Parema ahju radadel...

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: Parema ahju radadel...

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

fanatic kirjutas:. Kes siis võtab ette ja teeb selle kaminahju näol siin koha peal reaalselt ära,...
tehtud :blush:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Noh ja kuidas on? Tundub parem kui tavapärane kolle või ....?
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

raga kirjutas:... Homme lähen sinna ja krutin ettevaatlikult tembi üles, siis teen leso plaadile väikse termopildi cm17`ga. Kui pilt ei rahulda, siis krutin tüüsesi ...
Noh, kus jäid oma termopildiga? Käin iga päev foorumis ja esimesena otsin leso pilti ;)
.
Tel 5o9279o
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas raga »

No kuna lagi ja uksepealne sisu sai valust, siis ei julgenud ikka päris hagu anda. Tegelesin muude asjadega. Lõpuks ca 1,5 nädala pärast tõstsin kere sooja mitme väikse portsuga üles. Vahepeal sai ka see selgeks, et liiga palju läheb kõige lühemat ringi pidi. Hmm, imelik, et keegi mulle seda öelda ei tahtnud. :? Tuli ikka tüüsesi timmida. :) Ahjupoolsed said siis ca poole väiksemaks, kolmnurgakujulised tükid põhja. Võimalik, et võiks veel väiksemaks teha, aga see kahandus oli juba piisav. Ahju kivi on ikka jube kahvatu endiselt, kuigi nühitud on neid juba ohtralt. Tundub, et mingi tsemendisisaldus ikka sees, sest teatud kohad ei läinudki puhtaks. Nakkepind on muidugi super. Aga ma veel mõtlen, mis sellega saab. Klient on muidugi rahul selle kahvatuga, kuigi mulle meenutab pigem" ei viitsitud vaeva näha pesemisega" kivi :) Tuleb vist toonida millegagi...
Manused
loom
loom
P2210094t.jpg (136.25 KiB) Vaadatud 5434 korda
raga
Ehitusspets
Ehitusspets

ökotermo!
Manused
P2220095ht.jpg
P2220095ht.jpg (289.16 KiB) Vaadatud 5427 korda
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

raga kirjutas:... Ahju kivi on ikka jube kahvatu endiselt, kuigi nühitud on neid juba ohtralt...
Kahvatus ei pruugi olla ainult segujäägid. Võib olla ka soolad vee kuivamisest. Kui lasta ahju niisama kuivada, siis kuivab ta väljapoole ja toob ka soolad välja. Kui hakata kohe sisse kütma, siis kütmise/soenemise tagajärjel kuivab seespoolt kiiremini ja niiskus hakkab sinnapoole suunduma. Nii tuleb soola väljapoole vähem... arvan ma.
Segu ja soolade mahasaamiseks on ju kemikaal olemas. Nõuab aga jah kannatlikkust.
.
Tel 5o9279o
raga
Ehitusspets
Ehitusspets

Kivide algpuhastamisega tegeles üks teine tegelane. Ja kuna korsten oli juba selline ja kliendile meeldis, siis ma ei hakanud oma kätt väga piinama...tegelikult vee ja terasharjaga oleks ehk nõksu punasema tooni saanud. Aga mõned proovikad näitasid, et ikka tsementi ka sees...siis loobusin. Kuigi 95% kividest nühkisin ikka üle. Soolad on juba ammu tuttav teema. Tulevad nad eelkõige kuumematesse kohtadesse, vähemalt minu arust. Hmm, Ukusavimaja peremees on mulle rääkinud soolade tekkest just vastupidi! Endale hakkas ka loogilisemana tunduma...nüüd võiks targad miskit öelda, kuidas siis ikkagi on. Et kui vaikselt kuivab, siis ei teki nõnda suurt soolakihti ja ei näitagi välja nii hullult. Kui kütmisega tagant suruda, siis nagu tuleb liiga palju ja näitabki välja. Neid saab küll hiljem ära pesta mingil määral, aga ikkagi hetkel liigub mõte mingi toonimise peale või isegi tugevam plastik hari relakaga, nii et poleeriks tumedamaks/punasemaks, mis on ka etem, kui see jube kahvatu. Aga eks näis.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

raga kirjutas:... või isegi tugevam plastik hari relakaga, nii et poleeriks tumedamaks/punasemaks, mis on ka etem...
Ära hakka mässama. Jääb ebaühtlane, nagu oleks põletatud.
Kui midagi on pe..e läinud, siis tuleb öelda, et see on kunst ja kõik on OK. ;)
.
Tel 5o9279o
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Siin vähe juttu ka sellest nn.soolast.
http://www.columbia-kivi.ee/et/kasulikk ... orestsents
Ise olen kasutanud puhastamisel 1/3 äädika-vee-lahust.
:jooma
raga
Ehitusspets
Ehitusspets

nagu juba ütlesin, siis klient oli väga rahul kunstiga, ma ise ei saa rahu! Ühte kivi peitsisin linaõliga...no oli palju punasem ja ei läikinud ka. Hmhm, äädikast olen ka teadlik.
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »

Vana tellis 2.jpg
Vana tellis 2.jpg (76.26 KiB) Vaadatud 5293 korda
Tere !
Niiskuse suund ikka laias laastus soojemast külmema suunas.Koos niiskusega liiguvad ka soolad.Kui suudad sama temperatuuri juures ahjus sees õhu kuivema hoida kui ahjust väljaspool ,ei "higista" ahi soolasid välja.Kuidas sa seda teed,delo tehniki.Saad mängida ka temperatuuriga .Sellisel juhul peaks ahjus olema jahedam ,et soolad sissepoole liikuma panna. Loo selline olukord ja soolad ei ole kunagi enam sinu probleem.... arvesta aga et ka koldest peab see niiskus kuhugi pandama (õhuga korstnasse juhtida või niiskuskogujaga välja lasta kondenseerida .....mida iganes ....see on delo tehniki.See toimib ilma õhuvaheta ahjude puhul igal ajal. Villa kasutamise puhul aeglaselt soojenevates ahjude ei pruugi see nii libedalt toimuda.......see sissepoole kuivatamine
Kuivamiskiirus jälle omaette teema......ka soolade liikmise seisukohast ,
Vanasti olevat tellisetootjad savi sisse rotimürki seganud.Millises koguses ja konsentratsioonis ,ei ole mulle teada.Pidi soolasid siduma.Millist rotimürki silmas peeti ,kah ei ole mulle teada.On see tellisetootjatarkus või kõrtsimeeste lorijutt,kah pole mulle teada.Huvitav infokild mulle oli see igatahes.

Siin üks töö pea 10 aasta tagusest perioodist

Lugupidamisega
Manused
Vana tellis 1.jpg
Vana tellis 1.jpg (348.72 KiB) Vaadatud 5293 korda
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Kuidas ahi toiminud on need 10 aastat? Oled vaatamas käinud?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Peetripoeg kirjutas:
Vana tellis 2.jpg[/attachment)[attachment=1]Vana tellis 2.jpg

Lugupidamisega
See paistis olema sinu kõrgperioodist kui ma õigesti mäletan :scratch: Mul sinu kunstilugu ju halvasti omandatud aga tean, et juba just sel ajajärgul olid sa tipus. 8)
Need paarkümmend leidlikku kivikildu, need muudavad teose kordumatuks.Paistab, et seguga toimetasid ikka pottsepa kombel, käega? Vägev.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tundub, et ahjukunst on piiritu ja nutikamad inimsed teevad toreda ahju ka sipelgapsesast valmis... http://www.youtube.com/watch?v=17LYlBz7uQk
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kuna foorumis on vmiiasel ajal kirjutatud üsna tormiliselt ahju sisevoodri teemadel, siis väljendan ka oma mõtteid, siin vaiksemas nurgakeses.
Suurema ahju puhul on minu nägemuses parim lahendus( laskuvate lõõridega) selline, et all on 85mm kivi, siis sujuvalt 120mm peale ja ülemised 4-5 rida shamott täiskivi. Ahju lagi toetub täiskivi peale. Ümber sellise sisu tuleb kas õhuvahe või villaga 85 mm kivi ( või paekivi jne.).
Noja seda ei pea mainima, et sisse eelistan teha neljast küljest laskuva lõõristiku ja iga lõõri veel kaheks jagada.
Probleem: nurga kohad jäävad paksud ...seda on ka Motamees maininud. Ju tuleb nurkadest voodrit õhemaks lõigata.
Hendri
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Hendri »

motamees ja raga rääkisid siin segujääkidest ja soolade kuivamisest väljapoole, mulle meenub seoses sellega mu esimene kokkupuude pottsepaga, kes kasutas puhasvuuk ahju ladumisel toiduõli st tömbas kõik kivi küljed mis väljapoole jäid sellega üle enne ladumist ja segujäägid küll külge ei jäänud ning ahi jäi väljast küllaltki puhas ja ilus ka peale kuivamist. Kuigi see ilu eriti patta panna ei kõlvanud st ilmselt ahju sisevooder paisus rohkem kui välisvooder.....
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Eks see õlitamine aitab, et väline segu ei saa kivi määrida, aga soolad tulevad ikka läbi kui tahavad. Endal on nüüd paar nädalat üks kamin kuivanud, aga kivid on üsna puhtad, kuigi said täiesti läbi leotatud. Kasutasin Lode korstnakivi.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Siia teemasse sobiv juhatus:
http://www.inkodu.ee/index.php?est/2291/uudised/ Uus lahendus kivipindade viimistlemiseks on loodusliku Kivi õli kasutamine
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kirjutan siia enda teemasse sisevoodri joonpaisumisest...siis ei sega teisi. Ma mõtlen, et üks lahendus oleks nurgad üldse mitte siduda omavahel vuugiga. Selleks lõigata otsad 45 % ja villariba vahele. Sedasi saab vooder vabalt paisuda, aga samas ei vaju sisse.( Ma ise eelistan paksu voodrit ja õhemat väliskesta) Teine võimalus on nurgavuugid lihtsalt isoleerida ja jätta liikuvaks.
teadja
külaline

Lugemata postitus Postitas teadja »

Robi 1 kirjutas:Kirjutan siia enda teemasse sisevoodri joonpaisumisest...siis ei sega teisi. Ma mõtlen, et üks lahendus oleks nurgad üldse mitte siduda omavahel vuugiga. Selleks lõigata otsad 45 % ja villariba vahele. Sedasi saab vooder vabalt paisuda, aga samas ei vaju sisse.( Ma ise eelistan paksu voodrit ja õhemat väliskesta) Teine võimalus on nurgavuugid lihtsalt isoleerida ja jätta liikuvaks.
Väga öige Robi, loomulikult löikka otsad ära, aga milleks see vill sinna vahele? Kas
sa ei taha, et soojus ahju nurka ei pääseks?
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Vahet ei ole kas vill või tahm...sest kui jätta lihtsalt tühi vuuk, siis see aja jooksul täitub nagunii tahmaga.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

"Juhin täelepanu" ;) , et Robi kirjeldatud nurk oli näidatud ka hiljuti lingil, mille laadis siia Leevi, õpetuseks noortele ja vanadele.
Kui on olukord, et nii on otstarbekas ehitada, miks mitte, siis ei pea kasutama Motamehe poolt näidatud nurgalahendust, mida kirjeldas teadja. Ise kasutan lahendusi, mis taganud alati eesmärgikohase tulemuse :beee:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Leevi on nii palju igasugust võõramaist nänni siia toonud...et pole kahjuks suutnud seda kõike läbi närida enam. Kus seda nurga lahendust leida võiks...kui meeles?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Robi 1 kirjutas:Leevi on nii palju igasugust võõramaist nänni siia toonud...et pole kahjuks suutnud seda kõike läbi närida enam. Kus seda nurga lahendust leida võiks...kui meeles?
Oli see just nii, nagu sina kirjeldasid.Otsisin linki ...ei leidnud
Viimase koolituse kursandid andsid edasi, et praod sveitsi ahjus on "normal"...nagu kohalikus juustus ;)
------------------
www.ehituspenskarid.com
teadja
külaline

Lugemata postitus Postitas teadja »

kaminahi kirjutas:"Juhin täelepanu" ;) , et Robi kirjeldatud nurk oli näidatud ka hiljuti lingil, mille laadis siia Leevi, õpetuseks noortele ja vanadele.
Kui on olukord, et nii on otstarbekas ehitada, miks mitte, siis ei pea kasutama Motamehe poolt näidatud nurgalahendust, mida kirjeldas teadja. Ise kasutan lahendusi, mis taganud alati eesmärgikohase tulemuse :beee:
Motamehe näidatut ma kunagi juba mainisin, see oli peaaegu sama millest Robi rääkis.
Kaminahju lahendustest pole minul teavet. Igaljuhul pildid, mida siia foorumisse
yles laaditud seda ei näidanud.St, joonpaisumine oli nullimata. See, milliiseid meetodeid ja kui kaua kasutab, pole yldsegi tähtis, peaasi et neid kasutatakse. Ja
see, et ahju vooder nullitakse on tähtis, aga veel tähtsam on, et lööride vaheseinad,
mis kulgevad välismyyritise suhtes seinast seina oleks nullitud, Sellest pole ei kippu,
ega köppu!
Vasta