Planeedi Maa päästmine

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 90 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Räägime ikka asjadest õigete sõnadega
Euroopa on impotent ja ise kastreerimise läbi viinud
Ainult tühi jutt ja see on kõik
Ja siis hädaldavad, et neid laua taha ei kutsuta - miks peaks???
Tragikomöödia...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 44 korda
On tänatud: 136 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Ma ei tea, mitmes kord see sul juba on. Kas endale tüütuks ei muutu? Soovitus, pista see omale signatuuri ja ei pea pidevalt korrutama.
Juhe teab kõike.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 406 korda
On tänatud: 441 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

"Me eksiksime, kui näitaksime selle ohu ees üles nõrkust.
Kui me, prantslased, tahame end kaitsta – ja see on minu ainus mure –, peame meid kõige enam ähvardava võimu vastu näitama, et me ei ole nõrgad," ütles Macron...

"On täiesti vajalik, vähemalt kohe, kummutada igasugune segane idee, mis viitab sellele, et me kavatseme saata oma noored Ukrainasse," ütles Macron...
Läheb küll teemast välja, kuid üks minupoolne mõtteuit. ;) Macron on sedasi väljendades vist realist, sest kuidas sa ikka saadad püssi alla noori padupatsifiste, kes omal ajal ja siiani "põgenesid/põgenevad" sõjaõuduste eest. Ja kuidas on ca 10 aastaga on muutunud "sõjapõgenikest willcommenite" definitsioon ehk kui alguses nimetati neid sõjapõgenikeks, siis majanduspõgenikeks ja nüüd kliimapõgenikeks. Olen siin foorumis kusagil mingis teemas kirjutanud, et Šveitsis ühelt objektilt koju sõitmiseks pidin kasutama kohaliku raudtee võlusid paari tunni jooksul ja minu vastaspingile sattusid istuma kohalikud(?) noored ja tuli millegipärast jutuks "refugeede" teema. Ma võisin nende jaoks vist oma põhimõtete selgitamisel näida pesuehtsa natsina. :) Eks ma olin tol korral ka veidi legaalsete mõjuainete all(objekt oli edukalt üle antud ja eelmine õhtu sai tähistatud ja hommikul olemist veidi leevendatud), aga nagu tõdesid juba vanad roomlased, siis in vino veritas. Asi selles, et nad ei osanud selgitada/vastata mu küsimusele, et miks need paadipõgenikud, selmet maksta 2000€ mingile vahendaja Euroopasse saamiseks, ei osta endale kodumaal 400€(tolleaegne hind meedias avaldatud info põhjal) eest endale AK-47 ja ülejäänud raha eest padruneid, et kaitsta oma kodumaad ja perekonda. Relvamüüjatel südametunnistust ei ole, et hakata mõtlema müügitehingu juures sellele, keda nende poolt vahendatavate relvadega maha lastakse ja on kindlasti täiesti savi, kellele nad vahendatavat kaupa müüvad, peaasi, et raha tuleks. Tol ajal ilmusid meedias pildid paadipõgenikest ja paatides olid ainult noored mehed "Adidas" dressides aifõunid peos. Ei ühtegi naissoost isikut ega last. Mingid šovinistlikud sead juhtisid meediat? Hiljem meediapiltide sisu muutus. Kurat, kui sellised ei suuda kaitsta isegi oma kodumaad, siis mida peaks ootama neist neile elamisloa andnud Macron. Kui mu nn põgenike definitsiooni järeldusi edasi arendada, siis noored mehed jätsid oma perekonnad alguses sõjardite meelevalda, siis kahe järgmise tõlgenduse järgi nälga surema. Kas eksin tõlgenduses? Ja sellised peaksid minema veel Ukrainasse sõdima Euroopa vabaduse eest? Aga kohapeal(kasvõi Prantsusmaal) terrorirünnakuid organiseerides/ellu viies ja laamendades Prantsusmaal pole patsifismist halli haisugi. Charlie Hebto toimetusele tehtud rünnakus kaotas "patsifistide" tegevuse tulemusena elu 12 inimest. Ja seda ühe huumoriajakirjas avaldatud pildi pärast!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kunn - ma ei tea mitmes
Jätkan seni kuni seda ajuvabadust tuleb... So põhjust antakse...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Joppen puhh, pista siis signatuuri:
"Olen sündinud vales kehas ja kohas. Olen selles osas sitaks rahulolematu ja protesteerin igal sammul. Euroopa liit imeb lurinaga." :yahoo:
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mis asi Sulle (kunn) nii väga korda läheb?
Aga muuda ise signatuuri - pane nt: KÕIGI MAADE PROLETAARLASED ÜHINEGE! ELAGU EL!
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma pole seda kunagi nädalast nädalasse korrutanud ja vist pole ka kunagi väitnud, eriti, mis puudutab proletaarlaste ühinemist. Viimaste puhul tekib küsimus, kas emased ja isased eraldi või vaheldumisi? Aga olgu.
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Hea küll...

Kuidas suhtuda analoogsetesse sõnavõttudesse?
Ja neid on hulgim...
...ei saa USA koostatud rahuplaaniga kokku leppida Euroopa jaoks olulistes küsimustes ilma Euroopa riike kõnelustele kaasamata...
Mis on sel pistmist reaalsusega?
Rahu mistahes kujul tuleb kui USA ja Venemaa selles kokku lepivad
Ukrainal on võimalus sellega mitte nõustuda ja...
Teistel pole midagi kobiseda - või tegelikult ainult kobiseda ja jalgu trampida ongi - kõik - neist ei sõltu mitte midagi...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ja mida sinu öbin selles asjas/ tsirkuses (viimane sõna tundub õigem) muudab? Pigem võiksid korraldada proteste osas, et klaasist õllepudelite metallkorgid pole pudelitega seotud nagu plastpudelitel.
Juhe teab kõike.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 406 korda
On tänatud: 441 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kunn24 kirjutas: 25 Nov 2025, 17:42 Ja mida sinu öbin selles asjas/ tsirkuses (viimane sõna tundub õigem) muudab? Pigem võiksid korraldada proteste osas, et klaasist õllepudelite metallkorgid pole pudelitega seotud nagu plastpudelitel.
Ole nüüd toleratne! :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Minu öbin ei muuda mitte midagi - täpselt nagu ei muuda mitte midagi EL-i poliitikute "karjed"...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Miks tegeled siis tühja töö ja vaimunärimisega? Tõsta hobuse saba ja astu kajutisse ehk mine poliitikasse. Kandideeri peaministriks. Võta Exeli tabel ette ja allkirjasta uusi määrusi. Tee tähtsat nägu. Külmkappide vahele ära eksi. jne.
Viimati muutis kunn24, 25 Nov 2025, 17:59, muudetud 1 kord kokku.
Juhe teab kõike.
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 85 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

Euroopal kui Ukraina poole sõja peamisel rahastajal&relvastajal on selle läbi otsene hoob mistahes USA või Venemaa rahusepitsused nurjata. Lugedes euroopa nägemust punktidest mis peaks viima vaherahuni (mitte rahulepinguni), need punktid sisuliselt välistavad rahu. Mis läheb kokku laiema euroopa nägemusega "rahust", mis põhineb sõjaliselt Venemaa Ukrainast välja kihutada.
Pigem see rahulepingu teema on järjekordne luhtunud katse. Ka Kiievi lepinguga kaasatulek ei tundu siiras, kus "üldistes punktides nõustutakse" aga "paljude punktide detailidega tuleb veel tööd teha" - saab nagu näidata rahulepingu kallal töötamist, kus sobival hetkel mistahes "detail" osutub kokkuleppimatuks ja diil jääb ära :?

Trumpi rahulepinguga saab enim hagu alla euroopa, kus euroopa on sunnitud näitama kuidas suure rahuretoorika valguses tegelikult euroopa näeb sõjalist lahendust. Samal ajal see rahulepingu tulek lõhestab euroopat, kus terve ring riike kes on end leidnud euroopa sõjaplaani osalistena, seda tegelikult ei taha. Neil ei ole mingit huvi ega vajadust Venemaaga sõtta trügida, nende jaoks mistahes alternatiivid, ka antud rahuplaan on pääsetee - kui on lootus rahule, ei ole tarvidust sõja nõudlejate diktaadile allumisega kiirustada.

Ennem on küsimus, millal Trump aru saab, et tegelik takistus on euroopa tema teel, aga mitte Venemaa ega Ukraina. Ja kui taipab, mis hoovad on Trumpil euroopat mõjutada, senini on Trump leebunud kui euroopa on lubanud kümnete miljardite eest USA-lt relvi osta. Raha keelt tema mõistab ja see on oluline teema USA-le meelepärane olla.
Mina ei tea kuidas see sõda laheneb, võimalik, et midagi peab osalistes või muudes realiteetides juhtuma. Nt Želenskõi võimukaotusele on panustatud, kus see lahendaks paljut, nii Venemaale, USA-le ja ka Kiievis on jõude kes ei pea Želenskõi punaste joonte järgimist uue võimu kohuseks.
Trumpi või Putini surm (loomulik) võib uusi võimalusi tuua, või midagi sarnast masti muutused.
Euroopa ja Eesti nägemusi arvestades - euroopa kaotaks kõikidel juhtudel välja arvatud Venemaa sõjaline alistamine ja Ukrainast välja kihutamine - ent see on vist rohkem soovmõtlemine kui reaalne variant..
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Euroopal kui Ukraina poole sõja peamisel rahastajal&relvastajal on selle läbi otsene hoob mistahes USA või Venemaa rahusepitsused nurjata.
Rahastuse suhtes nõus...
Relvastaja??? Tõsiselt???
Raha ei sõdi... Isegi relvad ei sõdi...
Loe uuesti hommikul pandud Macroni sõnu...

Aga selgita palun seda otsest hooba...
Ja palun selgita ka seda miks see sõda juba läbi ei ole, arvestades, et Euroopal on "otsesed hoovad"
Miks ainult tuututatakse?
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Veel üks näide, küll veidi muul teemal, aga analoogia on olemas:

https://www.err.ee/1609867569/norra-kaa ... eraldumist
Norra kaalub kõrgete elektrihindade tõttu Euroopa elektrivõrgust eraldumist

Norra energiaminister vihjas, et Oslol – aga ka Stockholmil ja Helsingil – hakkab mõõt täis saama sellest, et Mandri-Euroopa ootab alati põhja suunast abi, kui tuul vaibub või päike ei paista.
Vasta