EE liitumine
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- külaline
EE liitumine
Lugemata postitus Postitas majestetic »
Ostsin endisesse suvilarajooni maja. Ostetud maja ei olnud ehitatud suvilana vaid 2000 aastate alguses eramuna. Kuna seal ennemuiste käis elektriga arveldamine läbi AÜ, siis nüüd mingi üle, et iga majapidamine liitub ise EE-ga. Tuli sama teha ka minul ning EE poiss käis vaatas kapi üle, pani oma numbrid kirja ja jäin liitumislepingut ootama. Tuli leping kus oli kirjas 10A??? Mis mitte kuidagi ei toida ära maja (hetkel veel ka elektrikütte peal). Seega kirjutasin neile, et mul vaja 25A. Põhjendati, et see tähendab väljaminekuid ja kui maksan (pakkumine tuli 31500.-), siis pannakse ainult minule 25A EEJV-s.
Nüüd küsimus. Kui mul elektrikapis on peakaitse 25A, EEJV-st tulevad välja ühed samad kaablid kogu tänavale - mismoodi nad saavad seal panna ainult minule 25A? Nagu ma aru saan, siis edaspidi võiks ükskõik kes panna lihtsalt 25A peakaitsme ja nautida minu investeeringut? Või ajab EE kägu ja tahab võtta mult raha juba paigaldatud 25A peakaitsme eest?
Olen võhik elektri teemal, nii et äkki keegi oskab seletada mismoodi see värk käib.
Nüüd küsimus. Kui mul elektrikapis on peakaitse 25A, EEJV-st tulevad välja ühed samad kaablid kogu tänavale - mismoodi nad saavad seal panna ainult minule 25A? Nagu ma aru saan, siis edaspidi võiks ükskõik kes panna lihtsalt 25A peakaitsme ja nautida minu investeeringut? Või ajab EE kägu ja tahab võtta mult raha juba paigaldatud 25A peakaitsme eest?
Olen võhik elektri teemal, nii et äkki keegi oskab seletada mismoodi see värk käib.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Re: EE liitumine
Lugemata postitus Postitas trebla »
On sul 3 faasi?
Kui jah, siis saad ka vähemaga läbi kui 25A. Ka 3x16 A-ga annab niipalju kulutada, et sa ei taha seda kinni maksta.
Kui sul on otseelektriküte, siis vutt-vutt kohe soojuspumpi ostma - tasuvad end paari aastaga ära ja ei vaja nii jämedat peakaitset
Miks nad just niipalju raha küsivad, ehk kommenteerib keegi teine,kes asja teab. (mäletan et kunagi ammu oli iga lisa amper 100 krooni - tundub, et siis tollase ajaga ligi 2 korda tõusnud).
Ilmselt on nad AÜ võrgu üle võtnud algsete tingimustega ,kus kirjas , et kõigil 10 A ja sinu 25 oli lihtsalt illegaalne.
Seda ei maksa karta, et naabrid sinu plekkimisest kasu saavad. Küll EE neilt ka raha nöörib.
Kui Sa muidu rahulikult magada ei saa, saada neile ise kontrollid kaela..
Kui jah, siis saad ka vähemaga läbi kui 25A. Ka 3x16 A-ga annab niipalju kulutada, et sa ei taha seda kinni maksta.
Kui sul on otseelektriküte, siis vutt-vutt kohe soojuspumpi ostma - tasuvad end paari aastaga ära ja ei vaja nii jämedat peakaitset
Miks nad just niipalju raha küsivad, ehk kommenteerib keegi teine,kes asja teab. (mäletan et kunagi ammu oli iga lisa amper 100 krooni - tundub, et siis tollase ajaga ligi 2 korda tõusnud).
Ilmselt on nad AÜ võrgu üle võtnud algsete tingimustega ,kus kirjas , et kõigil 10 A ja sinu 25 oli lihtsalt illegaalne.
Seda ei maksa karta, et naabrid sinu plekkimisest kasu saavad. Küll EE neilt ka raha nöörib.

Kui Sa muidu rahulikult magada ei saa, saada neile ise kontrollid kaela..

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kuna algselt oli jah ette nähtud suvilatele 10A kuid minu maja ehitati alles sellel sajandil ning pandi kohe suurem peakaitse (EE poolt kusjuures). Aga jah, hind oli selline, et 1A juurde osta maksab 2100EEK'u kui EEJV asub lähemal kui 400m. Vähemalt sellise pakkumise tegid nad minule. Njah, ehk toidab 16A ära, kuid see tähendab ka ju 12600.- väljaminekut 

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas igiliikur »
Kui sul oma kilbis on 25A, siis see "ükskõik kes" peab ikka ka liituma ja 25 taotlema. Näiteks. 25A on ikka palju(3F), ei usu tõesti, et sa nii palju vajad.
Amper oli jah mingi 1700 + käive. Kui keskpinge liin(10kV)asub lähemal kui 400m, siis tuleb ampripõhine liitumine(maksad vastava koguse amprite eest), kui on üle 400m, siis tuleb kulupõhine liitumine(maksad kogu selle jama ehituse kinni)
Amper oli jah mingi 1700 + käive. Kui keskpinge liin(10kV)asub lähemal kui 400m, siis tuleb ampripõhine liitumine(maksad vastava koguse amprite eest), kui on üle 400m, siis tuleb kulupõhine liitumine(maksad kogu selle jama ehituse kinni)
-
- Ehituspenskar
Su jutus on vastuolu.. mis tähendab '..pandi kohe suurem peakaitse (EE poolt kusjuures).'Külaline kirjutas:Kuna algselt oli jah ette nähtud suvilatele 10A kuid minu maja ehitati alles sellel sajandil ning pandi kohe suurem peakaitse (EE poolt kusjuures). Aga jah, hind oli selline, et 1A juurde osta maksab 2100EEK'u kui EEJV asub lähemal kui 400m. Vähemalt sellise pakkumise tegid nad minule. Njah, ehk toidab 16A ära, kuid see tähendab ka ju 12600.- väljaminekut
Kuidas sai EE panna kui võrk oli AÜ oma?
?
EE mees tegi haltuurat lihtsalt?
Põhiküsimus - 'gde bumaga ?' Kas maja müüjal oli sulle anda kehtiv leping kellegiaga..?
Kui pole siis pole... seega maksa. Äkki pole sul ehitusluba kah? (kasutusluba pole ilmselt nagunii)
Seega homme võib tulla KOV ja öelda, et lammuta maha - ebaseaduslik.

Aga huvi pärast võiksid proovida 3x10 A-ga ära elada.
Kokkuhoid on kasulik rahakotile ja keskkonnale.
Küsimus on vaid tarbimise hajutamises.
3faasi x220 volti x 10 amprit x 24 tundi x 30 päeva = 4752 kWh/ kuus ehk miski min. 6000 krooni kuus.
Kas kavatsed maksta rohkem?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 99 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
See arvutus on küll väga kena aga kuidas 3x10 ampriga kasvõi 8kW kerisega saun soojaks kütta?trebla kirjutas:3faasi x220 volti x 10 amprit x 24 tundi x 30 päeva = 4752 kWh/ kuus ehk miski min. 6000 krooni kuus.
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas siiber »
Tavalised veekeedu kannud on ka üle 2 kw. Selleks ajaks lülitad muud tarbijad antud faasil väljaKüülaline kirjutas:See arvutus on küll väga kena aga kuidas 3x10 ampriga kasvõi 8kW kerisega saun soojaks kütta?trebla kirjutas:3faasi x220 volti x 10 amprit x 24 tundi x 30 päeva = 4752 kWh/ kuus ehk miski min. 6000 krooni kuus.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 99 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Seda muidugi, aga 8 kilovatti / 3 faasi / 220 volti = 12 amprit, s.t. saunakütmine tuleb mitme päeva peale ära jagada.
-
- Ehituspenskar
pisut piiri peal jahKüülaline kirjutas:Seda muidugi, aga 8 kilovatti / 3 faasi / 220 volti = 12 amprit, s.t. saunakütmine tuleb mitme päeva peale ära jagada.
8000w/3faasi/230V=11,594 A
Automaat kannatab 1,13 kordset nimivoolu tunni aja jooksul. 30 kraadi C juures - talvel külmaga kestab kauem.
Soovitasin ju säästa - seega soojusta saun ära - läheb rutem kui tunniga soojaks. Paremad mehed kiitlevad, et poole tunniga.

Nali naljaks, aga prioriteedireleedega annab ühtteist ära teha.
Saunakütmise ajal võib põrandaküte puhata näiteks.
Tavakeris on näiteks suht ükskõikne selle suhtes kui üks faas minuti või kaks ära käib - kasvõi sedasama veekeedukannu kütmas...

Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit