summuti vertikaalselt

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
vert
külaline

summuti vertikaalselt

Lugemata postitus Postitas vert »

Kuidas kinnitada pööningul mürasummutit (ümar, jäik, 90 cm pikk) vertikaalis (kubule) ?

:hello:
ehitustark
külaline

Re: summuti vertikaalselt

Lugemata postitus Postitas ehitustark »

Kinnitame tänapäeval pööningul asju järgmiste abivahendite ja tööriistadega:

- toruklamber + keermelatt või jalakruvi
- kruvikeeraja või akutrell

- tõmbeneet
- needipuur + needitangid

- montaazilint
- plekikäärid, kruvikeeraja või akutrell
vert
külaline

Need värgindused on kõik olemas, ent seda rasket kobakat ju keermelati otsa tilpnema panna ei saa.
Asukoht on ka sarikate vahekohas ehk lähim sarikas jääb ca 30 cm eemale.

:confused:
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

No siis veetakse sarikate vahele täiendav tala mille sisse/külge pannakse keermelatid ja nende külge siis vajalik aparatuur.
vert
külaline

Lisatalast saan aru ja keermelatte oskan ka sinna kinnitada. Aga edasi? Kuidas ma mürasummuti keermelattide külge saan?

Respect,
:hello:
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

vert kirjutas:Kuidas ma mürasummuti keermelattide külge saan
Natuke mõistust ja tehnilist taipu kulub ära.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kurat küll kui sellise labase asjaga hakkama ei saa siis oleks paras aeg kutsuda mehed või isegi naised kes selle asja ära teevad ja ise tegeleda sellise asjaga millega leiba teenid ja siis see oskamatus kinni maksta.
vert
külaline

Leiva teenin ma suht iseenesest ehk sellele kulub ca tund päevas. Maja ehitusel on mul olnud mitmeid töömehi eri etappides. Üks müürimees, kaabeldaja ja üks kraanajuht on olnud sellised, kes teevad tööd südametunnistusega ehk korralikult nö nagu teeks endale. Ülejäänud 90% on olnud ehitajad ületüra sitakeerajad. Seega, olen tehtud veits hellaks selle saadaolevate töömeeste (sh firmade) palkamisega. Kuna aega on laialt käes siis teengi ise, tõsi aega kulub 3-4-5 korda rohkem kui nn proffidel, ent mul on süda rahul, et tulemus on hea ja töökindel.

Kas keegi võtab vaevaks seletada, et kudas see summuti fikseeritud saaks.
:?
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

Keermelatile on olemas klamber millega kinnitad summuti.
Kõige lihtsam on panna kaks horisontaalset lauda ja perforeeritud lindiga krutid summuti neile kinni. Kõik lihtsam, kiirem ja odavam lahendus. Alumise laua võid panna ka nii, et summuti jääb lauale istuma. Enamik eramaju istub perfolindi najal .
ehitustark
külaline

Lugemata postitus Postitas ehitustark »

Sa oleks pidanud pöörama rohkem tähelepanu sellele sõnale: "toruklamber".

Järgmiseks, kui toruklambrit vaadata, võib näha, et seal küljes on mingi imelik mutrisarnane pesa, kus on sees vint.
Edasi peaks juba iseenesest minema.

Pilt

Üldiselt on see aga siiski puhas loominguline lähenemine, a la laud, millele ta toetub, montaazilint, klamber, lisatala - mis kätte satub ja millega kõige käepärasemalt ta ära fikseeritud saad.
summuti
külaline

Lugemata postitus Postitas summuti »

vert
külaline

Tehnilist taipu mul tõesti napib, ent samas klambri soovitajad pole vist küsimusestki aru saanud.
Klamber+keermelatt on ju kasutud kui tarvis on kinnitada summuti vertikaalselt.
Ilmselt head lahendust ei olegi olemas vaid tuleb laudadega risti-rästi tugesid kruvida ja perfolindiga ümbert kinni.

Cheers,
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

vert kirjutas:Tehnilist taipu mul tõesti napib, ent samas klambri soovitajad pole vist küsimusestki aru saanud.
Klamber+keermelatt on ju kasutud kui tarvis on kinnitada summuti vertikaalselt.
Ilmselt head lahendust ei olegi olemas vaid tuleb laudadega risti-rästi tugesid kruvida ja perfolindiga ümbert kinni.

Cheers,
ja jah taipu pole aga targutama on kõva mees :good:

sellise klambiga saab asja päris kenasti tehtud
ehk ainult olenevalt olukorrast tuleb neid panna rohkem kui üks
ja ega siis ainult selle klambri peale asi rippuma ei jää - süsteem on ikka tervik ja hoiab ikka mitmest punktist asi ennast üleval
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Teeme sellise diili, et sina ütled mulle, kuidas teenida tunni ajaga leib koos vorstiga lauale ja ülejäänud aja kodus nokitseda, ja mina tulen näitan, kuidas panna kinni summuti nii vertikaalselt, horisontaalselt, kui ka enda vabalt valitud nurga all?

Elu on ikka ebaõiglane, mina ja veel paljud teised peavad hommikust õhtuni ausat tööd rügama, k.a. asjade kinnitamine jne, aga ikka jääb millestki puudu.
Vasta