Planeedi Maa päästmine
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Re: Planeedi Maa päästmine
Lugemata postitus Postitas trebla »
https://ourworldindata.org/per-capita-energy
kõik "bio..." värk on lihtsalt salvestusviis... ja suhteliselt niru kasuteguriga sealjuures...
? see on siis 65 TWh...? Olen näinud ka numbrit 30 TWh..
Aga suurusjärk on igatahes sealkandis.
Statistikaameti kodulehelt sai kunagi leida 10 TWh elektrit, ligi 1 000 000 tonni imporditud vedelkütuseid pluss lisaks kivisüsi ja gaas.
Aga lisaks oli seal ka kaevandatud põlevkivi, mis teatavasti läks enamasti elektritootmiseks ja mida peab seega olema elektrist üle kahe korra rohkem ning mistõttu ehk siis elekter oligi statistikas sisuliselt kolme-neljakordselt.
Kuid meie siin 60-nda laiuskraadi läheduses ei peaks ennaks surnuks rabama, et 0-emissiooni saavutada, kui ekvaatorist meiega samal kaugusel koos elavad moodustavad vaid 0,5 % Maa elanikkonnast ning sooja päikese käes lebotamisest tüdinenud neegrid Nigeerias samal ajal džunglis naftajuhtmesse puuritud augu kaudu pätsatud naftat põletades sellest "käsitööbensiini" ajavad...
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
See oleks vedelkütuse ekvivalendina 5,5 m3 aastas.Eestis tarbitavat iga elaniku kohta 50 000 kWh energiat aastas...
-
- Ehituspenskar
ega sa nüüd jälle kuupe ja tonne omavahel segi ei ajanud?kunn24 kirjutas: 31 Dets 2022, 00:54See oleks vedelkütuse ekvivalendina 5,5 m3 aastas.Eestis tarbitavat iga elaniku kohta 50 000 kWh energiat aastas...
-
- Ehituspenskar
50 000 +/-5 000.
Kui soovid korrigeeritud arvu, siis palun väga: 5,2, millest viimane number on ebatäpne. Kuna ka mina kasutasin ebatäpset arvu, siis ebatäpsus protsentuaalselt veel suurenes. Ilma läbiarvutamata pakun 5,2 +/- 0,7, mis hõlmab kindlasti ka mu algselt "lambist" pakutut.
Kusjuures ei tundugi väga niru värk, kui eeldada, et see inimeste tekitatud rämps tuleb silme alt ära kaotada. Selles mõttes ma ei hakanud tulemist ka saasta kokkuveokulu maha lahutama.kõik "bio..." värk on lihtsalt salvestusviis... ja suhteliselt niru kasuteguriga sealjuures...
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
See on statistika!!!val kirjutas: 31 Dets 2022, 00:09 @Ping, EKT Ecobio tehas kasutab 20 tuh t biojäätmeid aastas, mis on üsna väike kogus. Segaolmejäätmeteid tekkis 2021 Eestis 525 tuhat t, millest biojäätmeid on ca 50% ehk 262 tuh t. See teeb ca 13 tehast.
Kui sa oleksid lugenud prügivedajate lepingu tüüptingimusi, siis teaksid, et prügi sorteerimise eeskirju rikkudes on prügikäitlejal õigus kuulutada terve tühjendatav konteiner kõige kallima utiliseerimise kategooria all olevaks.
Kui näiteks olmeprügi konteineris on kõige peal valge A4 leht paberit ja see jääb prügiauto kaamerasse, siis on prügivedajal õigus terve see konteineri täis vedada ära vanapaberi hinnaga.
Kui kaamera fikseerib kartulikoored olmeprügi konteineris on jäätmekäitlejal õigus nimetada terve see konteiner biojäätmeks.
Lugege väikses kirjas lepingute üldtingimusi ja saate palju huvitavat teada, ka seda mis on segaolmejääde.
(Viisin kunagi jäätmekeskusse puust eurokaubaaluseid, lootes need tasuta maha visata kui jäätpuit.
Aga kuna mul oli vaja tõendit selle objekti pakendite utiliseerimise kohta, siis tuli vastuvõtja käru vaatama ja kuulutas koorma kohe ohtlikuks jäätmeks ning utiliseerimise arve tuli kuupmeetrite järgi ca 150eur.
Näitas mulle kõiki hindamise dokumente ja pärast seda uurisin ka koduseid prügiveo üldtingimusi.)

-
- Ehituspenskar
Siia alla läheb kogu energia, nii ka tööstus ja põllumajandus.
Nii pelleti tootmine Hollandisse ja piimapulbri müük Hiinasse.
Selle peale tavaliselt inimesed ei tule näiteks, et hommikul kell 4 laudas lüpstud 10 tonni piima peab tsisternauto tulekuks kell 10, olema jahutatud +37C pealt +4C peale ja seda tehakse elektriliste külmutusseadmetega.
Ja et meil toodetavate naftapuurtornide metalldetaile või laevu ka elektri väega kokkukeedetakse.

-
- Ehituspenskar
Kuid teisalt on öeldud, et meil Eestis kulub aastas 10 TWh elektrit (viimasel ajal pigem 8 ) + 10 TWh vedelaid + 10 TWh tahkeid kütuseid, siis kokku teeb see 30 TWh aga see 50 000 kWh/kärss x 1,3 milj. annab kokku üle 2 korra rohkem....
Kust see teine pool tuleb ?
Eriti veel 2021, kus põlevkivist elektri tootmine oli juba kokku tõmmatud......?
Veel - kui see miljon tonni naftatooteid meil moodustab kuuendiku koguenergiatarbimisest, siis 20 miljonit barrelit naftat päevas tarbival USA-l (koguenergia 80 MWh/kärss) on see 40 %... Vast see number Eesti kohta ei pea seal lehel paika?
Muidugi on kasulik maasvedelev rämps gaasiks ajada või niisama lihtsalt ära põletada, kuid spetsiaalselt juurde kasvatama hakata on lollus. Hakkepuitu võib talvel kombijaamas põletada küll, kuid mõistlikum on teha gigavatiseid meretuuleparke koos võimsate välisühendustega ja talvel tuulevaikuses võib siis kasvõi kallist elektrit sisse osta, kui kogu küte selle peal ei baseeru. Selle iseaetud biogaasi hind ei tule ju kah odav, seega sellest toodetud elektri hind samuti mitte.
PS:
Statistikaameti ametlikud numbrid on muidugi siin.
https://www.stat.ee/et/avasta-statistik ... nergeetika
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
Tundub, et rämps gaasiks varianti ongi peamiselt mõeldud, sest ettepanek on kasutada kogu 4,5 TWh potentsiaalist (vt pilti) vaid 1-1,3 TWh ....ca 1/4. Allikas: https://elering.ee/gaasituru-kasiraamat ... aal-eestistrebla kirjutas: 31 Dets 2022, 08:01.... Muidugi on kasulik maasvedelev rämps gaasiks ajada või niisama lihtsalt ära põletada, kuid spetsiaalselt juurde kasvatama hakata on lollus. ...
Pilti vaadates tundub mulle ebaloogiline, et muud jäätmed (kodumajapidamiste biojäätmed?) on vaid 5 mln Nm3. Kui 20 tuh t biojäätmeid annab 2 mln Nm3 ja sama rämpsu on meil veel 13 tehase ehk 13*2= 23 mln Nm3 jagu, siis miks kodumajapidamiste biojäätmeid niivõrd vähe tahetakse kasutada? ... kes ikka viitsib aruannet lugeda. Samas on päris korralik potentsiaal põllumajanduses (sõnnik) ja tööstusprotsesside jääkides.
@Ping, prügiveo lepingu pisikese kirja osas jooksed täitsa võpsikusse. Üldiselt on nii, et kui panid miskit valesse konteinerisse, siis on õigus lugeda see konteiner segaolmejäätmeks (rahvapäraselt prügi) ja maksad selle eest ehk siis pakend või biojäätmed, mis muidu oleks tasuta või madala hinnaga, lähevad kirja segaolmejäätmena.
Mis puutub "kas meie loodus kannatab välja", siis talupoja tarkus ütleb, et kui sa põllult koos saagiga viid toitained ära, siis samavõrra palju neid tagasi viia ei tohiks olla probleem. Mullateadlane igatahes väidab, et "Eesti põllutaimede toitmiseks jääb kodumaisest sõnnikust vajaka". https://novaator.err.ee/1608822901/eest ... ust-vajaka
@Urmas, tunnen isiklikult mitut veganit ja ei mõista, miks sa neid kardad. Nad ei suru oma vaateid teistele peale ja kas pole tore, et mida rohkem neid on, seda rohkem liha sulle jääb. Armastama peaksid neid.
See võiks sind rõõmustada: https://www.youtube.com/watch?v=Kqbs22n67GY
-
- Ehituspenskar
Järjekordne näide USUST ja alusetust lahmimisest ilma alusdokumentidega tutvumata!val kirjutas: 31 Dets 2022, 11:56 ... @Ping, prügiveo lepingu pisikese kirja osas jooksed täitsa võpsikusse. Üldiselt on nii, et kui panid miskit valesse konteinerisse, siis on õigus lugeda see konteiner segaolmejäätmeks (rahvapäraselt prügi) ja maksad selle eest ehk siis pakend või biojäätmed, mis muidu oleks tasuta või madala hinnaga, lähevad kirja segaolmejäätmena. ...
Teema on selles, et kui sinu maja ees ongi ainult üks olmejäätmete konteiner, siis sinna ei tohi panna paberit, mäda õuna, puuoksa ega poolikut tellist, sest sellise lisandiga konteiner ei ole enam olmejääde vaid kategooria muutub kallimaks.
Rikkumise fikseerimiseks on prügiautol kaamera ja rikkumise fikseerimise korral võib firma konteineri valdajale "trahvi" määrata või muid sobivaid mõjutus meetmeid kasutada.
§ 14. Jäätmete kogumine
(2) Segaolmejäätmete konteinerisse ei tohi panna:
1) ohtlikke jäätmeid;
2) taaskasutatavaid jäätmeid, mille kogumine on korraldatud;
3) ehitus- ja lammutusjäätmeid;
4) vedelaid ja mudalaadseid jäätmeid;
5) käimlajäätmeid;
6) kogumiskaevude setteid;
7) erikäitlust vajavaid jäätmeid;
8 ) lõhkematerjalidest koosnevaid ja neid sisaldavaid jäätmeid;
9) biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid;
10) nakkusttekitavaid bioloogilisi jäätmeid;
11) üle 40oC kuuma tuhka;
12) radioaktiivseid jäätmeid;
13) probleemtooteid;
14) jäätmeid, mis võivad kahjustada jäätmekäitlusettevõtteid, prügila töötajaid või jäätmeveovahendeid;
15) aineid ja esemeid, mis oma kaalu, mõõtmete või kuju tõttu või muul põhjusel võivad kahjustada mahuteid ja jäätmeveokeid või raskendavad märkimisväärselt jäätmete kokkupressimist;
(3) Ülalnimetatud jäätmed peab jäätmetekitaja või kinnistu haldaja andma üle vastavat luba omavale jäätmekäitlejale või ohtlike jäätmete litsentsi omavale ettevõttele.
https://www.riigiteataja.ee/akt/4200620 ... C3%B5ttele.

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Väike hirm on küll, et nende kisa koos loomakaitsjate omadega võetakse kuulda. Olgu, minu silmad seda ei näe ja saan liha süüa oma elupäevade lõpni, aga vaat lastest on kahju.val kirjutas: 31 Dets 2022, 11:56 @Urmas, tunnen isiklikult mitut veganit ja ei mõista, miks sa neid kardad.

Kahtlustan, et sul on veidi vale arusaam nende propagandast ja eesmärkidest. Sa vist meediat üldse ei tarbi või väga valikuliselt. Ma meedia suhtes selline omnivoor nagu oma toidumenüüski.val kirjutas: 31 Dets 2022, 11:56 Nad ei suru oma vaateid teistele peale ja kas pole tore, et mida rohkem neid on, seda rohkem liha sulle jääb.

Mille eest? Et nad keelustavad tööstusliku pudulojuste kasvatamise, ma ei saa enam õiget liha süüa ja pean leppima lihamaitselise vorsti või taimse verivorstiga? Selle eest ma neid küll armastama ei hakka. Noh, võib olla napsukaaslasena kui ei hakka propaganda pihta.

Kus kohast hakkavad tulema biojäätmed kui eesmärk on kodused, toitlustusasutuste või poodides tekkivate biojääkide maht 0-ni ehk kõik kasutatakse ära. https://roheportaal.delfi.ee/artikkel/1 ... onit-eurot
Ja see on kõigest üks artikkel.
Leidub ka artikleid, kus võeti kuulda igatsugu planeedi Maa päästjate kisa ja lõpptulemusena saab öelda nagu venelased, et tahtsime parimat, aga välja tuli nagu alati. https://maakodu.delfi.ee/artikkel/95726 ... ikum-valik

