Vedruseib vs lukustusseib?

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 411 korda
On tänatud: 451 korda

Re: Vedruseib vs lukustusseib?

Postitus Postitas Urmas »

A23 kirjutas: 12 Veebr 2026, 13:22Kui nii ütled. (Pakkusingi rohkem lambist, ise mutrit käes hoidmata)
Pole hullu. ;) Käisin staabis ja su silmaringi laiendamiseks huvi pärast mõõtsin M10 neetmutri seinapaksust. Sain 2,1mm koos keermega. Ma ei tea hetkel peast kui sügav on M10 keere, aga kui keerme sügavus sealt maha arvata, siis ega vist palju 1,4mm seina paksuseks eriti järgi jää. Kui sedagi.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

juhtmepunt kirjutas: 12 Veebr 2026, 14:07 Vaid silmaringi laiendamiseks veel üks variant, polt, millel on tagasipöörlemist takistavad sakid juba külges.
Jep, see variant oli mul meelest läinud. Kui linna satun, eks peaks ühe prooviks ostma. Ühe sellepärast, et see laiem osa ei pruugi ratta pärast isegi poolviltu august läbi minna. Eks näis.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

ping kirjutas: 12 Veebr 2026, 14:17 Keermeliime on erineva tugevusega ja ...
Jah, ma tean seda, mul tööjuures kasutusel näiteks roheline "hard". Jään siiski sinu soovitatud lukustuseibi või juhtmepunt poolt viidatud poldi juurde.
rst
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 18 korda

Postitus Postitas rst »

Võid proovida Nord-lock seibe. Mind on aidanud vibratsiooniga kohtades.

Näiteks
https://www.balticbolt.ee/Products/Inde ... oupId=1567
Urmas
autodidakt

rst kirjutas: 12 Veebr 2026, 15:20 Võid proovida Nord-lock seibe. Mind on aidanud vibratsiooniga kohtades.

Näiteks
https://www.balticbolt.ee/Products/Inde ... oupId=1567
Tänan, olen ka neid kiiganud, kuid neil on minu jaoks paar pisinüanssi. Esimene- paksus 2,5mm ehk pean sisekuuskandi võtit veel lühemaks tegema, et ratta vahelt sisse mahuks ja teiseks välisdiameeter ligi 17mm. Mul oli nõkerdamist 17mm kuuskant poldi pea kättesaamisega ratta tagant, kui jah, saaks seibid enne sisse pista, mitte koos poldiga, aga ikkagi, sest ka praegu ei läinud 1,8mm paksuse vedruseibi poldi sissepanek kõikse ludinamalt. ;)
Vasta