kinnistusraamatu ja ehitusregistri andmed
ehituslubadega jms seonduv
-
kkalev
- Regulaarpostitaja

- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 2 korda
kinnistusraamatu ja ehitusregistri andmed
Kinnistusraamatus on kirjas korter paneelmajas ja vanem maja ka, aga kui login ehri sisse, siis kinnisvara nagu mul polegi. Kui otsin maja ehr-ist siis maja kohta andmed olemas ja märkega kasutusel. Kortermajaga nii, et majana ehris olemas. Et kas nii, et niikaua kuni ei plaani korterid ega majas teha ühtegi ümber-/juurdeehitust, mis nõuaks ehitusluba ja pärast ka kasutusluba, siis ehitisregistris minu ja kivi vahelist seost ei ole?
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 407 korda
- On tänatud: 445 korda
Re: kinnistusraamatu ja ehitusregistri andmed
Ehitusregistri üleanne ei ole näidata omandisuhet, selleks on kinnistusraamat.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
kkalev
- Regulaarpostitaja

Ehri juhendis kirjas, et sisselogituna menüüs Minu objektid näed endaga seotud objekte ja dokumente.Urmas kirjutas: 15 Sept 2021, 14:37 Ehitusregistri üleanne ei ole näidata omandisuhet, selleks on kinnistusraamat.
Kui minu kinnisvara pole ehri arvates minuga seotud objekt, siis tundub miskit vale
-
Urmas
- autodidakt
Ma nüüd ei saa aru?kkalev kirjutas: 17 Sept 2021, 23:35 Ehri juhendis kirjas, et sisselogituna menüüs Minu objektid näed endaga seotud objekte ja dokumente.
Kui minu kinnisvara pole ehri arvates minuga seotud objekt, siis tundub miskit vale
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
Äärenurk
- Ehitusguru

- On tänatud: 34 korda
Õigustatud ootus, et E-riigis peaksid andmebaasid seotud olema ja sellist asja näha võiks.Urmas kirjutas: 18 Sept 2021, 00:54Ma nüüd ei saa aru?kkalev kirjutas: 17 Sept 2021, 23:35 Ehri juhendis kirjas, et sisselogituna menüüs Minu objektid näed endaga seotud objekte ja dokumente.
Kui minu kinnisvara pole ehri arvates minuga seotud objekt, siis tundub miskit valeMiks sulle tekitab depressiooni see, et EHR-s ei ole kirjas omandisuhet kui EHR-i eesmärk ei omandisuhete kajastamine? Kas sind ei rahulda, et oled kinnistusraamatus omanikuna kirjas? Näiteks, kas sinu arvates peavad EHR-s olema kirjas Tallinnas, Väike-Õismäel asuva 460m pikkuse ja 720 korteriga maja, nn "Õismäe hiina müür", ka kõigi korterite omandisuhted või peaks EHR-s olema siiski ainult konkreetse maja tehnilised andmed ja selles majas konkreetse korteri osas teostatud muudatused? Ühe maja 720 korteri olemasolul võivad omandisuhted muutuda paarkümmend korda päevas.
-
Urmas
- autodidakt
Üks asi on ehitise tehnilised andmed ja konkreetse maja/korteri tehnosüsteemide/originaalprojekti muudatused ei pea kajastama omandisuhteid. Neid muudatusi võivad olla teinud erinevad omanikud. Miks peaks EHR-s kajastama mingi korteri/maja hüpoteeki või müügikeeldu? See vist ei ole EHR eesmärk. EHR-st vaatad, et kas on hoone/kortermaja jne ehitus/ümberehitus on tehtud seaduslikult ja kas selle kohta on ametlik kasutusluba. Omandisuhteid vaadatakse kinnistusameti andmebaasist. Mis teha, no ei ole tiigrihüppe EV-s 2in1 andmebaasi. Arvan, et paari hiirekliki rohkem tegemine sõrmeotsakestele hõõrdeville veel ei tekita.Äärenurk kirjutas: 18 Sept 2021, 01:06 Õigustatud ootus, et E-riigis peaksid andmebaasid seotud olema ja sellist asja näha võiks.
-
suvaline
- Ehitusveteran

- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 30 korda
Äärenurk kirjutas: 18 Sept 2021, 01:06Mina sooviksin kogu informatsiooni näha veel ka Pärimisregistri ja Abieluvararegistri kaudu. Õigustatud ootus.
-
kkalev
- Regulaarpostitaja

Eks segaduse tekitaja on ehri keskkond ja tema juhend. Kinnistusraamatus on lingitud nii, et oma kinnisvara pealt saan lingiga näha ehri andmeid ja igati loogiline oleks et kui ehri lubab oma juhendis näidata mulle minu objekte, siis oleks seal ka kinnisvara. Kui ehris oleks üheselt kirjas, et omanikuga on seotud ainult vallasvara ning taotlused ja load, siis oleks see arusaadav, aga nad lubavad eeldada rohkemat, kui nad suudavad
-
Äärenurk
- Ehitusguru

- On tänatud: 34 korda
Kas EHR-i juhendi järgi lubatakse ka andmeid viidatud registritest?suvaline kirjutas: 18 Sept 2021, 18:58Mina sooviksin kogu informatsiooni näha veel ka Pärimisregistri ja Abieluvararegistri kaudu. Õigustatud ootus.![]()
-
Urmas
- autodidakt
Suvaline, miks sa omistad mulle mõtteid, mida ma ei ole kirjutanud? Vaata oma eelmist postitust.
-
rein113
- Ehitusveteran

- On tänanud: 57 korda
- On tänatud: 41 korda
Ehr.ee omanikke ei näita, aga kortermaja korral peaks see, kui palju ja millise netopinnaga korterid hoones on, seal ikka kirjas olema. Kui ei ole, siis on see omavalitsuse tegemata töö.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
-
kkalev
- Regulaarpostitaja

ehri ei peagi omanikke näitama vaid omanikule näitama
Kui mina login sisse id kaardi või smarti või ... kaudu ja olen iseteeninduskeskkonna jaoks tuvastatud ja on olemas menüüpunkt Minu objektid siis kas minu maja ei ole siis minu objekt. Hetkel tundub et ei ole
Kui mina login sisse id kaardi või smarti või ... kaudu ja olen iseteeninduskeskkonna jaoks tuvastatud ja on olemas menüüpunkt Minu objektid siis kas minu maja ei ole siis minu objekt. Hetkel tundub et ei ole
-
rein113
- Ehitusveteran

- On tänanud: 57 korda
- On tänatud: 41 korda
Lõpetaks selle teema lihtsalt:
"Et kas nii, et niikaua kuni ei plaani korterid ega majas teha ühtegi ümber-/juurdeehitust, mis nõuaks ehitusluba ja pärast ka kasutusluba, siis ehitisregistris minu ja kivi vahelist seost ei ole?"
Jah, kui sa just ei ole üks sellesse protsessi kaasatud isik.
"Et kas nii, et niikaua kuni ei plaani korterid ega majas teha ühtegi ümber-/juurdeehitust, mis nõuaks ehitusluba ja pärast ka kasutusluba, siis ehitisregistris minu ja kivi vahelist seost ei ole?"
Jah, kui sa just ei ole üks sellesse protsessi kaasatud isik.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit