Rootor või plaat
-
- külaline
Rootor või plaat
Lugemata postitus Postitas Loghome1 »
2. Kas rootor võib eluruumidesse wc haisu visata?
3. Kui vajalikud ikka on kõik digid ja muu kui elumaja 100m2 kausutuskoormus on väike( tööpäeviti 2-3, puhkepäeviti maksimaalselt 4 )?
Vaatain, et hindade vahe on kuni 5 korda.
-
- külaline
-
- külaline
Re: Rootor või plaat
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Auto kasutuskoormus, millega liigud igapäevaselt on tõenäoliselt väiksemgi, milleks autole el.aknad, kliimad, air-padjad jne.?Loghome1 kirjutas: 3. Kui vajalikud ikka on kõik digid ja muu kui elumaja 100m2 kausutuskoormus on väike( tööpäeviti 2-3, puhkepäeviti maksimaalselt 4 )?
Vaatain, et hindade vahe on kuni 5 korda.
Vbl. oled kuulnud elukvaliteedist, kvaliteetajast jne.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Loghome »
Kaks-kolm inimest ruumis, CO ei tohiks kriitiliseks minna. Mis veel???
OK rootor.
-
- külaline
rootor on kah eelmise sajandi toode kui täpne olla ja arenenud selle aja jooksul on just plaat rohkem kui rootor
vaadata tuleb natuke laiemalt
kas plaat on tuim tükk või on koos möödaviikudega, et suvel ei toimuks soojavahetust ja oleks reguleerimine.
rootoritel on tihti rikkeid ja seda siis nende ajamitel ja reduktoritel
plaadiga agregaat tahab kondensaatvee äravoolu rootor mitte jne.
rootor kannab edasi lõhna (vähe aga siiski) plaat mitte
jne.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas smailid »
Suurem saastumine ja lõhna edasikandumine toimub juhul kui avate WC, vannitoa jne. ukseKülaline kirjutas:rootor kannab edasi lõhna (vähe aga siiski) plaat mitte
jne.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tüübel3 »
Mul on plaat CO anduriga, Positiivseks see, et tava-kiiruse saab väikeseks lasta, siis on täiesti hääletu. Kui rahvast rohkem ja suminat ka, paneb ise vungi juurde. Äkki hoiab energiatki kokku, kui tühjas majas vähema vungiga laseb.
-
- külaline
tüübel3 kirjutas:Kas rootoris kondensi puudumine tähendab, et ta õhku ei kuivata? Ma peaksin seda pigem puuduseks. Talvel ikka hea, kui ca 40% peale ära kuivatab.
Mul on plaat CO anduriga, Positiivseks see, et tava-kiiruse saab väikeseks lasta, siis on täiesti hääletu. Kui rahvast rohkem ja suminat ka, paneb ise vungi juurde. Äkki hoiab energiatki kokku, kui tühjas majas vähema vungiga laseb.
Talvel on õhuniiskus väljas niigi madal ja uuematel on lausa niiskus tagastus peal. Kiirusi saab uutel vist kõigil protsendi haaval muuta. Kuidas plaat suurema külmaga käitub, kas vajab lisa tenni, ehk on kulukam?
Palju rootor vana õhku tagasi suunab?
-
- külaline
plaadi puhul on kondensaadi teke siiski väljapuhke/tõmbe poolel ja seega mingit niisukust ta sissetulevast õhust küll ei eemalda ehk niiskus kondenseerub õhust välja hoopis enne õue minekut.tüübel3 kirjutas:Kas rootoris kondensi puudumine tähendab, et ta õhku ei kuivata? Ma peaksin seda pigem puuduseks. Talvel ikka hea, kui ca 40% peale ära kuivatab.
kuivatamine talvel ? pigem on probleem liigses kuivuses ja on vaja just niisutada
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tüübel3 »
Kui roototvendis kondensaati ei teki, siis peab siseõhus olev niiskus soojusvahetis õhu jahtudes kuhugile sattuma. Ainuke variant on, et ta kondenseerub rootori seintele ja puhutakse välisõhu poolt tuppa tagasi. Selle tulemusena rootor ei kuivatagi õhku. Küsimuseks nüüd, kas elamine liiga niiskeks ei lähe, kui rootor hästi toimib ja maja õhukindel on. Aknad suure külmaga higiseks ei lähe? Plaatvendil läheb ilusasti õhk seda kuivemaks, mida külmem väljas on.Külaline kirjutas: plaadi puhul on kondensaadi teke siiski väljapuhke/tõmbe poolel ja seega mingit niisukust ta sissetulevast õhust küll ei eemalda ehk niiskus kondenseerub õhust välja hoopis enne õue minekut.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Ikka plaat »
-
- külaline
Selline niisutus lisa on ainult parematel plaatidel ja veel lisaraha eest.
Ma olen −25C rootorisse vaadanud, täitsa kuiv ja ilma jääta ja ei vaja lisa tenni.
Meie kliimas nullib näilise plaadi eelise lisakütte vajadus külmadega. Arukas pole seda tenniga teha.
Eelkütte kalorifeeri lisamine, kas maakütte või õhkvesi kujul on majanduslikult nii kulukas, et see tasub ennast ehk 100 aastaga ära.
Seega pole plaadil ei majanduslike ega muid eeliseid.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed