T25, lohuta ennast sellega, et kui pikk88 ehitab endale rehielamu, siis sina seal elama ei hakka.T25 kirjutas: 20 Dets 2020, 21:52 Mina laidan maha su idee, igasugu astmed,laiendused jms vana hoone otsa on tülikas teha ja ei jää ilus vaadata.

Lugemata postitus Postitas Urmas »
T25, lohuta ennast sellega, et kui pikk88 ehitab endale rehielamu, siis sina seal elama ei hakka.T25 kirjutas: 20 Dets 2020, 21:52 Mina laidan maha su idee, igasugu astmed,laiendused jms vana hoone otsa on tülikas teha ja ei jää ilus vaadata.
Lugemata postitus Postitas T25 »
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Lugemata postitus Postitas ping »
Lugemata postitus Postitas Prill »
Just sellest ma räägingi...Ja muudatused olidki stiilis "sul on siin sopistus, surnud pind mida ei saa millegi jaoks kasutada aga kui teeme nii ja seda nihutame siia, tõstame ümber selle ukse, siis sellist kasutut pinda ei jää", kui "sa trepi plaanid siia, kaotad sa trepiga liialt pinda ja teisele korrusele tekib kasutu koridor, seda viilkatusega ruumis kus kasulikku pinda on niigi vähe, aga kui trepp tõsta siia saab seda kõike vältida", kuni avadeni, "siin sul suur aken, paistab küll päikest aga väliselt see aken teiste selle külje akendega ei haaku, aga kui tõsta see aken lääne küljele ja liidad terrassiuksega kõrvuti saab parem", jne-jne
See on küll täitsa vale arusaam mille parandamine on hiljem väga keeruline.pikk88 kirjutas: 07 Veebr 2021, 09:58 No siseplaneeringuni on mul veel hea pikk maa minna, et hakata täpsemalt mõtlema kuhu teha uks, kuhu aken, kuhu trepp ja kuhu täpselt kelder. ....
Miks sa tahad, et köök ja elutuba oleksid koos? Pannkoogi lõhna pärast? Aga kui tahad rahulikult telekast mingit oma saadet vaadata ja samas kõrval lähikontaktne kolistab pottide-pannidega, ei ole vist rahulik teleka vaatamine. Või kui lähikontaktne pläkutab valju häälega oma sõbrannadega köögis. No ei ole rahulik teleka vaatamine.pikk88 kirjutas: 07 Veebr 2021, 09:58 Leidsin oma vanad märkmed mida vaadates meenus, et algul oli kindel plaan ehitada köök eraldiseisva ruumina. Praegu kaldub mõte juba sinna suunda, et see peaks ikka elutoaga olema kokku ehitatud. Muidu pole telekat vahtides korralikult pannkoogilõhna tunda![]()
Tänapäeval on telekad nii õhukesed ja odavad, et neid võib igas toas vaadata ja selleks pole eraldi suurt tuba (sakstekanbrit) vaja teha.Urmas kirjutas: 07 Veebr 2021, 21:28Miks sa tahad, et köök ja elutuba oleksid koos? Pannkoogi lõhna pärast? Aga kui tahad rahulikult telekast mingit oma saadet vaadata ja samas kõrval lähikontaktne kolistab pottide-pannidega, ei ole vist rahulik teleka vaatamine. Või kui lähikontaktne pläkutab valju häälega oma sõbrannadega köögis. No ei ole rahulik teleka vaatamine.pikk88 kirjutas: 07 Veebr 2021, 09:58 Leidsin oma vanad märkmed mida vaadates meenus, et algul oli kindel plaan ehitada köök eraldiseisva ruumina. Praegu kaldub mõte juba sinna suunda, et see peaks ikka elutoaga olema kokku ehitatud. Muidu pole telekat vahtides korralikult pannkoogilõhna tunda![]()
Köök on köök ja sellel on täiesti teistsugune kasutusotstarve kui elutoal. Elutuba jäägu ikka elutoaks. Need köök-elutoad on nagu ei liha ega kala.
Ega suurt elutuba ainult teleka vaatamiseks pole vaja. Meil on suures toas peale suure teleka veel kaks suhteliselt suurt linnupuuri ja akvaarium(240l).ping kirjutas: 08 Veebr 2021, 02:28 Tänapäeval on telekad nii õhukesed ja odavad, et neid võib igas toas vaadata ja selleks pole eraldi suurt tuba (sakstekanbrit) vaja teha.
Mul näiteks polegi "suurt tuba", on "suur köök", kus on 4 erisuuruses telekat (väike uudiste kuulamiseks ja 120" kodukino muusika jaoks).
(Mul oli ühes majas diskosaal ca50m2, suurtuba 40m2 ja köök 36m2 ja iga üritus kogunes rahvas lõpuks kööki ning siis mõtlesin, et miks neid suuri "sakstekambreid" mulle tühjalt seisma on vaja, et mugavam on kohe "suur köök" teha ja ruumid sihtotstarbeliselt nimetada.)
Omaette saab telekat vaadata ka garaažis, sauna eesruumis või magamistoas 65" ekraanilt.
![]()
Või suuremgi nagu vanasti talumajas, kus kõik tegevus toimus köögis ja tagumine "puhaskamber" kuhu tavaliselt võõraid ei kutsutud, tuli moodi siis kui tõusikud hakkasid mõisasaksu järgi alpima.Urmas kirjutas: 08 Veebr 2021, 06:01...
Köök koos suure söögilauaga võiks tõesti suur olla, nonii 30m2, sest seal toimubki kogu elukondlik tegevus.![]()
Elukorralduse vahe ja väljakujunenud harjumused panevad päris kõvasti juba asjad paika. Meil köök ongi pigem see koht, kus käikse vaid tankimas. Mokalaat ja põhiline elutegevus toimuvad elutoas.Urmas kirjutas: 08 Veebr 2021, 06:01Ega suurt elutuba ainult teleka vaatamiseks pole vaja. Meil on suures toas peale suure teleka veel kaks suhteliselt suurt linnupuuri ja akvaarium(240l).ping kirjutas: 08 Veebr 2021, 02:28 Tänapäeval on telekad nii õhukesed ja odavad, et neid võib igas toas vaadata ja selleks pole eraldi suurt tuba (sakstekanbrit) vaja teha.
Mul näiteks polegi "suurt tuba", on "suur köök", kus on 4 erisuuruses telekat (väike uudiste kuulamiseks ja 120" kodukino muusika jaoks).
(Mul oli ühes majas diskosaal ca50m2, suurtuba 40m2 ja köök 36m2 ja iga üritus kogunes rahvas lõpuks kööki ning siis mõtlesin, et miks neid suuri "sakstekambreid" mulle tühjalt seisma on vaja, et mugavam on kohe "suur köök" teha ja ruumid sihtotstarbeliselt nimetada.)
Omaette saab telekat vaadata ka garaažis, sauna eesruumis või magamistoas 65" ekraanilt.
![]()
Kui uhkustamiseks läks, siis meil on 5 telekat, igas toas üks ja köögis ja enamuse aega veedan kolmes kohas- köögis, magamistoas ja keldris(suvel garaažis).![]()
Köök koos suure söögilauaga võiks tõesti suur olla, nonii 30m2, sest seal toimubki kogu elukondlik tegevus.![]()
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Igas toas peaks ikka vähemalt 2 väikest 65" ekraani olema, WC-s piisab küll ühest.ping kirjutas: 08 Veebr 2021, 02:28"suur köök", kus on 4 erisuuruses telekat (väike uudiste kuulamiseks ja 120" kodukino muusika jaoks) ... garaažis, sauna eesruumis või magamistoas 65" ekraanilt
Kui köök on väike, siis tulebki kohvikannu ja külmikuvahet joosta teise ruumi, aga kui köök on nii suur et sinna mahuvad nii diivan kui telekas, siis pole enam tahtmist joosta.pikk88 kirjutas: 08 Veebr 2021, 09:43Elukorralduse vahe ja väljakujunenud harjumused panevad päris kõvasti juba asjad paika. Meil köök ongi pigem see koht, kus käikse vaid tankimas. Mokalaat ja põhiline elutegevus toimuvad elutoas.Urmas kirjutas: 08 Veebr 2021, 06:01 ...
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025