-
- Ehitusveteran
Ping, sul asjad segi nagu puder ja ... Sa ei maininud kusagil et jutt vaid ühest konteinerist ja miks üldse peaks olema 1 konteiner? Sinu viidatud Tori valla jäätmehoolduseeskirja § 12 sätestab mida peab korraldatud jäätmeveo raames liigiti koguma. Loen välja, et reeglina peaks kõik majapidamised eraldi koguma minimaalselt 3 jäätmeliiki (3 eraldi konteinerit):ping kirjutas: 31 Dets 2022, 15:07 ...Teema on selles, et kui sinu maja ees ongi ainult üks olmejäätmete konteiner, siis sinna ei tohi panna paberit, mäda õuna, puuoksa ega poolikut tellist, sest sellise lisandiga konteiner ei ole enam olmejääde vaid kategooria muutub kallimaks....
- (1) Segaolmejäätmete (20 03 01) kogumine ja üleandmine: 1) kõigile jäätmevaldajatele kohustuslik;
- (2) Biolagunevate köögi- ja sööklajäätmete (20 01 08) kogumine ja üleandmine: 1) kõigile jäätmevaldajatele kohustuslik, kes asuvad tiheasustusalal ja kompaktse hoonestusega alal;
- (6) Segapakendijäätmete (15 01 06) kogumine ja üleandmine: 1) tuleb koguda liigiti kui vastavaid jäätmeid tekib;
Mis puutub väidet valest jäätmeliigist vales konteineris, siis see on nii segane jutt. Oskan väheke §-e lugeda ja väidan jätkuvalt, et sinu üldistus (niipalju kui ma sest aru sain) ei ole õige. Kui tulevad mängu mingid "trahvid" vms, siis võib olla teine teema, aga siis tuleb ka juhtum detailideks võtta ja üldistada ei saa.
Igatahest teemaga sel suurem seos puudub ja ma ei näe mõtet seda pikemalt arutada.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Seni kuni veganid, rohelised, geid jne "ajavad oma asja" ja teistele seda peale ei suru sh ei suru peale ka seda, et peaks arvama samuti nagu nemad vms on asi korras
Miskipärast siiski kõik need aktivistid kipuvad aga tegema vastupidi
-
- Ehitusveteran
Uurisin väheke eelviidatud tarkasid pabereid ja tundub, et biogaasi kütteväärtus on 5-7 kWh/Nm3, aga biometaan on tehniliselt puhastatud biogaas, mille omadused vastavad loodusliku maagaasi kvaliteedile (maagaasivõrku juhtimiseks). Biometaani kütteväärtuseks pakutakse 9,8 kWh/Nm3 kohta ja arvutustes ka 10, mis teeb 450 mln Nm3 - 4,5 TWh ja 1 TWh - 100 mln Nm3. Bensiini ekvivalendis teeb Ecobio 2 mln Nm3 biometaani seega ca 1500 t.kunn24 kirjutas: 31 Dets 2022, 00:39Kütteväärtuste järgi jämedalt 1200- 1400 m3 vedelkütuse ekvivalenti.29. novembril avati Maardus, aadressil Vana-Narva mnt 26, EKT Ecobio uus biogaasitehas, mille tootmisvõimsus on ca 2 miljonit (2 000 000) kuupmeetrit biometaani aastas.
-
- autodidakt
Minu silmad seda vist ei näe, kuid mul on mingi eelarvamus, et kui see praeguste "kiusatute ja planeedipäästjate" vaimne terror jätkub ja poliitikud ei tee ratsionaalseid otsuseid mitte oma südametunnistuse järgi, siis on praegune normaalsus vähemuses ja tekib revolutsiooniline situatsioon ja sunnitakse praegust enamust arvestama tulevikus vähemusse jäänutega. Üks artikkel, kus kirjutatakse ühe mehe edulugu, aga selles artiklis oli ka lause, mis täiega 0-s ära positiivse mulje tema poolt eelnevalt öeldu kohta. Lihtsalt selgrootud kahepalgelised oma heaolu nimel. Kurb! https://epl.delfi.ee/artikkel/120118664 ... oole-minnaxxx111 kirjutas: 31 Dets 2022, 16:54 Seni kuni veganid, rohelised, geid jne "ajavad oma asja" ja teistele seda peale ei suru sh ei suru peale ka seda, et peaks arvama samuti nagu nemad vms on asi korras
Miskipärast siiski kõik need aktivistid kipuvad aga tegema vastupidi
Käisime augustis just kogu pundiga Kreekas demokraatia lätetel värskendamas oma seost poliitikaga. Juhan Lepassaar töötab Ateenas, veetsime seal nädalakese. Nagu Poliitikaguru veebilehelt näha ei ole me just eriti aktiivsed. Kõik meist ei saa oma mõtteid päris vabalt avaldada, sest see tekitaks konflikti põhitööga. Kõigil on oma kutsumus, mina üksi võin lärmata, palju kulub. (Võidukalt.) Eriti nüüd, kus ma olen töötu!
Absoluutselt ei erine 20 aasta tagustest EKP liikmete memuaaridest kui EV sai uuesti vabaks ja nad kilkasid, et jah, olime NLKP/EKP liikmed, aga südametes olime ja võitlesime vaba Eesti poolt, tegelikult olid käed taskus kogu aeg rusikas, va kui pidi andma kaasseltsimehele terekätt.

