Lode ahjutelliste kvaliteet

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
paneelikas
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lode ahjutelliste kvaliteet

Lugemata postitus Postitas paneelikas »

Tegin aluse lahti, avaneb selline pilt ca pooltel kividel risti või pikisuunas mõrad sees, enne müüri panemist vanni visates muliseb ja kihiseb vees tükk aega...
Kas sellised mõrad on tänapäeva tellistes tavapärased või on sattunud mingi eriti kehv partii? Kas aja jooksul sellised tellised korstnajalas või ahjus-pliidis laiali ei pudene? muidu tellised teevad ilusat kõlinat
lode1.jpg
lode1.jpg (126.58 KiB) Vaadatud 1927 korda
lode3.jpg
lode3.jpg (123.41 KiB) Vaadatud 1927 korda
lode2.jpg
lode2.jpg (114.1 KiB) Vaadatud 1927 korda
lode4.jpg
lode4.jpg (125.27 KiB) Vaadatud 1927 korda
Kõik jutud noh..
ErgoK
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: Lode ahjutelliste kvaliteet

Lugemata postitus Postitas ErgoK »

Eks ta oleneb alusest. Kui lausa pooltel on sellised m6rad, peaksid selle aluse poodi tagasi viima.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 62 korda
On tänatud: 121 korda

Re: Lode ahjutelliste kvaliteet

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Minu noorusajal eriti paremaid saada polnudki. Olid need siis kohalikud või Läti keraamilised tellised.
Kohalik tooraine, olemasolnud tehnoloogia ja tootmisprotsess väidetavalt ilma pragudeta keraamilisi telliseid toota ei võimaldanud. Tuli ehitada niisugustega nagu oli.
Teadaolevalt kestavad paljud tolleaegsete praguliste tellistega laotud korstnad ja ahjud tänaseni.
Korstnapitsile muidugi neid ei riskiks kasutada.
Olen täheldanud, et Lode korstnatellised on olnud valdavalt ilma pragudeta, vaid üksikud on siiski praoga hulgas.
Ahjutellised, jah, ka minu kogemuse kohaselt suurelt jaolt olnud pragulised tänaseni. Ilmselt tootja ahjutelliste puhul niisuguseid kuivamispragusid nii oluliseks veaks ei arva, et lausa praaktellisteks lugeda.
Vasta