Kaseiinvärv?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
värviline tüdruk
külaline

Kaseiinvärv?

Lugemata postitus Postitas värviline tüdruk »

Kas kellelgi on infot, kut saaks osta kaseiinvärvi. Tean, et ise kokku segamine oleks muidugi kõige parem aga kannatust vist ei jätku nii palju. Ja küsiks veel, et kui kaseiinvärvi müüakse siis kas on olemas erinevaid värve või peab ise toonima?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2781
Liitunud: 15 Apr 2008, 03:00
Asukoht: tartu
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: Kaseiinvärv?

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

vanaema on sul veteran...
Ökomutt
külaline

Re: Kaseiinvärv?

Lugemata postitus Postitas Ökomutt »

Tere!

Tegelen ise just sama asjaga, kuid jõudsin veendumusele, et ise värv kokku segada on parem (loe: odavam). Mõtlesime abikaasaga krundi ja esimese kihi jaoks värvi ise segada, kui näeme, et ei õnnestu, alles siis ostame värvi proffidelt :)

Aga siin Sulle mõned kaseiinvärvi tootjad/müüjad:
1) Majatohter - Kreidezeit'i toodang
2) Safran - samuti Kreidezeit
3)Säästvad Ehituslahendused
4) Amello - pulber + linaõlivärnits, segama peab ise, kuid on märksa odavam
5) LR-Ehitus - saad kasutusvalmis värvi, mis tuleb 3-5 päeva jooksul ära tarvitada
6) Oldbuild - sama
7) Natuurehitus - sama


Hinnad ja koostis on erinevad. Toonimiseks kasutatakse looduslikke pigmente. Valge värv on arusaadavalt kõige odavam, pigment on kallis. Jõudu tööle!
viljar
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 46
Liitunud: 04 Apr 2005, 15:04

Re: Kaseiinvärv?

Lugemata postitus Postitas viljar »

värviline tüdruk kirjutas:Kas kellelgi on infot, kut saaks osta kaseiinvärvi. Tean, et ise kokku segamine oleks muidugi kõige parem aga kannatust vist ei jätku nii palju. Ja küsiks veel, et kui kaseiinvärvi müüakse siis kas on olemas erinevaid värve või peab ise toonima?
Ise tegemise asi ikka. Aega läheb tunni jagu, millest enamus on ootamine, et materjalid sulaksid ja omavahel reageeriksid. Krunt peab enne kasutamist nati kauem seisma, aga seda on veelgi lihtsam teha.
Samuti soovitaks värvimullad enne toonimist likku panna ehk siis mingi pasta valmis teha, sest nii mõnegi värvi puhul on lahustumine väga pikaajaline ja vaevaline. Värvimise ajal kah peaks suht tihedalt potis segama, et erinevad seinaosad erineva tooniga ei tuleks.
Samuti võib erinev toon tulla, kui samast potist erinevatel aegadel värvida ehk siis ühe seinaosa ühel päeval ja teise seinaosa teisel päeval, siis vahepeal võib värv oma tooni natuke muuta.
Kõige keerulisem osa kaseiinvärvi puhul ongi soovitud tooni saamine ja selle seinale kandmine. Muu osaga saab ka iga lugeda oskav laps hakkama. Just paar päeva tagasi panin kilo kohupiima seina.
karp on püsti.
Ökomutt
külaline

Re: Kaseiinvärv?

Lugemata postitus Postitas Ökomutt »

Proovisime kaseiinvärvi tegemise ära :D No nii tore töö on ja kannatust pole üldse nii palju tarvis kui kartsime. Kasutasime kõige lihtsamat põhiretsepti, mille järgi läheb tarvis rasvatut kohupiima, booraksit, vett ja kriidipulbrit. Toonimiseks ostsin Amello Grupi värvipigmente. Ka toonimine on põnev - seinas muutub värv ju heledamaks. Katab muide väga hästi. Valmistasime ise ka kaseiinkrundi. Arvestasin välja, et ca 50 m2 (NB! savikrohvitud!) seinapinna katmiseks kulus krunti vaid 45 krooni eest. Täna hakkame siis värvima.
Vasta