ECL 110 Comfort
-
- külaline
ECL 110 Comfort
Lugemata postitus Postitas p6der »
Mulle paigaldati koju Danfossi ECL 110 automaatika ja seal peal on võimalus ära määrata nn küttegraafik, et ööseks temp alla võtta ja päeval juurde, aga ma ei saa seda toimima millegi pärast. Äkki keegi oskab aidata?
Re: ECL 110 Comfort
Lugemata postitus Postitas ummisan »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tkko »
Juhend on siin- http://kyte.danfoss.com/PCMPDF/VIKTG326_130_ECL110.pdfp6der kirjutas:Tere,
Mulle paigaldati koju Danfossi ECL 110 automaatika ja seal peal on võimalus ära määrata nn küttegraafik, et ööseks temp alla võtta ja päeval juurde, aga ma ei saa seda toimima millegi pärast. Äkki keegi oskab aidata?
Minul ECL 100 ei toiminud näiteks sellepärast, et ühendustes olid mootorventiili otsad valesti- kui temperatuur langes, pööras ventiil end täiesti kinni.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Lugesin huvi pärast (ehk läheb kunagi ka endal sellist vaja) tkko poolt viidatud manuaale.p6der kirjutas:Mulle paigaldati koju Danfossi ECL 110 automaatika ja seal peal on võimalus ära määrata nn küttegraafik, et ööseks temp alla võtta ja päeval juurde, aga ma ei saa seda toimima millegi pärast.
Lugesin huvi pärast ka kõiki muid Danfossi kodulehel selle toote kohta saada olevaid manuaale.
Ja pean tunnistama iseenda äärmist rumalust, kuna lihttarbija rolli asetununa, kellele pole "spetsiaalset Danfossi 110-toote kohast salanippide väljaõpet", ei suuda ka sealt "setback temperature" seadmiseks otseseid juhiseid leida.
Võimalused, mida näen, on järgmised:
a) asi on nii lihtne, et tavamõistus selle peale lihtsalt ei tule s.t. vastaval kellaajal sättides nuppudest toa-seadetemperatuuri jätab kontroller selle kehtiva režiimi jaoks meelde ja järgib seda kuni edasiste kasutajapoolsete muudatusteni;
b) asi on kontrollerisse jäigalt sisse kodeeritud ning kasutajal pole seadistada midagi (peale protsentuaalse vähendamise ja selle lõpptemperatuuri),
c) asi on seadistatav keeruliselt, läbi "slope", "knee-point" ja teiste parameetrite.
Igal juhul piisab minu arvates paigaldajale meili saatmisest lihtsa küsimusega:
"Kuidas ma seadistan "setback"-temperatuurilangetust?"
ning juhul kui nad otsustavad asjalikult mitte vastata, siis oleks ju kena asjaomaste tegelinskite rekvisiidid siia foorumisse postitada - teised teavad siis sellistest ülbikutest tulevikus eemale hoida.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
advokaadil, näiteks on kohe suu vett täis
kui hakkad tasuta nõu küsima
põder, kutsu oma paigaldaja, endale külla
kata laud, paku head ja paremat, küll ta seletab
-
- külaline
Lähed reziimi Alandus ja paned 20 või siis 2? (ECL100M on reguleeritav alandus kraadides- 0-10 või AUTO- see on siis välistemperatuurist sõltuv temperatuurialandus). See on minu oletus, praktika vaid ECL 100M-ga.
ECL 110-l on tehaseseades temperatuurist sõltuv alandus- vt. lk 21 Optimeerimine- seega miinuskraadidel temperatuurialandus ongi üsna väike, alla -15 ei toimigi.
NB! Alandus tähendab soovitavat toatemperatuuri alandust- küttevee temperatuur kõigub oluliselt enam. Oleneb, mis süsteem on ja mitme anduriga. Kui toas radikad termostaatidega ja ilma toaandurita, siis erilist mõtet sel alandusel pole- toatemperatuur ikka ei lange enne, kui küttevee temperatuur on nii alla toodud,et avatud termostaadiga radiaator ei suuda enam rohkem sooja tuppa anda. Ka toatemperatuuri anduriga on see jama, et erinevates tubades on soojavajadus erinev ja nii võib mõni ruum liiga külmaks jääda, mõnes aga ikka temperatuur eui alane.
-
- Ehituspenskar
Selliste süsteemide paigaldusel käib kasutajaparameetrite (s.t. nende parameetrite, mis on seadmevalmistaja poolt mõeldud kasutaja poolt igapäevaseks muutmiseks ilma pädevat tehnikut kohale kutsumata) seadistamise väljaõpe süsteemi paigaldushinna sisse välja arvatud juhul kui klient sellele käte ja jalgadega vastu sõdib - või on katlameeste tsunftis teised reeglid?vaaderman kirjutas:tasuta ei saa siin midagi
Päevase ja öise toatemeperatuuri sättimiseks ei ole sellise funktsionaalsusega seadme puhul vaja tehnikut kohale kutsuda - pole ju?
Seega vaaderman, kui sul on õnnestrunud oma klientidelt selle triviaalse teadmise eest lisaraha välja lüüa, siis õnnitlused sulle ja kaastunne sinu klientidele.

- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
miks küsib inimene siit abi, kui
peaks oma paigaldaja poole pöörduma
-
- Ehituspenskar
Su küsimus koosneb kahest poolest, millele on kaks eraldi vastust:vaaderman kirjutas:vaatame asja teise nurga alt
miks küsib inimene siit abi, kui peaks oma paigaldaja poole pöörduma
a) miks inimene üldse kuskilt mujalt probleemile lahendust otsib kui oma paigaldaja käest?
Vastus: Ilmselt sellepärast, et on sattunud katlatsunfti "musta lamba" otsa, kes headele tavadele lihtsalt vilistab või on tegemist kommunikatsioonialase probleemiga.
b) miks inimene otsib lahendust oma küsimusele foorumist (ja mitte teisest firmast, esindusest jne.)?
Vastus: Ilmselt sellepärast, et internetifoorum kui selline on oma loomult mitteäriline vastastikkuse abistamise ja koostöökeskkond ning sellisena loomulik uudistamiskoht (väga vähe on maailmas unikaalseid probleeme, mille otsa keegi varem komistanud pole ning väga palju on maailmas inimesi, kes - ka proffide mõningaseks meelehärmiks - olulist teavet-lahendusi-variante-nippe-soovitusi ka tasuta jagavad).
-
- külaline
Mugavus- nn. tavaline temperatuur. Auto- seatud perioodil alandatud temperatuur, muul ajal mugavustemperatuur.p6der kirjutas: Ja mis on reziimi Auto ja Mugavuse vahe?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Katel11 »
Sai siis küttesüteemi optimeerimiseks paigaldatud ECL110 automaatika (ise ei jõua ega taha koguaeg keldri vahet joosta, et 3T ventiili reguleerida). Esmases komplektis on tal olemas kaks andurit (õue- ja pealevoolu oma). Ise ma olen lugenud manuaali ja aru saanud, et peaks paigaldama lisaks veel toa- ja tagasivoolu temp andurid, et saada ülevaade kogu süsteemist. Hetkel tundub mulle, et ma kasutan ECL110-ne võimalustest ära ca 20%, kuid miks nii vähe, kui juba kallis asi sai soetatud? Oleks ju loogiline, et saad seadistada temperatuuri langusi ööseks ja päevasel ajal, kui kedagi kodus ei ole, mis on minumeelest juba suurem akupaagi sooja vee kokkuhoidja. Hetekel kahe anduriga ei saa ma seda infot kätte (õue andur on ka vales kohas ja valetab ilma 2-4 kraadi soojemaks, kui tegelikult on). Küsimus järgmine: Kas oleks mõislikum panna lisaks need toa- ja tagasivoolu andurid ka ja siis tellida kellegi käest koolitus (paigaldaja seda ei vallanud), et ma saaksin süsteemis temperatuure langetada, tõsta kellaajaliselt , nii nagu mulle mugav on?
PS. Niipalju on automaatika mind juba aidanud, et kui ma kütan katelt ülepäeva, siis ennem oli teise päeva õhtuks akupaakide (2tk-i, ca 750L tk) ülemine ots ca 25kraadi, siis hetkel on see ca 42 kraadi.
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas katel 11 le »
Katla ( Vitopend 100 elektroonilise tablooga)õõpäev on jagatud 4s tsükliks(küttevõimsus vist oli 70%),kus 2l (05.30-09.00 ja 15.00-22.00)on norm. temp ruumides 24c ja 2l (09.00-15.00 ja 22.00- 05.30) 19c.Katla töö välistemp. andurilt. Selle teise (19c) tsükli ajal ei tooda katel sooja vett.
Võibolla mul midagi valesti ja ootaks asjatundjate selgitusi,kui oleks seda kõike võimalik veel ökonoomsemalt kasutada,aga senine tulemus saavutatud katseeksitus meetodiga talupojamõistuse kaasabil

-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas Brickhouse »
Mingit koolitust pole küll mõtet tellida ja selle eest maksta! Selle temperatuurigraafiku sätestamine ei ole tegelikult väga keeruline. Paraku selles juhendis on väga napilt seletatud, aga siiski pole mingi suurem kunst see toimima saada. Paigaldaja ei viitsinud tõenäoliselt sellega tegeleda.
Kui pump oli varem kui automaatika, siis jah tuleks see automaatikaga ära ühendada.
-
- külaline
Endal oli mõte paigaldada toa temp andur vahekoridori, mis on esiku ja köögi vahel. Mõõtsin temperatuurid üle ja antud koht on sama temperatuuriga, mis köök-ki. Köök on majas kõige külmem ruum. Samas ma saan ju reguleerida toa temp-i ka nii, et kui tubades läheb liiga kuumaks, siis saan ju seadistada vahekoja temp-i kraad, kaks madalamale. Samas on kõikidel radikatel termopead ja need peaksid ju ise radiaatori tempi hoidma.
Lihtsalt tahaksin elektroonikat rohkem kasutada (kui 20% võimalustest, nagu ma ennemgi mainisin), kuna selleks on tal võimalused olemas.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Mida rohkem elektroonikat seda rohkem tulevikus probleeme.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Hobikütja »
Minul on kodus vägapalju tuleviku probleeme, tänapäeval vast pole võimalik ilma tulevikuprobleemideta normaalselt hakkama saadaMida rohkem elektroonikat seda rohkem tulevikus probleeme.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Simpelman »
ka pumpa juhib ECL edukalt.. kui maja temperatuur saavutatud, 3T kraan kinni keeratud lülitub ka pump välja... NB! jutt küttekontuuri pumbast.... ära ühenda katlapumpa sinna

ka graafikud töötavad.... kohe ei saagi aru, sest seadmel võtab "õppimine" veidi aega.... vähemalt selline mulje on minul jäänud.... mürasin ka üksjagu selle paika ajamisega kuni lõpuks jätsin loogilise seade ja mõne aja möödudes justkui ta oleks aru saand mis tast taheti....
Lugemata postitus Postitas mseedre »
mart.seedre ät gmail.com
-
- Ehituspenskar
Miks peaks foorum "katki" olema, kui ta sind teavitab sellest, et sinu otsitavat kasutajanime registreeritud ei ole?mseedre kirjutas:kuid tundub, et see foorum on katki ja vastab: kasutajat ei leitud.
Pigem teeb ta oma tööd nagu kord ja kohus

Lugemata postitus Postitas M metsast »
Veenduge, et min. pealevoolu temperatuur ei oleks liiga kõrge. Vt rida 2177".
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed