küttekaabel kanalisatsiooni toru sisse

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
tom12222
külaline

küttekaabel kanalisatsiooni toru sisse

Lugemata postitus Postitas tom12222 »

Mul jookseb kanalisatsiooni toru 3,5m ulatuses koridori seinamööda. kohe torude all on välisuks, mis ka talvel on lahti. soojustan torud soojustus villaga.

kuna toru jookseb põrandast maasse täpselt vundamendi kõrvalt meetri pikkuselt maasse, siis hetkel on mul sealt väga raske tehniliselt soojustada. Mõtlesin 110mm kanal. torru panna küttekaabel, aga mitte terves ulatuses vaid 1,5m ots mis maasse läheks. kas on asjal iva või peaks küttekaabli panema siiski pikkuses mis ulatub 2 korrusele kus ma elan?

kui kaabel panna toru sisse, kas seal on midagi mida peaks järgima? kuidas ma tooks küttekaabli torust välja?
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Re: küttekaabel kanalisatsiooni toru sisse

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

keri spiraalina ümber toru ja soojustuskiht kah lisaks
sisse ei soovita panna
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Kaabel seespool on takistuseks normaalsele isevoolamisele.
vanaema on sul veteran...
tom12222
külaline

Lugemata postitus Postitas tom12222 »

mul on see probleem, et ma ei pääse seda kaablit kuidagi sinna ümber toru mähkima.
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

Selle kanaliga ei tohiks midagi juhtuda ka ilma kütteta. Isegi ilma soojustuseta peaks toimima, muidugi seal tekib küsimus juba kasutuskoormusest maja siseselt ja trassis.
pl
külaline

Lugemata postitus Postitas pl »

küttekaabel peaks isereguleeruv olema, muidu võid oma projekti põlema panna, kui regulaator või/ja andur panemata jääb
Holt
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Holt »

Kui lähedal on tarbijad(WC-pott jm.)seinast? Nõrgaks kohaks võib osutuda 90-ne põlv korterist väljuval kan.liinil.
Kas toru jookseb maasse otse või on põranda lähedal ka põlved vahel? Kui jookseb vertikaalselt, siis pole külmumise ohtu. Sellisel juhul nõrgimaks kohaks 90-kraadine põlv, horisontaalse trassiosa lõpus, sealt kus püstak alla jookseb.
Hädane variant, et tõmbad toru alumisse asendisse alumiiniumteibi, sellele paigaldad isreguleeruva kaabli Al-teibiga ning lõpuks koorik peale. Hea, kui saaksid kaabli korterisse välja, et välistada toru külmumine seina sees.
Usu, 3-4 talve tagasi Tartus, supilinnas, Oa tänaval sulatasin samalaadset 110 toru, mis oli umbelt u.5 m ulatuses kakat täis. Pigem karta kui samalaadset tegevust korrata.
Torutööd. 58140899
Vasta