keskkütte süsteem jamab

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
hädasolija
külaline

keskkütte süsteem jamab

Lugemata postitus Postitas hädasolija »

tere

sooviks hüva nõu.

kütan katelt ja kui rõhk tõuseb katla termomeetris 1,2 baarini siis
köögi radikal ringlus seiskub , enne 1,2 Ba saavutamist käib kuum vesi ringi .
Radikad on plekist , temp . regulaatorid küljes ja ventiilid all .
Ehk tekib mingi imelik alarõhk kusagil.
Endal mõistus selle kohapealt otsas.

Samas ka teine mure , 1 toa radikatest kuumeneb ainult ülevalt- vesi ei käi ringi.Olen proovinud kõiki radikaid ventiilidega reguleerida - ehk õhk sees aga sellest pole kasu.
Ehk keski teab siin , mis viga võib olla või siis soovitada mingit firmat.

Ette tänades
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Pane tagasivoolu pump vahele,ega ta pidevalt tootama ei pea----lykata on vaja/ Koige parem on kui sa ta paraleelitad/
hädasolija
külaline

Anonymous kirjutas:Pane tagasivoolu pump vahele,ega ta pidevalt tootama ei pea----lykata on vaja/ Koige parem on kui sa ta paraleelitad/

Mul selline süsteem:
katlast kuum vesi radikatesse ( väike ring ) vahel paisupaak - seal on 1 pump ja suur ring - akupaagist radikatesse seal on 2 pump.

Tagasivoolul akupaaki : ? kas sinna lisada veel üks pump ?? , mis tõmbab
vee kiiremini akupaaki tagasi.

Ehk saad seda paralleelitamist lahti seletada - ma võhik sellel alal.
Külaline
külaline

Sa ju oieti vastasid ise enda kysimusele/-----/Tagasivool akupaaki ,kas sinna lisada veel yks pump,mis tombabveel kiiremini tagasi-----/Raagin seda opiku alusel autor Gringauz Filipp ,valjaanne 1976 aasta/Seal kyll koik pumbad seisavad tagasi voolus,aga paraleelitamise selle ma motlesin ise valja et ringlus oleks,ning seisab ta otse voi on paraleelis pole oluline/
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

Imelik süsteem, lihtsam oleks väikses ringis ainult katel, temp.regulaator ja akupaak, radikad püsivalt suure ringi taga. Mul on nii tehtud ja süsteem toimib isegi loomuliku ringlusega. Pump on küll ka suures ringis vahel, aga seda pole üldiselt tarvis tööle panna.
hädasolija
külaline

warlock kirjutas:Imelik süsteem, lihtsam oleks väikses ringis ainult katel, temp.regulaator ja akupaak, radikad püsivalt suure ringi taga. Mul on nii tehtud ja süsteem toimib isegi loomuliku ringlusega. Pump on küll ka suures ringis vahel, aga seda pole üldiselt tarvis tööle panna.

Ma lihtsalt arvan nii , et on väike ring ja suur ring:
Samas kui katelt kütan ja temperatuur on tõusmas katlas siis kuni temp. tõuseb akupaagi üleval osas väljuvast torust 60- ni - kütab see kuumaks minev vesi ka radikaid.
Kui on saavutab 60 kraadi , hakkab kütma ka akupaaki.
Kaks pumpa mul, mis vett ringi ajavad.

Varem oli mul lahtine süsteem aga pööningul olevale paisupaagile sai kraan peale keeratud ( varem oli toruots seinast välja ? ). Ilmselt pole seda enam, praeguse süteemi juures vaja ja kavatsen ta kevadel maha võtta.

Aga ikkagi millest tuleneb see , et vesi lõpetab ringluse osades radikates, mis jäävad ahelas olevate radikate keskele, soojaksminevad ja olevad radikad asuvad just ahela lõppu.
warlock
külaline

äkki ei olegi asi rõhus, vaid selles, et akupaagi voolutakistus on palju väiksem, kui radikate ringi oma? Kui termostaat avaneb (on seal termostaat?), siis vesi läheb väiksema vastupanu teed ja hakkab peaaegu ainult läbi akupaagi voolama.

Mul endal on akupaagis väikese ja suure ringi tarbeks eraldi väljastused, et ringid teineteisest ei sõltuks.
warlock
külaline

Oled sa ikka kontrollinud, et suure ringi ringluspump töötab?
Külaline
külaline

warlock kirjutas:Oled sa ikka kontrollinud, et suure ringi ringluspump töötab?

Töötab küll, on 2 positsiooni peal, olen proovinud ka 3 positsiooni, mis
vee kiiremini ringlema paneb aga tulemust pole.

Kas võib nii olla et rõhu kasvades tekib kusagile õhukott mis segab ringlust.
warlock
külaline

Rõhu tõustes surutakse õhk kokku ja õhukotid jäävad väiksemaks, mitte vastupidi. Efekt on küll täpselt selline, nagu "suure ringi" pump ei töötaks - seni kuni väikese ringi pump vett läbi radikate ajab, on radikad soojad.
Sa akupaagi ringi kinni saad keerata? Või on sul mingi 3T termostaat nii ühendatud, et kui akupaagi ring avatakse, siis suur ring suletakse?
hädasolija
külaline

warlock kirjutas:Rõhu tõustes surutakse õhk kokku ja õhukotid jäävad väiksemaks, mitte vastupidi. Efekt on küll täpselt selline, nagu "suure ringi" pump ei töötaks - seni kuni väikese ringi pump vett läbi radikate ajab, on radikad soojad.
Sa akupaagi ringi kinni saad keerata? Või on sul mingi 3T termostaat nii ühendatud, et kui akupaagi ring avatakse, siis suur ring suletakse?

3-t termostaat on vahel küll.
Imelik lugu jah, keegi nagu põhjust ei tea - nagu vaakum tekiks kusagil.
Kui rõhk oli üleval siis ahelas viimane radikas oli külm, keerasin prooviks õhuventiiliventiili hoopis ära ja ei tulnud tilkagi vett - seda lihtsalt radikas polnud - samas kui rõhk langes , tuli vesi ja radikas oli jälle soe.
Külaline
külaline

hädasolija kirjutas: 3-t termostaat on vahel küll.
Imelik lugu jah, keegi nagu põhjust ei tea - nagu vaakum tekiks kusagil.
Kui rõhk oli üleval siis ahelas viimane radikas oli külm, keerasin prooviks õhuventiiliventiili hoopis ära ja ei tulnud tilkagi vett - seda lihtsalt radikas polnud - samas kui rõhk langes , tuli vesi ja radikas oli jälle soe.
No siis on ju põhjus selge - 3T termostaat valesti vahel ja sulgeb radikate vooluringi. Pane kui võimas ringluspump tahes, ega läbi suletud klapi ta vett pumbata ei suuda. Kes see narr oli, kes sellise süsteemi sulle valmis ehitas?
warlock
külaline

Sul võib muidugi mingi muu klapp või ventiil ka kinni olla - ei tea ju mis imevigureid keegi oma süsteemi vahele topib. Kui sul midagi vooluringi sulgevat vahel poleks, siis läheks süsteemi rõhk kiirelt nulli, kui radika küljest kogu õhutuse süsteemi maha kruvid.

Muide automaatõhutused lähevad aja jooksel umbe ja ei õhuta enam. Võib nõelaga augu läbi torgata, aga siis jälle mõnikord hakkavad vett läbi laskma, nii et tuleb kork suletuna hoida ja mitteautomaatselt (käsitsi) aeg-ajalt õhutama hakata.
hädasolija
külaline

warlock kirjutas:Sul võib muidugi mingi muu klapp või ventiil ka kinni olla - ei tea ju mis imevigureid keegi oma süsteemi vahele topib. Kui sul midagi vooluringi sulgevat vahel poleks, siis läheks süsteemi rõhk kiirelt nulli, kui radika küljest kogu õhutuse süsteemi maha kruvid.

Muide automaatõhutused lähevad aja jooksel umbe ja ei õhuta enam. Võib nõelaga augu läbi torgata, aga siis jälle mõnikord hakkavad vett läbi laskma, nii et tuleb kork suletuna hoida ja mitteautomaatselt (käsitsi) aeg-ajalt õhutama hakata.

Katla ja akupaagisüsteem on ehitatud eelmine kevad ja asjatundajate poolt, samas radikasüsteemi ei tea - oli teine maja ostes juba olemas.
Eks kevadepoole kui lmad soojemad kutsun asjatundjad kohale aga
hea oleks enne teada , millest säärane jama tuleb .

Vaatan ventiilid üle.
Vasta