dušinurk vanasse puumajja

saunad, santehnika, boilerid jne
ei ole osav
külaline

dušinurk vanasse puumajja

Lugemata postitus Postitas ei ole osav »

Lühidalt: 2. korrus, väike vaba nurk, vana põrand - pole ka uurinud veel, mis seal vahel peale silmaga nähtava põrandalaua meid alumisest naabrist lahutab. Kas on vaja uurida? L-kujulise ruumijupi pikemas, dušinurgaks kavandatavas osas, on ü he seina taga köök, teise taga personaalne trepp alt üles. Lühemal jupil on kaks seina välisseinad (nurgakorter), üks sinnasamma trepikotta ja üks sein, see L-i pikem jupp, on juba nimetatud köögivahesein, dušinurgaga ühine. Ruumil on ka aken. Väiksemasse juppi jätaksin WC-poti ja pesumasina.
Eelmised omanikud on plaaninud ilmselt midagi muud, sest ruumi seinad on üle löödud tavalise metallkarkassile löödud kipsplaadiga.
Küsimus: kipsi võtaksin heameelega maha, sest saan nii laiust juurde, 5-6 cm vähemalt. Pealegi saan aru, et tavaline kipsplaat nagunii ei sobi?
Mis juhtub, kui panen niiskuskindla kipsi otse, ilma karkassita, vanale seinale ja siis keraamilise plaadi selle peale? Mu poolest võib see sein vildak jääda, kui ta seda peaks olema, juurdesaadavad sentimeetrid huvitavad rohkem. Kas ehitustehniliselt on sel metallkarkassi ja plaadi vahele jääval ruumil vaheseina puhul mingi roll? Kips on pandud vaheseinal ka köögipoolele, vana sein on kahe kipsikihi vahel alles.
Ja teine asi: kui palju kerkib põrand praegusest kõrgemale, kui tahan korralikku põrandaküttega plaaditud põrandat, mis alumise naabri lage läbi ei leotaks?
Mulder
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 89
Liitunud: 28 Jaan 2005, 20:13
Asukoht: Viljandi
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Mulder »

Kõik on võimalik.Parem kui kips plaadi ikka loodi paned,sest kui sa seinu plaadid,siis plaaditud seina pealt paistavad vead hästi välja.Põrand tõuseks ehk umbes 10cm, aga võibolla on sul võimalik midagi alt eemaldada.Näiteks 5cm peno võiks ikka olla,sinna peale näiteks kolm kihti põrandakipsi,hüdroisolatsioon,Küttematt,mitte kaabel,sest see on õhem ja sinna saab vahetult plaadid peale panna.
See on lihtsalt üks lambist võetud nägemus,sest ma ei tea millest on seinad,põrand,jne.
Raske on vist pimesoole operatsiooni endale teha arsti juhendamisel telefoni kaudu kui inimese anatoomiast ise midagi ei tea.
Mulder
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 89
Liitunud: 28 Jaan 2005, 20:13
Asukoht: Viljandi
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Mulder »

Vabandan,ie pannud tähele,et tegemist on vana puumajaga,aga see selleks.Kas duššinurk tuleb alusega või ilma?Kuidas on võimalik äravoolu teostada?Juhul kui on võimalik ilma teha,siis on vaja teha trapi poole kalded.Kipsplaadiga kaldeid suht raske teha,aga arvan,et ikka võimalik.Näiteks paned duššinurga piirkonnas kaks kihti kipsplaati ja kalded moodustad mingi tasandusseguga,mis on mõeldud põrandakütte alla.
Vasta