Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Urmas
autodidakt
On tänanud: 426 korda
On tänatud: 460 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Oli täna asja Deposse ja huvi pärast lasin peal 200* edasi-tagasi keerata ja mida ma ei näinud, oli see, et Depo parklas, kus on pakimiskohti vist kolmekohaline number, ei näinud mitte ühtegi EV laadijat. :o Proovisin guugeldada, aga ei viitsinud kõikide EV laadimisteenust pakkujate laadimiskohti nende kaartide pealt uurida, siis küsisin AI käest küsimuse- kas Tallinnas Depos kaupluses on elektriautode laadijaid, siis sain vastuseks sellise kokkuvõtva lause.
Depo parklates Tallinnas EI ole elektriautode laadijaid.
Laadijad on poe läheduses, kuid mitte Depo enda maa-alal.

Isegi meie kohaliku Coopi parklasse(39 parkimiskohta) ehitati sel talvel üks laadija(vist 2-kohaline). Mitte, et sellest laadijast oleks mulle kasu, aga ikkagi. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Elementaarne, Watson - Depo klient ei hängi kaupluses oma aega surnuks - ta ostab asja ja läheb seda paika panema - koju (või objektile) ning seal seisab tema auto samal ajal tühja - ja laeb ...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 50 korda
On tänatud: 159 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Miks peab ta pidevalt igalpool laadima- selles on küsimus, :P?
Urmas
autodidakt

trebla kirjutas: 27 Mai 2026, 19:59 Elementaarne, Watson - Depo klient ei hängi kaupluses oma aega surnuks - ta ostab asja ja läheb seda paika panema - koju (või objektile) ning seal seisab tema auto samal ajal tühja - ja laeb ...
See sinu väide kehtib näiteks minu puhul ainult siis kui käin Depos üksinda, aga kui satun sinna koos oma direktoriga, siis vähemalt 1,5 tundi läheb kohe kindlasti. Mis teha- Depo reklaamib ennast koguperepoena. Direktoriga koos Depot külastades on mul vahepeal aega õues ka oma pahega tegeleda ja ikka jääb veel aega üle. :) Ei ole küll statistikat teinud, kuid neid direktoritega poes käijaid on enamus.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

kunn24 kirjutas: 27 Mai 2026, 20:36 Miks peab ta pidevalt igalpool laadima- selles on küsimus, :P?
Jah, kas ta(ma) ei võiks kulgeda punktist A punkti B muretumalt? :scratch: ;)
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kunn24 kirjutas: 27 Mai 2026, 20:36 Miks peab ta pidevalt igalpool laadima- selles on küsimus, :P?
.. ok … seisab , ja laeb kui vaja…
Ei pea laadimiseks kuhugi eraldi minema, laeb seal kus parasjagu on..
pistikupesasid on terve maailm täis…

Igal hommikul alustab piisavalt täis akuga…

Urmas - järelikult on Depol veel naisemeeste jaoks arenguruumi….
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Aga arvestades, kui palju raha mōnel pool laadimise eest küsitakse, siis heameelega müüks seda elektrit ise…
Urmas
autodidakt

trebla kirjutas: 27 Mai 2026, 21:08 Aga arvestades, kui palju raha mōnel pool laadimise eest küsitakse, siis heameelega müüks seda elektrit ise…
Ja millest siis ma kümneid/sadu lehekülgi tagasi olen jahunud, et ei ole vahet 100km läbimiseks bensukates ICE fossiilkütust tankides vs avalikes laadijates kW eest küsitu hinna suhtes. Oleks vist ausam võrrelda ikka 100km kulu ICE omanikule, kes käib tanklates tankimas ja EV omanikule, kes käib laadimas avalikus laadimispunktis.
Vasta