Päikesepaneelide hinnapakkumised
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Re: Päikesepaneelide hinnapakkumised
Lugemata postitus Postitas Lauri234 »
Mul tehtud valgustus otse 48V majaaku pealt. LEDid Ilma draiverita. 17-18tk 3W ledid jadamisi. Jah on pimedam kui aku tühi aga üldjuhul pingevahemik 52-55v (44-58v lubatu asemel) Ja silmad harjuvad, st pole väga vahet märgata. Ja pealegi kui aku liiga tühi siis ongi elektrit vaja kokku hoida (offgrid). Kõige efektiivsem viis ka sest LED draiverile ei kulu voolu + üks lüli vähem mis võib otsi anda. 7a jooksul ühe 3W elemendi olen pidanud vahetama. Pakun, et väga palaval perioodil + aku pilgeni täis unustati WC tuli põlema ja LED sai liiga palju kuuma. Need muidugi hiina kõige odavamad ka. 100tk kotitäis ~6$
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 318 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
DC standardpinged millele on Eestis ja netis saada (avarii)valgusteid (Luminofoore aga ka LED) on (12), 48,110, 220 DC V. Müüakse elektrikaupu müüvates poodides (võibolla peab tellima) Lülititeks kasutatud neidsamu tavalisi seinalüliteid. Seni väga hästi toiminud.
Põnevam oli TV ja arvutimonitoridega. Selgus, et need töötasid otse 220 DC peal seega üks firma hoidis kõvasti pappi kokku. arvutitele oli saada 110/220 DC toiteplokke, võibolla tehti sama trikki
Põnevam oli TV ja arvutimonitoridega. Selgus, et need töötasid otse 220 DC peal seega üks firma hoidis kõvasti pappi kokku. arvutitele oli saada 110/220 DC toiteplokke, võibolla tehti sama trikki
Lugemata postitus Postitas Lauri234 »
Tehnika puhul telekad, monitorid, vooluadapterid jms on sees üldjuhul 110/220V toitekas. Osad lähevad isegi ~55V DC pinge pealt tööle (90V DC pealt juba enamus). Mul DC-DC 48V->90V konverter (600W ~12€ omatarve ~2W) vahel. Ma üle 90VDC ei läheks, kaarleegid jms.
48V avariiseadmed on kindlasti palju kallimad. Aga POE võrguseadmeid (turvakaamerad, switchid jms) peaks saama otse akupealt kasutada küll (standard on 44-57V) Jääb ära kallite POE adapterite ost.
48V avariiseadmed on kindlasti palju kallimad. Aga POE võrguseadmeid (turvakaamerad, switchid jms) peaks saama otse akupealt kasutada küll (standard on 44-57V) Jääb ära kallite POE adapterite ost.
Lugemata postitus Postitas jyrikg »
Kuidas majas 48V-l lühisekaitsed rakenduma said. Valgusti ahelatel ju 1,5 ruutu juhtmed. Paljudele ei mahu 2,5 klemmi sisse enam ära.
Mul oli 24V aku üle ja rehkendasin sama asja - valgustus 24V toitele. Tavaolukorras 28V , Aku toitel 24-22V
Ei vea kuidagi lühisekaitsega välja, fiidri vool tuleb 24V juures 10A . 70A oleks siis vajalik lühisvool B10-l. Kui siis mõni ümber tehtud muunduriga valgusti veel kõrbema ka läheb ei teki seal seda 70A . Kaablitele jääb 24V-l kadusid ca 70W tavaolukorras. Siis on muunduriga juba ökonoomsem. Muunduri kaod 11W/ kW kohta.
Iga radariga valgusti mitte töötades 3W, töötades 6W kadusid on kogu aeg.
Mul oli 24V aku üle ja rehkendasin sama asja - valgustus 24V toitele. Tavaolukorras 28V , Aku toitel 24-22V
Ei vea kuidagi lühisekaitsega välja, fiidri vool tuleb 24V juures 10A . 70A oleks siis vajalik lühisvool B10-l. Kui siis mõni ümber tehtud muunduriga valgusti veel kõrbema ka läheb ei teki seal seda 70A . Kaablitele jääb 24V-l kadusid ca 70W tavaolukorras. Siis on muunduriga juba ökonoomsem. Muunduri kaod 11W/ kW kohta.
Iga radariga valgusti mitte töötades 3W, töötades 6W kadusid on kogu aeg.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
B tunnusjoon on standardi järgi 3 - 5 kordne nimivool, st 30 -50 A.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit