Universaalne abivahend tööriistade akude kaasavõtmiseks

Ehitusmaterjali, toodete jne ost-müük
Foorumi reeglid
Ostmiskuulutuse korral lisage postituse teema ette täht O ja müümiskuulutuse korral täht M. Samuti, kui Te ei soovi enam müüa või osta, oleks soovitav informeerida Administraatorit, et ta saaks teema lukku panna. Kui soovite aga hoida oma ostu- või müügiteemat kõikide postituste eesotsas Kleepsuna, siis on see võimalik tasulise teenusena. Huvi korral saata privaatsõnum kasutajale Kristel
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 3 korda

Universaalne abivahend tööriistade akude kaasavõtmiseks

Lugemata postitus Postitas Aivar-x »

Suve lõpus avaldas üks härra soovi, et tahaks enda Makita akusid kambakesi kaasa võtta. Vaatasin võimalusi, mida teised on teinud, kuid need ei meeldinud. Leidsin erinevaid variante, mis olid ühes tükis, aga kippusid kannatama sama asja all - käepide ebamugav ja suur oht, et print ebaõnnestub. Samuti, kui mõni osa peaks katki minema, tuleks terve välja vahetada. Otsustasin mitmest osast koosneva - lõpptulemus sai hea. Samal hetkel tuli ka mõte, et võiks olla universaalne lahendus, mis võimaldaks võtta mitme erineva tööriista akud korraga kaasa.

Kogusin akusid. Kogusin mõtteid. Proovisin erinevaid variante, vaatasin, mis meeldib, mis mitte. Otsisin ka sobivaid materjale, et värvid läheksid tööriistabrändidega kokku. Mitmeid kilosid filamenti, palju tunde katsetamist, mõned magamata ööd hiljem - arvan, et olen saavutanud enda eesmärgi.

Komplekt sisaldab:
- Baasplaat, mis võimaldab kinnitada akuhoidjaid (mutrite abil saavutatud korduvkasutatavad keermed kinnitamiseks)
- Käepide, mida on võimalik hiljem välja vahetada (muuta suurust, värvi, panna nimi peale jne)
- Teise käepideme pesa täide (hetkel pigem täide, mõned funktsionaalsed kasutused mõtteis)
- 6 aku hoidmiseks hoidjad (1- kohalised või 3-kohalised)
- Vajalik riistvara (mutrid, kruvid)
- Kohalik tugi küsimuste/murede/ideede korral

Hetkel võimalik hoiustada:
- Makita 18V
- Milwaukee M18
- Einhell 18V
- Dewalt 18V
- Bosch 18V / Würth 18V (Mingid riistad kasutavad Milwaukee omasid)

Töös on:
- Jookide hoiustamiseks hoidja
- Otsakute hoidmiseks hoidja
- Tekstuurid

Tavapäraselt, kui ei suuda otsustada või ei taha, on:
- Käepidemel kuusnurksed augud (võimalik pikemaid otsakuid hoiustada)
- Baasplaat, käepide, pesa täide sama värvi. Must, punane, kollane, sinine või mida võtta on.
- Akuhoidjate värvid: Milwaukee, Einhell, Bosch - punane, Makita - Makita sinine, Dewalt - kollane.
- Akuhoidjate küljed tekstuuriga
- Materjal PETG

Personaliseerimise võimalused:
- Värvivalik komponentide kaupa
- Nimi/logo (kui on võimalik) hoidjatel või käepidemel
- Tekstuuri osas võimalik anda enda sisend
- Võimalik välja pakkuda oma idee, mille saab teoks teha ja lisada featuuride hulka

Hinnasoov: 32€ (4€/pesa + 8€ baasplaat koos kaasnevaga)
Ütlen kohe, et see on pigem poolmuidu ja tahaks eelkõige koheselt tagasisidet saada.

Kõiki hoidjaid on võimalik kenasti hoiustada ka seinal/kapi all, autos või töökojas. Olen näinud ka kinnitatuna töökohvri küljes.
Pakun erinevaid variante.

Tallinnas saab külla tulla, et katsuda, proovida, vaadata.

Küsimused, ettepanekud kõik teretulnud!

Võta julgelt ühendust - +372 5353 0756

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Universaalne abivahend tööriistade akude kaasavõtmiseks

Võib julgelt omapoolse pakkumise teha hinna osas, kui tundub krõbe.
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

6tk nüüdseks mööda Eestit kasutusel. Siiani on kõik rahul olnud.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

Et siis materjal on selline, et laiali ei lähe? Üks FBs ka tegi ja pakkus 17euriga, aga ütles ise, et kuna printtimise tehnoloogia on selline, nagu ta on, siis suht habras kraam see. Tal vist olid küll kõik ühest tükist.
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Hiid kirjutas: 11 Mär 2025, 12:46 Et siis materjal on selline, et laiali ei lähe? Üks FBs ka tegi ja pakkus 17euriga, aga ütles ise, et kuna printtimise tehnoloogia on selline, nagu ta on, siis suht habras kraam see. Tal vist olid küll kõik ühest tükist.
Ma ise pigem seda usku, et asjad peaksid kestma ja vajadusel peaks saama ka parandada. Sellest tingituna ma eelistanud ka mitmeks osaks teha.
Üldiselt pakutakse PLA-st, sest sellega saab igaüks hakkama. Üldjoontes peab vastu, aga on rabe ehk kui kukub või tugevama laksu saab kuskilt, kipub katki minema. Ja kui Sul kõik ühes tükis, siis Sa vahetad kogu asja välja, kui mingi tükike murdub. Temperatuuritaluvus ka kehvem.
Ma ise kasutan PETG-d, kus vähegi eeldan, et kasutatakse tihedamalt ja eesmärgipäraselt. See on paindlikum ja tugevam, peab paremini temperatuuridele vastu (nt ei tohiks probleeme olla autos hoida suvel).

Ma olen erinevaid atleetlikke sooritusi üritanud teha koos akudega ja on ühte tükki jäänud.

Autori märk on igal detailil küljes. Kui ei kestaks, ei julgeks ilmselt oma nime külge panna. :)

Mul paari päeva jooksul peaks mõni näidis taas saadaval olema, siis võib vabalt tulla panna oma akudega proovile.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 366 korda
On tänatud: 418 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Aivar-x kirjutas: 09 Veebr 2025, 13:59 Hinnasoov: 32€ (4€/pesa + 8€ baasplaat koos kaasnevaga)
Ütlen kohe, et see on pigem poolmuidu ja tahaks eelkõige koheselt tagasisidet saada.
Täpselt ei saanud aru, millele taheti saada tagasisidet, kas tootele või toote hinnale? Kui hinnale, siis kahjuks sinu hinnasoov ei lähe kokku minu sooviga maksta nii palju. ;) Miks? Sest näiteks Temust saab sarnaseid tooteid ikka tunduvalt soodsama hinnaga, kaasa arvatud ka kaasaskantavad hoidikud. https://www.temu.com/search_result.html ... ethod=user
Ei midagi isiklikku, lihtsalt tagasiside. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Urmas kirjutas: 12 Mär 2025, 11:41
Aivar-x kirjutas: 09 Veebr 2025, 13:59 Hinnasoov: 32€ (4€/pesa + 8€ baasplaat koos kaasnevaga)
Täpselt ei saanud aru, millele taheti saada tagasisidet, kas tootele või toote hinnale? Kui hinnale, siis kahjuks sinu hinnasoov ei lähe kokku minu sooviga maksta nii palju. ;) Miks? Sest näiteks Temust saab sarnaseid tooteid ikka tunduvalt soodsama hinnaga, kaasa arvatud ka kaasaskantavad hoidikud. https://www.temu.com/search_result.html ... ethod=user
Ei midagi isiklikku, lihtsalt tagasiside. ;)
Eks see on maailmavaate küsimus, kas maksad pigem rohkem, toetad kodumaist või tellid kuskilt kahtlastel viisidel toodetud ja kes teab missuguse kvaliteediga asja Sa lõpuks kätte saad. Tööstusliku toodangu ja plastvalu vastu hinnas ei saa, ja ega pole mõtet ka.

Ma ise pakun pigem isiklikku lähenemist, vajadusel saab kohandada vastavalt vajadustele. Kui ma aus olen, siis ma maailma selle tootega vallutama minna ei plaani. Küll aga ma saan mõnel inimesel lahendada ära väga spetsiifilise probleemi (kas on tegelt probleem - iga inimene erinev. Tegelt saab akud kotti ka visata..). Tähtsam on tegelt see, et inimesed näevad, et 3D printimisega saab päriselt midagi ära teha, asi võib hea ka välja näha. Edasi juba, kui on kinnitus, et saab head asja ka, on teisel pool kontakt olemas, kes saab aidata teisi probleeme lahendada. Mind huvitab see viimane osa rohkem.

Mu pikem plaan on aidata väiksemaid-keskmise suurusega tootmiseid/eraisikuid rakiste/abivahendite loomisel/tegemisel. :hello:

Temu juurde tagasi tulles, ma ise olen pigem mõõdupuuks võtnud Stealthmountsi. Nad pakuvad sama asja, aga toodavad meile tuttavamas maailmas - Inglismaal.
https://www.stealthmounts.com/
Urmas
autodidakt

Aivar-x kirjutas: 12 Mär 2025, 15:05 Eks see on maailmavaate küsimus, kas maksad pigem rohkem, toetad kodumaist või tellid kuskilt kahtlastel viisidel toodetud ja kes teab missuguse kvaliteediga asja Sa lõpuks kätte saad.
Kahtlastel viisidel toodetud? Mis väide see nüüd oli? Oeh, paluks vähemalt mulle südametunnistuse piinadest hakata mitte rääkida. Mõtetu üritus ja ei mõju. ;) Mul vist vähemalt 16 erinevat Makita akutööriista ja maailmakuulusa Jaapani firma nendest tööriistadest on siltidel on 9!(üheksa) erinevat tootjamaad. Enamus neist toodetud loomulikult Hiinas ja muud Aasia maad, kuid akunurgasaag millegipärast USA-s. Kas tõesti oli seal odavam toota?
Mis puutub kvaliteeti, siis miks peaks nimega firma Hiinas tehtud toodang olema parema kvaliteediga kui sama Hiina firma poolt oma nime alt toodetud sama asi? Igasugu kopeerimise probleemid ei kuulu minu kompetentsi ja las vaidlevad omavahel. ;)
Aivar-x kirjutas: 12 Mär 2025, 15:05 Tööstusliku toodangu ja plastvalu vastu hinnas ei saa, ja ega pole mõtet ka.
Kas on mõni ettevõtja, kes raha ei ole? Kui on, siis on ta varsti pankrotis. Ma ei laida su toodangut ega individuaalset lähenemist, kuid seda saavad lubada väga ideelised või rikkad.
Jälle, ei midagi isiklikku, vaid lihtsalt isiklik arvamus. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Urmas kirjutas: 12 Mär 2025, 18:29
Aivar-x kirjutas: 12 Mär 2025, 15:05 Eks see on maailmavaate küsimus, kas maksad pigem rohkem, toetad kodumaist või tellid kuskilt kahtlastel viisidel toodetud ja kes teab missuguse kvaliteediga asja Sa lõpuks kätte saad.
Kahtlastel viisidel toodetud? Mis väide see nüüd oli? Oeh, paluks vähemalt mulle südametunnistuse piinadest hakata mitte rääkida. Mõtetu üritus ja ei mõju. ;) Mul vist vähemalt 16 erinevat Makita akutööriista ja maailmakuulusa Jaapani firma nendest tööriistadest on siltidel on 9!(üheksa) erinevat tootjamaad. Enamus neist toodetud loomulikult Hiinas ja muud Aasia maad, kuid akunurgasaag millegipärast USA-s. Kas tõesti oli seal odavam toota?
Ma mõtlesin siinkohal eelkõige tegelt Temu ennast ja kuidas Temu toimetab ja kuidas nad saavadki pakkuda asju tunduvalt odavamalt või vahel ka peaaegu tasuta või üldse tasuta. Nende andmekasutus ja nõudlusele pakkumise leidmine on nende suur pluss, kuid nad survestavad ja mõjutavad enda kaupmehi, kes Sul päeva lõpuks ise miinusesse jäävad. See, mis Sa sealt saad on ikkagi suur loterii - kas saad tööriista või tööriista aksesuaari. Saad pildil oleva toote, aga see on väiksem tegelikkuses. Või saad asja, mis töötab, aga kasutamine nii ebamugav, et lõpuks lähed ostad ikka kohalikust poest "ülehinnatud" bränditoote. Või saadki täpselt selle, mida tahtsid/ootasid.
Urmas kirjutas: 12 Mär 2025, 18:29 Mis puutub kvaliteeti, siis miks peaks nimega firma Hiinas tehtud toodang olema parema kvaliteediga kui sama Hiina firma poolt oma nime alt toodetud sama asi? Igasugu kopeerimise probleemid ei kuulu minu kompetentsi ja las vaidlevad omavahel. ;)
Hiinlased tööstus on tasemel ja nad oskavad väga hästi, kui tahavad. Aga tasub meeles pidada, et madal hind on põhjusega madal - loome- ja tööstusvargus (sh ka tooling, mis on toodetud kolmandale ettevõttele), odav (mitte alati kehv, aga sageli) toormaterjal, lõppviimistlus teisejärguline (valatud plasti puhul nt teravad ääred, üleliigne plastik eemaldamata vms). Selle odava Temu kauba puhul aitab Sind moraalselt see, et kui on kehv, siis "õnneks oli nii odav" ja "mis Sa Temust ikka ootad".

Nende bränditoodetega on nüüd see asi, et seal on üks suur kunde, kes dikteerib, kuidas asju peab tegema ja millised on kvaliteedinõuded. Enamasti nad ikka tahavad preemium asja pakkuda, et kõrgemat hinda küsida ja sellest tingituna kipuvad olema mugavamad kasutada või kauem kestma. Kui on kvaliteediprobleem, siis suur bränd annab vastu kukalt, saadab tooted tagasi. Sa Temust tellides ei hakka kurtmagi, viskad toote ära ja kirud. Paremal juhul kirjutad, Temu annab Sulle raha tagasi, aga tegelt elu läheb ikka vanamoodi edasi.
Urmas kirjutas: 12 Mär 2025, 18:29
Aivar-x kirjutas: 12 Mär 2025, 15:05 Tööstusliku toodangu ja plastvalu vastu hinnas ei saa, ja ega pole mõtet ka.
Kas on mõni ettevõtja, kes raha ei ole? Kui on, siis on ta varsti pankrotis. Ma ei laida su toodangut ega individuaalset lähenemist, kuid seda saavad lubada väga ideelised või rikkad.
Jälle, ei midagi isiklikku, vaid lihtsalt isiklik arvamus. ;)
Siinkohal tasuks kindlasti mõelda, kes on need inimesed/ettevõtted, kes sellist asja ostaksid. Pigem ikka need, kes igapäevaselt leiba teenivad tööriistadega, mitte need, kes aastas korra 10 aastat vana trelliga seina kaks auku puurivad, et pilti riputada.
Ma nõustun selles osas, et hind on pigem kõrge, eriti, kui Sa soovid võrrelda Temu/Aliexpressi vms asjadega. Mina isiklikult arvan, et kvaliteedi/hinna suhe on hea + lisanduvad hüved, kui soovid neid kasutada, on väga head. Alati võib öelda, et kuule, asi on vinge, aga tahaks odavamalt - kindlasti leian mõne viisi. Nt Makita meestele oleks mul üsna soodsalt pakkuda mõned eelneva generatsiooni kaasaskantavad hoidikud.

Ja kui räägime lihtsalt akude hoiustamisest, mitte kaasaskantavast variandist - siis ma olen pannud rõhku sellele, et ka sellele samale inimesele, kes kord aastas kaks auku laseb, on taskukohane variant olemas. Iseasi, kas ta tegelt selle järele vajadust näeb.

Aga tänud teistsuguse vaatenurga eest, Urmas!
Aivar-x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ma eelkõige olen lahenduste leidja ja mitte müügimees. Kui on ikka juba letilt võtta parem lahendus, siis ma pigem sinna ka inimesed suunan. Kaasaskantava variandi puhul ma head lahendust ei leidnud ja minu arvates need valatud hoidikud on nii ja naa. Teevad töö ära, aga on üsna ilmetud ja lödid - võtad kätte, mõtled, et kas see tükk plasti oli ikka raha väärt. Ja koos selle adaptriga võttes on mõttetöö kadunud, ei pea ise leiutama midagi hakkama.

Ma ise algul mõtlesin ka teha nt vineerist selle keskmise plate osa. Ja ma olen soovitanud ka inimestel, et saad sama efekti n-ö plangu külge kinnitades (või tööriistakohvri vms).

Siin on üks hea näide sellest, kus härra võttis minu pakutud hoidikud ja tegi endale ise kaasaskantava variandi.

Pilt
Urmas
autodidakt

Aivar-x kirjutas: 13 Mär 2025, 10:15 Ma mõtlesin siinkohal eelkõige tegelt Temu ennast ja kuidas Temu toimetab ja kuidas nad saavadki pakkuda asju tunduvalt odavamalt või vahel ka peaaegu tasuta või üldse tasuta. Nende andmekasutus ja nõudlusele pakkumise leidmine on nende suur pluss, kuid nad survestavad ja mõjutavad enda kaupmehi, kes Sul päeva lõpuks ise miinusesse jäävad. See, mis Sa sealt saad on ikkagi suur loterii - kas saad tööriista või tööriista aksesuaari. Saad pildil oleva toote, aga see on väiksem tegelikkuses. Või saad asja, mis töötab, aga kasutamine nii ebamugav, et lõpuks lähed ostad ikka kohalikust poest "ülehinnatud" bränditoote. Või saadki täpselt selle, mida tahtsid/ootasid.
Leia sellel TOOTEL(isetsenrteeriv puur) vähemalt kolm erinevust peale hinna.
Neid puure müüb meie kaupmees ühekaupa https://et.tooltrade.ee/product_page.php?m=67065
Ise ostsin Temust sellise kolmest puurist koosneva komplekti https://www.temu.com/ee/3-osaline-kiirt ... jfv45g91j8
Aivar-x kirjutas: 13 Mär 2025, 10:15 Hiinlased tööstus on tasemel ja nad oskavad väga hästi, kui tahavad. Aga tasub meeles pidada, et madal hind on põhjusega madal - loome- ja tööstusvargus (sh ka tooling, mis on toodetud kolmandale ettevõttele), odav (mitte alati kehv, aga sageli) toormaterjal, lõppviimistlus teisejärguline (valatud plasti puhul nt teravad ääred, üleliigne plastik eemaldamata vms).
Peeglike-peeglike seina peal, kes ei kopeeri siin ilmapeal teiste toodangut?
Aivar-x kirjutas: 12 Mär 2025, 15:05 Temu juurde tagasi tulles, ma ise olen pigem mõõdupuuks võtnud Stealthmountsi. Nad pakuvad sama asja, aga toodavad meile tuttavamas maailmas - Inglismaal.
https://www.stealthmounts.com/
:)
Mis puudutab nn toolingut, siis absoluutselt kõik suurfirmad on oma kasuahnuses ise ja vabatahtlikult viinud oma tootmise hiinlaste kätte. Arvata, et hiinlased ei hakka kopeerima on ikka väga suur sinisilmsus. ;)
Võta mu seda kommentaari kui lihtsalt arvamust asjast.
aero
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 83 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas aero »

Urmas kirjutas: 13 Mär 2025, 16:19 Peeglike-peeglike seina peal, kes ei kopeeri siin ilmapeal teiste toodangut?
Mingi nipiga küsimus või? Kui keegi innovatsiooni ei teeks, poleks kopeerijatel ka midagi teha.

@Aivar
See vineerist sang on ülimalt äge!! Ma juba tahan seda, elutuppa näiteks :D. Vajadust mul selle järele ei ole, akud mahuvad sangaga kasti ära.
Urmas
autodidakt

aero kirjutas: 13 Mär 2025, 18:38 Mingi nipiga küsimus või? Kui keegi innovatsiooni ei teeks, poleks kopeerijatel ka midagi teha.
See oli vihje Aivar-xile, kes süüdistas hiinlasi loome- ja tööstusvarguses. Ja kus kohast tema oma idee sai? Sellest ta kirjutas ausalt. Ja kuidas seda toote kopeerimistegevust nimetatakse? :scratch: Nendel, kellelt ta võttis snitti, jääb ju samuti kasum saamata. Või eksin oma arutelus?

Endiselt ei midagi isiklikku ja edu talle oma toodete müügis, kuid lihtsalt sellised mõningased vastuolulised nüansid Aivar-x kommentaarides jäid silma. ;)
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 102 korda
On tänatud: 264 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Urmas kirjutas: 12 Mär 2025, 11:41 ... näiteks Temust saab sarnaseid tooteid ikka tunduvalt soodsama hinnaga, ...
Ma olen ikka imestanud, et kuidas autokriitikud oskavad pildi järgi öelda auto salongis kasutatud plastmasside hinda, et öelda ühe materjali kohta "kallis" ja teise kohta "odav".
Suure tõenäosusega nad isegi ei tea, et kui palju maksab üks kilo plastmassi või alumiiniumi mingis valmistootes.

Rõõm näha, et ka siin leidub varjatud talente.
;)
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas kirjutas: 12 Mär 2025, 11:41
Aivar-x kirjutas: 09 Veebr 2025, 13:59 Hinnasoov: .... 4€/pesa ....
... Kui hinnale, siis kahjuks sinu hinnasoov ei lähe kokku minu sooviga maksta nii palju. ...
Kas 4eur on ühe 100eur (6Ah) maksva aku säilimise parandamiseks palju?
:hello:
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

Aivari hinnad on 3D prinditud asjade kohta tegelikult suht mõistlikud. Iseasi, kas selliseid asju ikka reaalselt vaja on. Kui, siis võibolla see puidust jubin lihtsalt eputamiseks, või kellelegi kinkimiseks. Ja kuidas nad vastu peavad. Karta on, et kui selline 8 akuga monstrum laualt maha kukub, siis pooltel kordadel on tükid taga. Mistahes materjalist 3D prinditud asi puruneb kergemini, kui kuumpressitud. Akusi on loobitud küll, nendega ei juhtu midagi.

Minul näiteks on oluline, et akud kotti või kohvrisse ära mahuks ja ega ikka ei viistiks küll mingit eraldi raami kaasa tassida. Kohvris on akud 20a. ilusti "säilinud". Seinapeale printisin omale ise raami, kuid suurema osa ajast on akud nagunii riistade küljes ja mu peen raam seisab tühjana. Just ükspäev mõtlesin, et kruviks maha, võtab niisama ruumi. Pigem plaanin teistpidi hoidikuid printida, et saaks drelle ja muid riistu akukinnitusega riiulite alla riputada.
Urmas
autodidakt

ping kirjutas: 13 Mär 2025, 21:49 Kas 4eur on ühe 100eur (6Ah) maksva aku säilimise parandamiseks palju?
Ma ei saa aru, kus kuradi kohast ja miks nii kallilt ostate? Isegi meie külapoes maksab 6Ah praegu 73€. Nädal tagasi pakuti kaup.24-s kampaania korras kaks akut(olid ka vist 5 või 6Ah) 67€ eest. 3-4 aastat tagasi kingiti 6Ah nn originaalaku ja olen ostnud iibeist(?) kaks sama mahtuvusega akut 82€ eest. No ei ole seni tunnetanud mingit vahet.

Kasutaja netmasteri kogemused on minulgi ehk seina pealsete hoidikute järgi isiklikult puudub vajadus, sest objektid ei ole ühe koha peal, pooled akud on tööriistade küljes ja pooled kohvris. Akusid on mul vist tükki 12. Ma ei tee maha neid iseprinditud hoidikuid, vaid teema algataja küsis tagasisidet. ;)
Urmas
autodidakt

ping kirjutas: 13 Mär 2025, 21:24 Ma olen ikka imestanud, et kuidas autokriitikud oskavad pildi järgi öelda auto salongis kasutatud plastmasside hinda, et öelda ühe materjali kohta "kallis" ja teise kohta "odav".
:) Minu juhtumi puhul ostsin pildi ja toote juures olevate andmete järgi. Mille järgi oleks ostnud sina näiteks viites olnud Tooltrade e-poest? Läbi läpaka ekraani vist näppida ei saa?
Kasutaja ping, kas sul juba meelest läinud, et jumal lõi maailma ja ülejäänud on tehtud Hiinas? ;)
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas kirjutas: 14 Mär 2025, 08:29
ping kirjutas: 13 Mär 2025, 21:49 Kas 4eur on ühe 100eur (6Ah) maksva aku säilimise parandamiseks palju?
... seina pealsete hoidikute järgi isiklikult puudub vajadus, sest objektid ei ole ühe koha peal, pooled akud on tööriistade küljes ja pooled kohvris.
Akusid on mul vist tükki 12. ...
Ja kui külmaks talveööks akusid autosse külmuma jätta ei tohiks ja vaja on need kõik viia tuppa soojenema ning laadimisele, siis sordid kõik riistad läbi ja laod akud kotti?

Minul oli max 8 akut korraga kasutusel ja nende talvise tassimise oleks selline kanderaam palju mugavamaks teinud.
Talvekülmas ei ole mõistlik akut tööriista küljes hoiustada, vaid aku paned külge ainult töö tegemise ajaks ja ülejäänud ajal hoiad akut soojustuses.
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

netmaster kirjutas: 13 Mär 2025, 22:32 Pigem plaanin teistpidi hoidikuid printida, et saaks drelle ja muid riistu akukinnitusega riiulite alla riputada.
See on päris huvitav idee. Kui ükskord ära teed, siis pane siia ka mõned fotod vaatamiseks.
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

ping kirjutas: 14 Mär 2025, 11:07
Urmas kirjutas: 14 Mär 2025, 08:29
... seina pealsete hoidikute järgi isiklikult puudub vajadus, sest objektid ei ole ühe koha peal, pooled akud on tööriistade küljes ja pooled kohvris.
Akusid on mul vist tükki 12. ...
Ja kui külmaks talveööks akusid autosse külmuma jätta ei tohiks ja vaja on need kõik viia tuppa soojenema ning laadimisele, siis sordid kõik riistad läbi ja laod akud kotti?

Minul oli max 8 akut korraga kasutusel ja nende talvise tassimise oleks selline kanderaam palju mugavamaks teinud.
Talvekülmas ei ole mõistlik akut tööriista küljes hoiustada, vaid aku paned külge ainult töö tegemise ajaks ja ülejäänud ajal hoiad akut soojustuses.
Mis nende akudega külma käes juhtub?
Ja miks tööriista küljes hoiustamine hea ei ole?

Mul on talv läbi üks aku tööriista küljes auto pakiruumis olnud.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

Äärenurk kirjutas: 14 Mär 2025, 11:45
netmaster kirjutas: 13 Mär 2025, 22:32 Pigem plaanin teistpidi hoidikuid printida, et saaks drelle ja muid riistu akukinnitusega riiulite alla riputada.
See on päris huvitav idee. Kui ükskord ära teed, siis pane siia ka mõned fotod vaatamiseks.
neid ei pea leiutama, need on hiinas ammu väljamõeldud :mrgreen:
Pilt
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja

neid ei pea leiutama, need on hiinas ammu väljamõeldud
ma täna hommikul joonistasin lõpuks ise need hoidikud. Kuna tikksaag ja veel mõned teised riistad on väljaulatuvate osadega ja ei mahu madalate kinnituste külge, siis tegin teise variandi sellise pikemalt väljaulatuva tallaga. Aga muidu jah, idee on sarnane.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Äärenurk kirjutas: 14 Mär 2025, 11:47
ping kirjutas: 14 Mär 2025, 11:07 Minul oli max 8 akut korraga kasutusel ja nende talvise tassimise oleks selline kanderaam palju mugavamaks teinud.
Mis nende akudega külma käes juhtub?
Ja miks tööriista küljes hoiustamine hea ei ole?

Mul on talv läbi üks aku tööriista küljes auto pakiruumis olnud.
Külmas hoiustamisel ei juhtu akuga midagi halba aga laadida ei tohi alla +5C sisetemperatuuriga akusid.

Aga kui jõuad päeval läbikülmunud 8 akuga sooja tuppa õhtul kell 19 ja pead järgmisel hommikul, laetud akudega taas külmas objektil olema, siis mis kellaks öösel saab kõik akud ülessoojendatud ja viimane aku laetud ning kui palju jääb aega sellise tegevusega ööunele?

Et akude õhtune laadimine toimuks kiiremini, siis külmal tööpäeval sai neid hoitud eraldi termokastis soojas, kust neid roteeruvalt, vastavalt vajadusele sai ühekaupa välja võtta.
Pilt
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja

laadida ei tohi alla +5C sisetemperatuuriga akusid.
Mitte et see nii oluline oleks, aga minu laadija ei laegi liiga külmi või liiga kuumi akusi.
Ma tavaliselt lapin nad sinna sisse ja kui temperatuur õigeks läheb, hakkavad ise laadima.
Vasta