Fiskarsi labidad.
ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Fiskarsi labidad.
Lugemata postitus Postitas RenoL »
Tere!
Mul on olemas puitvarrega, õhukese plekklabaga, terava otsaga labidas, mis sobib lihtsamate tööde tegemiseks ideaalselt ja juuri saab hästi läbi lüüa.
Oleks ühte labidat juurde vaja! Vars peab olema metallist, paksu plekklabaga, mis ei paindu läbi ja kumera otsaga, tugev labidas, mis ei lähe kõveraks ka eriti kivises pinnases kaevates ning väiksemaid kive kangutades.
Kuna fiskarsi tööriistad on mulle hea mulje jätnud, siis võiks see labidas olla fiskarsi toode. Kas kellelgi siit, on sellise fiskarsi labidaga kogemust, mida mul vaja on? Mis on selle labida mark, mudel vms? Kindlasti lähen enne ostmist ehituspoodi( ehituspoodidesse) labidatega tutvuma ja neid katsuma aga kuidas päriselt on labidaga tööd teha, selgub alles siis, kui labidas on ostetud. Selleks teengi hetkel natuke eeltööd, et tõenäosus ostuga rahul olla, oleks võimalikult suur. Hinnapiiri ei ole!!!
Mul on olemas puitvarrega, õhukese plekklabaga, terava otsaga labidas, mis sobib lihtsamate tööde tegemiseks ideaalselt ja juuri saab hästi läbi lüüa.
Oleks ühte labidat juurde vaja! Vars peab olema metallist, paksu plekklabaga, mis ei paindu läbi ja kumera otsaga, tugev labidas, mis ei lähe kõveraks ka eriti kivises pinnases kaevates ning väiksemaid kive kangutades.
Kuna fiskarsi tööriistad on mulle hea mulje jätnud, siis võiks see labidas olla fiskarsi toode. Kas kellelgi siit, on sellise fiskarsi labidaga kogemust, mida mul vaja on? Mis on selle labida mark, mudel vms? Kindlasti lähen enne ostmist ehituspoodi( ehituspoodidesse) labidatega tutvuma ja neid katsuma aga kuidas päriselt on labidaga tööd teha, selgub alles siis, kui labidas on ostetud. Selleks teengi hetkel natuke eeltööd, et tõenäosus ostuga rahul olla, oleks võimalikult suur. Hinnapiiri ei ole!!!
-
optimist88
- Ehitusspets

- On tänanud: 34 korda
- On tänatud: 14 korda
Re: Fiskarsi labidad.
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Teen eeltööd ehk küsin foorumist … nii võib ju naba paigast ära minna. Kuidas leida tugev labidas - soovid, et aitan guugeldada?
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 429 korda
- On tänatud: 470 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kuna millist labidat sa tahad, on sul teada, siis enda aja kokkuhoiu mõttes võiksid kasutada optimist88 soovitust otsida netiavarustest või käi kohe läbi suuremad ehituspoed, sest ega Fiskarsi labidaid müüvaid füüsilisi poode, kus saaksid labidat peos hoida, nüüd eriti palju vist ei ole.RenoL kirjutas: 03 Sept 2026, 18:44 Kindlasti lähen enne ostmist ehituspoodi( ehituspoodidesse) labidatega tutvuma ja neid katsuma aga kuidas päriselt on labidaga tööd teha, selgub alles siis, kui labidas on ostetud.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
Walter2
- Ehitusguru

- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 37 korda
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
Vähemalt suve algul käisin 3-4 poodi läbi ja Fiskarsi füüsiliste labidate valik oli muljetavaldav, mille järgi sai kenasti oma ostuotsuse teha. Võib-olla labidate virtuaalne valik on veelgi parem, ei oska kommenteerida.Urmas kirjutas: 04 Sept 2026, 06:55 Kuna millist labidat sa tahad, on sul teada, siis enda aja kokkuhoiu mõttes võiksid kasutada optimist88 soovitust otsida netiavarustest või käi kohe läbi suuremad ehituspoed, sest ega Fiskarsi labidaid müüvaid füüsilisi poode, kus saaksid labidat peos hoida, nüüd eriti palju vist ei ole.
-
ping
- Ehituspenskar

- On tänanud: 123 korda
- On tänatud: 317 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kivide kangutamiseks, kangina kasutamiseks ja teisteks raskemateks toiminguteks peaks olema piisav valik Depos.RenoL kirjutas: 03 Sept 2026, 18:44 ..... Oleks ühte labidat juurde vaja!
Vars peab olema metallist, paksu plekklabaga, mis ei paindu läbi ja kumera otsaga, tugev labidas, mis ei lähe kõveraks ka eriti kivises pinnases kaevates ning väiksemaid kive kangutades. ....
https://online.depo.ee/products/35197
Raske pinnase kaevamiseks oleks esmaselt vajalikuks labida omaduseks varre pikkus, et moodustuks max pikkusega jõuõlg kangutamiseks.
Depos on valikus ka 125cm pikkuse varrega labidas, mis on kordades odavam Fiskari labidast:
https://online.depo.ee/product/74641
Võib osta kohe kaks labidat, sest kui üks ära murdub, ei jää töö pooleli.
Fiskars kõva pinnase labidas:
https://espak.ee/epood/toode/labidas-fiskars-pro-terav/
Fiskars Ergonomic Pro™ tööriistad on mõeldud vähendama keha koormust nõudlike ja spetsiifiliste tööde tegemisel, mis nõuavad oskuslikku rasket kaevamist või tõstmist. Ergonomic Pro™ terava otsaga XL-suuruses labidas on spetsiaalselt disainitud kivise, savise ja kõva pinnase kaevamiseks. D-kujuline käepide sobib igas suuruses kätte, ükskõik kas töötatakse kinnastega või ilma. Ümar terasvars teeb selle äärmiselt vastupidavaks. Boorterasest laba lisab tugevust ja vastupidavust kõvade materjalide läbistamiseks.
https://www.google.com/search?newwindow ... 99&dpr=1.5
(Eriti raske savise pinnase kaevamiseks olen kunagi teinud omale ca 2m pikkuse varrega labida, millega tuli kolmekesi kaevata. Üks surus labida savisse ja murdis labidatäie lahti ning kaks tõmbasid köiega labida kraavist välja.)
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
Lugemata postitus Postitas RenoL »
https://tooriistamarket.ee/et/fs1066731
https://tooriistamarket.ee/et/fs1066710
https://tooriistamarket.ee/et/teleskoop-aialabidas
Tuleb välja, et kohe oleks vaja ühte labidat aga hiljem tuleks üks juurde osta.
Liivase pinnase kaevamiseks oleks vaja kohe seda esimest, kühvlitaolist labidat. Tulevikus oleks vaja lisaks kumera otsaga labidat..., kas siis teine või kolmas variant, mis oleks kõige raskema pinnase kaevamiseks.
Homme lähengi poodi nendega tutvuma ja sobivusel ostan ühe ära. Kuna hind on krõbe, siis mõlemat korraga osta ei saa.
Selle kolmanda varianti taolise labidaga olen rasket tööd teinud aga sellel polnud teleskoopvart. Mäletan, et ei paindunud läbi ka suurema kangutamise peale. Raske labidas oli aga mitte ka liiga raske ja üllatavalt tugev..., ma polnud varem kunagi nii tugeva labidaga kaevanudki. Muidugi see teleskoopvars hakkaks võibolla ajapikku logisema, kui labidaga ränkrasket tööd teha ja kui see teine kumera otsaga variant on samataoline, lihtsalt ilma reguleeritava varre pikkuseta, siis tasuks võibolla isegi see valida. Mis ma sellest ikka nii palju reguleerin..., mida lihtsama ehitusega, seda parem.
https://tooriistamarket.ee/et/fs1066710
https://tooriistamarket.ee/et/teleskoop-aialabidas
Tuleb välja, et kohe oleks vaja ühte labidat aga hiljem tuleks üks juurde osta.
Liivase pinnase kaevamiseks oleks vaja kohe seda esimest, kühvlitaolist labidat. Tulevikus oleks vaja lisaks kumera otsaga labidat..., kas siis teine või kolmas variant, mis oleks kõige raskema pinnase kaevamiseks.
Homme lähengi poodi nendega tutvuma ja sobivusel ostan ühe ära. Kuna hind on krõbe, siis mõlemat korraga osta ei saa.
Selle kolmanda varianti taolise labidaga olen rasket tööd teinud aga sellel polnud teleskoopvart. Mäletan, et ei paindunud läbi ka suurema kangutamise peale. Raske labidas oli aga mitte ka liiga raske ja üllatavalt tugev..., ma polnud varem kunagi nii tugeva labidaga kaevanudki. Muidugi see teleskoopvars hakkaks võibolla ajapikku logisema, kui labidaga ränkrasket tööd teha ja kui see teine kumera otsaga variant on samataoline, lihtsalt ilma reguleeritava varre pikkuseta, siis tasuks võibolla isegi see valida. Mis ma sellest ikka nii palju reguleerin..., mida lihtsama ehitusega, seda parem.
-
optimist88
- Ehitusspets

- On tänanud: 34 korda
- On tänatud: 14 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
See keskmine neist mul on ja peab tunnistama, et selle pisara- või tilgakujulise profiiliga varrega on tunduvalt mugavam kaevata kui ümaraga.
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 429 korda
- On tänatud: 470 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Tubli, hakkama said netis sorimisega.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu