Vaevalt, keermete ülekeeramine on tavaliselt arutu jõu rakendamise tagajärg.Bushido kirjutas: 23 Veebr 2026, 22:19 Kas erineva paksusega seibid võivad põhjustada poltide ülekeeramist?
Täiskeermega polt
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 91 korda
Re: Täiskeermega polt
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Lugemata postitus Postitas Bushido »
Seega kaevu ülaosa ei jää veidi kaldu ühele poole?
-
madis64
- Ehituspenskar

Need on juba olemas poltide ja pinna vahel. Laadisin varasemalt pildi ka ühest sellisest.
Avastasin, et poldid eri paksusega. Tihendi parimaks toimimiseks peaks surve sellele olema ju ühtlane mõlemalt poolt? Kui üks seibidest erineva paksusega, siis jääks kaevu ülaosa kaldu isegi kinni keerates ja ühte õhema seibiga polti võib sel puhul kogemata rohkem keerata, mistõttu võib õhema seibiga polti rohkem keerates tõmmata paksema seibiga poldi paigast ehk omakorda lõhkudes nii poldi kui ka keeret, mille sisse polti keerata? Kaevu ülaosa peab ju sirgelt olema, mitte viltu.
-
optimist88
- Ehitusspets

- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 14 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Käesolevat (ja ka eelmisi Bushido teemasid) lugedes vahelduvad mu peas 2 mõtet:Bushido kirjutas: 24 Veebr 2026, 14:36Avastasin, et poldid eri paksusega. Tihendi parimaks toimimiseks peaks surve sellele olema ju ühtlane mõlemalt poolt? Kui üks seibidest erineva paksusega, siis jääks kaevu ülaosa kaldu isegi kinni keerates ja ühte õhema seibiga polti võib sel puhul kogemata rohkem keerata, mistõttu võib õhema seibiga polti rohkem keerates tõmmata paksema seibiga poldi paigast ehk omakorda lõhkudes nii poldi kui ka keeret, mille sisse polti keerata?
1. kodanik trollib väga osavalt
2. teise variandi sõnastamine on mulle emotsionaalselt raske. Samal põhjusel ma ei püügi tsiteeritud küsimustele vastata. Teemast viewtopic.php?t=56121&start=52 leidsin veel ühe "mida väiksema diameetriga puur, seda väiksem tuleb ka auk?"
Bushido, kuidas sa poldi paksust mõõdad, kas analoogselt seibi paksusega? Kas võib olla, et sa räägid poldi PEA paksusest tegelikult...
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 414 korda
- On tänatud: 452 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Mul on ka paar varianti välja pakkuda:optimist88 kirjutas: 24 Veebr 2026, 16:14 Käesolevat (ja ka eelmisi Bushido teemasid) lugedes vahelduvad mu peas 2 mõtet: ...
1. Ajakirjanduslik või mõne igavleva suunamudija eksperiment kommentaatorite stressitaluvuse määramiseks.
2. Kommentaatorite poolt lootusetu üritus talle midagi selgeks teha.
Lugesin ka hommikul ja lõuna paiku ta seibide uitmõtet, aga ei suutnud mitte kuidagi omavahel seostada flantside ülesande mõtet ja flantside vahele seibide pistmist ning jätsin kommenteerimata. Minu teada pistetakse flantside vahele isegi kummist või paroniidist tihendeid, aga mitte seibe. Aga noh, see minu teadmine Bushidot ei aita.
-
madis64
- Ehituspenskar

Sinu postitusest on see lause ainus, milles mõistlik mõte sees - ehkki jääb antud objekti temaatikas mõistmatuks, mida ja milleks hetkel tihendatakse.Bushido kirjutas: 24 Veebr 2026, 14:36 Tihendi parimaks toimimiseks peaks surve sellele olema ju ühtlane mõlemalt poolt?
Ehk vaevud selgitama täpsemalt oma mõtteid?
Seibide kasutust saab õppida raamatukogudes teadus- ja erialakirjandusest, lihtsaim illustratsioon leidub näiteks siin:
https://opiobjektid.tptlive.ee/Liited/3 ... endid.html
-
ping
- Ehituspenskar

- On tänanud: 117 korda
- On tänatud: 302 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kui rääkida eeltoodud pildil olevast kaevupumbast, siis sellel tihendatakse ainult all olevat veetoru keeret, mille keere on 1 1/4" aga alumine flants on ainult korpuse kinnitamiseks ja tegelikult ei ole seda kinnitada vaja, sest pump ise seisab päris kindlalt ka ainult 1 1/4" toru otsas.madis64 kirjutas: 24 Veebr 2026, 19:46Sinu postitusest on see lause ainus, milles mõistlik mõte sees - ehkki jääb antud objekti temaatikas mõistmatuks, mida ja milleks hetkel tihendatakse. ...Bushido kirjutas: 24 Veebr 2026, 14:36 Tihendi parimaks toimimiseks peaks surve sellele olema ju ühtlane mõlemalt poolt?
Poldi peaga peaks vist asi ühelpool olema. Räägin poldi seibi paksusest (ülalt alla mõõdetuna) tegelikult.optimist88 kirjutas: 24 Veebr 2026, 16:14Käesolevat (ja ka eelmisi Bushido teemasid) lugedes vahelduvad mu peas 2 mõtet:Bushido kirjutas: 24 Veebr 2026, 14:36Avastasin, et poldid eri paksusega. Tihendi parimaks toimimiseks peaks surve sellele olema ju ühtlane mõlemalt poolt? Kui üks seibidest erineva paksusega, siis jääks kaevu ülaosa kaldu isegi kinni keerates ja ühte õhema seibiga polti võib sel puhul kogemata rohkem keerata, mistõttu võib õhema seibiga polti rohkem keerates tõmmata paksema seibiga poldi paigast ehk omakorda lõhkudes nii poldi kui ka keeret, mille sisse polti keerata?
1. kodanik trollib väga osavalt
2. teise variandi sõnastamine on mulle emotsionaalselt raske. Samal põhjusel ma ei püügi tsiteeritud küsimustele vastata. Teemast viewtopic.php?t=56121&start=52 leidsin veel ühe "mida väiksema diameetriga puur, seda väiksem tuleb ka auk?"
Bushido, kuidas sa poldi paksust mõõdad, kas analoogselt seibi paksusega? Kas võib olla, et sa räägid poldi PEA paksusest tegelikult...
Mõtlesin alumist:Urmas kirjutas: 24 Veebr 2026, 18:26Mul on ka paar varianti välja pakkuda:optimist88 kirjutas: 24 Veebr 2026, 16:14 Käesolevat (ja ka eelmisi Bushido teemasid) lugedes vahelduvad mu peas 2 mõtet: ...
1. Ajakirjanduslik või mõne igavleva suunamudija eksperiment kommentaatorite stressitaluvuse määramiseks.
2. Kommentaatorite poolt lootusetu üritus talle midagi selgeks teha.
Lugesin ka hommikul ja lõuna paiku ta seibide uitmõtet, aga ei suutnud mitte kuidagi omavahel seostada flantside ülesande mõtet ja flantside vahele seibide pistmist ning jätsin kommenteerimata. Minu teada pistetakse flantside vahele isegi kummist või paroniidist tihendeid, aga mitte seibe. Aga noh, see minu teadmine Bushidot ei aita.![]()
Kui poldi pea koos seibiga vastu pinda keerata. Sel poldil puudub flants ehk äärik?
Tihendatakse kaevu äravõetava ülaosa ja maa sees käivat alaosa omavahel ehk et vaakum toimiks.madis64 kirjutas: 24 Veebr 2026, 19:46Sinu postitusest on see lause ainus, milles mõistlik mõte sees - ehkki jääb antud objekti temaatikas mõistmatuks, mida ja milleks hetkel tihendatakse.Bushido kirjutas: 24 Veebr 2026, 14:36 Tihendi parimaks toimimiseks peaks surve sellele olema ju ühtlane mõlemalt poolt?
Ehk vaevud selgitama täpsemalt oma mõtteid?
Seibide kasutust saab õppida raamatukogudes teadus- ja erialakirjandusest, lihtsaim illustratsioon leidub näiteks siin:
https://opiobjektid.tptlive.ee/Liited/3 ... endid.html
Veetoru keere on süvend, kuhu tihend, kaevu äravõetav ülaosa ja vaakumiks vajalik kaadervärk pannakse?ping kirjutas: 24 Veebr 2026, 20:23Kui rääkida eeltoodud pildil olevast kaevupumbast, siis sellel tihendatakse ainult all olevat veetoru keeret, mille keere on 1 1/4" aga alumine flants on ainult korpuse kinnitamiseks ja tegelikult ei ole seda kinnitada vaja, sest pump ise seisab päris kindlalt ka ainult 1 1/4" toru otsas.madis64 kirjutas: 24 Veebr 2026, 19:46Sinu postitusest on see lause ainus, milles mõistlik mõte sees - ehkki jääb antud objekti temaatikas mõistmatuks, mida ja milleks hetkel tihendatakse. ...Bushido kirjutas: 24 Veebr 2026, 14:36 Tihendi parimaks toimimiseks peaks surve sellele olema ju ühtlane mõlemalt poolt?
![]()
Korpuse all mõtlete äravõetavat ülaosa?
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 414 korda
- On tänatud: 452 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Minu mõistus sai selle su postitusega otsa ja ette tuli kiri "Filmi lõpp".Bushido kirjutas: 24 Veebr 2026, 23:54 Mõtlesin alumist:.
Kui poldi pea koos seibiga vastu pinda keerata. Sel poldil puudub flants ehk äärik?
-
eerik2
- Korralik postitaja

- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas eerik2 »
-
Walter2
- Ehitusspets

- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 32 korda
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
Bushido kirjutas: 24 Veebr 2026, 23:54 Kui poldi pea koos seibiga vastu pinda keerata. Sel poldil puudub flants ehk äärik?
Flants ehk äärik hoopis see osa, mis kinnitatud maa sees oleva toru külge ja mille külge omakorda pealt äravõetav kaevuosa kinnitatakse?
-
kunn24
- Ehituspenskar

- On tänanud: 48 korda
- On tänatud: 149 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
madis64
- Ehituspenskar

Ma astun ka rongilt maha, kena jätkuvat elu.Bushido kirjutas: 25 Veebr 2026, 00:03 Veetoru keere on süvend, kuhu tihend, kaevu äravõetav ülaosa ja vaakumiks vajalik kaadervärk pannakse?
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed