Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 54 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Ega ei saa küll - kui lugeda seda mida just kirjutasid...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 424 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

EV omanikud, kes te oma mätta otsast kilkate, et seoses kodus laadimisega on EV ülalpidamine tunduvalt odavam. Aga ülejäänud? No kohe mitte ei usu, et Õismäe "hiina müüri" kõigi 700+ korterite omanikud või Orgital olevate kortemajade korterite omanikud(mingi paarsada korterit on kohe kindlasti) kukuvad mõne aasta pärast EV-sid ostma. Kui Tallinnas leiab laadimispunkte VEEL lahedalt, siis mida peavad tegema Orgita(kohe Märjamaa külje all) olevad tulevased EV-de omanikud? No lõpuks nüüd on keegi selle takistuse suuremalt välja toonud.
Oluline takistus on Nõmmiku hinnangul ka laadimistaristu: väljaspool suuremaid linnu napib inimestel teadlikkust ja kindlust laadimise puhul, ning linnades ei ole paljudel kortermajade elanikel võimalik isiklikku laadimisvõimalust luua.
Teadlikkuse osas ma saadan Nõmmiku mõttes pikalt, kuid ülejäänus on tal isegi õigus.
Tsitaadi allikas https://majandus.postimees.ee/8251451/m ... tud-eestis
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
rst
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas rst »

Urmas, sellest "probleemist" on antud teemas räägitud ja arutletud küll ning enamgi. Võid rahulikult eelnevaid postitusi lugeda. Ei pea samalaadseid "hirmu" tekitavaid postitusi iga paari kuu tagant siia tegema.

PS! Hea on vaadata, et foorumikasutajad nii aktiivselt viimsed 2.5 lehekülge elektriautode teemal "arutlesid". :wave:
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ei pea samalaadseid "hirmu" tekitavaid postitusi iga paari kuu tagant siia tegema
PAEAB - ja mitte paari kuu tagant vaid võimalusel ja viitsimisel iga päev - et mõistus peest pähe taguda
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 97 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Mitte midagi ei PEA!! Vaid te tahate. Kas keegi käsib tei elektriauto osta? Ei, Seega ülejäänu on MÖLA, nagu mõni siin pläriseb aktiivselt.
Viimati muutis kaimagk, 20 Mai 2025, 14:22, muudetud 1 kord kokku.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

kaimagk kirjutas: 20 Mai 2025, 13:04 Mitte midagi ei PEA!! Vaid te tahate. Kas keegi käsib tei elektriauto osta? Ei, Seega ülejäänu on MÖLA, nagu mõni siin päriseb aktiivselt.
Vt - kui Sa minu taskust ei varastaks (EV omanikuna) siis tee mis tahad ja keegi ei mölise ka
Seega - PEAB ja IGAL VÕIMALUSEL
rst
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas rst »

Kes varastab EH.INS sinu taskust?

Mina olen ikkagi arvamusel, et turg reguleerib elektri hinda ning see tühine hulk EV autosid, mis hetkel meil Eestis on, ei mõjuta karvavõrdki elektri tarbimise bilanssi. EV elektritarbmine on väike võrreldes kõige muuga. Eestis on registreeritud ca 750 000 sõidukit ja nendest EV on 9100.

Pigem on mure meil "taastuvenergia" parkidega, millega üritatakse tuluteenida. Minu arvamus on see, et pigem teha väikseid park, mile omanikud tarbivad enamuse ise ära, sest nii on pargi omaniku võit kõige suurem (võrgutasu ei pea maksma).
Ma arvan, et selliste PV jaamade pärast on elektriarvel võrgutasu pidevas tõusus.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12036 ... aikesepark
Kuid lihtsam on neid asju teistes teemades arutada.

Ei ole mõtet igas teemas räusata täpselt samade oma argumentide ja põhimõtetega. Jääb mulje nagu kuulaks mõne EKRE tegelse sõnavõttu riigikogus. Kuidas kõik on halb ja kõik teevad kõiki asju valesti aga ise mitte ühtegi lahendust ei paku.
Üritage ikka iga postituse algteemas püsida. Muidu on meil foorumis 10 poppi teemat, mis võiks lõpuks kõik ühte patta tõsta.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 20 Mai 2025, 13:22
kaimagk kirjutas: 20 Mai 2025, 13:04 Mitte midagi ei PEA!! Vaid te tahate. Kas keegi käsib tei elektriauto osta? Ei, Seega ülejäänu on MÖLA, nagu mõni siin päriseb aktiivselt.
Vt - kui Sa minu taskust ei varastaks (EV omanikuna) siis tee mis tahad ja keegi ei mölise ka
Seega - PEAB ja IGAL VÕIMALUSEL
oot, mina ja varastan sinult midagi või?
"Kõvad" mehed(kui on mees) need üleaedsed.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Jah - kaudselt - minult kui maksumaksjalt - viitan EV toetustele maksumaksja kulul / taristu rajamisele maksumaksja kulul ja muudele privileegidele maksumaksja kulul
Rumalad mehed need üleaedsed
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

EH.INS. kirjutas: 20 Mai 2025, 15:11 Jah - kaudselt - minult kui maksumaksjalt - viitan EV toetustele maksumaksja kulul / taristu rajamisele maksumaksja kulul ja muudele privileegidele maksumaksja kulul
Rumalad mehed need üleaedsed
Siin Sa lähed omadega küll parajalt rappa.
Kui kellelegi üldse etteheiteid teha, siis neile, kes vastavad otsused tegid, mitte heausksele elektriauto kasutajale.
Ja kui õigesti mäletan kas ei olnud mitte Sina see, kes "kiitis" neid ettevõtjaid, sh päikse- ja tuuleelektri tootjaid, kes ka toetustest oskasid oma võtta? Siinkohal siis 180° pööre!
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Sa ise lähed rappa - ja mitte parajalt vaid suisa upud
Üks asi on eraisikust tarbijast maksumaksja teine asi ettevõtja äritegevus, mainisin selgelt, et ISE TEEKS NENDE ASEMEL SAMA - ma ei rääkinud siin maksumaksja kontekstis
Mul kama kaks kes tegi otsused - need on minu kui maksumaksja kulul EV omanikele

PS
Lisaks tuletan meelde kuidas riik (sh mina kui maksumaksja) EV omanike huvides kotib mind (kui maksumaksjat) kui fossiili omanikku igal võimalikul sammul
Pisut utreerides õnnestub mul päevast päeva ise endale taha keerata
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Aku kestab min nädala
Laadisin 6p tagasi / hetkel 55%
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Just kaevasin hernete jaoks maad, päris rammus muld kuna vihmausse ikka jagub...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Vihmaussidega mulda ei tohi kaevata, teed ussid katki. Enne kaevamist tuleb ussid välja meelitada.
Juhe teab kõike.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

EH.INS. kirjutas: 20 Mai 2025, 22:43Laadisin 6p tagasi / hetkel 55%
Ma arvan, et kui ma oma iPhone kõik ühendused välja lülitan ja muud ei tee sellega kui ainult paar kõnet päevas, peab ka ehk ligi nãdala vastu.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

kaimagk kirjutas: 20 Mai 2025, 22:49 Just kaevasin hernete jaoks maad, päris rammus muld kuna vihmausse ikka jagub...
Pole ime ja nüüd saan aru, et Sa vahel ei saa aru millest räägitakse
Sa ei taba konteksti - paremal juhul ei loe kõike mis konteksti puutub / halvemal juhul ei saa lihtsalt aru
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

EH.INS. kirjutas: 20 Mai 2025, 15:47 Sa ise lähed rappa - ja mitte parajalt vaid suisa upud
Üks asi on eraisikust tarbijast maksumaksja teine asi ettevõtja äritegevus, mainisin selgelt, et ISE TEEKS NENDE ASEMEL SAMA - ma ei rääkinud siin maksumaksja kontekstis
Mul kama kaks kes tegi otsused - need on minu kui maksumaksja kulul EV omanikele

PS
Lisaks tuletan meelde kuidas riik (sh mina kui maksumaksja) EV omanike huvides kotib mind (kui maksumaksjat) kui fossiili omanikku igal võimalikul sammul
Pisut utreerides õnnestub mul päevast päeva ise endale taha keerata
Jaburdusi ajad siin Sina:
EH.INS. kirjutas: 20 Mai 2025, 13:22
... kui Sa minu taskust ei varastaks (EV omanikuna) ...

Lollimat väidet siit foorumist ei leia!
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ma vist nagu selgitasin seda...Vähemalt üritasin...
Aga ega midagi polegi teha kui nt maatemaatikaoskus piirdub nt 2 liikme summa leidmisega
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 20 Mai 2025, 23:49
kaimagk kirjutas: 20 Mai 2025, 22:49 Just kaevasin hernete jaoks maad, päris rammus muld kuna vihmausse ikka jagub...
Sa ei taba konteksti - paremal juhul ei loe kõike mis konteksti puutub / halvemal juhul ei saa lihtsalt aru
Millest siis aru saada. Sinu telefoni möla(tore, ostsid n 5110 ja kiidad kui kaua aku kestab, mis teeme selle teadmisega?) on samasugune nagu minu hernepeenar, ehk püüaksid ise hoopis aru saada mida ja kuhu kirjutad.
Ps: ega ometi su tarkuse('mina', 'mina' tegelikult) karikas üle ääre ei aja?
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

No mis sa teed kui ei saa aru, et arutelu käis selle üle mis loom on i-Phone ja kes milleks seda peab ja mis on kasutusotstarve - mh toodi argumendina akut
Sellest siis veelkord viide kasutusotstarbele ja viide aku kestvusele
Mis jääb selgusetuks mina aru ei saa - sellest ka mõned mürgised kommentaarid
Ja ma ei kiida midagi - mõistan täielikult inimesi, kes peavad erinevalt minust i-Phone hädavajalikuks ja siit ei tuleks välja lugeda vähimatki kriitikat
Mis teete selle teadmisega - ei huvita...
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

...ja keda huvitab milline sinu n 5110 sul on mida sa sellega teed, kui kaua aku peab.? Või sa hoopis arvad et n 5110 on kuidagi seotus elektriauto teemaga?
Kas me kõik hakkame kirjutama igas teemas et mind ei huvita , pole minu probleem jne.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Miks mind peaks huvitama kes / mis kedagi huvitab?
Oli küll seotus EV teemaga, täpsemalt ühe konkreetse EV-ga
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

EH.INS. kirjutas: 21 Mai 2025, 12:27 Oli küll seotus EV teemaga, täpsemalt ühe konkreetse EV-ga
Hakkab jälle peale :D.
Kui iphone on kuidagi-gi Cyber-autoga seotud, siis tuleb kindlasti munakeetja ja torukübar ära mainida jälle. Need on palju rohkem staatuse sümbolid kui mingi näkane telefon, mis enamvähem igal koolijütsil taskus on tänapäeval.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

No oletame, et ajasin lihtsalt lolli möla - no mille krdi pärast siis teema üles võeti???
Ma päris täpselt ei saa aru kes see loll siin on...
Ja miks Sa teistele i-Phone kommenteerijatele ei pane samu sügavamõttelisi poste nagu mulle???

PS
Koolijütsidest - mul tütar 13 - tahab i-phone (ja mitte esimest ega teist korda) sünnipäevaks just sel põhjusel, et aga kõigil tema sõpradel ju on...
Ja AINULT sel põhjusel
Aga tema ei saa ja ei hakkagi saama...Täpselt seni kuni ise seda raha välja ei teeni ja ma ei mõtle siin koduseid majapidamistöid
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

EH.INS. kirjutas: 21 Mai 2025, 21:11miks Sa teistele i-Phone kommenteerijatele ei pane samu sügavamõttelisi poste nagu mulle???
Minu meelest oled sa siin ainuke, kes seda staatuse sümboliks peab.

Võin eksida aga telefoni aku kestvuse võisin sisse tuua mina. Aga mitte seoses iphonega vaid nuputelefoniga.
Vasta