Otsin energiamärgise väljastajat.

EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 36 korda

Re: Otsin energiamärgise väljastajat.

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Tutvuge VOL3
Manused
1859268806_page-0047.jpg
1859268806_page-0046.jpg
1859268806_page-0045.jpg
1859268806_page-0044.jpg
1859268806_page-0043.jpg
1859268806_page-0042.jpg
1859268806_page-0041.jpg
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Järjekord on nii nagu on - ei viitsi tegeleda...

PS
Sense ajalugu on eeldatavasti teada...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Juhe teab kõike.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 366 korda
On tänatud: 418 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ma ei saa aru ennustamise arvudest, mis absoluutselt ei sõltu arvutajast? :scratch: Mingist tabelis oli kirjas, et 92m2 PV paneelide arvutuslik tootlus on 11 000kWh. Aga kui tuleb 3 aastat sitta suusailma ehk kogu aeg pilves? Mis siis saab nendest arvutustest?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
alarpiirfeld
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas alarpiirfeld »

Tere. Tänud vihje eest, mida ma isegi olen lugenud. Ainuke häda, et selle asemel, et rääkida aiast räägitakse ümberringi aiaaugust.
Otsin meeleheitlikult ENERGIATÕHUSUSE definitsiooni. Ma ei otsi "energiatõhususe miinimumnõuded"
või "Energiatõhususarv " (need ongi energiatõhususe derivaadid). Palun link definitsioonile kui keegi leiab, mitte derivaatidele. Nagu näha on selle riikliku hämamisega ehk energiatõhususe mõiste derivaatide terminitega suudetud ka teemat enam-vähem valdavad insenerid ära tinistada. Oletan, et kui meie rohereligiooni preestrid jõuaks sinnamaani, et hakata defineerima nähtust, mida nad nimetavad ENERGIATÕHUSUSEKS, siis jooksevad neil juhtmed kokku , kuna kogu senine nende energiatõhususe (nende arvates füüsikal baseeruv) maailm kukub kokku, Või peavad selle termini muutma millekski muuks - no näiteks keskkonnasõbralikkus või ökoloogilisus, mida saab siis füüsikaväliste ühikute hakata voolima. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Antud juhul ja siin foorumis ma räägingi energiatõhususest selle määruse kontekstis (sest sellega siin vehitakse)
Ja viitangi, et pole mingit seost reaalse energiatõhususega (mida selle määruse kontekstis näitab ETA, mille põhjal saab tähe) vaid on ideoloogiline / poliitiline tööriist ehk keskkonnasõbralikkus või ökoloogilisus või sotsiaalne õiglus või mis iganes taoline soust
Energiatõhususe võib igaüks endale ise defineerida olenevalt püstitatud eesmärgist - kui ei taha siis võib lähtuda millest iganes - nt eelpool viidatud tähest või lakke vaadates või poe tagant küsides vms
Üsna mõttetu tundub selle defineerimine kellegi / millegi kolmanda poolt
Minu jaoks kusjuures pole tegemist füüsikalise suurusega - mind ei huvita mitte energiakulu kWh vaid EUR ja arvestades süsteemi kogumaksumust ja arvestades sh intresse / tulevikuväärtust jms
Hr Ping nt peab vist (nii olen aru saanud) oluliseks seda, et aasta lõikes lokaalselt toodetav ja tarbitav - so energiakulu ja vist ka kulu EUR aasta lõikes oleks 0
Hr Ping-i eesmärk pole nt minu jaoks absoluutselt oluline
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 312 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Märgise määrus on Riigi poliitiline tahe, mitte kokkuhoid (vahet pole rahaliselt või energias). Et oinad usku ei kaotaks siis on see lausa sunni korras nõutav.
Majanduslikult on hoone omanikul mitte märgist taga ajada vaid kasutada alternatiivseid arvutusmeetodeid.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 44 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Väike vaheküsimus seoses hoone energiamärgise sisestamisega ja hoonega sidumisega. Ehitusseadustiku § 66 lõige 3 ütleb, et hiljem antud energiamärgis tunnistab varem samale hoonele või hoone osale antud energiamärgise kehtetuks. Ehk siis kehtiv on viimasena sisestatud energiamärgis? Või tuleb eelenevalt sisestatud energiamärgised registrist kustutada, et asi oleks korrektne ja kehtiv?
Torutööd Tartus 56 932 898
alarpiirfeld
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas alarpiirfeld »