-
- Ehitusveteran

EKP liikmete memuaare ma lugenud ei ole, aga kuidas need artikliga on seotud? Seleta justkui lapsele, sest ma ausalt ei saa mitte midagi aru?
-
- Ehituspenskar
val kirjutas: 29 Dets 2022, 14:27 @Urmas ja @ping, mis puutub biogaasi protsesside hingeelu või tooraine piisavust, siis siinkohal ma tõesti ei tea ja usun targemaid (eelviidatud teadlastepaneel), kes on Rohetiigri plaani valideerinud. Ma loodan, et nad päris üle jala seda ei teinud, aga kindlasti saab alati paremini või tahaks ikka täpsemalt uurida nagu teadlane ütleb.
val kirjutas: 31 Dets 2022, 00:09 @Ping, EKT Ecobio tehas kasutab 20 tuh t biojäätmeid aastas, mis on üsna väike kogus. Segaolmejäätmeteid tekkis 2021 Eestis 525 tuhat t, millest biojäätmeid on ca 50% ehk 262 tuh t. See teeb ca 13 tehast.
Ise tõid teemasse biogaasi, kui meie päästja energiapuudusest ja kui nüüd numbrid ei näita head pilti, siis kuulutad, et: "puudub seos teemaga"?val kirjutas: 31 Dets 2022, 16:38 Igatahest teemaga sel suurem seos puudub ja ma ei näe mõtet seda pikemalt arutada.
Jätkuvalt häid diskussioone uuel aastal!!!

-
- Ehitusveteran
Selle peale läheb su jutt Tori valla olmeprügi konteinerist leitud A4 paberile, mis tähendab eelneva kontekstis...... no mitte midagi.
Kena ehitamiste ja arutelude aastat kõikidele noortele ja vanadele, värvilistele ja karvastele.
-
- autodidakt
Teema eelmisel leheküljel kasutaja RayJ palus mul ennast harida veganite teemal, ta andis viite ja sealt lugesingi nende põhimõttelise eluviisi loosungit.
“Veganlus on eluviis, millega püütakse võimaluste ja teostatavuse piires välistada igasugune loomade julm kohtlemine ja ärakasutamine toiduks, riietuseks või muul eesmärgil.”
Kui kahemõtteline on nende loosung?

-
- Ehitusveteran
Kas pole nii, et eluviis on isiklik asi nagu usk, seksuaalne eelistus vms. Veganite poliitilistes nõudmistes* on jutt liha tootmise kliimamõjust ja loomade heaolust, aga ma ei leia usaldusväärseid allikaid selle kohta, et nad tahaksid liha tootmiseks loomakasvatust keelata. Võib ju olla, et kunagi tekib selline nõudmine, aga hetkel seda pole. Samas nad ise räägivad ka seda, et veganlus kui eluviis ja vaated võiks jääda apoliitiliseks**:
* https://en.m.wikipedia.org/wiki/Plant-b ... t#PoliticsBy keeping veganism apolitical, it is promoted across all platforms.
** https://theveganreview.com/why-veganism ... political/
-
- Ehituspenskar
Kuhu sa neid ühendusi tahaksid teha? Korraks sai see teema maha võetud, kuid kuna sa jätkuvalt seda genereerid, palun mine konkreetsemaks. Eespool hr ping näitas, et tuuleenergia kõikumised käivad suht sünkroonis. viewtopic.php?p=422890#p422890trebla kirjutas: 31 Dets 2022, 08:01 mõistlikum on teha gigavatiseid meretuuleparke koos võimsate välisühendustega ja talvel tuulevaikuses võib siis kasvõi kallist elektrit sisse osta, kui kogu küte selle peal ei baseeru.
-
- külaline
Söögu mida tahavad ja omagu selliseid seksuaalseid eelistusi nagu tahavad...val kirjutas: 01 Jaan 2023, 13:53Kas pole nii, et eluviis on isiklik asi nagu usk, seksuaalne eelistus vms. Veganite poliitilistes nõudmistes* on jutt liha tootmise kliimamõjust ja loomade heaolust, aga ma ei leia usaldusväärseid allikaid selle kohta, et nad tahaksid liha tootmiseks loomakasvatust keelata. Võib ju olla, et kunagi tekib selline nõudmine, aga hetkel seda pole. Samas nad ise räägivad ka seda, et veganlus kui eluviis ja vaated võiks jääda apoliitiliseks**:* https://en.m.wikipedia.org/wiki/Plant-b ... t#PoliticsBy keeping veganism apolitical, it is promoted across all platforms.
Aga see ei tähenda, et ka teised peaks sama tegema
-
- Ehituspenskar
Siit saab natuke lugeda, et kui palju toetatakse erinevaid ettevõtmisi ühel perioodil.xxx111 kirjutas: 01 Jaan 2023, 18:38Söögu mida tahavad ja omagu selliseid seksuaalseid eelistusi nagu tahavad...val kirjutas: 01 Jaan 2023, 13:53Kas pole nii, et eluviis on isiklik asi nagu usk, seksuaalne eelistus vms. Veganite poliitilistes nõudmistes* on jutt liha tootmise kliimamõjust ja loomade heaolust, aga ma ei leia usaldusväärseid allikaid selle kohta, et nad tahaksid liha tootmiseks loomakasvatust keelata. Võib ju olla, et kunagi tekib selline nõudmine, aga hetkel seda pole. Samas nad ise räägivad ka seda, et veganlus kui eluviis ja vaated võiks jääda apoliitiliseks**:* https://en.m.wikipedia.org/wiki/Plant-b ... t#PoliticsBy keeping veganism apolitical, it is promoted across all platforms.
Aga see ei tähenda, et ka teised peaks sama tegema
Muuhulgas ka taimse liha ja juustu tootearendust.
https://eas.ee/wp-content/uploads/2022/ ... jektid.pdf

-
- Ehitusveteran
Muide, su arvamus võiks vabalt vegani arvamus olla, sest ka vegan ütleb, et liha või taim on igaühe vaba valik. Nad ei suru oma vaateid peale, ei taotle liha tootmiseks loomakasvatuse keelamist ja lisaks tunduvad (mitte kõik) pigem apoliitilised ... no täiesti ohutud tegelased.
-
- külaline
Ei peagi...val kirjutas: 01 Jaan 2023, 21:04 @xxx111, miks meid peaks huvitama sinu arvamus, mis ei sisalda ühtegi sisulist argumenti või loogilist arutlust? Kas siin toimuvad valimised, et pead pooldajaid koguma või mis värk nendega on ...sul neid omajagu ma vaatan?
Muide, su arvamus võiks vabalt vegani arvamus olla, sest ka vegan ütleb, et liha või taim on igaühe vaba valik. Nad ei suru oma vaateid peale, ei taotle liha tootmiseks loomakasvatuse keelamist ja lisaks tunduvad (mitte kõik) pigem apoliitilised ... no täiesti ohutud tegelased.
Mina oma arvamust peale ei suru so "ma ei ütle, et tehke nii, nii on õige" - mina avaldan vaid oma arvamust (kehtib kõikide minu kommentaaride kohta) ja viitan ausalt mis valikud mina teen so teen seda mida räägin (lihtsalt ilusa jutu ajajaid on isegi liiga palju)
Olen vabade valikute poolt - kõik teevad oma valikud
Aga ei suru teistele peale enda valikuid
Ja olen väga vastu ühtede toetamisele teiste arvelt (enamustes küsimustes)
Va nt tasuta kohustuslik põhiharidus (sealt edasi tasuline, kõrgharidus kindlasti tasuline), esmataseme ja erakorralised meditsiiniteenused (põhiosas siiski tasuline) sh sotsiaalmaksu langetamine (inimene ise kogub ja hoolitseb tervise eest) jne...
-
- külaline
Allikas:Euroopa Komisjonis küpseb plaan elektrituru reformiks, et tuua taastuvenergia odavam hind ka lõpptarbijani, kuid sektori esindajad hoiatavad, et see kärbib indu päikese- ja tuuleparkidesse investeerida.
https://www.aripaev.ee/uudised/2023/01/ ... -reformida
Huvitav miks "kärbib indu investeerida"? (tegelikult küll mõistan miks...)
Ja kas pole mitte kahepalgeline...
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu