Kusjuures ma ei mõelnud seda lauset ise välja - mulle ütles seda üks vägagi auväärne ja minust 30 aastat vanem inimene ca 30 aastat tagasiKüülaline kirjutas: 25 Mai 2025, 20:10Sellega ma päris nõus ka ei ole. Endast oluliselt vanemale ja auväärsemale inimesele ma esimesena "sina" ei ütle. Aga siin käib jutt ju põhimõtteliselt anonüümsest internetisuhtlusest, kus kõik on võrdsed.
Praod plaatvundamendis
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 56 korda
- On tänatud: 71 korda
Re: Praod plaatvundamendis
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 425 korda
Kuna teietama ma ei kavatse hakata, siis vestleme kolmanda isiku kaudu. Äkki prooviks ilma ebatsensuursete ja seksuaalse alatoonita sõnade/vihjedeta, ehk siis läheb kommentaar läbi?suvaline kirjutas: 25 Mai 2025, 20:25 Ilmselt mingi väljendi alusel tsenseerib foorum postituse avalikustamist, seega ei saa vastata.

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 27 korda
Viidake enda poolt väidetut!Urmas kirjutas: 25 Mai 2025, 20:49Kuna teietama ma ei kavatse hakata, siis vestleme kolmanda isiku kaudu. Äkki prooviks ilma ebatsensuursete ja seksuaalse alatoonita sõnade/vihjedeta, ehk siis läheb kommentaar läbi?suvaline kirjutas: 25 Mai 2025, 20:25 Ilmselt mingi väljendi alusel tsenseerib foorum postituse avalikustamist, seega ei saa vastata.![]()
![]()
Mul pole aega katsetada, millise sõna peale reageeritakse.
-
- autodidakt
Äkki saaks ise hakkama ja proovima erinevaid sõnu siis kui on vaba aega? Või ei osata teha vahet tsensuursetel ja ebatsensuursetel sõnadel? Kui aega ei ole ega siis ei pea kommenteerima kah. Ei hakka mina kellegi suvalise eest kodutööd ära tegema.suvaline kirjutas: 25 Mai 2025, 20:57 Viidake enda poolt väidetut!
Mul pole aega katsetada, millise sõna peale reageeritakse.

Viimati muutis Urmas, 25 Mai 2025, 21:18, muudetud 1 kord kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehitusveteran
Ei kujuta ette, mis väljendeid peaks kasutama, et siin postitus läbi ei lähe? Mul on 1662postitust ja ma ei teadnudki mingist tsensuurist siin - üldiselt peaks natuke enesetsensuur ka toimima. Ja siis nõuab see tsenseeritud tegelane Teietamist?
Viimati muutis RaJy, 25 Mai 2025, 21:21, muudetud 1 kord kokku.
-
- autodidakt
Isiklikult mul on suva, mida suvalised teevad.

-
- Ehitusguru
Mul ka, mida suvalised Urmased teevad.
Aga proovime siis:
@RaJY
Eks see sinatamine rohkem kasvatuse ja harituse teema ole. Kui saksa koostööpartnerile (eriti kui sinust endast vanem ja proua või kõrgema kutsetunnistusega jmt) siis jääb igasugune koostöö katki. Tegin ise selle vea, aga mind päästis saksa keele oskus ja Tellijale suure jama ära hoidmine: nüüd on mul õigus nii sinatada kui ka kasutada eesnime! ja helistada ka väljaspool tööaega (ka isiklikule numbrile).
Ilmselt oletegi harjunud ainult kohaliku ja idanaabri kultuuriga. Aeg silmaringi laiendada.
@Urmas
Olen varasemalt öelnud, et ma ei anna näljasele kala, vaid siiski õnge. Lisaks olen ka varasemalt öelnud, et kui ma näen, et mingi soovitus on ohtlik vmt siis ma annan sellest ka teada. Pole minu asi mõistatada, miks Te nii tormiliselt reageerite (ju siis ikka "vastukarva"), sest minu kommentaar oli suunatud EH.INS. selgitusena.
Ohoo ... .o0°
-
- autodidakt
Ja siinses foorumis idee järgi täiesti anonüümsena võib täiesti suvaline VK 7 või 8-nda tasemega haritud kommentaator teha mu potentsiaalse ämma nimel võib anonüümses foorumis nalja visata? Minu naljades ämma suhtes kehtib ütlemine, et mis on lubatud Jupiterile, ei ole lubatud härjale! Kus tuli nüüd moraalilugeja!

Ei midagi isiklikku, lihtsalt mõned mõtteuidud.

-
- Ehitusguru
Mis kus kas suvaline solvus sinatamise osas? Eraldi kommentaar ei ole solvumine, kuid ilmselt Teie soovmõtlemine seda Teile genereerib.
Ilmselt on naljasoolikaga ikkagi mingi probleem, egas muidu nii südamesse võta.
Ilmselt on naljasoolikaga ikkagi mingi probleem, egas muidu nii südamesse võta.
Võtke hoogu maha...
Siinses on teksti on sina igati OK - rohkem pole vaja jahuda
Ise olen asja lahendanud kas Sina või nimeliselt - nt Urmas või RaJy
TEIE on siin liig mis liig - tekib kerge kahtlus isikus kes NÕUAB siinses kontekstis TEIE vormi
Kui ma ise vastan TEIE vormis on üks asi - aga seda NÕUDA on juba hoopis midagi muud
Siinses on teksti on sina igati OK - rohkem pole vaja jahuda
Ise olen asja lahendanud kas Sina või nimeliselt - nt Urmas või RaJy
TEIE on siin liig mis liig - tekib kerge kahtlus isikus kes NÕUAB siinses kontekstis TEIE vormi
Kui ma ise vastan TEIE vormis on üks asi - aga seda NÕUDA on juba hoopis midagi muud
-
- Ehitusveteran
Ja mille põhjalt Teie Suvaline teate minu kutsetunnistuste olemasolu, vanust ja sugu?
Teietamise põhjus on eelnevas kommentaaris.
-
- Ehitusguru
Miks ma peaksin teadma Teie kutsetunnistuste olemasolu, vanust ja sugu? Miks see peaks mind huvitama?RaJy kirjutas: 25 Mai 2025, 22:19 Ja mille põhjalt Teie Suvaline teate minu kutsetunnistuste olemasolu, vanust ja sugu?
Kogemustele tuginedes siis jutu põhjal saab üsna hästi aru, kes mida ja kui palju matsu jagab.
Aru ei mõista, miks inimene ei tohi teietada? Miks selline valulik reaktsioon (ja kuidas siia üldsegi puutub internet ja anonüümne foorum; elementaarne viisakus ju)? Kas mingi trauma lapsepõlvest või koolist või vmt?
-
- Ehitusveteran
Esimene valulik reaktsioon tuli Teie poolt ja sellest see OT ka alguse saisuvaline kirjutas: 25 Mai 2025, 22:28Miks ma peaksin teadma Teie kutsetunnistuste olemasolu, vanust ja sugu? Miks see peaks mind huvitama?RaJy kirjutas: 25 Mai 2025, 22:19 Ja mille põhjalt Teie Suvaline teate minu kutsetunnistuste olemasolu, vanust ja sugu?
Kogemustele tuginedes siis jutu põhjal saab üsna hästi aru, kes mida ja kui palju matsu jagab.
Aru ei mõista, miks inimene ei tohi teietada? Miks selline valulik reaktsioon (ja kuidas siia üldsegi puutub internet ja anonüümne foorum; elementaarne viisakus ju)? Kas mingi trauma lapsepõlvest või koolist või vmt?
-
- Ehitusguru
Võimalik, et Teile on midagi valulik, kuid minule see küll polnud. Ega ma ei tea ka, millist konkreetset reaktsiooni mõtlete. Minu kodune kasvatus ei luba isegi tudengeid sinatada... kuigi ma ei tegele nendega enam.
-
- autodidakt
Milleks siis selline kommentaar suvalise poolt?suvaline kirjutas: 25 Mai 2025, 22:10 Mis kus kas suvaline solvus sinatamise osas? Eraldi kommentaar ei ole solvumine, kuid ilmselt Teie soovmõtlemine seda Teile genereerib.
Muideks, haritud inimene ei alusta lauset väikse tähega, vähemalt eesti keele grammatika järgi. Olen eesti keeles 9.klassis suvetööle jäänud(kordamine pidi olema tarkuse ema või isa või lapsevanem number 1 või 2 või mis iganes soost), sellest ka see tähelepanek.suvaline kirjutas: 24 Mai 2025, 15:01 huvitav, milllal ma Teiega pitse (ja mitte Teie aluka pitsi) kokku lõin, et sinatate?

Äkki saaks kokku, kõlistaks trussasid kokku, saaks sina peale? Või tegelikult, tänapäeva virtuaalmaailmas pole füüsiliselt kokku vaja saadagi, vaid lähen kohe pesumasina juurde ja otsin sealt välja oma pessu pandud pitsideta trussad ja tõstan need ekraani ette ja lööks kokku. Nõus?

Viimati muutis Urmas, 25 Mai 2025, 23:27, muudetud 1 kord kokku.

-
- autodidakt
Mis teha, võib-olla see vahepala on pannud filmi jooksma kellegi trussades olevast praost ja hakati moosimiseks rääkima sinatamisest.

Ei ole kindel, kuid loodan, et minu poolt kõik kui ei panda uuesti filmi jooksma pitsideta trussadest.

Viimati muutis Urmas, 25 Mai 2025, 23:31, muudetud 1 kord kokku.

-
- Ehitusguru
Oi oi oi Urmasekene, ma ju saekaatrimees ja ei saa enam kiirtrükki kümne sõrmega teha. Selle faktiga laskusite isegi 5B tasemest allapoole.
Saage nüüd üle oma trussadest, sest isegi Borat seda sai.
Vaadake ikka kella ka, homme ju esmaspäev: https://hobune.stream/videos/zSGVGhRlRV8
Vaadake ikka kella ka, homme ju esmaspäev: https://hobune.stream/videos/zSGVGhRlRV8
Viimati muutis suvaline, 25 Mai 2025, 23:34, muudetud 1 kord kokku.
-
- autodidakt
Õnneks on see vaid anonüümse suvalise arvamus ja minu elukvaliteeti see arvamus ei mõjuta.suvaline kirjutas: 25 Mai 2025, 23:30 Oi oi oi Urmasekene, ma ju saekaatrimees ja ei saa enam kiirtrükki kümne sõrmega teha. Selle faktiga laskusite isegi 5B tasemest allapoole.

No ei saa vait olla:
Tõsiselt ???
Ja tahad kuulda / näha TEIE ???Oi oi oi Urmasekene, ma ju saekaatrimees ja ei saa enam kiirtrükki kümne sõrmega teha. Selle faktiga laskusite isegi 5B tasemest allapoole.
Tõsiselt ???
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 21 korda
- On tänatud: 38 korda
Hr Priirfeld, kui on viitsimist vaadata ja kommenteerida, mis tehakse videos õigesti ja mis valesti. (Mida pildi järgi üldse hinnata saab)
Kaks maja, sh vundamentide rajamine. Esimene vundament video alguses, teine 3:42
https://www.youtube.com/watch?v=1ZRf0ESkEy8
Juhtusin kunagi sirvima ühes "pagunitega" ülikoolis tehtud uurimust. Uuriti vaid XPS vs EPS veeimavust ja veest vabanemist, muid parameetreid ei vaadeldud. Labartoorsel meetodil.
Kokkuvõte oli umbes selline, et XPS "märgub" halvemini kui EPS, aga kui on juba vett sisse imanud, siis välja kuivab veelgi halvemini.
(Ei saa muidugi välistada, et uurig oli kellegi poolt sponsoreeritud)
Ennast huvitab teema esialgu puht teoreetiliselt. Oletame, et talviti mitteköetaval majal on
a) lintvundament külmumissügavuseni, soojustamata betoonpõrand pinnasel
b) lintvundament külmumissügavuseni, aga kelder ja soojustamata keldripõrand vundamendi jalusele suhteliselt lähedal.
Kas võib külmakergetega mingeid ohte ette näha?
(Esimene variant reaalselt ka olemas, silmaga nähtavaid kerkeid (põrandas ega mujal) pole täheldanud, aga huvitaks just teooria)
Kaks maja, sh vundamentide rajamine. Esimene vundament video alguses, teine 3:42
https://www.youtube.com/watch?v=1ZRf0ESkEy8
Juhtusin kunagi sirvima ühes "pagunitega" ülikoolis tehtud uurimust. Uuriti vaid XPS vs EPS veeimavust ja veest vabanemist, muid parameetreid ei vaadeldud. Labartoorsel meetodil.
Kokkuvõte oli umbes selline, et XPS "märgub" halvemini kui EPS, aga kui on juba vett sisse imanud, siis välja kuivab veelgi halvemini.
(Ei saa muidugi välistada, et uurig oli kellegi poolt sponsoreeritud)
Ennast huvitab teema esialgu puht teoreetiliselt. Oletame, et talviti mitteköetaval majal on
a) lintvundament külmumissügavuseni, soojustamata betoonpõrand pinnasel
b) lintvundament külmumissügavuseni, aga kelder ja soojustamata keldripõrand vundamendi jalusele suhteliselt lähedal.
Kas võib külmakergetega mingeid ohte ette näha?
(Esimene variant reaalselt ka olemas, silmaga nähtavaid kerkeid (põrandas ega mujal) pole täheldanud, aga huvitaks just teooria)
@ A23
Külmakerge...
Ma arvan, et Hr Piirfeld ei hakka Sulle vastama...
Aga kui vastab - loodan, et tuum on selles:
SELLEST ON SIIN JAHUTUD NII PALJU, ET ENAM EI VIITSI EGA TAHAGI
Külmakerge...
Ma arvan, et Hr Piirfeld ei hakka Sulle vastama...
Aga kui vastab - loodan, et tuum on selles:
SELLEST ON SIIN JAHUTUD NII PALJU, ET ENAM EI VIITSI EGA TAHAGI
Mine “Betoon ja betoonitooted”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid