Avatud elektriturg - minu esimene leping

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 65 korda
On tänatud: 82 korda

Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Aastad pole vennad Urmas! See aasta ehk põrusin, aga loeb lõppsumma perioodi ( antud juhul sinu fix paketi) lõpus. Ehk siis tibusid loetakse sügisel.
Võimalik, et jään võrreldes fix paketiga kahjumisse - ja siis? See on minu otsus ja minu kahjum. Võrreldes summadega mis kelmid välja petavad on minu elektriarve isegi 10 aasta lõikes köki-möki - vaadates tänast "Märgatud Eestis"
Kuigi jah, eelmise kuu arve oli 2x suurem tavapärasest ja seejuures oli tarbimine suurem u. 1/3, aga see ei ole mingi katastroof minu jaoks.
Veebruari tarbimine tuleb kõvasti väiksem eelmisest kuust - esiteks oli jaanuari alguses isiklikel põhjustel ebanormaalselt suurem tarbimine ja veebruari alguse tarbimine on ebanormaalselt madal isiklikel põhjustel + veebruar on oluliselt lühem kuu.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 411 korda
On tänatud: 451 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

RaJy kirjutas: 09 Veebr 2026, 23:11 Aastad pole vennad Urmas! See aasta ehk põrusin, aga loeb lõppsumma perioodi ( antud juhul sinu fix paketi) lõpus. Ehk siis tibusid loetakse sügisel.
Võimalik, et jään võrreldes fix paketiga kahjumisse - ja siis? See on minu otsus ja minu kahjum.
Tõupuhta eestlasena tahaks äkki kahjurõõmu tunda? :) Ei, loomulikult võime põruda meie ja põruda ka börsi omad, kuid oleks järgmise aasta jaanuaris huvitav võrrelda seda summa summarumit. Siiani on mu direktoril olnud õigus, aga ma ei tea miks? Kas tal on äkki mingi eriline kõhutunne või oskab arvutada? :scratch:
RaJy kirjutas: 09 Veebr 2026, 23:11 Võrreldes summadega mis kelmid välja petavad on minu elektriarve isegi 10 aasta lõikes köki-möki - vaadates tänast "Märgatud Eestis"
Olles näinud-lugenud-kuulnud seda pettuste ohvriks mittelangemise ennetavat propagandat, mida on topitud igatsugu inimkeha aukudesse, siis mul puudub empaatia ohvrite suhtes. Inimesed võtavad arvelt sularaha ja viivad selle suvalisse pangaautomaati koos pangakaardi ja PIN-koodidega, võtavad pangaautomaadist või kontorist kogu oma kümned tuhanded ja annavad suvalisele ukse taha ilmunud inimesele, müüvad maha oma korteri, annavad korteri eest saadus raha taas ukse taha ilmunud võõrale inimesele ja siis ma peaks sellistele ullikestele kaasa tundma. Kurb, aga no ei teki kaastunnet selliste ullikeste suhtes.
On ka mulle helistatud ja küsitud, et kas ma tean, mis toimub mu arveldusarvel ning kui olen kohe peale sellist kõne sissejuhatust helistaja otse peršše saatnud, siis helistaja on veel solvunud ja küsib minult, et kas ma söön ka sellise suuga. Ikka söön, isuga ja mingeid kõrvalmaitseid ka ei tunne. :)
RaJy kirjutas: 09 Veebr 2026, 23:11 Kuigi jah, eelmise kuu arve oli 2x suurem tavapärasest ja seejuures oli tarbimine suurem u. 1/3, aga see ei ole mingi katastroof minu jaoks.
Jah, ka meil oli midagi sarnast, aga erinevalt halajatest me arvestasime, et jaanuar oli tõesti viimase 5 aasta võrdluses tõesti külm kuu ja liigsed eurod läksid toas oleva 24,4* nahka.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 65 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Urmas kirjutas: 09 Veebr 2026, 23:35
RaJy kirjutas: 09 Veebr 2026, 23:11 Aastad pole vennad Urmas! See aasta ehk põrusin, aga loeb lõppsumma perioodi ( antud juhul sinu fix paketi) lõpus. Ehk siis tibusid loetakse sügisel.
Võimalik, et jään võrreldes fix paketiga kahjumisse - ja siis? See on minu otsus ja minu kahjum.
Tõupuhta eestlasena tahaks äkki kahjurõõmu tunda? :) Ei, loomulikult võime põruda meie ja põruda ka börsi omad, kuid oleks järgmise aasta jaanuaris huvitav võrrelda seda summa summarumit. Siiani on mu direktoril olnud õigus, aga ma ei tea miks? Kas tal on äkki mingi eriline kõhutunne või oskab arvutada? :scratch:
RaJy kirjutas: 09 Veebr 2026, 23:11 Võrreldes summadega mis kelmid välja petavad on minu elektriarve isegi 10 aasta lõikes köki-möki - vaadates tänast "Märgatud Eestis"
Olles näinud-lugenud-kuulnud seda pettuste ohvriks mittelangemise ennetavat propagandat, mida on topitud igatsugu inimkeha aukudesse, siis mul puudub empaatia ohvrite suhtes. Inimesed võtavad arvelt sularaha ja viivad selle suvalisse pangaautomaati koos pangakaardi ja PIN-koodidega, võtavad pangaautomaadist või kontorist kogu oma kümned tuhanded ja annavad suvalisele ukse taha ilmunud inimesele, müüvad maha oma korteri, annavad korteri eest saadus raha taas ukse taha ilmunud võõrale inimesele ja siis ma peaks sellistele ullikestele kaasa tundma. Kurb, aga no ei teki kaastunnet selliste ullikeste suhtes.
On ka mulle helistatud ja küsitud, et kas ma tean, mis toimub mu arveldusarvel ning kui olen kohe peale sellist kõne sissejuhatust helistaja otse peršše saatnud, siis helistaja on veel solvunud ja küsib minult, et kas ma söön ka sellise suuga. Ikka söön, isuga ja mingeid kõrvalmaitseid ka ei tunne. :)
RaJy kirjutas: 09 Veebr 2026, 23:11 Kuigi jah, eelmise kuu arve oli 2x suurem tavapärasest ja seejuures oli tarbimine suurem u. 1/3, aga see ei ole mingi katastroof minu jaoks.
Jah, ka meil oli midagi sarnast, aga erinevalt halajatest me arvestasime, et jaanuar oli tõesti viimase 5 aasta võrdluses tõesti külm kuu ja liigsed eurod läksid toas oleva 24,4* nahka.
Kuna börs on ennustamatu siis pole sel matemaatikaga suurt midagi pistmist - kõhutunne ehk aitab? Matemaatiline on üksnes see, et võid rahulikult magada kuna tead täpselt palju ühiku eest maksma pead, ainsaks muutujaks jääb tarbitud kogus.
Pettureid olen ka ise pikalt saatnud - huvitav kas suutsin seda piisavalt veenvalt teha või liiga vähe pangaarvel, aga viimati üritati "konksu"otsa tõmmata mingi 5-6 aastat tagasi. Abikaasale ikka vahetevahel kõnesid laekub, aga kuna ta võõrkeeli ei valda siis tal eriti lihtne ... saata.
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 91 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

https://www.err.ee/1609631471/edaspidi- ... rilepingut
huvitavad laused seal teemat kirjeldamas:
"Kui lubada mitut mõõtepunkti, siis peab olema tehniliselt teostatav, et tarbija ei saa ise hakata hiljem muutma, kus ta parajasti tarbib. See ei ole lahendus, mis meil plaanis oleks ja mida ka direktiiv tahaks teha. Ühe mõõtepunkti taga on ühed tarbimisüksused ja teise mõõtepunkti taga on teised tarbimisüksused ja need ei ole ringi muudetavad," rääkis Lehtmets.
Juba "eos" arutatakse teemat võtmes, mis välistaks olukorra, et tarbija saaks ise oma seadmeid lülitada ühe mõõtja/paketi tagant teise taha.
Iseküsimus kuidas seda praktikas kontrollida on võimalik, kuidas pärast liitumispunkti tarbija oma seadmeid ühendab. Kas tõstab boileri pistiku käsitsi "vale" mõõtepunkti pistikupessa, või teeb lülitusi automaatika.

Igaljuhul pingutatakse ja higistatakse direktiivi kohandamisega meie õigusesse nii, et trabija sellest võimalikult vähe võidaks ja elektritootjate-edastajate-müüjate rahavood&huvid võimalikult vähe kannataks.
Urmas
autodidakt

Prill kirjutas: 10 Veebr 2026, 08:04 https://www.err.ee/1609631471/edaspidi- ... rilepingut
Igaljuhul pingutatakse ja higistatakse direktiivi kohandamisega meie õigusesse nii, et trabija sellest võimalikult vähe võidaks ja elektritootjate-edastajate-müüjate rahavood&huvid võimalikult vähe kannataks.
Ja mida sa lootsid? Et EE , EL, Elering võikesiganes ja Eesti riik lubavad ennast lüpsta? :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Näiteks on tarbija, kel on Võrumaal suvila, kus tal on päikesepaneelid katusel. Elektri jagamisega oleks tal võimalik Võrumaal toodetud elektrit tarbida Tallinnas korteris või näiteks müüa edasi sõbrale, kes elab hoopis Rakveres. See on põhimõte, et võimaldada lõpptarbijate ja tootjate omavahelist elektrijagamist," kirjeldas Lehtmets. Kuidas täpselt tehniliselt see toimuma hakkab, ka seda arutab kliimaministeerium turuosalistega sel suvel, kuivõrd direktiivis on ülevõtmistähtaeg 2026. aasta suvi.
220Energial (või oli see Elekter?) oli see võimalus täitsa olemas ja toimis aastal 2020. Isegi kasutasin seda ja müüsin oma maal toodetud elektrit endale linnas ja paarile sõbrale mujal Eestis, aga see lõpetati 2021 1 jaanuaril ära. Otseselt ei öeldud, et see ära keelati.
Eraettevõte oli leidnud idee, hankinud heakskiidu , teinud tarkvarajupi ja süsteemi käivitanud aga see lõpetati.
Nüüd 5 aastat hiljem võtab ministeerium plaani, hakkab arutama, ... teostab hanked ? Kaua aega läheb ?
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 115 korda
On tänatud: 44 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Urmas kirjutas: 09 Veebr 2026, 22:23
kaimagk kirjutas: 09 Veebr 2026, 21:47 see soga oli sinu uitmõtte jaoks! sa ise ka enam ei taju mida kirjutad '
'Mul tekkis üks uitmõte. Hakkasin mõtlema, et kui hetkel oli börsipaketi omanikel ikka suhteliselt suuremad arved ja ega veebruaris eriti soodsamaid hindasid lubata, siis kas meie oma fixpaketiga aasta kokkuvõttes ei jää mitte 0 vs börs? '
Sa vist ei saanud pihta mu uitmõttele? Ise ju kirjutasid, et
kaimagk kirjutas: 07 Veebr 2026, 10:56 selline info ka , kui oleks fix hind siis oleks olnud (võtsin praeguse pakutava 12 s/kWh) fiksi kasuks jaanuari eest kusagil 140 eurot (420 vs 280).
Jaanuaris oli sinu "kaotus võrreldes fix paketiga 140€, veebruaris viimaste uudiste valguses väiksemale vahele ka erilist lootust ei ole ehk kui isegi kahe kuuga on sinu "kahjum" ca 250€, siis siiani seda teemat lugedes ja kaasfoorumlaste poolt avaldatud numbreid võrreldes, siis suvekuudel on sinu ja meie elektriarvete vahe summaliselt jäänud ca 20-30€ kanti(meie kahjuks) ehk ainult kahe kuuga on sinu summaliselt(eurodes) rohkem makstud summa aastases arvetuses enam-vähem võrdne meie meie fix paketiga makstud summadega.
Kõik need arvutused on tehtud laias laastus pranglides! ;)
Mida pranglid ma ei tea, aga nagu olen kirjutanud olen mina börsiga aastalõikes plussis, millest sa aru saa? Kõik muu sodi mida kirjutad on su enda eneserahuldamiseks või?, muuud pointi pole sellel. Milleks sellist sodi kirjutad? Päriselt?
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 11 Veebr 2026, 10:14 Kõik muu sodi mida kirjutad on su enda eneserahuldamiseks või?, muuud pointi pole sellel. Milleks sellist sodi kirjutad? Päriselt?
Sa, kaimagk, oled ikka eriline masohhist! Sulle on ammu soovitatud foorumi seadetes teha linnuke mingisse kastikesse ja sa ei näe enam mu postitusi kunagi. Või miks sa üldse loed mu postitusi? Kui näed, et mingi kommentaar on minu kirjutatud, jäta lugemata. Aga ei, ikka on mu sodi vaja lugeda ja kommeteerida. :)
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 11 Veebr 2026, 10:14 Mida pranglid ma ei tea, aga nagu olen kirjutanud olen mina börsiga aastalõikes plussis, millest sa aru saa?
Ma ei saa aru, miks sa arvad, et ükskõik, millest ma kirjutan, jääb sinule on alati õigus?
Kuna kasutan fikseeritud paketti, siis börsihinna tõus mind õnneks ei mõjutanud. Eelmise aasta jooksul makstud suurem kulu võrreldes börsipaketiga tuli nüüd ühe kuuga tagasi. Olen kehv börsihindadele reageerija, seetõttu otsustasin juba aastaid tagasi fikseeritud paketi kasuks.
Arvan, et seda lauset ei kirjutanud just kõikse lollim inimene.

Tsitaadi allikas https://www.err.ee/1609937900/einari-ki ... e-tagamaad
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 48 korda
On tänatud: 147 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Hinna endaga ei tasuks vehkida, vaja on kaalutud hinda sõltuvalt tarbimisest. Näiteks, kui suvel on tarbimine võrreldes talvisega 10%, siis suvine 0-hind kaalutud keskmisse suurt mõju ei oma.
Riio12
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 9 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Riio12 »

Urmas kirjutas: 05 Veebr 2026, 22:42 Olgu, tuleme teemasse tagasi.
Meie KÜ-le tuli arve üldelektri eest ja koos saba ja sarvedega tuli hinnaks 53senti/kWh, samas detsembris oli 63senti/kWh. KÜ-l on börsipakett.
Urms pritsib siia suvalisi numbreid , valeta ja valeta (Lible). Dets oli börss 2 korada odavam kui jaanuar. KÜ üldelekter trepikoja hommiku / õhtu valgustus , börsi tipu hindadega pakett valitud, Märjamaa Urms level ja ja nüüd film jooksma. Kõik mis numbrites kirjutad on ju valetamine "Nonii, tuli ära ka meie arve ja kWh keskmiseks hinnaks oli jaanuaris 17,23 senti(ikka koos kõigi maksudega VA KM). Meil on fixpakett." ,"Aga ei, ikka on mu sodi vaja lugeda ja kommeteerida". Teised lp ksf kannatavad Ka :hello:
Urmas
autodidakt

Riio12 kirjutas: 11 Veebr 2026, 20:37 Urms pritsib siia suvalisi numbreid , valeta ja valeta (Lible). Dets oli börss 2 korada odavam kui jaanuar. KÜ üldelekter trepikoja hommiku / õhtu valgustus , börsi tipu hindadega pakett valitud, Märjamaa Urms level ja ja nüüd film jooksma. Kõik mis numbrites kirjutad on ju valetamine "Nonii, tuli ära ka meie arve ja kWh keskmiseks hinnaks oli jaanuaris 17,23 senti(ikka koos kõigi maksudega VA KM). Meil on fixpakett." ,"Aga ei, ikka on mu sodi vaja lugeda ja kommeteerida". Teised lp ksf kannatavad Ka :hello:
Kas ikka sa oskad teha vahet KÜ üldelektriarvel ja meie isikliku korteri elektriarvel? Tundub, et ei ehk täielikult puudub kirjutatud faktidest arusaamine. Funktsionaalse lugemisoskuse puudumiseks nimetatakse seda! Miks peaks mu kodune direktor mulle valetama kui ta tegeleb KÜ arvetega? Mingi omakasu? Oskad ehk põhjendada?
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 11 Veebr 2026, 20:51
Riio12 kirjutas: 11 Veebr 2026, 20:37 Urms pritsib siia suvalisi numbreid , valeta ja valeta (Lible). Dets oli börss 2 korada odavam kui jaanuar. KÜ üldelekter trepikoja hommiku / õhtu valgustus , börsi tipu hindadega pakett valitud, Märjamaa Urms level ja ja nüüd film jooksma. Kõik mis numbrites kirjutad on ju valetamine "Nonii, tuli ära ka meie arve ja kWh keskmiseks hinnaks oli jaanuaris 17,23 senti(ikka koos kõigi maksudega VA KM). Meil on fixpakett." ,"Aga ei, ikka on mu sodi vaja lugeda ja kommeteerida". Teised lp ksf kannatavad Ka :hello:
Kas ikka sa oskad teha vahet KÜ üldelektriarvel ja meie isikliku korteri elektriarvel? Tundub, et ei ehk täielikult puudub kirjutatud faktidest arusaamine. Funktsionaalse lugemisoskuse puudumiseks nimetatakse seda! Miks peaks mu kodune direktor mulle valetama kui ta tegeleb KÜ arvetega? Mingi omakasu? Oskad ehk põhjendada?
ok, filmime edasi. Mis on selle mõte kui sa kirjutad oma ühisti trepikoja elektri arve siia imetlemiseks?
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 11 Veebr 2026, 21:03 ok, filmime edasi. Mis on selle mõte kui sa kirjutad oma ühisti trepikoja elektri arve siia imetlemiseks?
Ja kellele imetlemiseks on need sinu kirjutatud numbrid? :scratch:
kaimagk kirjutas: 07 Veebr 2026, 10:56 ups :good: , jah 24 s ikka kWh
selline info ka , kui oleks fix hind siis oleks olnud (võtsin praeguse pakutava 12 s/kWh) fiksi kasuks jaanuari eest kusagil 140 eurot (420 vs 280).
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 11 Veebr 2026, 21:22
kaimagk kirjutas: 11 Veebr 2026, 21:03 ok, filmime edasi. Mis on selle mõte kui sa kirjutad oma ühisti trepikoja elektri arve siia imetlemiseks?
Ja kellele imetlemiseks on need sinu kirjutatud numbrid? :scratch:
kaimagk kirjutas: 07 Veebr 2026, 10:56 ups :good: , jah 24 s ikka kWh
selline info ka , kui oleks fix hind siis oleks olnud (võtsin praeguse pakutava 12 s/kWh) fiksi kasuks jaanuari eest kusagil 140 eurot (420 vs 280).
neile, kes tahavad teada kui on olemas EA siis börsi hinnaga kulub selline kogus eurosi minul näiteks. Selleks see teema osaliselt tehtusd ongi.
Ja sina ul, milleks meile sinu mõtetu komentaar ja mula selle juurde , et kui palju oli sinu trepikoja elekter. oleks piisanud ainult ju numbritest. Mõte selles ongi, Na.. sa mingit iba sinna juurde kirjutad.
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

Mõneti selgeltnägemise teema, kui tahta elektripaketi valikul head&tarka otsust teha, peaks suutma ennustada ette ilma-talvepakast ja lisaks elektrijaamade ning ülekandevõrgu rikkeid :lol:
Mõned on juba täheldanud stabiilsust, vähemalt rikete puhul, kus need on meil pigem oodatavad, ainult täpne ajaaken ei ole teada, talvega on nii ja naa..

Tegelikult fix vs börs sõltub igaühe tarbimisprofiilist. Kellel küte on elektriga seotud, on külmal talvel pigem börsihinna risk kõrge. Kusjuures olenevalt talvest ja küttesüsteemi dimensioneeritusest võib ka oleneda, kus sooja talvega võib ka elektriküttega saada manipuleerida, kütta odavamal tunnil akupaaki või betoonpõrandat ja kallil hetkel kasutada salvestatud soojust. Ent pakaselisel talvel tavaliselt peab küttesüsteem ööpäevas enamus tunde töös olema ja tunde elektrihinda valida jääb napiks või üldse mitte.

Minu elamine pelletiküttel ja kipub vastupidi olema, kus suurim kulu on soe vesi ja küttevälisel perioodil on soe vesi otseelektriküttel, suviti börsihind kohati väga soodne, saan boileriküttel börsihinda jälgida. Pellet on ette ära ostetud ehk ka talviti elamise küte ja soe vesi pelleti pealt ehk "fix" hinnaga.
Kui mul oleks miski soojuspump kütteks, oleks arvestus hoopis teine ja tasuks juba unerahu huvides vähemalt talveperioodiks valida fiks hinnaga elektripakett :roll:
Elekter tuli koos kõigi võrgutasude ja maksudega koju kätte, jaanuar ~30s/kWh, detsember ~19s/kWh
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 149 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Riio12 kirjutas: 11 Veebr 2026, 20:37hinnaks oli jaanuaris 17,23 senti(ikka koos kõigi maksudega VA KM)
Me räägime siin ikka kogu arve lõppsummast, miks siis va käibemaks? Koos KM peaks see siis olema 21,37.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas kirjutas: 11 Veebr 2026, 20:51üldelektri eest ja koos saba ja sarvedega tuli hinnaks 53 senti/kWh, samas detsembris oli 63 senti/kWh
Kuidas saab nii kõrge hind tulla? Kui suur tarbimine oli sellel üldelektril?
Urmas
autodidakt

Küülaline kirjutas: 12 Veebr 2026, 11:12
Urmas kirjutas: 11 Veebr 2026, 20:51üldelektri eest ja koos saba ja sarvedega tuli hinnaks 53 senti/kWh, samas detsembris oli 63 senti/kWh
Kuidas saab nii kõrge hind tulla? Kui suur tarbimine oli sellel üldelektril?
Õhtul täpsustan, direktor teab tarbimise numbreid paremini.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Selles jaanuaris ületas hulga aastate järel kWh hind 20 sendi piiri. Tarbimine 1371 kWh, ja arve 346 €. Siis võrk 7,7 ja elekter 17,6 kokku 25,3 s/kWh.
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 18 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

Kuna kõik elektriarved on tabelis olemas, siis oli lihtne vaadata viimase 5 aasta keskmist hinda (2021-2025 arved jagatud tarbitud kWh-dega)- 15,07 senti. Kas kellelgi on võrdlust pakkuda?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Vko kirjutas: 12 Veebr 2026, 18:24 ...siis oli lihtne vaadata viimase 5 aasta keskmist hinda (2021-2025 arved jagatud tarbitud kWh-dega)- 15,07 senti.
Oled sa veendunud, et sellel numbril mingi mõtestatav sisu on?
Viimase viie aasta perioodis sisaldub Ukraina sõda oma järelmitega, suur inflatsioon - selle perioodi keskmine on minu jaoks suhteliselt sisutühi number. :wave:
Vasta