Elektriautodest
Re: Elektriautodest
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 424 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Teadlikkuse osas ma saadan Nõmmiku mõttes pikalt, kuid ülejäänus on tal isegi õigus.Oluline takistus on Nõmmiku hinnangul ka laadimistaristu: väljaspool suuremaid linnu napib inimestel teadlikkust ja kindlust laadimise puhul, ning linnades ei ole paljudel kortermajade elanikel võimalik isiklikku laadimisvõimalust luua.
Tsitaadi allikas https://majandus.postimees.ee/8251451/m ... tud-eestis

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 16 korda
Lugemata postitus Postitas rst »
PS! Hea on vaadata, et foorumikasutajad nii aktiivselt viimsed 2.5 lehekülge elektriautode teemal "arutlesid".

PAEAB - ja mitte paari kuu tagant vaid võimalusel ja viitsimisel iga päev - et mõistus peest pähe tagudaEi pea samalaadseid "hirmu" tekitavaid postitusi iga paari kuu tagant siia tegema
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 97 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Vt - kui Sa minu taskust ei varastaks (EV omanikuna) siis tee mis tahad ja keegi ei mölise kakaimagk kirjutas: 20 Mai 2025, 13:04 Mitte midagi ei PEA!! Vaid te tahate. Kas keegi käsib tei elektriauto osta? Ei, Seega ülejäänu on MÖLA, nagu mõni siin päriseb aktiivselt.
Seega - PEAB ja IGAL VÕIMALUSEL
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 16 korda
Lugemata postitus Postitas rst »
Mina olen ikkagi arvamusel, et turg reguleerib elektri hinda ning see tühine hulk EV autosid, mis hetkel meil Eestis on, ei mõjuta karvavõrdki elektri tarbimise bilanssi. EV elektritarbmine on väike võrreldes kõige muuga. Eestis on registreeritud ca 750 000 sõidukit ja nendest EV on 9100.
Pigem on mure meil "taastuvenergia" parkidega, millega üritatakse tuluteenida. Minu arvamus on see, et pigem teha väikseid park, mile omanikud tarbivad enamuse ise ära, sest nii on pargi omaniku võit kõige suurem (võrgutasu ei pea maksma).
Ma arvan, et selliste PV jaamade pärast on elektriarvel võrgutasu pidevas tõusus.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12036 ... aikesepark
Kuid lihtsam on neid asju teistes teemades arutada.
Ei ole mõtet igas teemas räusata täpselt samade oma argumentide ja põhimõtetega. Jääb mulje nagu kuulaks mõne EKRE tegelse sõnavõttu riigikogus. Kuidas kõik on halb ja kõik teevad kõiki asju valesti aga ise mitte ühtegi lahendust ei paku.
Üritage ikka iga postituse algteemas püsida. Muidu on meil foorumis 10 poppi teemat, mis võiks lõpuks kõik ühte patta tõsta.
-
- Ehitusveteran
oot, mina ja varastan sinult midagi või?EH.INS. kirjutas: 20 Mai 2025, 13:22Vt - kui Sa minu taskust ei varastaks (EV omanikuna) siis tee mis tahad ja keegi ei mölise kakaimagk kirjutas: 20 Mai 2025, 13:04 Mitte midagi ei PEA!! Vaid te tahate. Kas keegi käsib tei elektriauto osta? Ei, Seega ülejäänu on MÖLA, nagu mõni siin päriseb aktiivselt.
Seega - PEAB ja IGAL VÕIMALUSEL
"Kõvad" mehed(kui on mees) need üleaedsed.
Rumalad mehed need üleaedsed
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 21 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Siin Sa lähed omadega küll parajalt rappa.EH.INS. kirjutas: 20 Mai 2025, 15:11 Jah - kaudselt - minult kui maksumaksjalt - viitan EV toetustele maksumaksja kulul / taristu rajamisele maksumaksja kulul ja muudele privileegidele maksumaksja kulul
Rumalad mehed need üleaedsed
Kui kellelegi üldse etteheiteid teha, siis neile, kes vastavad otsused tegid, mitte heausksele elektriauto kasutajale.
Ja kui õigesti mäletan kas ei olnud mitte Sina see, kes "kiitis" neid ettevõtjaid, sh päikse- ja tuuleelektri tootjaid, kes ka toetustest oskasid oma võtta? Siinkohal siis 180° pööre!
Üks asi on eraisikust tarbijast maksumaksja teine asi ettevõtja äritegevus, mainisin selgelt, et ISE TEEKS NENDE ASEMEL SAMA - ma ei rääkinud siin maksumaksja kontekstis
Mul kama kaks kes tegi otsused - need on minu kui maksumaksja kulul EV omanikele
PS
Lisaks tuletan meelde kuidas riik (sh mina kui maksumaksja) EV omanike huvides kotib mind (kui maksumaksjat) kui fossiili omanikku igal võimalikul sammul
Pisut utreerides õnnestub mul päevast päeva ise endale taha keerata
Laadisin 6p tagasi / hetkel 55%Aku kestab min nädala
-
- Ehitusveteran
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 40 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Ma arvan, et kui ma oma iPhone kõik ühendused välja lülitan ja muud ei tee sellega kui ainult paar kõnet päevas, peab ka ehk ligi nãdala vastu.
Pole ime ja nüüd saan aru, et Sa vahel ei saa aru millest räägitaksekaimagk kirjutas: 20 Mai 2025, 22:49 Just kaevasin hernete jaoks maad, päris rammus muld kuna vihmausse ikka jagub...
Sa ei taba konteksti - paremal juhul ei loe kõike mis konteksti puutub / halvemal juhul ei saa lihtsalt aru
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 21 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Jaburdusi ajad siin Sina:EH.INS. kirjutas: 20 Mai 2025, 15:47 Sa ise lähed rappa - ja mitte parajalt vaid suisa upud
Üks asi on eraisikust tarbijast maksumaksja teine asi ettevõtja äritegevus, mainisin selgelt, et ISE TEEKS NENDE ASEMEL SAMA - ma ei rääkinud siin maksumaksja kontekstis
Mul kama kaks kes tegi otsused - need on minu kui maksumaksja kulul EV omanikele
PS
Lisaks tuletan meelde kuidas riik (sh mina kui maksumaksja) EV omanike huvides kotib mind (kui maksumaksjat) kui fossiili omanikku igal võimalikul sammul
Pisut utreerides õnnestub mul päevast päeva ise endale taha keerata
Lollimat väidet siit foorumist ei leia!
Aga ega midagi polegi teha kui nt maatemaatikaoskus piirdub nt 2 liikme summa leidmisega
-
- Ehitusveteran
Millest siis aru saada. Sinu telefoni möla(tore, ostsid n 5110 ja kiidad kui kaua aku kestab, mis teeme selle teadmisega?) on samasugune nagu minu hernepeenar, ehk püüaksid ise hoopis aru saada mida ja kuhu kirjutad.EH.INS. kirjutas: 20 Mai 2025, 23:49Pole ime ja nüüd saan aru, et Sa vahel ei saa aru millest räägitaksekaimagk kirjutas: 20 Mai 2025, 22:49 Just kaevasin hernete jaoks maad, päris rammus muld kuna vihmausse ikka jagub...
Sa ei taba konteksti - paremal juhul ei loe kõike mis konteksti puutub / halvemal juhul ei saa lihtsalt aru
Ps: ega ometi su tarkuse('mina', 'mina' tegelikult) karikas üle ääre ei aja?
Sellest siis veelkord viide kasutusotstarbele ja viide aku kestvusele
Mis jääb selgusetuks mina aru ei saa - sellest ka mõned mürgised kommentaarid
Ja ma ei kiida midagi - mõistan täielikult inimesi, kes peavad erinevalt minust i-Phone hädavajalikuks ja siit ei tuleks välja lugeda vähimatki kriitikat
Mis teete selle teadmisega - ei huvita...
-
- Ehitusveteran
Kas me kõik hakkame kirjutama igas teemas et mind ei huvita , pole minu probleem jne.
Oli küll seotus EV teemaga, täpsemalt ühe konkreetse EV-ga
Pole ime ja nüüd saan aru, et Sa vahel ei saa aru millest räägitakse
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Hakkab jälle peale

Kui iphone on kuidagi-gi Cyber-autoga seotud, siis tuleb kindlasti munakeetja ja torukübar ära mainida jälle. Need on palju rohkem staatuse sümbolid kui mingi näkane telefon, mis enamvähem igal koolijütsil taskus on tänapäeval.
Ma päris täpselt ei saa aru kes see loll siin on...
Ja miks Sa teistele i-Phone kommenteerijatele ei pane samu sügavamõttelisi poste nagu mulle???
PS
Koolijütsidest - mul tütar 13 - tahab i-phone (ja mitte esimest ega teist korda) sünnipäevaks just sel põhjusel, et aga kõigil tema sõpradel ju on...
Ja AINULT sel põhjusel
Aga tema ei saa ja ei hakkagi saama...Täpselt seni kuni ise seda raha välja ei teeni ja ma ei mõtle siin koduseid majapidamistöid
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Minu meelest oled sa siin ainuke, kes seda staatuse sümboliks peab.EH.INS. kirjutas: 21 Mai 2025, 21:11miks Sa teistele i-Phone kommenteerijatele ei pane samu sügavamõttelisi poste nagu mulle???
Võin eksida aga telefoni aku kestvuse võisin sisse tuua mina. Aga mitte seoses iphonega vaid nuputelefoniga.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed