Kinnisvara arendajate poolt keele kõrva ajamine

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Kinnisvara arendajate poolt keele kõrva ajamine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Igavusest hakkasin lugema seda artiklit ja väheke mõtlema kirjutatu üle. Mõtlemine on vist saatanast? :scratch:
https://www.postimees.ee/6486550/kalevi ... hendustele

Klientide kõrgetele nõudmistele vastamine ning parim hinna ja kvaliteedi suhe – just sellised eesmärgid on seadnud endale Kalevi Panorama meeskond grandioosse projekti, kolme 14-korruselise elumaja ehitamisel aadressil Võistluse 6 Tallinna keskuses

Ja siis

Terrassil, mis asub neljanda korruse tasandil, asuvad puhketsoonid lamamistoolide ja pinkidega – kuumadel suvepäevadel pole isegi tarvis mere äärde päikest võtma sõita.

Kas ühe 14-korruselise elumaja kõik elanikud ja pluss elanike ema-isa-ämm-äi, pluss elanike õed-vennad ja nende lapsed mahuvad ühekoraga kuumal suvepäeval päikest võtma neljanda korruse terrassile? See ei ole mingi võimatu situatsioon.

Kompleks Kalevi Panorama ehitatakse monoliitsest raudbetoonist. Korterite seinad tehakse mitmekihilistest kombineeritud plokkidest, mis toimivad ka heliisolaatoritena. Välisseinad on energiasäästlikest kergelementidest, kattematerjaliks monoliitne raudbetoon, samuti katus, mis osaliselt koosneb terasest ja mille kate on rullmaterjalist.

Ei saanud essugi aru, milline sein millest on ehitatud? Kas keegi oskab lihtsale, korteri ostust huvilisele, sinna majja selle lahti seletada? Oletame, et olen "loll Kükametsast pärit Eurojackpot"-i võitja.

Lisaks sellele on aknad valgust peegeldavad, mis ei võimalda liigsel UV-kiirgusel majja tungida ja objekte liigselt kuumutada. Jutt käib alumiiniumprofiili, kolmekordse päikesekaitse ja energiasäästliku klaaspaketiga akendest.

Nu-nuu! Aga sügisel-talvel-kevadel kui päike veel/juba soojendab piisavalt, siis peegeldamise eest maksame rohkem? :scratch:
OT. Viimistlesin hiljuti müügikorterit, kus oli kõik klaasfassaad, isegi see osa, mis seestpoolt oli betoon. Jah sein oli soe, ka omanik kiitis, aga siis ühel hetkel hakkas mingi vuhin. Ei olnud minu foobia, vaid konditsioneer hakkas tööle. Noh, võib olla sellega harjub, aga hetkel oli harjumatu. Lihtsalt olen vaiksemaid variante kuulnud.

„Ustel on tulekindlus 30 minutit, normide kohaselt PEAKS selle aja jooksul ükskõik milline päästeteenistus õnnetuskohta jõudma ja elanikud suletud ruumist päästma,“ rõhutab ehitusdirektor.


Ei saanud aru? Aga kui ei jõua? Müüa korterit Tallinna kesklinnas, kus 14-korruselistele on kõrgema astme väljakutsed ja siis arendaja müügiartiklis räägib umbmäärases kõneviisis?

„Seejuures jääb hinnakategooria Tallinna keskuse jaoks keskmiseks. Sellisel moel on meil tegemist optimaalse hinna ja kvaliteedi suhtega,“ räägib Vjatšeslav Karpenko.

Millisel ajahetkel on hind keskmine? Kelle arvates optimaalne? Kas see ei olegi kokkuleppe küsimus? Selliseid asju tuleks teistmoodi serveerida. Lihtsalt ühe kõrvaltvaataja arvamus. Mu üks poegadest arvas minu kommenteerimiste kohta, et mul pidavat olema liiga hea ja muretu elu. Ei tea, see on ka kõrvaltvaataja arvamus. ;)

"Elamukompleksil Kalevi Panorama ei puudu ka arhitektuurilised maiuspalad. „Need on asümmeetrilised aknad ja rõdud, vitraažid ja dekoratiivne valgustus kogu fassaadil,“ loendab spetsialist.

Olgu need asümmeetrilised aknad ja rõdud, vitraažid ja dekoratiivne valgustus rõdul, aga kui ma tahan magada, siis mind ei koti dekoratiivne valgustus fassaadil, mille eest arvatavasti peavad kõik korteriomanikud maksma, kuid mille plinkimise vältimiseks magamistuppa pean ette tõmbama pimendava kardina.

„Arhitektuurne ansambel paistab soodsalt teiste ehitiste seas silma ja sobitub hästi Tallinna arhitektuuri."

Pean tunnistama, et mul pole ühtegi tellijat/tuttavat, kes oleks ostnud korteri majja ainult sellepärast, et see oli väljast äge ja sobitus Tallinna arhitektuuri. Muidugi on variant, et mu tutvusringkond on väike.

Selle juures on suletud territoorium jalgradade ja laste mänguväljakuga, mis asuvad piiratud alal, seega saavad lapsed ja nende vanemad seal jalutada täiesti kartmatult ja igal ajal.

Sooh, kuidas kindlustab arendaja elanike kartmatuse igal ajal? 24h turvamees? Tasuta korteri hinna sees igavesest ajast igaveseni? Ametliku kindlustusfirma ametlik poliis selle kohta antakse?

Tänu ideaalsele asukohale ja arhitektuursetele lahendustele avanevad siit ka fantastilised vaated linnale. „Liftides on üks sein klaasist, seega on tegemist panoraamliftiga, mis liigub mööda korpust, demonstreerides Tallinna ilu,“ kirjeldab ehitusdirektor.

Sõltumata korrusest? Kas samad vaated on nii 2-korruse kui ka 14-korruse elanikele või peab 2-korruse elanik oma külalisi liftiga sõidutama14-le korrusele? No kohe mitte ei usu, et 2-korruse elanikul on sama vaade, mis 14-korrusel elanikel.

„Erilist tähelepanu tasub pöörata ka sellele, et kolm maja on ehitatud trepina ja ei blokeeri üksteist, mis võimaldab elanikel nautida vaateid vanalinnale, merele, sadamale ja muule.“

Kas 2-korruse elanikud ikka saavad nautida nimetatud vaateid? Vaadates Google Maps-i pakutavat, ma kahtlen selles.

Ülemine parkla ei ole suur, praktiliselt kogu maja territoorium on jalakäijate tsoon sissesõiduvõimalusega ainult eritranspordile, elanikud ja külalised pargivad aga maa all.


Mul tekkis järjekordne küsimus, et kelle jaoks on ülemine parkla? Järgmise mägilase jaoks, kes hakkab kalõmmi majaelanike käest küsima?

Ma võin olla iriseja ja idioot oma küsimustega, aga senikaua kuni avaldatakse taolisi reklaamartikkleid, kuuluvad need minu jaoks naljanurka. Kas inimesi peetakse lollideks, kellelt tulebki raha ära võtta?
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
aer0
külaline

Re: Kinnisvara arendajate poolt keele kõrva ajamine

Lugemata postitus Postitas aer0 »

Täiesti tavaline myygitekst, kinnisvaraarendajate (see kirjutatakse kokku) standardkäitumine. Ostja asi on see läbi nämmutada, lisainfot nōuda ja eraldada enda jaoks olulised +/- ja suvaline häma. Kui nad broneeringud peale saavad siis järelikult oli hind mōistlik. Vōi ōnnestus leida piisav kogus piisavalt jōukaid ja piisavalt lihtsameelseid.

Nt Parklatega on asi lihtne - maapealne parkla on peatumiseks ja lyhiajaliseks parkimiseks. Tuled kodust midagi vōtma, korraks. Mugavam ja kiirem on jätta auto maa peale 10 minutiks.
Vasta