AI

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 61 korda

Re: AI

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Vko-l on täiesti õigus...
AI tehn ülesande lahendamiseks "tavainimesele" ei sobi ja spetsialist teeb iga ülesande kiiremini...
Üldfilosoofilist juttu võib oma lõbuks AI-ga ajada
Pidi ka psühholoog olema - lugenud sellest - kogemus puudub
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 78 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Suudab ka CV ja motivatsioonikirja väidetavalt kokku kribada.

Äriteabe aspektist peab AI kasutajal olema tellija nõusolek sinna oma teabe edastamiseks. Muul juhul on kasutuses ikka arvelaud ja feliks (või nende tänapäevased derivaadid CAD/CAM jms).
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Tuleb välja, et AI ei vajagi nii palju energiat kui arvati... '
https://www.ess-news.com/2025/06/20/ske ... a-centers/
Siiamaani lihtsalt laristati seda..
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

1. From pv magazine Germany
2. EU ettevõte
3. Finantsnäitajad
4. Puudub skaleeritud toode

Järeldus: pole tõsiseltvõetav...
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 100 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Walter2 kirjutas: 09 Juun 2025, 08:57tehisintellekt on jah tehislik aga intellektist pole seal haisugi
Ma olen siiski kindel, et ühel hetkel ületab AI kriitilise punkti ja on intellekt. Kui jumalik päritolu kõrvale jätta, siis koosneb inimaju samadest aatomitest, millest AI mälukiibidki.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 59 korda
On tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Olen Küülalisega nõus - andke aega. Aasta või paari pärast te ei kujuta elu ilma AI-ta ette. Muidugi kuidas kellelegi - nädal tagasi nägin inimest kes kasutas nuppudga telefoni ja ta ei olnud väga vana...
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

RaJy kirjutas: 22 Juun 2025, 23:36 Olen Küülalisega nõus - andke aega. Aasta või paari pärast te ei kujuta elu ilma AI-ta ette. Muidugi kuidas kellelegi - nädal tagasi nägin inimest kes kasutas nuppudga telefoni ja ta ei olnud väga vana...
Nuppudega telefon on mingi näitaja???
Tel olemasolu üleüldse on mingi näitaja???
Vanus on mingi näitaja???
Ja selle juures räägime AI INTELLEKTIST???
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 59 korda
On tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Ei kujuta küll ette endast 28 aastat nooremat poega nuputelefoniga toimetamas. Youtubes on üsna naljakaid episoode tänapäeva noortest toimetamas telefonidega mille jaoks tuli aastaid järjekorras olla - ma mõtlen neid kus kettal tuli nr valida. Praegu liigub elu uskumatu tempoga - ma üldse ei kahtle, et paari aasta pärast Sinu töökoht kaob ajalukku
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mina kahtlen sügavalt...
Enne minu töökoha kadumist kaob palju muud...
Näeme...
Võtame nt "majade printimise" - kui vana ja kui kaugel?
Või täpsustades - kas asendab "tavaehituse"?
AI saab ilmselt suurepäraseks inseneri TÖÖRIISTAKS - ja see on ka kõik
Jõuame kõigepealt sinna - paar aastat pole kindlalt reaalne - aga noh vbl 5
Sealt räägime edasi
donaldtbd
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas donaldtbd »

Härra EH.INS. on langenud tüüpilisse lõksu, kus mingi kitsa ala omandamisel tekib väärarusaam, et ollakse ekspert igas maailma valdkonnas.
Vähem kui 3 aastat tagasi oli enamus inimeste jaoks AI ainult ulmefilmi valdkond. Praegu lahendab ta suurema osa teie probleemidest ludinal eeldusel, et te natukenegi aru saate mida küsite. Kogu teema ja ka viimane rõhu näide meenutab väga enesekaitsemehanismi, kus on õudsat vaja AI-le lõkse ette panna, et ennast natukenegi adekvaatsemalt tunda. Ja rumaluse kõige suurem tipp on veel rääkida, et X aasta pärast teeb AI Y asju ning temast ei saa kuangi midagi rohkemat kui Z. Meenutab õudsalt 1900 aastate alguses härra Duelli teadmatut lauset, et kõik, mis on võimalik leiutada on juba leiutatud. Me keegi ei tea mis arengud on võimalikud ning mis meid ees ootab ning enesekindlalt vastupidist väita näitabki teie rumalust. Aga noh jällegi, internetis ja eriti veel siin foorumis pole ma kordagi näinud, et teiesugused inimesed kasvõi grammigi järele annaksid niiet vesi hane selga. Lihtsalt peatuge kasvõi hetkeks ja mõelge mis oli teie seisukoht AI koha pealt 5 aastat tagasi, meenutades, et chatgpt hakkas levima alles 2022 lõpu poole ning ka siis kitsastes valdkondades. Ehk siis natukenegi koidab kui rumal on väiteid, et 5 või enama aasta pärast hakkab asi nii või naa olema.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 108 korda
On tänatud: 272 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

donaldtbd kirjutas: 23 Juun 2025, 01:22 .... Lihtsalt peatuge kasvõi hetkeks ja mõelge mis oli teie seisukoht AI koha pealt 5 aastat tagasi, meenutades, et chatgpt hakkas levima alles 2022 lõpu poole ning ka siis kitsastes valdkondades. Ehk siis natukenegi koidab kui rumal on väiteid, et 5 või enama aasta pärast hakkab asi nii või naa olema.
Väga palju inimesi teevadki tegelikult nii lihtsat tööd, mida on kerge automatiseerida aga kuna varem puudus piisav arvutusvõimsus, siis seda veel ei ole tehtud ning nende inimeste kartus töökaotuse ees on vägagi põhjendatud.

Loota, et "sõnade järgnevuse statistilistel arvutustel põhinev lobarobot" ise äkki intelligentseks hakkaks on sama naiivne kui loota et autist kes võib pikki numbriridasid meelde jätta sobiks kohe tuumafüüsikuks või et tsirkuse noaloopimise artist hakkaks ajukirurgiks.

Autode areng on kestnud üle 100 aasta aga nad ei ole veel sellisel intelligentsuse tasemel, et sõidutaks magava omaniku öösel pinnasteel kõrtsist koju.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
donaldtbd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Keegi polegi väitnud, et areng lineaarselt sama mudeli peal jätkub. Jutu mõte oli see, et 5 aastat tagasi ei kujutanud me keegi ette, et praegunegi tegelikult väga muljetavaldav lobarobotki võib lähiajal eksisteerida niiet kõik tulevikuväited näitavad lihtsalt piiratud mõttemaailma ja naiivsust. Mingi imelik kompleks on inimestel tekkinud, et alati peab igal teemal oma kivisse raiutud arvamus olema, kui ainuke õige arvamus on tegelikult "ma/me ei tea". Miks seda nii häbi tunnistada on ei oska öelda.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Jõuame kõigepealt sinna, et AI suudab elementaarsed tehn ülesanded lahenda...
Kõigepealt üleüldse lahendada
Ja seejärel lahendada kiiremini kui mina
Minu seisukoht pole muutunud - teatud tingimustel hea tööriist
Jõuaks nüüd sinna, et "teatud tingimused" eest ära võtta
Siis räägime edasi

PS
Mul pole millegi pärast muretseda / karta - kui ma ka täna jääks ilma kogu tulust mis tuleb spetsiifilistest teadmistest siis poleks sellest midagi...
Tunnistan, et täna olen oluliselt intelligentsem kui AI - oma erialal

PPS
Aga tõmbaks sisse ka juriidika - "mees metsast" projekteerib AI abiga kaubanduskeskuse - kes vastutab?
Pole ainuke valdkond...

Aga palun lahendada AI abil ülesanne:
Teraspost
Geomeetriline pikkus 6m
Nõtkepikkus 9m
Posti samm 5m
Postile (kahele postile) toetub 20m ferm
Katuse kalle 2 kraadi
Fermi ja katuse normatiivne omakaal 1,0 kN/m2
Hoone max kõrgus 6,5m
Maastikutüüp II
Leia ULS koormuskombinatsioonidest tuul + lumi ja lumi + tuul postide survejõud ja paindemomendid
Arvesta tuule rõhutegureid mõlemal pool
Post alt paindejäik kinnitus / ülalt horisontaalne tugi liigendina
Leia posti ristlõige profiiliga SHS
Arvesta nõtket ja 2 järku sisejõudusid
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 78 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

donaldtbd kirjutas: 23 Juun 2025, 01:22 Praegu lahendab ta suurema osa teie probleemidest ludinal eeldusel, et te natukenegi aru saate mida küsite.
Täiesti siiralt ja ilma tagamõtteta küsiksin, et milliseid "minu probleeme" AI praegu "lahendada" suudab?
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

madis64 kirjutas: 23 Juun 2025, 09:57
donaldtbd kirjutas: 23 Juun 2025, 01:22 Praegu lahendab ta suurema osa teie probleemidest ludinal eeldusel, et te natukenegi aru saate mida küsite.
Täiesti siiralt ja ilma tagamõtteta küsiksin, et milliseid "minu probleeme" AI praegu "lahendada" suudab?
Ma küsin sama...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 384 korda
On tänatud: 428 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

ping kirjutas: 23 Juun 2025, 02:05 Autode areng on kestnud üle 100 aasta aga nad ei ole veel sellisel intelligentsuse tasemel, et sõidutaks magava omaniku öösel pinnasteel kõrtsist koju.
Enne autosid hobused viisid lakku täis peremehe koju kui talle oli käsklus "koju" selgeks õpetatud. Peaasi, et peremees suudaks selle käskluse välja öelda, sest hobune huultelt ja mõtteid lugeda ei oska. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Istuge endale sisse see AI kummardamine. Esimese pikema elektrikatkestusega sureb kogu rahvas ära kui mitte midagi muud ei mõista teha peale kõvatamise ja ohkimise kui vinge see ai on. Ja ei ole selleks elektrikatkestuseks üleüldse palju vaja.
donaldtbd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Mis probleemidega ta aidata suudab peaksite teie ise teadma. Kui te tulete ütlema, et pole mitte ühtegi praktilist valdkonda elus, kus AI teid aidata saab, siis te kas ei oska/taha seda kasutada või elate väga kurba elu. Minu raha oleks selle peal, et ei taha. Täitsa tavaline, et vanemad inimesed tõrguvad uuenduste vastu ning vaikselt hakkan ise ka sinna jõudma.

Kuna interentfoorumile tavapäraselt räägib iga mees (kaasaarvatud mina) omast asjast oma mätta otsast, siis võtan oma seisukoha veelkord lühidalt kokku ja loen teema enda jaoks lõppenuks:

AI praegusel hetkel ja mudelil ei suuda ühtegi ülesannet lahendada paremini kui selle ala ekspert. Küll aga suudab ta kõiki ülesandeid lahendada paremini kui ala võhik. Ilmselgelt tehniliselt keeruliste ja vastutusrikaste ülesannete jaoks on asi veel liiga toores, aga kuna 3 aastat tagasi ei kujutanud meist keegi isegi ette, et selline asi eksisteerida võib, siis mingeid tuleviku seiskohti kuidas asi olema hakkab on rumal. See ei käi ainult AI vaid iga eluvaldkonna kohta. Minu jaoks iga inimene kes teeb tuleviku kohta mingeid põhjapanevaid väiteid näita sellega lihtsalt oma ignorantsust. Sama teeb ka siin foorumis AI-le mitmetimõistetavate ülesannete ettesöötmine ja siis kekutamine, et oi vaadake kui tark mina olen ja kui loll tema on.
dumbuser kirjutas: 23 Juun 2025, 11:14 Istuge endale sisse see AI kummardamine. Esimese pikema elektrikatkestusega sureb kogu rahvas ära kui mitte midagi muud ei mõista teha peale kõvatamise ja ohkimise kui vinge see ai on. Ja ei ole selleks elektrikatkestuseks üleüldse palju vaja.
Oijah, alati tuleb ka vähemalt üks "selline" loomulik intelligent kuskilt välja. Härra vaadake korra peeglisse. Te istute praegu trussikute väel kodus diivani peal, hoiate käes oma nutitelefoni, et siin foorumis ringi kolada ning müüte elatiseks lede. Sellist "istuge tehnoloogia endale sisse - kui elekter ära läheb olete te kõik surnud" juttu võivad ainult metsas elavad mehed rääkida, kes vibuga ise oma toitu jahivad. Teie seevaastu võiksite AI-d kasutada, et oma koduleht eelmisest sajandist välja tuua. Microsoft painti esimene katsetus ei ole päris tark oma firma logoks panna: https://www.led24.ee/img/rohkem-valgust ... 883605.jpg. Ja sellised mehed tulevad ütlema, et AI ei suuda mind ühegi probleemiga aidata :lol:
Urmas kirjutas: 23 Juun 2025, 10:07
ping kirjutas: 23 Juun 2025, 02:05 Autode areng on kestnud üle 100 aasta aga nad ei ole veel sellisel intelligentsuse tasemel, et sõidutaks magava omaniku öösel pinnasteel kõrtsist koju.
Enne autosid hobused viisid lakku täis peremehe koju kui talle oli käsklus "koju" selgeks õpetatud. Peaasi, et peremees suudaks selle käskluse välja öelda, sest hobune huultelt ja mõtteid lugeda ei oska. ;)
Mind tõi küll kusjuures üks auto eile koju. Võtsin taskust ilma nuppudeta imevidina, vajutasin paar korda näpuga selle siledama külje peale ja läksin maja ees olevasse autosse. Isegi "koju" ei pidanud olema suuteline ütlema, aga ometigi 15 minutit hiljem seal ma olin. Vist loeti mõtteid :)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Küll aga suudab ta kõiki ülesandeid lahendada paremini kui ala võhik
Näitab, kui rumal arusaam...
Soovitan soojalt ala võhikul AI-st kaarega mööda käia
Vastused on absoluutselt valed, põhimõtteliselt valed ja ilma ala tundmata pole nendega midagi peale hakata
Enamgi veel, teed juhendi põhjal absoluutselt vale "asja"
Ala tundjal pole samuti midagi peale hakata - selleks, et saada õige vastus tuleb AI-d niipalju parandada, et ajakulu on täiesti ebaratsionaalne, lisaks sügav nördimus lolluste üle ja närvikulu

Viited telefonile või programmile või arvutile (või trussikud) või mis iganes ei päde
Tegemist on samasuguste tööriistadega nagu vibu ja AI
Iga tööriist on oma asja jaoks õigel kohal
Rääkida "imevõimsast" AI-st mis hakkab kohe töökohti võtma on lollus kuubis
Viimati muutis EH.INS., 23 Juun 2025, 12:36, muudetud 1 kord kokku.
donaldtbd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

EH.INS. kirjutas: 23 Juun 2025, 12:25
Küll aga suudab ta kõiki ülesandeid lahendada paremini kui ala võhik
Näitab, kui rumal arusaam...
Soovitan soojalt ala võhikul AI-st kaarega mööda käia
Vastused on absoluutselt valed, põhimõtteliselt valed ja ilma ala tundmata pole nendega midagi peale hakata
Enamgi veel, teed juhendi põhjal absoluutselt vale "asja"
Ala tundjal pole samuti midagi peale hakata - selleks, et saada õige vastus tuleb AI-d niipalju parandada, et ajakulu on täiesti ebaratsionaalne, lisaks sügav nördimus lolluste üle ja närvikulu

Viited telefonile või programmile või arvutile ei päde
Tegemist on samasuguste tööriistadega nagu vibu
Lugege palun natuke rohkem kui ainult üks lause postitusest läbi millest kinni hakata. Kohe järgmine lause ütleb, et "Ilmselgelt tehniliselt keeruliste ja vastutusrikaste ülesannete jaoks on asi veel liiga toores".

See tähendab, et maja ilmselgelt võhik AI-ga ehitama ei hakka, aga näiteks oma firmale võiks uue logo teha küll.

Või te päriselt arvate, et härra dumbuser, kes on ilmselgelt võhik logode disainis, peaks kindlasti AI-st ringiga mööda minema ning ei säästaks aega ja ei saaks paremat tulemust lastes logo AI-l teha?

Lihtsalt üks miljonist näitest, mis tuli mugavalt kätte, kus saab AI võhikut aidata.
EH.INS. kirjutas: 23 Juun 2025, 12:25 Rääkida "imevõimsast" AI-st mis hakkab kohe töökohti võtma on lollus kuubis
Nagu väiksed lapsed. Mina siis ütlen, et rääkida, et AI ei suuda aja jooksul minu tööd teha on lolluse neljas aste!
Kordan veel kord, et loe palun mu juttu põhjalikumalt. Ma ei ole öelnud, et see juhtub varsti või, et see üldse juhtub. Ainuke asi mis ma ütlen on, et me ei tea ja vastupidist väita on lolluse viies aste! Ning väita, et sellest ei ole kasu ühegi ala võhikule on kuues aste. Aga edasine seletamine oleks juba seitsmes aste niiet ma lasen sellel jääda :)
Viimati muutis donaldtbd, 23 Juun 2025, 12:45, muudetud 1 kord kokku.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mina jälle viitan lausele võhiku kohta
Ja soovitan võhikul AI-st kaarega mööda käia
Sest lolli soovitusi pole vaja kuulata
Ma panin siia ülesande mille pädev insener lahendab 2 minutiga
Nüüd anna mulle vastus AI-ga
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Palun anna mulle vastus ülesandele
Ja teen asja lihtsamaks - profiili pole vaja leida / nõtket ja 2 järku jõudusid pole vaja arvestada
Ainult:
ULS kombinatsioonides survejõud ja paindemomendid
Kui annad õige vastuse ma enam ei kobise
Ühtlasi anna mulle vastus - mis ülesande puhul mind AI aitab?
donaldtbd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Ei kavatsegi :) Istuge te oma mätta peale edasi. Ärge jumala pärast lugege ning veel vähem mõtelge selle üle mis teised kirjutavad. Nagu ma ütlesin siis mina lasin sellel jääda ning teiega arutelu ei jätka.

Härra dumbuseriga võiksin küll edasi rääkida kuidas talle AI-ga uue logo saaks teha. Mitte kuidagi halva pärast. Päriselt saaks väga lihtsalt hea tulemuse.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ei kavatsegi...
No ja mida Sa siis mölised...
Ja mis põhjusel peaks seda mölinat lugema või veel tõsiselt võtma???
donaldtbd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

EH.INS. kirjutas: 23 Juun 2025, 13:24
Ei kavatsegi...
No ja mida Sa siis mölised...
Ja mis põhjusel peaks seda mölinat lugema või veel tõsiselt võtma???
Oi, vabandust, et teie tundeid solvasin oma mölaga. Läks meelest ära, et see on teie foorum ja ainult teie võite siin möliseda. Kloun :lol:
Vasta