Pliidiplaadi liimimine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 22 korda
On tänatud: 56 korda

Pliidiplaadi liimimine

Lugemata postitus Postitas A23 »

Vist sobib siia rubriiki.

Vaja vahetada integreeritud el pliidi plaat.
Mis silikooni vms liimi oleks kõige õigem plaadi töötasapinnale kinnitamiseks kasutada?
Vbl kellelgi kokkupuudet olnud ja oskaks sobiva margi siia visata? Värv eelistatult must.
(Olemasolevale pliidiplaadile kukkus vaagen peale ja nurgas nüüd pragu sees.)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 407 korda
On tänatud: 445 korda

Re: Pliidiplaadi liimimine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ma ei tea, miks tahad pliidiplaati liimida, aga las see olla. On olemas just selline toode nagu Kiilto Masa ja neid tehakse vist ligi 10 erinevas valmistoonis. Must on toote valikus täiesti olemas.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Olemasoleva panid Arensi mehed mõni aasta tagasi silikooni või mingi liimiga, seepärast arvan, et nii peab. Lisaks fikseerimisele ka tagab veetiheduse, kui just uuel plaadil (pole veel ostnud) omal vastavat tihendit kaasas pole.
Kuigi plaat must ja töötasapind ka tume, siis mingil teadmata põhjusel pandi olemasolev valge silikoonilaadse möksiga, triip plaadi ja tasapinna vahel näha.

Aga Sinu küsimusest:
Ma ei tea, miks tahad pliidiplaati liimida
järeldan, et kaasajal on ka etemaid võimalusi kinnitamiseks, siis mis täpsemalt?
Urmas
autodidakt

Mu küsimus sellest, et mälu järgi on pliidiplaatidel allpool tihend juba olemas. Hommikul kiikasin meie pliidiplaati ja ma ei ole seda silikooninud. Võin eksida, kuid minu teada on pliidiplaadil allpool ka klambrid töötasapinna külge fikseerimiseks, et ei hakkaks "sõitma".
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

AEG/E.luxil on kindlalt tihend aga vahest teemaalgataja plaadil pole? Siis oleks mõistlik sinna ikkagi midagi lasta niiskuse vastu, midagi lahjemat et hiljem ikka lahti ka tuleks.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ma uut plaati pole veel hankinud, seega ei tea, kas tuleb tihendiga või ilma. Vana ei ole ka veel lahti lõiganud, ei tea, kas tihendabki vaid selle "silikooni" peal või on see ainult visuaali pärast "prao" sulgemiseks ja päris tihend on lisaks veel sees.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 109 korda
On tänatud: 149 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

A23 kirjutas: 09 Dets 2025, 10:46ei tea, kas tuleb tihendiga või ilma ... visuaali pärast "prao" sulgemiseks
Olen 99.9 % kindel et kõigil laiatarbe pliidiplaatisel on allpool servas tihend. Ja kui see serv silikooniga kinni mökerdada läheb "visuaal" kindlasti hullemaks ja puhastamine raskemaks.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Küülaline kirjutas: 09 Dets 2025, 10:55
A23 kirjutas: 09 Dets 2025, 10:46ei tea, kas tuleb tihendiga või ilma ... visuaali pärast "prao" sulgemiseks
Olen 99.9 % kindel et kõigil laiatarbe pliidiplaatisel on allpool servas tihend. Ja kui see serv silikooniga kinni mökerdada läheb "visuaal" kindlasti hullemaks ja puhastamine raskemaks.
Täitsa võimalik, pole varem ise ühtegi plaati paigaldanud. Sellel mis Arens pani, ei juhtunud nägema, kas oli lisaks ka tihend või mitte, aga "möks" vahele läks ja hiljem peale kuivamist sai väljapaisunud osa maha lõigatud. St "geomeetriliselt" küll probleemi polnud, aga valge triip ca 0,5 mm musta plaadi ja tumehalli tasapinna vähel on küll märgatav. Aga nüüd lõpuks kama 2 sellest, kuna peab nagunii uue plaadi panema. Eeldatavalt on uuel plaadil ka paigaldusjuhis kaasas, aga kuna pole pliiti veel välja valinud, teen siin veidi eeltööd.
Urmas
autodidakt

Vaatasin uuesti meie pliidiplaati. Õhuke kartulikoorimise nuga läheb prao vahele, aga mitte kaugele, 2-3mm ja edasi tuli midagi pehmet(tihend) vastu. Kartuli koorimise noa paksust supleriga ei viitsi staapi mõõtma minna, kuid ega see nüüd üle 0,5mm küll ei ole. ;)
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 109 korda
On tänatud: 149 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Urmas kirjutas: 09 Dets 2025, 11:04kartulikoorimise nuga läheb prao vahele, aga mitte kaugele, 2-3mm ja edasi tuli midagi pehmet(tihend) vastu
Täpselt nii ongi, proovi sinna "küüned taha ajada". Mina saan ilma tööriistade abita natuke pingutades selle plaadi ilusti üles tõsta. Köögi põhjalikuma koristuse korral (mõned korrad aastas) ma seda teengi, sinna vahele koguneb ikka natuke sodi.
Vasta