Nõus - niipea kui on piisavalt kasumlik...Niipea, kui järjekordadest esimesi märke on, hakkavad ettevõtjad laadijaid laiendama.
Elektriautodest
Re: Elektriautodest
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 21 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Erijuhtumeid ikka ette tuleb, ka edaspidi liikumine võib heinamaal häiritud olla.optimist88 kirjutas: 04 Aug 2025, 14:18optimistil on hetkel sama kere, mis kunnil, seega ma väga kahtlen kas kunn tegelikult ka KÕIKE kogu aeg sees hoiab. Näiteks oma isiklikul niitmata heinamaal tagurdamine, kõik abid sees, ei ole mõistlik tegevus.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 103 korda
- On tänatud: 39 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
olen ka nõus, kui on nõdlus tuleb ja pakkumisi.EH.INS. kirjutas: 04 Aug 2025, 15:18Nõus - niipea kui on piisavalt kasumlik...Niipea, kui järjekordadest esimesi märke on, hakkavad ettevõtjad laadijaid laiendama.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 26 korda
Lugemata postitus Postitas netmaster »
Seda ma tahaks küll näha kuidas nad hakkama saavad ilma pererahva abita.Nende kolme omavaheline asi, pererahvas siin küll sekkuma ei pea. Ise tegelevad, korraldavad ja kompenseerivad pererahvale. Nõustun tabarabarapiga, pseudoprobleemid.
Kui kõik kolm tahavad end hommikuks täis laadida ei pruugi pererahval niipalju ampreid ollagi. Kindlasti ei ole neid mingis suvalises õuest kättesaadavas tavalises pistikupesas. Minul küll ei ole.
Pseudoprobleemidest saavad kiiresti päris probleemid kui EV'de hulk ületab mingi kriitilise piiri.
Kui alajaamas või kaablis vaba võimsust pole, siis ei laienda lõpmatuseni keegi midagi. Igas suvalises kohas kindlasti mitte.Niipea, kui järjekordadest esimesi märke on, hakkavad ettevõtjad laadijaid laiendama.
-
- Ehitusveteran
Siis küsisin, et kas ta mõnda läheduses olevat konkurendi laadijat saaks soovitada, nt Eleport vms, vastus oli, et seda infot neil pole. Retoorilise küsimuse peale, et mis siis saab, ku ma nüüd seetõttu, et laadija ei tööta, teele jään, ehmatas tädi ära ja hakkas (vist Google mapist) suvalisi laadimiskohti otsima, sh pakkus ka kinniseid. Mingil põhjusel ta ei märganud seda oma firma 12 km kaugusel asuvat 150kW laadjat.

Käisin Soomes ühel külas. Emäntä oli omal elektrika laadimise teema väga elegantselt lahendanud. Nimelt omas kahte identset Volvo elektri"maasturit". Ühega kihutas ringi, teine rippus samal ajal kuuri seina ääres pistiku otsas

-
- Ehitusveteran
-
- autodidakt
- On tänanud: 396 korda
- On tänatud: 432 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Nagu aru sain, siis test läbiti edukalt.

Mina viitan sellele, et kui tarbija on nõus kasumliku hinnatasemega...
-
- Ehitusveteran
Kas tarbija just nõus on on iseküsimus, pigem paneb nn korkurents hinnad paika, kui seda muidugi siin kartellieestis olemas on.EH.INS. kirjutas: 04 Aug 2025, 18:17Mina viitan sellele, et kui tarbija on nõus kasumliku hinnatasemega...
Et olenemata sellest kas on kasumlik või mitte ikka hakkavad laadijad tekkima?
Lihtsalt tekivad?
-
- Ehitusveteran
-
- Ehitusveteran
noo mis sa teed, nii meil siin tiigis ju on.
Maksumaksja raha kulutamist karu peesse ja põletamist...
-
- Ehitusveteran
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Khm jah, "loll lehm", "roogitav räim" jne jne - kõik need on käibel olevad metafoorid.optimist88 kirjutas: 04 Aug 2025, 15:16 Minu meelest on päris naljakas, et vanem mees tunneb vajadust oluliselt nooremale selline diagnoos panna. Sulle tehti ju ammu juba selgeks, et see on kõigest metafoor.
Eesti keel on ka nende poolest rikas, ei saa salata.
Kuid kui keegi arvab neid kasutada minu postitusele vastates, siis mutta saab ta tambitud (ka metafoor).
Vabandan kui eksisin Sinus...
Aga neid kes seda normaalseks peavad on siin külluses...
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 20 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Kui sul (ma üldistan, ei mõtle konkreetselt sind) on sellised sõbrad, kes ilma kokku leppimata saabuvad mitmekaupa oma EV-de akusid TÄIS laadima, siis ma ei teagi, kellele siin kaasa tundma peaksnetmaster kirjutas: 04 Aug 2025, 17:14Seda ma tahaks küll näha kuidas nad hakkama saavad ilma pererahva abita.Nende kolme omavaheline asi, pererahvas siin küll sekkuma ei pea. Ise tegelevad, korraldavad ja kompenseerivad pererahvale. Nõustun tabarabarapiga, pseudoprobleemid.
Kui kõik kolm tahavad end hommikuks täis laadida ei pruugi pererahval niipalju ampreid ollagi. Kindlasti ei ole neid mingis suvalises õuest kättesaadavas tavalises pistikupesas. Minul küll ei ole.

Mõni aeg tagasi oli herr netmaster tuline EV sõber
Nüüd kriitik
???
See laadimise ja pererahva teema on küll pastakast imetud - siin pean küll optimistiga nõustuma...
-
- Ehitusveteran
Ehk see seik muutis meelt……netmaster kirjutas: 03 Aug 2025, 18:06ülejäänud aja päevast auto seisab, ka kontserti ajal vms.
Mul käisid eelmisel nädalavahetusel külalised EV'ga. Peaks ammu kohal olema, sai siis lõpuks helistatud. Me istume nüüd siin (tee peale mittejääva asula) parklas. Mis te seal teete, ära eksisite või? Ei, me laadime autot. Tuli välja, et nad olid omale kasutatud EV ostnud (pisike lükandustega Nissani kaubik) ja kui autos on koer ja lapsed, peab kont käima ja sõiduulatus on paarsada km. Kui kohale jõudsid, siis ka, ei me ei saa enne homset kuhugi minna ja me ei saa seda teist ja kolmandat teha. Siis ma mõtlesin küll, et no mida ....
-
- Ehitusveteran
Ma ka ei muretse, järjekordade vastu on mitmeid võimalusi, ntoptimist88 kirjutas: 04 Aug 2025, 15:16Ma ei muretseks väga. Niipea, kui järjekordadest esimesi märke on, hakkavad ettevõtjad laadijaid laiendama.madis64 kirjutas: 03 Aug 2025, 17:26 Kiirlaadijate juures tekivad järjekorrad niipea kui EV-d marginaaliseisusest välja kasvavad.
a) lisatakse laadimisvõimalusi
b) tõstetakse kWh hinda
Keegi ei kasuta ju avalikku kiirlaadijat peamise laadmiskohana, seega kallim hind poleks ka nii suur probleem. Mingist hinnamarginaalist muutub ka laadimisvõimaluste lisamine atraktiivsemaks.
(Akude energiatiheduse tõusu, millega saaks sama kaalu juures "ranget" lisada, lähiajal reaalselt ei tasu oodata)
-
- Ehitusspets
mul on ikka paar korda aastas parkla autosi täis, kellega järgmine päev minnakse kuhugi tuuritama. Kujutan ette, et seda oleks soovitav siiski teha enamvähem täis akuga.kes ilma kokku leppimata saabuvad mitmekaupa oma EV-de akusid TÄIS laadima
Point ei olegi selles, et ma ei suudaks ennetavat ülekuulamist korraldada, vaid see on lihtsalt jälle üks näide, millega peab EV puhul arvestama ja keegi peab selle mitme muutujaga matemaatikaülesande lahendama. Mulle tundub siiski kuidagi veider, et enne igat üritust peaks mingisuguse kooskõlastamise koosoleku korraldama, kes millega saabub ja kes kus ja kui kaua ennast laadida saab. Kui paarikümne aasta pärast on teedel pooled uued autod EV’d, siis umbes nii saab see olema ilmselt.
Kui kõik tänased autoomanikud peaks iga pikema reisi ajal korra või paar tanklas pool tundi molutama, oleks see ikka kohutav kogus aega, mille inimesed lihtsalt surnuks löövad. Tsiteerides Jeremy Clarksonit peale elektriauto testimist: “ lõpuks saavad sul otsa asjad mida teha, sel ajal kui auto laeb. Kui palju kohvi sa juua suudad?”.
Ma ei ole siiani aru saanud näiteks, et miks ei võiks EV’del olla vahetatavad akud. Ostad EV soodsa hinnaga ilma akuta. Sõlmid tanklaketiga kliendilepingu, mis annab sul võimaluse rentida akut ja selle millal tahes paari minutiga täis aku vastu vahetada. See lahendaks hoobilt paljud probleemid ja tõenäoliselt see lõpuks nii ka läheb. Tehniliselt lihtsalt ei ole muud varianti ajal, kui valdav enamus autodest on EV'd.
-
- Ehitusveteran
-
- Ehitusspets
kas sa ikka ise aru saad, mida sa öelda tahad?
Vabandust, kui see on mingi kohalik murre....
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed