ja küttekile ära). Pealegi 1cm plaadisegu ( mis siis et
armeeritud) pehme pinna(soojustus) peal on ikka küll väga kahtlane. Samuti ei saa aru selle kile (niiskusetõkke)
vajadusest. Kas küttekile ise kardab niiskust (siis on ta mu meelest betoonpõranda sisse küll sobimatu).
Esiteks -põrandaandur paigaldatakse küttekile alla või ker.plaadi alla... vahetamine on tõesti raskendatud.Huvitav ,kus asub küttekaabli põrandaandur!?

Teiseks - keraamilist plaati ei saa paraku ilma seguta paigaldada. Armatuurvõrk hoiab segu murenemise eest.

Küttekile ise niiskust ei karda,kuid pole hea ,kui juhuslikult läheb vesi küttekkile alla- niiskus jääbki sinna.
Küttkile tugevuses ei maksa ka kahelda- piisavalt tugev.

Ei ole kogemust keraamilise plaadi paigaldamisel,aga arvan et üks variant oleks selline :
Küttekile peale paigaldada põranda Cyproc ja sinna peale keraamiline plaat- jäikus on tagatud.
põranadandur võiks olaa plaadi peal paigaldatuna kesooni (näit. vasktoru)sisse. Sealt teda lihtne kätte saada.
Sellisel juhul võib juhtuda ,et temp. reguleerimise nn.inerts on suurem , aga vannitoas või WC-s pole vast see oluline.
Tänan ,et esitate selliseid küsimusi. :good:
Kuna toode on ka mulle uus ,ei oska alati kõiki nüansse ette näha.Aga kindlasti on lahendused olemas.
Kriitika on hea asi, aga parem veel on see,kui targad mehed pakuks ka ise lahendusi välja.

Caleo
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Külaline kirjutas:peale viimast infot (hind :shock: ) ,konstuktsioon (kile-foolium) ja paigalduse pilte :bye: võib vist sellele küttekilele vee peale tõmmata :cray:
Kas hind on liiga odav :D !?millega võrdled?kas on odavamaid lahendusi koos paigaldusega 220w/m2 :confused:
Kile -foolium....fooliumi mõte kile all on selleks ,et juhtida kiirgus ülepoole s.t. soojendatava pinna poole....
Proovi kile ära ... tõmba vesi peale ...ja otsusta siis....
Edu!
K7XD6
külaline

Lugemata postitus Postitas K7XD6 »

mina see "veetõmbaja" M2 hind võrreldes senikasutuses kaablitest ikka palju kallim + sellise plaatimisega nagu pildil jääb nälga, segu tõmmatakse ikka kammiga tasasele alusele. Andur vasktorusse :confused: , ikka elektriku plasttorusse või kõrisse aga see ju ikkagi 16mm (andur ise vist 13mm?) ! Ja kui hakata jändama kipsiga või tasandusseguga siis läheb see asi ikka kole keeruliseks ja mõttetult kalliks ja ei näe mingit eelist tavakaabliga. Lõpuks need foolium ja kile :confused: kaotavad põranda monoliitsuse ja jääb mingi ebakindelel kiht sinna plaadi alla. Ikka kole toores ja segane värk. Esimese hooga tundub, et tõesti dussiruumi peeglitaha ehk
vanakala
külaline

Lugemata postitus Postitas vanakala »

mina ei näe siin uut midagi?
esimese anloogse kile paigaldasin vist 1991a. mis uuest tehnoloogiast siin jutt on? hiljem sai kilet ka ise tehtud ja pandud kahe kile vahele vask ribad. pumiga betooni valamise võid kohe unustada ja vibramise ka muidugi.
autode akende soojendused sellisel kujul juba aastast 1960. olid ka mingid tsehhi toodangud olemas ruumide kütteks. aga kahjuks olid liiga õrnad.sai siis vineer peale pandud ja hiljem linoleum või vaipkate. moskvas näiteks sai näiteks paigaldatud analoogne küte lakiga otse põrandale 1986a.
kogu jama nendega selles, et kui betooni valad ja alus pind veits hiljem mängib siis oled oma kilest ilma.
ka on põrandaküttel vajalik , et oleks salvestav mass olemas. kui kaabli või kile ümbruses toimub pidev paisumine ja kokkutõmbumine siis see ka kaua ei tööta. petoon jahtub aeglasemalt.
see oli minu arvamus asjast.
Imelik
külaline

Ühesõnaga nagu näen on asi veel "toores". Ilmselt tuleks küsida tootjalt valmis konstruktsioonilahendusi siis
võiks edasi arutada. Meie tarbjatena ja ehitajatena ei tea antud toote omadusi ja käitumist ning effektiivsust
erinevates oludes ning ei oska sellepärast (ega peagi) ise lahendusi pakkuda. Teiseks määrab paigaldamise tingimused ikka tootja, millede täpsel järgimisel on ka asjale garantii (koos sellega kaasneva vastutusega).

Küttekaablite kohta on väljatöötatud täpsed juhised ning nende järgimisel ka asi 100% töötab (nendega saab tutvuda tootjafirma koduleheküljel).
Endale tundub siinpakutud konstruktsioon ikkagi enam kui imelik (ei ole ka oluline sest pole ehitaja) aga vaatame
mis ehitusmehed arvavad sellisest põrandast.
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Pean vabandama ja tunnistama ,et Teil on ÕIGUS.Keraamilise plaadi alla küttekile paigaldamine on tõesti "toores"
Sain sellest ka ise aru.Endal tekkis ka palju küsimusi,mis vajavad vastuseid.Tänan ,et juhtisite tähelepanu sellele.
Samas elutubadesse paigaldamise kohta on nii tootjal ,kui ka teistel distribuutoritel juhendid olemas.Need on küll
inglise keelsed. Eestikeelne variant peaks nädala lõpuks valmis saama.
Seniks võib tutvuda inglisekeelse paigaldusjuhendiga meie koduleheküljel :
http://www.soojustehnika.ee/?MUUD_TOOTE ... ILE&normal
äsja lisatud!

Caleo
Külaline
külaline

No näis, mis aeg näitab :roll: Ilus reklaamijutt kodukal, eriti sain suu kõrvuni 4. punkti juures kuidas ifrapunakiired otse nahale satuvad jne. :good: Ei viitsinud juhendit lõpuni läbi vaadata aga huvitama hakkas küttekile paigaldus laminaadi alla. Jäi aga ikkagi küsimus kuidas see andur laminaadi alla kile peale paigaldada.
Külaline
külaline

kiletootja annab küll 10a garantiid oma kilele aga kas parketifirma oma toodangule annab garantiid, kui seal all 45 kraadi kuumutab ?
qit
külaline

Lugemata postitus Postitas qit »

Sa raisk kus võttis kohe herilased kihevile.Ma pakun välja uue tehnoloogia,et laon teile korstna ja alustan ülevalt alla,aga kuidas seda täpselt teha,seda pean veel tootjaga täpsustama aga muidu on väga hea jaodav
virgor
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas virgor »

Jälle see ioonkütte müüjate jutt selle kile müüjatel,et energia sääst kuni 30%.
Ahjud,pliidid,kaminad
www.hot.ee/kaminad
lihtsalt inimene
külaline

Lugemata postitus Postitas lihtsalt inimene »

virgor kirjutas:Jälle see ioonkütte müüjate jutt selle kile müüjatel,et energia sääst kuni 30%.
Huvitav, kelle laua all Sinu jalad on... kelle palgal oled ...kelle laulu laulad?
Kellele see reklaam ikka meeldib...samas pole mõtet viriseda ,et paha... ja näpuga näidata ,kui ise pole isegi "asja" katsuda saanud - nagu ma aru saan!?
Krõlovil oli valm "rebane ja viinamarjad" - tuleb tuttav ette
Mina isiklikult ei võta sõna enne ,kui tutvun kas või põgusalt "teemaga"
Samasuguseid arvamusi "spetsidelt" olen ma ennegi lugenud foorumist.Mõni lihtsat tahab sõna võtta.
Minu soovitus - kui poodi mõni uus lõunamaa puuvili müügile tuleb ,siis mine ,osta ,maitse ära ja avalda arvamust -meeldib/ei meeldi.Maitse asi!
Ma ei räägi hetkel konkreetselt selle foorumi teema kohta ...., kõik foorum on selliseid räpaseid ja juhme sõnavõtte täis!
Olgem ikka oma ligimeste suhtes heatahtlikud !!!!
virgor
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas virgor »

lihtsalt inimene mis sa räuskad.Kustkohast sa välja loed ,et ma virisen ja näitan näpuga.Sina võid oma kilet edasi müüa,mina aga avaldasin arvamust.Selleks see foorum ju ongi.
Ahjud,pliidid,kaminad
www.hot.ee/kaminad
Vasta