Tervitus.
Üks laps avastas, et saab tuulutuse mütsi lahti ja mõtles, et imbväljaku tuulutus on parim koht, kuhu puudelt kukkunud oksasodi toppida. On kellelgi mingeid häid nippe või tööriista ideid, millega tuulutuse põhjast sodi kätte saada? Üsna sügav on teine. Nii 1.8m umbes.
Tänud
Imbväljaku tuulutuste puhastamine
veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
-
- autodidakt
- On tänanud: 366 korda
- On tänatud: 418 korda
Re: Imbväljaku tuulutuste puhastamine
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lihtsalt üks uitmõte- survepesur ja selle otsa käiv voolik koos "reaktiivpeaga". Lased kuivalt pikalt sisse, paned tööle ja siis hakkad vaikselt välja tõmba. Reaktiivpea näide on selline https://espak.ee/epood/toode/torupuhast ... 5-karcher/
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 74 korda
Lugemata postitus Postitas Prill »
Võibolla ei pea midagi tegema, oksasodi laseb õhku üsna hästi läbi ja tuulutus ei tarvitse palju kannatada. Võib ka niipidi vaadelda kus 110 torumütsi augud "poovad" samamoodi toru diameetrist võimalikku tuulduvust vähemaks.
Tihti tuulutus praktikas ei toimigi, nt eriti kevadeti osad kurdavad, kuidas tuulutuse otsast sisse vaadates on toru nagu vett täis, lihtsalt sulavete koormus pinnasele on suurem kui imendumisvõime. Samuti imbväljaku ammendumisel juhtub sama kus väljaku imenudmisvõime ajas kahaneb kuni ammendumiseni ja imbtorusse hakkab vett jääma kuni toru täieliku täitumiseni ehk tuulutus toimida ei saa.
Tihti tuulutus praktikas ei toimigi, nt eriti kevadeti osad kurdavad, kuidas tuulutuse otsast sisse vaadates on toru nagu vett täis, lihtsalt sulavete koormus pinnasele on suurem kui imendumisvõime. Samuti imbväljaku ammendumisel juhtub sama kus väljaku imenudmisvõime ajas kahaneb kuni ammendumiseni ja imbtorusse hakkab vett jääma kuni toru täieliku täitumiseni ehk tuulutus toimida ei saa.
-
- autodidakt
- On tänanud: 366 korda
- On tänatud: 418 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ega ei pruugi jah, see tuulutus iseenesest kannatada, ag hullem on vist lihtsalt teadmine, et tuulutustorus on sodi ees. Minu arvates analoog kui minu teenuste tellija ninaga viimistluse kvaliteeti kontrollides avastab suurelt seinalt ühe väikse defekti. Kui siis olen tellija õrnalt küünarnukkipidi vedades toonud seinast nii kaugele, et kogu kontrollitav pind on vaadeldav(RYL-s kirjutatu järgi) ja küsinud, et kas nüüd ka näeb seda defekti, siis väidab, et näeb. Ise ei näinud seda defekti juba poole maa pealt.Prill kirjutas: 06 Mär 2025, 16:56 Võibolla ei pea midagi tegema, oksasodi laseb õhku üsna hästi läbi ja tuulutus ei tarvitse palju kannatada. Võib ka niipidi vaadelda kus 110 torumütsi augud "poovad" samamoodi toru diameetrist võimalikku tuulduvust vähemaks.
Nii nagu mõne minu tellija puhul on olnud "kaugelt" defekti tuvastamine, nii võib teema algatajat häirida ka mõte, et tuulutustoru sees on lapse pandud oksad, kuigi need oksad ei pruugi avaldada mõju tuulutuse efektiivsusele.

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Lugemata postitus Postitas E_P »
Eks see mõte ja teadmine, et sodi on sees, häirib jah. Aga sain erinevate vahenditega suurema sodi välja. Üks oks jäi veel sisse. Las ta siis olla seal. Ja noh, eks tuulutuses on nagunii aastaringselt vesi sees - suvel vähem, talvel rohkem. Savine pinnas.Urmas kirjutas: 06 Mär 2025, 21:42Ega ei pruugi jah, see tuulutus iseenesest kannatada, ag hullem on vist lihtsalt teadmine, et tuulutustorus on sodi ees. Minu arvates analoog kui minu teenuste tellija ninaga viimistluse kvaliteeti kontrollides avastab suurelt seinalt ühe väikse defekti. Kui siis olen tellija õrnalt küünarnukkipidi vedades toonud seinast nii kaugele, et kogu kontrollitav pind on vaadeldav(RYL-s kirjutatu järgi) ja küsinud, et kas nüüd ka näeb seda defekti, siis väidab, et näeb. Ise ei näinud seda defekti juba poole maa pealt.Prill kirjutas: 06 Mär 2025, 16:56 Võibolla ei pea midagi tegema, oksasodi laseb õhku üsna hästi läbi ja tuulutus ei tarvitse palju kannatada. Võib ka niipidi vaadelda kus 110 torumütsi augud "poovad" samamoodi toru diameetrist võimalikku tuulduvust vähemaks.
Nii nagu mõne minu tellija puhul on olnud "kaugelt" defekti tuvastamine, nii võib teema algatajat häirida ka mõte, et tuulutustoru sees on lapse pandud oksad, kuigi need oksad ei pruugi avaldada mõju tuulutuse efektiivsusele.![]()
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit