Kas just graniit ja moreen... Väljendun poolenisti hüpoteetiliselt siis nii, et graniidilaadne maakivi ja moreenilaadne pinnas....
graniit / moreen?
...
Suuri rahnusid tuleb kaevetööde tegemisel ikka maa sisemusest nähtavale. Neid nimetatakse ka maakivideks või põllukivideks. Mõnes kohas võib neid esineda rohkem, teises kohas vähem. Neid kive tõstes on selgelt tunda, et on tihedamad kui paekivid. 60.ndatel sai nähtud, kuidas põllutööde käigus tuli välja kive, mida JOSS või 2 linttraktorit suutsid sahaga väga vaevalt maa seest välja trügida. Kõigepealt lükati kivi ümbert mulla ära ja seejärel kivi august välja. Siduri kärsa haisu oli mitmekümne meetri taha tunda.
Kõige suurem, mida olen oma silmaga näinud maa seest välja lükatavat, võis olla
2...3m³.
Olen neid maakive ka kivilõikekettaga ning giljotiiniga lõiganud. Sisult on nad kõik üsna erinevad, nii tugevuselt kui välimuselt. On ette tulnud erinevaid müüriladumisetöid: ladunud ühe vundamendi, parandanud vanu maakivimüüre, ladunud kiviaedasid, jne.
Selleks puhuks on insenerkond oma elu lihtsamaks tegemiseks välja mõelnud teise lahenduse - deformatsioonivuugid...
hoone pikkus on nt 60m
...
Küllap leidub neidki kes oskab piki tööarmatuuri arvutada. Kui on olemas lähteandmed ja vastavad valemid....
Ole nüüd kena ja koosta mulle selle pikiarmatuuri arvutusskeem
Võibolla eksin, aga olen arvanud, et inseneride hulgaski on erinevate oskustega ja teadmistega spetsialiste.
Nii nagu igas valdkonnas, igal-ühel saab olla tugevaid ja nõrkasid külgi ja vastavalt teadmisi ning kogemusi. Üks on üldarst, teine ajukirurg, kolmas südamekirurg... . Ehituse ja konstrueerimise vallas samamoodi.