Probleemid uue põrandaga
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 102 korda
Re: Probleemid uue põrandaga
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Hind / soss-sepp / tulemus on täielikult seoses
Jään enda juurde - probleem algab TELLIJAST!!!
-
ping
- Ehituspenskar

- On tänanud: 121 korda
- On tänatud: 313 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kõrvalpõikeks.vuuk kirjutas: 27 Juun 2026, 14:18 AI:1. Samm 400 ei sobitu plaatide mõõtudega. Mõistlik on kohandada laagide samm materjali mõõtudega.Laagide samm
Vastavalt kasutatava OSB plaadi paksusele.
Näiteks:
22 mm OSB → laagide samm maksimaalselt 400 mm.
Näiteks paigaldades pikiservad laagidele ja külgede vahele jätta 3 mm, siis paneksin mina laagid pigem sammuga 418 mm. Sama samm klapib enamvähem ka siis, kui paigaldada plaadid laagidega ristisuunas.
2. Mul on arvutis mitu OSB plaatidest põrandate ehitamise juhendit, mis internetist kunagi alla laetud.
Näiteks:OSB.jpg
Ehk, et juhendites olev ei ühti millegipärast AI tarkusega.
Aga tegelikult ma pooldaks kui insener teostaks arvutuse, et kas 22 mm OSB puhul tohib olla samm kuni 400 mm ja mitte rohkem.
Ühes teises foorumis, kus loodetavasti enamus kasutajaid on erinevatel aladel kõrgelt koolitatud, tekitas vägagi suurt segadust minu poolt, tehnilises tekstis sõna "samm" kasutamine, sest vaatamata korduvatele selgitustele ei suudetud sõna "samm" sisu mõista.
Arvatavasti on vist selle sõna sisu selgitamiseks paljudele suisa eraldi koolitust vaja?
-
kaimagk
- Ehitusveteran

- On tänanud: 122 korda
- On tänatud: 51 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Pooltõde, mina olen selle juhtumi korral tellija poolel.EH.INS. kirjutas: 27 Juun 2026, 14:40 See AI oli lihtsalt näide - võtab aega 1 minut ja on juba põhi olemas / edasine täpsustamine on loomulik
Hind / soss-sepp / tulemus on täielikult seoses
Jään enda juurde - probleem algab TELLIJAST!!!
Ps: ega raha ja kõrge hind ei tähenda et saad kvaliteetset teenust. Jah, praktika näitab et pigem saab, aga pole reegel.
-
kunn24
- Ehituspenskar

- On tänanud: 53 korda
- On tänatud: 160 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Mida sa oskad halba eeldada? Milles siin tellija süü 1 lihtsa põranda teema puhul?leidsime ehitaja Getaprost kellel head arvustused, palju erinevaid pilte tehtud töödest ja jutu järgi tundusid väga intelligentsed hakkajad ning ehitus valdkonnas väga kogenud kutid.
Teiste hoiatamise jaoks saaks tellija saata kobina portaali haldajale või lisada negatiivse kommentaari.
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Olen ma tema poolt või mitte ei puutu üldse asjasse
Sinisilmne ei tasu ka olla (leidsime ehitaja Getaprost kellel head arvustused, palju erinevaid pilte tehtud töödest ja jutu järgi tundusid väga intelligentsed hakkajad ning ehitus valdkonnas väga kogenud kutid)
Teiste hoiatamine ei aita kuidagi konkreetset isikut - kahtlustan, et ei aita ühtegi temasugust
KÕIK ALGAB TELLIJAST!
-
kaimagk
- Ehitusveteran

Aga, ok, las olla.
Nagu näha peab teemaalgataja peeglisse vaatama, uue leanu võtma, ja koolitama ennast kuidas huijarite vahelt korralikud ehitajad sõeluda.
-
vuuk
- Ehituspenskar

- On tänanud: 73 korda
- On tänatud: 138 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Pigem pädevatel ja oskajatel ei ole vaja end üldse niimoodi reklaamida mingites portaalides, et end turundada.
Lepinguteemast niipalju, et mina olen vaid paaril korral oma 40 aastase ettevõtluse ajal lepingu koostanud nii, et sellega oleme jõudnud ka kokkuleppele ja on läinud tööks. Kõik on saanud ilma kirjaliku lepinguta ära tehtud.
Muidugi on viimasel ajal olulisemad punktid saanud kokku leppida e-kirjas, et oleks mustvalgel hiljem näha, mis kokku lepitud. Et midagi olulist ei unustaks või pooled mõistaksid teineteist üheselt. Põhiline on vastastikune usaldus, mis peab tekkima juba algfaasis. Kui see kohe algul on tekkinud, pole olnud vaja mingit lepingut. Rahad kõik kätte saanud (peaaegu alati tähtaegselt) ja töö tulemusega enamasti oldud kas väga rahul või rahul. Ja ei ole ma kunagi pidanud oma tööd garantii ajal ümber tegema või parandama.
Ja on ka mõned kogemused, kus siinkirjeldatud punkte detailselt (kirjalikult) kokku leppima asudes ongi tekkinud juba eos vastastikune usaldamatus ja objekt ei olegi töösse läinud.
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Selle asja nimi on asjatundmatus / ebakompetensus
Lisaks sinisilmsus...
PS
Siin on olemas ehitusettevõtja vuuk
Ka on olemas Urmas
Pole just vaja kaugelt otsida pädevaid tegijaid
-
kaimagk
- Ehitusveteran

Mille põhjal küll neid nimesi( mida siin välja toodi) peaks inimene kes otsib kvaliteetset põrandaehitust usaldama?EH.INS. kirjutas: 27 Juun 2026, 16:45Selle asja nimi on asjatundmatus / ebakompetensus
Lisaks sinisilmsus...
PS
Siin on olemas ehitusettevõtja vuuk
Ka on olemas Urmas
Pole just vaja kaugelt otsida pädevaid tegijaid
Ps: siinkohal ei pea ennast paremaks ega ka mitte kehvemaks( mis muidugi ei puutu asjasse).
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Eks ikka selle põhjal mida nad postitanud on...Mille põhjal küll neid nimesi( mida siin välja toodi) peaks inimene kes otsib kvaliteetset põrandaehitust usaldama?
-
kaimagk
- Ehitusveteran

Olgu, aga kumba 'tegijat' usaldada kui üks väidab et nii on õige laage kinnitada ja teine kohe vastu et nii pole õige? Midagi nagu siis ju ei klapi. Paeb ikka veel kellegi kolmanda. neljanda ja järelvalve palkamaEH.INS. kirjutas: 27 Juun 2026, 17:23Eks ikka selle põhjal mida nad postitanud on...Mille põhjal küll neid nimesi( mida siin välja toodi) peaks inimene kes otsib kvaliteetset põrandaehitust usaldama?
Tegel aitab minu poolt selles kaustas
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

-
kunn24
- Ehituspenskar

Suusõnaline leping on ka leping.Tellija "süü" on lepingu mitte sõlmimine, töökirjelduse mitte esitamine, nii tööde kui materjalide nõuete mitte esitamine jne...
Leping sõlmitakse tahteavaldustega.
Antud juhul kirjalik leping polnud seadusega kohustuslik.
Ma saan aru, et sul on vaja ajuvabalt jahvatada, aga pea piiri, kui sa juurast eriti ei tea. Kas tead üldse, et on olemas VõS, AõS ja TsüS?
Inimesed ei sõlmi kogu aeg kirjalikke kokkuleppeid, ka poest lihtne saiaostmine on tehing ja leping kauplusega.
Või kui palud naabrimehel autot liigutada ja see nõustub seda tegema, palud lapsel poodi minna ja lubad talle selle eest jäätise ja ta läheb- jne jne.
Veel kord, vähemalt 2 poole tahteavaldused (need on kirjas TsüS-is) on eelduseks, et sõlmitakse leping. Ja leping ei pea olema kirjalik. Igaks juhuks, tahteavaldused on otsesed ja ka kaudsed. Näiteks, kui laps kilkab rõõmust ja läheb toast välja poodi, aga ei ütle seda selgelt.
Kui kerid VõS-i lahti ja sealt õige koha üles leiad, siis saad teada, et lepinguid täidetakse mõistlikult ja heas usus, vähemalt tavalise kvaliteediga.
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Võta kuidas tahad - kui pole kirjalikult välja toodud nõuded siis on jama majas
Igapäevaselt puutun kokku
PS
Ma ei väidagi, et suusõnaline leping pole leping
Aga kui selle juures ei jaga ööd ega mütsi siis pole suurt abi ei suusõnalisest ega kirjalikust
Lisaks - suusõnalise lepingu punkte on väga raske nö "tõestada"
Kui ajavaba siis ajuvaba - ega mind ei pea kuulama
Ma räägin oma kogemustest - mitte midagi muud
Ning jah, tean juurast ka üht-teist kuna sõlmin ka projekteerimislepinguid pidevalt
-
kunn24
- Ehituspenskar

Ja et pole eksiarvamust, kõik meilid, SMS-id jms kirjad on kirjalikud tahteavaldused ning lepingu osad. Eriti veel portaali pandud hankekuulutuse sisu (1.-st postitusest: "leidsime ehitaja Getaprost"). Ka töö käigus võib neid vahetada ja vastavalt asju ringi mängida.
Igaks juhuks toonitan uuesti üle, maksmisviis ei puutu absoluutselt kvaliteediküsimusse.
Ja teema autorile soovitus veel, mis on tasuta: Tarbijakaitseamet. Sealt saab muuhulgas tasuta esmase juriidilise hinnangu ning ettevõtjatele ei meeldi üldse olla mustas nimekirjas (kui asi selleni peaks jõudma).
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Mida see õieti tähendab?...teha selline, selline ja selline põrand sellises kohas normaalse kvaliteediga (mis on teenuslepingu täitmisel vaikimisi) ja maksta teatud summa...
Kui keegi tuleks minu juurde analoogse jutuga so koostada selline ja selline projekt ilma detailsuseta, siis see inimene saadetakse viisakalt uksest välja...
Pole võimalik tööd teha sellise jutu peale
-
kunn24
- Ehituspenskar

Kui sellest jääb väheks, siis internetist otsing "tahteavaldus ja leping".
Näiteks elementaartõdede vastus: https://vara.e-koolikott.ee/h5p/embed/4312 (millel on 3 osa, vajuta jutu all nooli).
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

-
kunn24
- Ehituspenskar

Ja sellest eeldusest, et keerati pekki, on terve see teema. Igaks juhuks kordan ka selle triviaalsuse üle, et tegija töid teostas ja ka üritas osaliselt parandada, näitab, et leping oli.
-
vuuk
- Ehituspenskar

- On tänanud: 73 korda
- On tänatud: 138 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Erineva kandi pealt vaadates paistabki asi teistsugusena. Ja oleneb vaataja positsioonist.
Näiteks mina, kes olen olnud mitte ainult ehitaja rollis vaid ühtlasi õppinud ja ehitusjuhi haridusega, näen, et kõik saab alguse tegelikult juhtimisest. Nii edukas, kui ka läbikukkunud lõpptulemus.
Ja selles mõttes ma saan aru EH.INS. seisukohtadest.
Mis juhtimises "pekki" läks?
1. Valiti töövõtja, aga ei veendutud piisavalt selle sobivuses. Kas usaldati pimesi? Aga see on ju ka juhtimise viga.
2. Lasti töö ära teha, aga ei kontrollitud töö tulemust õigeaegselt.
Ja protsess läks lappama.
Kusjuures kehtiv Ehitusseadustik kohustab omanikku tagama omanikujärelevalve.
Mis see omanikujärelevalve tagamine siis on? Siin on jälle nii, et arvatakse erinevalt. Enamasti täidetakse seda heal juhul formaalselt.
Ja alles lõpus hakatakse tulemust kontrollima.
Ei kontrollita selleks, et vigu ennetada. Ja ometi on vigade ennetamine õigem, sest see aitab vältida mõttetuid kulusid ja probleeme.
Millest see kõneleb? Kas tegu on omanikupoolse kelmusega või ebapädeva protsessi juhtimisega?
Muide, omanik võib ise oma ehitamise protsessi juhtida ja omanikujärelevalvet teostada, aga peab seda tegema pädevalt. Ikka nii, nagu Ehitusseadustik ette näeb.
Ka selle kandi pealt võib asjale vaadata.
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

Ja mida mina siis räägin?
See on otsene tellija ülesanne - teeb ta seda ise või mitte pole oluline...
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 96 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Ise kaaluksin prusse läbivate plastist reguleerjalgade paigaldamist läbi OSB (parkett peaks olema võimalik ka vähemate kahjudega üles võtta ja tagasi panna). Testida saab ka väiksemal alal kui kogu põrand.
viewtopic.php?t=29657
-
kunn24
- Ehituspenskar

-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 96 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Ei tea neid praeguseid linke, ei ole minu "igapäevateema" - kerkis lihtsalt mälusoppidest pinnale. Kes alal tegev on, võiks nõu anda.kunn24 kirjutas: 28 Juun 2026, 13:36 Seal viite all pole näha konkreetset toodet (vana teema, lingid "surnud"), anna toote viide.
Võimalik, et süsteemi tootmine on lõpetatud, võimalik, et maaletoomine on lõpetatud, võimalik, et Temus müüakse - aga võimalik, et piisava otsimise tulemusel leidub aktiivne kohalik esindaja...
Edit:
Pole küll see süsteem, mida toona reklaamiti ja mis meelde jäänud, kuid idee järgi võiks ehk toimida?
https://essve.com/et/tooted/konstruktsi ... uvisusteem
Arhiveeritud toode, kuid annab pildi ette, mida silmas pidasin:
https://www.tevokaup.ee/t/poranda-reguleerimiskruvi/
- Hiid
- Ehituspenskar

- On tänanud: 117 korda
- On tänatud: 93 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad