Maasoojuspumba maaseo

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Guest
külaline

Re: Maasoojuspumba maaseo

Lugemata postitus Postitas Guest »

olev kirjutas:Thermia Diplomat G2 8kw, köetavat pinda 165 ruutmeetrit, maakontuur 480 meetrit, praegu sissetulev 6C, väljuv 3C.
Kolme aasta jooksul pole sissetulev vedelik kordagi miinusesse langenud.
http://www.werder.ee/maakyte.htm
Kuidas sul need andmed nii kiiresti web'i saavad ? Oled sa ka valmis om temp. graafikuid jagama ?
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Kuigi oman Nõmmel maja, siis töö tõttu elan nädala sees hetkel ise mujal kahetoalises üürikorteris, kus radikatel termoregulaatorid.
Lahkudes keeran maha ja saabudes peale ja praktiliselt vast tunniga on toas talutav temperatuur. Räiget miinust pole õues muidugi veel olnud. Ilmselt on küttesüsteem võimas, et suudab vähemalt õhu toas kähku üles kütta.
Soojuskaod korterist selle reede hommiku ja esmaspäeva õhtu vahelisel ajal peaks olema suht väikesed... iseasi, kuidas soojusenergia mõõtesüsteem seda olukorda arvestab.....
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

trebla kirjutas: ... Lahkudes keeran maha ja saabudes peale ja praktiliselt vast tunniga on toas talutav temperatuur. Räiget miinust pole õues muidugi veel olnud. Ilmselt on küttesüsteem võimas, et suudab vähemalt õhu toas kähku üles kütta.
Soojuskaod korterist selle reede hommiku ja esmaspäeva õhtu vahelisel ajal peaks olema suht väikesed... iseasi, kuidas soojusenergia mõõtesüsteem seda olukorda arvestab.....
Kui praktiliselt tunniga tuleb tuppa talutav temperatuur, siis millisest numbrist algab sinu jaoks mittetalutav temperatuur esmaspäeva õhtul? :) Selle reedese hommiku ja esmaspäeva õhtu vahelise aja kütavad arvatavasti naabrid seda üürikat. Või kuidas? Sellisest, teiste arvelt, kokkuhoiust on jahutud nii siin foorumis kui ka ajakirjanduses. Olen isegi selle eest siin foorumis sõimata saanud. :)

Urmas
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas:
trebla kirjutas: ... Lahkudes keeran maha ja saabudes peale ja praktiliselt vast tunniga on toas talutav temperatuur. Räiget miinust pole õues muidugi veel olnud. Ilmselt on küttesüsteem võimas, et suudab vähemalt õhu toas kähku üles kütta.
Kui praktiliselt tunniga tuleb tuppa talutav temperatuur, siis millisest numbrist algab sinu jaoks mittetalutav temperatuur esmaspäeva õhtul? :) Selle reedese hommiku ja esmaspäeva õhtu vahelise aja kütavad arvatavasti naabrid seda üürikat. Või kuidas? Sellisest, teiste arvelt, kokkuhoiust on jahutud nii siin foorumis kui ka ajakirjanduses. Olen isegi selle eest siin foorumis sõimata saanud. :)

Urmas
Jah...aga see on nende traagika... kes käsib korteris elada.. See haakub hiljutise teemaga, et naabrid ostsid metsa ära, et sinna ei ehitataks...
Kui mina poleks seda korterit üürinud, maksaks nad ehk aastaringselt naabrikütet. Kolivad nemad ära, siis kütan mina nende korterit...
Tegelikult on see pigem õiglane... radikatel on individuaalsed soojamõõtjad peal ja mul on otsakorter.
Seega nädalavahetusel las maksavad enda eest ise....

Huvi pärast peaks ükskord sisemiste naabritega juttu tegema; palju nemad kütte eest maksavad...
mina 75 ruuduse korteri eest 125€ aastaringselt küte ja veed, (elektriga on omaette leping) - kord aastas lubati teha tasaarveldus... elame näeme.

trebla
Vasta