Tegin aluse lahti, avaneb selline pilt ca pooltel kividel risti või pikisuunas mõrad sees, enne müüri panemist vanni visates muliseb ja kihiseb vees tükk aega...
Kas sellised mõrad on tänapäeva tellistes tavapärased või on sattunud mingi eriti kehv partii? Kas aja jooksul sellised tellised korstnajalas või ahjus-pliidis laiali ei pudene? muidu tellised teevad ilusat kõlinat
Lode ahjutelliste kvaliteet
Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
-
- Korralik postitaja
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Re: Lode ahjutelliste kvaliteet
Lugemata postitus Postitas ErgoK »
Eks ta oleneb alusest. Kui lausa pooltel on sellised m6rad, peaksid selle aluse poodi tagasi viima.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 62 korda
- On tänatud: 121 korda
Re: Lode ahjutelliste kvaliteet
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Minu noorusajal eriti paremaid saada polnudki. Olid need siis kohalikud või Läti keraamilised tellised.
Kohalik tooraine, olemasolnud tehnoloogia ja tootmisprotsess väidetavalt ilma pragudeta keraamilisi telliseid toota ei võimaldanud. Tuli ehitada niisugustega nagu oli.
Teadaolevalt kestavad paljud tolleaegsete praguliste tellistega laotud korstnad ja ahjud tänaseni.
Korstnapitsile muidugi neid ei riskiks kasutada.
Olen täheldanud, et Lode korstnatellised on olnud valdavalt ilma pragudeta, vaid üksikud on siiski praoga hulgas.
Ahjutellised, jah, ka minu kogemuse kohaselt suurelt jaolt olnud pragulised tänaseni. Ilmselt tootja ahjutelliste puhul niisuguseid kuivamispragusid nii oluliseks veaks ei arva, et lausa praaktellisteks lugeda.
Kohalik tooraine, olemasolnud tehnoloogia ja tootmisprotsess väidetavalt ilma pragudeta keraamilisi telliseid toota ei võimaldanud. Tuli ehitada niisugustega nagu oli.
Teadaolevalt kestavad paljud tolleaegsete praguliste tellistega laotud korstnad ja ahjud tänaseni.
Korstnapitsile muidugi neid ei riskiks kasutada.
Olen täheldanud, et Lode korstnatellised on olnud valdavalt ilma pragudeta, vaid üksikud on siiski praoga hulgas.
Ahjutellised, jah, ka minu kogemuse kohaselt suurelt jaolt olnud pragulised tänaseni. Ilmselt tootja ahjutelliste puhul niisuguseid kuivamispragusid nii oluliseks veaks ei arva, et lausa praaktellisteks lugeda.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit