Ioonküte vs. gaasiküte
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Maimu »
Lugemata postitus Postitas Ints »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas warlock »
Maimu,
kütteviisi pole mõistlik valida selle järgi, palju keegi ütleb endal kütte peale kuluvat - inimesed on erinevad, majad on erinevad.
Mingi konkreetse maja kütmiseks kulub ikka sama palju soojusenergiat, ükskõik mis kütet kasutad. Vaata palju erinevate kütteviiside korral soojusenergia KWh maksab ja palju alginvesteering maksab ning otsusta selle järgi. Maapumba korral, kui ta on korrektselt sobivasse pinnasesse paigaldatud, on soojusenergia KWh hind ligi 3 korda odavam, kui ioonkütte korral. Ja seda majast ning maja elanikest sõltumatult.
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas linni »
Maja 161 m2, elektrikulu 1104 kWh, sisaldab tarbeelektri, maasoojuspumba ja sundventilatsiooni.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas warlock »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas linni »

Ideaalis peaks maapumba cop olema konstantselt ca 4 tuuris, tegelikult on arvessevõetavaid faktoreid nii mitmeid, et ühest (subjektiivset) vastust teab vaid konkreetne kasutaja. Ja see ei pruugi olla samane teistega.
Teemasse tagasi pöördudes.
Ei hakka looma vandenõuteooriaid, aga mõiste "ioonküte" omab tänasel päeval ainult turunduslikku sisu.
-
- külaline
ioonkütte kulud
Lugemata postitus Postitas iooniga kütja »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Mina »
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Ma kohe kuidagi ei saa aru, mis häda on pelletiküttel või kui tahad kokku hoida ja ei karda natuke vaeva näha, siis lihtsalt tahkeküttel (halud) toimival katlal.
Ma hoopis küsiks, mis imeloom see ioonküte ikkagi on, et seda tuleks eelistada? Mina oma varsaajuga leian, et parem panna siis juba puhas elektriküte - tuleb esialgne investeering ehk väiksemgi.
Kui praegu müügiks maja ehitaks, siis tõenäoliselt olekski valik kipsseinad ja elektriküte - saab odavalt karbi püsti. Iseasi, et pärast sees kallis (ja paha) elada on (aga müügi puhul pole see ju enda mure).
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Lugemata postitus Postitas Silwer »
-
- -
Maja on seest renoveeritud 2006. Esimesel korrusel on põrandaküte (80m2). Teisel korrusel on küte radikatega. Renoveerimise käigus sai seintele sissepoole pandud veel 50mm kivivilla ja niiskustõke. Aknad vahetatud topelt raamidega puit-alaumiiniumi vastu (Viljandi Aken ja Uks).
Katlaruum asub asub maja all olevas täiskeldris (80m2). Katlaruumis asuvad torud ei ole soojustatud. Keldris oli -15 välistemperatuuri juures 8-9 kraadi sooja.
Katel on üks parim võimalikest: Viessmann Vitodens 333. Gaasi hind 4,45 eek / 1m3.
Katel koos krundile torustiku vedamise, paigalduse, projektide ja ühendamistega torustike külge läks maksma u. 90 tuhat (kogu tööd tegi Eesti Gaasi tütarfirma). Liitumine gaasiga 38 tuh.
-----
* Need hinnad ei sisalda siis radikaid ja nende torusid ning ka põrandakütte ehitust, selle pumpa, kollektoreid ja automaatikat.
-
- -
Mul köetavat pinda pisut rohkem (ca 160), seinas 20cm silbet, sellel 15cm peno, lae peal 30cm villa, kahekorruseline, alumisel põrandaküte ja ülemisel tulevad radikad. Asub lageda põllu peal Tartu külje all (ehk pisut tuulevaiksem).
Ilmselt järgmine kuu on esimene, kui kütan (esialgu ainult põrand esimesel korrusel). Üldiselt võiks mul kulud tulla ligikaudu samad (ehk pisut kõrgemad).
Äkki on meeles jaanuari kulu ka siia visata? Tänud ette!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mmmm »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kui gaas on olemas või liitumine pole probleem, tasuks seda valida. Muude kütteliikide (pellet, õli, süsi, turvas, soojuspump) puhul on raskem, igal liigil on omad vead. Kehtib ikkagi lähenemine - mida hooldevabam ja mugavam, seda kallim tuleb
Jaanuar 2007:2korda2 kirjutas:Äkki on meeles jaanuari kulu ka siia visata? Tänud ette!
Gaas: 1873,45 eek
Elekter: 507,66 eek
Küttepuud kaminasse: 112 eek
Kokku: 2493,11 eek
--------------
Võrdluseks siis lisan et mul vanematel on eramus maaküte. Eluruumide pind on u. sama suur ja kogu küte on põrandakütte baasil (ehk siis natuke efektiivsem süsteem kui minul). Maja on ehitatud 5 aastat tagasi. Tuulevaiksem piirkond. Elektri kulu oli 1738 eek, kuid lisaks sellele tehti kaminasse iga päev tuld. Küttepuude kulu oli lisaks: 840 eek (28 eek / 1 pakk, kulutati u. 1 pakk päevas). Kokku kulu kuus: 2578 eek
Seega on igapäevane kulu põhimõtteliselt sama. Erinevuseks siis see et minu elu oli mugavam - kaminasse tegin tuld vaid siis kui tahtsin seda nautida, kui oleks tahtnud "ökonoomitada" siis oleks võinud rohkem tuld teha ja selle võrra gaasi kulu vähendada. Vanematel oli kaminasse tule tegemine üks tähtis osa küttest, kuna maaküte üksi oli reguleeritud hoidma toas vaid 18 kraadi.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Mina »
-
- külaline
Jaanuari kulud
Lugemata postitus Postitas Iooniga kütja »
Aga kulu siis: küte, soe vesi ja tarbeelekter kokku 1900 krooni.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Iooniga kütja »
-
- külaline
Re: Jaanuari kulud
Lugemata postitus Postitas tulevane iooniga kütja »
Iooniga kütja kirjutas:Veebruar käes ja saan öelda täna makstud elektriarve summa jaanuari külmade eest, kusjuures elades nö põllu peal linnast eemal viskas paar ööd isegi 28külmakraadi, kui just digitermoteeter lolliks ei läinud.
Aga kulu siis: küte, soe vesi ja tarbeelekter kokku 1900 krooni.
kui suur maja on? ja kui võimas teil katel on?
Lugemata postitus Postitas Ints »
See on küll mingi jama.Ma ei saa aru,kuhu see soojus siis läheb,et küttearve nii ebanormaalselt suur on.Või hoiavad su vanemad toas +30*C?Võrdluseks siis lisan et mul vanematel on eramus maaküte. Eluruumide pind on u. sama suur ja kogu küte on põrandakütte baasil (ehk siis natuke efektiivsem süsteem kui minul). Maja on ehitatud 5 aastat tagasi. Tuulevaiksem piirkond. Elektri kulu oli 1738 eek, kuid lisaks sellele tehti kaminasse iga päev tuld. Küttepuude kulu oli lisaks: 840 eek (28 eek / 1 pakk, kulutati u. 1 pakk päevas). Kokku kulu kuus: 2578 eek
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed