maaküttesüsteem majale

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
plaad
külaline

maaküttesüsteem majale

Lugemata postitus Postitas plaad »

Tere
planeerin majale, mille üldpind jääb kuskil 550 ruudu juurde nii küttesüsteemi kui ka vee soojendamist.
olukorra teeb huvitavaks asjaolu, et maja hakkaks kasutama 2 peret, kokku umbes 10 inimest, osalusega 2/3 ja 1/3 majast.
tegemist 2-kordse majaga, millel ka kelder suuruses 200 ruutu.
gaasiga liitumist ei saa teha, sest trass läheb päris kaugelt ja selle ehitamine oleks umbes 200 keek.
kui suure krundi pinnaga peaks olema võimalik sellist maja ära kütta ja palju maakütte süsteemi hind võiks välja tulla. ning mida arvata pelletküttest sellise suuruse juures.
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Trassi hind ei tulegi nii meeletult kallis, kui arvestada maja pinda ja hilisemat kokkuhoidu.
Ise sellise trassi hinna juures veel liituks. Kahjuks on see võimatu :cry: , kuigi tegu linnaga, mille teises servas on gaas olemas.
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

Palju see hilisem kokkuhoid siis on?
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

warlock kirjutas:Palju see hilisem kokkuhoid siis on?
Kõik sõltub ju tuleviku gaasi hinnast.

Iseküsimus on see, palju on normaalselt töötavaid maaküttesüsteeme, mis nii suure maja ära kütaksid.

Pelletite hind on samuti oluliselt ettearvamatum, kui maagaasi oma.
warlock
külaline

Ma vaid mõtlesin, et sellise gaasiga liitumise raha eest saaks ka soojuspumba ja soojuspump toodab praeguste hindade juures ja ma võin mürki võtta, et ka lähituleviku hindade juures soojust palju odavamalt, kui gaasiküttekatel.
warlock
külaline

Maasoojuspumpe toodetakse kuni 40KW võimsusega (võib-olla võimsamaidki). Kui maakontuur on ok, siis nad kõik töötavad normaalselt. Mu meelest ainult suurtesse majadesse ongi mõtekas maasoojuspump paigutada, sest 4 korda võimsama pumba hind on ca 2 korda kallim, st 4 korda võimsama pumba tasuvusaeg on 2 korda lühem. Väikese soojavajaduse puhul ei jõuagi plussi jõudmist ära oodata, mõistlikum on õhksoojuspump paigaldada.
Vasta