Tere. Niikaua kuni otsitakse eestikeelset definitsiooni mõistele ENERGAITÕHUSUS vaatleks, mida mõtlevad selle all muud EL-riigid. Otsetõlge "Energiatõhusus on teatud kasu saavutamiseks vajaliku energia mõõt." või "Saavutatud kasu ja kasutatud energia suhe" Lihtne ja selge ja põhineb füüsikal ilma igasuguse hämata, kui väljundi konstantsel suurusel hakatakse sisendit mingi koefitsiendiga mudima soovitud poliitilises suunas. Ehk energiamärgise ideoloogia (Eestis) ei lähtu mitte energiatõhususe definitsioonist vaid füüsikavälistest suurustest. Aga hämmastaval kombel Kesk-Euroopa riikide energiamärgised lähtuvad just sellest füüsikalisest definitsioonist. Muu poliitiline häma on ka seal juures lisatud ning selle lisa alusel toimub ka seal teatud käte väänamine, mis on ka loogiliselt üles ehitatud.
See, mis on toimunud ongi see, et igaüks (sh ka juhivad poliitikud, akadeemiline ringkond, tädi Maali, jne) mõtleb kodus välja talle sobiva definitsiooni energiatõhususest ning levitab seda siis oma suhtlustasandil, mõned isegi Riigi Teataja tasemel.
Lugupidamisega. Alar Piirfeld
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Energiatõhusususe tööriistad on siin: https://kliimaministeerium.ee/elukeskko ... tooriistad
Loogiline järeldus: kui oled need kõik ära kasutanud, oled energiatõhus.
Väikeelemu jaoks on kohe eraldi väike riist: Väikeelamu energiatõhususarvu kalkulaator
Kui selle oled ära kasutanud, on su väikeelamu energiatõhus. Vastasel korral pealkiri valetaks.
Juhe teab kõike.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Hetkel pole asi tööriistades. Olemas on kinnitatud ja allkirjastatud energiamärgis, kuid kuna ma lolli peaga suutsin kuidagimoodi oma projekti mingi teise energiamärgisega siduda siis nüüd on see vale energiamärgis ehri andmebaasis üleval ning ma ei saa seda sealt eemaldada.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kasutajatugi on selle asjanduse jaoks olemas. Ilma selleta see kraam ei toimiks üldse.
Viimati muutis kunn24, 08 Mär 2025, 19:03, muudetud 1 kord kokku.
Juhe teab kõike.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kõik kasutajatoe neiukesed tähistavad hetkel naistepäeva ning tulevad tagasi toru otsa alles esmaspäeval. Ju peab siis sinnamaani teadmatuses elama... :amen:
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mingit klassi sellisel kujul pole vaja
Selle asemel A4 kus on antud primaarenergia vajadus energiakandjate kaupa kWh / m2a
Ja sinna sisse läheb ka lokaalselt toodetav ja tarbitav
Lihtne ja loogiline
Aga muutub takistuseks ideoloogiliste / poliitiliste ambitsioonide elluviimisel
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Reedel avastasin ehrist nagu oleks taotlus vallast taas tagasi lükatud ja märkusena oli sisestatud lühike käsk: "Ehitis on seotud kahe asjasse mittepuutuva energiamärgisega. Palun need eemaldada sealt."
Minule oli nagu kahe kõrva vahele kõlama jäänud, et kehtiv on viimasena sisestatud märgis ja sellele eelnevad ei mängi rolli.
Täna sain esimesel katsel toruotsa suht algaja telefonineiu, kes kuulas jutu ära ning soovis, et ma selle kõik neile ka kirja teel edastaks. See sai tehtud ning igaks juhuks kontakteerusin ka energiamärgise koostajaga. Koostaja teatas mulle millegipärast üldse vastu, et märgis on seotud hoonega mida enam millegipärast ehris ei eksisteeri.
Selle jutu peale helistasin uuesti infotelefonile ning teisel katsel sain kontakti tuntavalt asjatundlikuma töötjaga. Tema teadis mulle kohe vastata, et hetkel kehtib viimasena sisestatud energiamärgis ja kõik on korrektne. Ehk siis valla ametnik ei oska ikkagi oma töövahendeid kasutada. Infotelefonist öeldi, et see on kauge tulevikumuusika, et vanu energiamärgiseid eest kustutada. Praegu seda teha polegi võimalik. Ei osatud ainult juhatada, kus see kõik kirjas on. Lubati küll lahkesti vastav punkt välja otsida ning minu e-maili peale järgi saata. Olen nüüd taas ootereziimil ning tuju on umbõle hää :evil:
Seda enam kummaline, et hommikul märkasin nagu oleks asi siiski menetluses ning on juba viiendal märtsil saadetud kooskõlastamiseks päästeametisse. :hello:
Vasta